Morgen komt m'n pup! Naar buiten laten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Hij is net even wakker geworden, ging naar hem toe deed het deurtje open en heb het etensbakje er voor buiten gezet. Hij wilt er niet uit en ook niet eten, maar was wel speels aan het blaffen. Ik ben best wel snel in paniek dat er iets mis is of dat hij ziek is ofzo.. Hij was ook een beetje aan het harken in zijn vacht. Ontworming gehaald wilde met ontvlooien nog even wachten maar ga ik ook maar halen denk ik "

 Nietnwakker maken als hij slaapt, slaap is heel erg belangrijk.

 

De bench zou ik voorlopig openlaten, eerst goed laten wennen en leren dat de bench leuk is. Zet het voerbakje erin, zo wordt de bench leuk. Eten is leuk. 

 

Hij zal enorm onder de indruk zijn, alles is anders. Hij heeft tot nu alleen maar één huis van binnen gezien, moet je zelf voorstellen. Voor het eersts een andere omgeving, echt alles is anders, alles wat vertrouwd is, is weg. 

Hij zal veel slapen, rustig zijn. Laat hem lekker op zijn eigen tempo gaan rond scharrelen. Snuffelen, kijken. Dat heeft tijd nodig, zijn eigen tijd. 

Wel als hij wakker is, optillen en even in de tuin zetten. 

Dat harken, kan door spanning komen. Dat mag. 

honden page profiel jamie van vegten jamie van vegten

Nou, ik zit met gigantische stress sinds vanavond. 

 

Hele dag over het algemeen goed gegaan. Vlees vond ie heerlijk, hij heeft 3 keer gegeten. Tussendoor wat snoepjes tijdens het belonen en een schapenvet bonbonnetje. Geslapen in de bench, geplast op de mat en zelfs al een aantal momenten alleen geweest met het deurtje dicht. Spelen doet hij ook. 

 

Buiten snapt hij niks van, aantal malen even neergezet maar hij durft amper te lopen en lijkt telkens te vallen. 

 

Nu loopt hij dus sinds vanavond mank.. Vanmiddag maakte hij al wat aparte bewegingen met z'n achterpoten een beetje wankel, maar ik ging er van uit dat hij gewoon moest wennen en natuurlijk angstig was ivm de eerste 8 weken bij de fokker. 

 

Vanaf 3 uur geleden loopt hij echt mank en ook toen ik hem oppakte ging hij piepen. Hij wilt wel opstaan en lopen maar het lukt hem gewoon niet. 

 

 

Morgenochtend ga ik gelijk naar de dierenarts, ik ben echt in paniek ben nu al zo verliefd op hem. Fokker gesproken, als het een afwijking blijkt te zijn krijg ik m'n geld terug en hij de pup. Dit wil ik natuurlijk niet ik hoop dat hij zich heeft verzwikt maar het is zo zielig !!!!! Hij piept heel erg en kan gewoon bijna niet lopen. Als het maar geen patella is 

honden page profiel jamie van vegten jamie van vegten

Ik wil nog even zeggen dat ik geen commentaar wil waarom ik hem niet heb laten testen of wat dan ook. 

Ik heb video's van hem waarbij hij bij de fokker in de rondte rent en aan mijn veters zit te trekken, op 2 verschillende dagen dit is laat vandaag pas begonnen en word nu erger. M'n arme schat ...

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Waarom bel je niet de spoed arts voor een spoed afspraak?

honden page profiel Nien Nien

honden foto van Nien

Ja als je het gevoel hebt dat het alleen maar erger wordt zou ik ook de spoedarts bellen!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Is hij niet ergens in gestapt, voel of zie je wat in zn voetzooltje. Voel je verder een plekje, wondje, een verdikking in zn pootje, is het ergens warm?

 

Als het zo ineens is, zal hij zich gestoten hebben, in iets gestaan, verdraaid, geslipt met een pootje. 

 

Patella luxa of fixa is hinderlijk, de knie slaat even op slot, (soms blijft het heel even) of de knieschijf zit te los, maar het is ook gelijk weer over. Je ziet ze dan even een huppel maken, maar niet mank blijven lopen, niet piepen als je er aan komt. 

 

Het lijkt niet op wat je beschrijft.

