Mechelse herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sino BelgiëSino België

wanneer moet je de pup rust geven?

(Mechelse herder) En mag je ravotten, achter de bal laten lopen enz lees op vele sites dat dit niet goed is voor de spieren op jonge leeftijd. En wanneer mag je de pup commandos leren?

honden page profiel GillianGillian

honden foto van Gillian

De basiscommando's mogen al geleerd worden als ze klein zijn, lekker aan de slag met je pup!

 

Het is beter als je een tijdje wacht met lange wandelingen etc. Bouw dit rustig op. Bijvoorbeeld 5 minuten x leeftijd (in maanden van je hond). Is je pup bijvoorbeeld nu 5 maanden, dan doe je 5 x 5 = 20 minuten wandelen, tenminste zo heb ik het ooit geleerd en houden we ons ook aan. Zijn ze al wat ouder (tot ze ongeveer uitgegroeid zijn, 1/1,5 jaar) dan gaan ze elke dag mee naar het bos/lange wandelingen/balletje gooien.

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ben je al eens wezen kijken naar hondenscholen? Die helpen je met het op de juiste manier aanleren van commando's en socialisatie.

 

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

De basis commando's kan je vanaf dag 1 dat de pup bij je woont spelenderwijs aanleren. Hierop volgend kan je naar een puppy cursus gaan.

 

Lange wandelingen en echt ravotten zou ik je nu willen afraden.

Bouw eerst de basis op, zoals de zindelijkheid, de kennismaking met de wereld.

Volgende forumvraag: Bijten in riem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^