Als kat en hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Hallo,

Ik ben benieuwd naar mensen, die net als wij een kat(ten) en hond(en) hebben en dan vooral naar de verstandhouding tussen kat en hond. :-)

Wij hebben een labrador van bijna 7 maanden en een kat van 7 jaar.
De kat gaat naar buiten, nu het mooier weer wordt steeds vaker.
Wij hebben een kattenluik,dus de kat kan in en uit lopen.
Nu is het zo dat wanneer Willem (hond) het luikje hoort direct naar de achterdeur schiet en Koos (kat) de weg begint te versperren!

Uiteindelijk komt Koos er natuurlijk langs, maar dan schiet hij erachter aan..
Hij bedoelt het verder niet kwaad,wilt alleen spelen, maar ja dat ziet Koos weer niet zo zitten. . ;-)

Verder gaat het eigenlijk wel heel goed samen, s avonds slapen ze naast elkaar op de bank!.:-)

Dus ben benieuwd of iemand tips heeft wat betreft het binnenkomen van de kat Door het Luik?

Verder zijn jullie ervaringen natuurlijk ook van harte welkom!

honden page profiel MagdaMagda 3 doggies

honden foto van Magda

Misschien het luikje van de kat dicht doen en dan zelf weer even als portier spelen .

Dan kan je Willem sturen/corrigeren  als Koos naar binnen wil.

 

 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Hoi, 

herkenbaar, behalve dat de katten hier niet door een kattenluik komen, maar gewoon door de deur. Ook dan staat er een "ontvangstcomité" klaar, die graag wil spelen. 

 

Geeft Koos niet aan Willem aan dat hij er genoeg van heeft in de vorm van blazen, loeien of krabben? Heeft Koos genoeg gelegenheid hoog en ver van Willem te zitten, te liggen en te relaxen? 

 

Als een kat het echt niet ziet zitten en in paniek raakt, gaan die klauwtjes echt wel uit. Zo is onze hond dus bang voor alle katten behalve de thuiswonende, vanwege een zeer pijnlijke aanvaring.

 

Ze slapen wel samen op de bank, dus dat vriendschappelijke is er wel degelijk. Ik zou het rustig zo laten. Niet teveel over inzitten. Veel plezier met Koos en Willem.

honden page profiel CindyCindy 2 doggies

honden foto van Cindy

Wij hebben een binnenkat die de bovenverdieping voor zichzelf heeft, omdat de hond niet naar boven kan/mag. Uiteraard is onze kat ook vaak beneden, maar zodra dexter te druk wordt krijgt hij een tik van haar en gaat ze lekker naar boven.

 

Maar ze liggen ook regelmatig lekker samen te slapen in de mand van Dexter :)

 

Onze kat is de baas, zonder twijfel. Dexter is een beetje de blije lompe van de twee ;).

 

gewoon lekker laten gaan, zo heeft dexter ook "zijn plek" geleerd. Ik heb liever dat onze kat het voor het zeggen heeft, want momenteel is het 2kg tegenover 40 kg ;)

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Koos heeft genoeg plekken waar hij veilig is! Haha

En ja hoor, als Koos er klaar mee is komen de nageltjes eruit. Wat Willem dan weer opvat als, hè misschien wil hij toch spelen?!
Kont omlaag en Door de voorpoten zakken :-)

Blijkbaar heeft het dus nog geen pijn gedaan bij Willem! Maar moet ook wel zeggen, hij is meester geworden in ontwijken van die nageltjes...

Verder maak ik me er ook niet zo druk om, maar zou het voor Koos ook wel weer eens leuk vinden om gewoon binnen te kunnen komen zonder een hond in zijn nek!:-)

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Wij hadden al twee Noorse boskatten, Bruce en Duchess, voordat wij een hond kregen. Beide katten waren totaal onbekend met honden. Wel zijn het altijd hele sociale katten geweest, en wat karakter betreft zelfs wel wat 'honds'.

En toen kwam Ted. Een volwassen herplaatsclumber, niet gewend aan katten. Volgens zijn vorige eigenaars zou hij ze opvreten als hij de kans kreeg. Het tegendeel was waar. Vanaf dag 1 ging het prima. Ze liggen regelmatig tegen elkaar aan te slapen op de bank. Zo nu en dan spelen ze zelfs samen.

Wij hebben een kattenluik zonder klepje in de deur naar de keuken, zodat Ted daar niet kan komen en de katten daar een eigen rustplekje hebben. Achteraf gezien misschien niet nodig, maar het levert wel grappige situaties op. Ted ligt nogal graag met zijn grote bakkes in de opening. Als er dan een kat komt aangelopen staan ze even neus aan neus, haalt hij rustig zijn kop uit de weg, laat de kat passeren, en met een diepe zucht gaat hij weer in dezelfde houding terug liggen, alles in de gaten houdend als een poortwachter.