 

Je kan altijd de DA bellen voor overleg. Ik was een keer om 3 u 's nachts bij de DA, me verontschuldigen zei hij: tja, als ik dit erg vond, had ik geen DA moeten worden. 

 

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Hmm vreemd met dat ie nu ineens niet wil/kan lopen. 

Hoop dat et niks ernstigs is! 

En als je et niet vertrouwt zou ik ook nu al de dierenarts bellen. 

 

Misschien is ie gewoon ergens in gaan staan? 

 

Sterkte met em. Ben benieuwd wat et nu is geweest! 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Uh oh  Dat klinkt niet goed... Ik hoop echt dat het niets ernstigs is... 

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Hou je ons op de hoogte?Ik hoop echt dat het niks is...

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hoe is het nu? 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Oh dat is niet zo mooi... laat je ons weten als je bij de da bent geweest?

honden page profiel jamie van vegten jamie van vegten

Wat lief dat jullie zo meeleven. Hij heeft vannacht bij mij op bed geslapen 2 keer wakker geworden. Toen heb ik hem op het matje gezet en ging hij plassen en ook poepen. Hij liep echt kreupel dus daarom heb ik hem niet buiten gezet en dat snapt hij ook nog niet. Vanmorgen gelijk da gebeld en lansgs gegaan. Foto's gemaakt en geen afwijkingen te zien! Goezijdank. Zagen wel bij het linker voorpootje een speling, maar verder zijn skelet zag er tip top uit. Da zei dat het vermoedelijk een ontsteking was en waar dat vandaan is gekomen wist ze niet. Ook kan het inderdaad zijn dat hij een verkeerde beweging ofzo heeft gemaakt. Hij had ook koorts, 39.7 maar dit zou door de ontsteking kunnen komen. Hij heeft een prik gehad tegen de koorts en tegen de ontsteking, morgenochtend willen ze hem terug zien om te kijken hoe en wat. Hij eet, wilt spelen en op z'n botje kluiven, kwispelen en lekker buiten op het kleedje gelegen. Laat hem nu in zijn bench veel rusten en er uit om te eten, drinken en z'n behoeftes te doen. Fokker was meelevend begreep het niet, bij hem was alles in orde maar wilt de helft van de da rekening betalen. Erg netjes! Nu maar hopen dat m'n lieve kereltje snel opknapt

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Pas op met gladde vloeren, maar gelukkig niets ernstigs!

 

Buiten zal hij heel erg moeten wennen. Je kan het matje, waar bij binnen zijn behoefte op doet, buiten neerleggen en hem daar op zetten. Zo kan hij in iedergeval een link gaan leggen met buiten plassen.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

" Wat lief dat jullie zo meeleven. Hij heeft vannacht bij mij op bed geslapen 2 keer wakker geworden. Toen heb ik hem op het matje gezet en ging hij plassen en ook poepen. Hij liep echt kreupel dus daarom heb ik hem niet buiten gezet en dat snapt hij ook nog niet.

Vanmorgen gelijk da gebeld en lansgs gegaan. Foto's gemaakt en geen afwijkingen te zien! Goezijdank. Zagen wel bij het linker voorpootje een speling, maar verder zijn skelet zag er tip top uit.

Da zei dat het vermoedelijk een ontsteking was en waar dat vandaan is gekomen wist ze niet. Ook kan het inderdaad zijn dat hij een verkeerde beweging ofzo heeft gemaakt. Hij had ook koorts, 39.7 maar dit zou door de ontsteking kunnen komen. Hij heeft een prik gehad tegen de koorts en tegen de ontsteking, morgenochtend willen ze hem terug zien om te kijken hoe en wat.

Hij eet, wilt spelen en op z'n botje kluiven, kwispelen en lekker buiten op het kleedje gelegen. Laat hem nu in zijn bench veel rusten en er uit om te eten, drinken en z'n behoeftes te doen.

Fokker was meelevend begreep het niet, bij hem was alles in orde maar wilt de helft van de da rekening betalen. Erg netjes! Nu maar hopen dat m'n lieve kereltje snel opknapt "

 

Ohhh gelukkig dat het niets ernstigs is! Hopelijk knapt hij snel op 

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Mechelse herder
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^