Ook leuk: de katten liggen graag op de achterleuning van onze bank. Ted kon het natuurlijk niet láten dat ook eens te proberen. Op een zeker moment tref ik hem slapend aan met zijn logge lijf op de rugleuning van de bank gepropt. O-)

Verder speelt Ted graag scheidsrechtertje. Spelen de katten volgens hem te wild, dan gaat hij er tussen staan om de boel te sussen. Vooral Duchess, die het vaak aflegt tegen Bruce, neemt hij dan in bescherming.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

O ja, ik vergat er nog even bij te zeggen: jouw Willem en mijn Charlii zijn allebei pubers (7 resp. 8 maanden). Rust en wijsheid komt met de leeftijd... Misschien is het over een jaar of zo al minder heftig voor Koos 

honden page profiel CindyCindy 3 doggies

honden foto van Cindy

Haha Dexter ook (7 Maanden) dus ik heb ook nog hoop dat dat uitbundige er een beetje af gaat en hij zich zijn gewicht iets beter gaat realiseren ;)

 

Zowel voor de kat als voor ons (hij remt niet en rent zo tegen je knieën aan Ggehe)

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Ik herken het ook wel. Shadow heeft veel respect voor Simba. Als ze slaapt stoort ze haar niet, als ze eet laat ze haar met rust. Ze slapen regelmatig samen. Maar als de kat van de kast springt ( staat de mand van de kat) en  Shadow hoort dat geluid gaat ze er direct heen.

Shadow vind het leuk om aan haar oren te sabbelen en Simba vind dat niet grappig. 

 

Grappige vind ik wel als Shadow haar de weg wil versperren en aan haar oren wil zitten dat de kat dan omdraait en in haar achteruit langs de hond gaat en als ze er voorbij is draait ze weer om en loopt ze normaal verder.

 

 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Leuk om jullie verhalen allemaal te lezen!
eigenlijk gaat het overal dus een beetje hetzelfde! :-)

En idd, wanneer Willem wat ouder wordt, wordt ie vast ook wat rustiger..

Nu liggen ze hier weer in alle vrede naast elkaar te slapen! :-)

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

wat leuk om deze dingen te lezen! ik ga vrijdag m'n hondje halen en ben benieuwd hoe de katten er op gaan reageren. Met het konijn kunnen mijn katten prima overweg (volgends mij denkt de kater dat het z'n kind is want hij verzorgt hem als de kitten die we 3 jaar geleden hadden)

 

Hoe hebben jullie de kat aan de hond/hond aan kat laten wennen? :)

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Wij hebben Willem als herplaatser gekregen toen hij bijna 4 maanden was.

Wat wij gedaan hebben, bij het thuis komen met Willem gaan wandelen, klein rondje in de wijk.

Bij binnenkomst hebben wij Willem aan de lijn gehouden om te kijken wat van beiden de reactie zou zijn.

Ze waren erg nieuwsgierig naar elkaar, na 5 minuten Willem los gemaakt van de lijn.
Willem had op dat moment, toen hij eenmaal los was, meer oog voor de rest van de nieuwe omgeving dan voor de kat! :-)
Nou ja, dat is zoals te lezen inmiddels dus wel veranderd! Haha

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Wat leuk trouwens dat je een hondje krijgt!

Welk ras?

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

" Wat leuk trouwens dat je een hondje krijgt!

Welk ras? "

 

Ik krijg een keeshond (wolfgrijze x bruine middenslag zie profiel foto). Ik heb echt nog geen idee hoe ik onze twee katten en mila voor het eerst kennis ga laten, want mijn kat (Mickey) beschouwd ons hele blok als 'zijn terrein' en alles wat er woont als 'wat er hoort' en wat er niet hoort wordt vaak weggejaagd zelfs als het 3 keer zo groot is  als hij zelf... in huis hebben we nooit problemen met andere dieren en hem maar ik ben toch wel nerveus

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 2 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Bobby was net een jaar toen Mimi als klein kittentje kwam. Ik had haar eerst in een rustig kamertje gezet zodat ze wat kon wennen. Bobby kwam natuurlijk meteen super nieuwsgierig om de deur kijken. Mimi was geen honden gewend en vond het doodeng, zo'n raar beest en begon meteen, klein als ze was, met een hoog ruggetje te grommen en te blazen.
En Bobby... ging er rustig bij liggen. Wachtte tot Mimi wat gekalmeerd was en kroop toen heel voorzichtig een klein stukje naar voren. Mimi weer blazen natuurlijk. En Bobby bleef weer rustig liggen tot Mimi weer kalm was, om dan weer heel langzaam naar voren te kruipen, enzovoort, net zo lang tot ze aan de ene kant naast me lag en Mimi aan de andere kant.
Zo was Mimi snel gewend. Toen hebben ze nog heel vaak, heel leuk met elkaar gespeeld. Natuurlijk ook omdat ze allebei jong waren. Naarmate ze ouder werden, werd dat vanzelf minder.

Willem is natuurlijk ook nog jong en wil graag spelen, alleen de kat dus niet. Ik denk dat het ook wel minder wordt naarmate hij ouder wordt.

De tip om het luikje dicht te doen en zelf even portier te spelen vind ik wel goed. Of kan je niet tijdelijk iets bij de achterdeur neer zetten waar Koos meteen veilig op kan springen?

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Ja ik had je profielfoto gezien, kon alleen het ras er niet zo gauw uithalen. :-)

ik zou vooral proberen zo rustig mogelijk te blijven bij de kennismaking en de leiding te nemen..
Snuffelen mag (van beide kanten) meer niet.
En verder gewoon te kijken hoe het gaat, zorg er in elk geval voor dat de katten kunnen 'vluchten'.

Verder heb ik ze hier wel altijd gescheiden wanneer we er niet zijn en dus ook s nachts, Willem slaapt in de gang en Koos gewoon in de woonkamer.

Ik hoop dat je er wat aan hebt..

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Heidi,leuk om jou verhaal te lezen en mooi hoe jou hond de kitten heeft aangevoeld!

Ja dat was idd een goede tip, Luik zit al dicht! :-)
Er staat direct bij de deur een kast waar Koos op kan springen..

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

" Ja ik had je profielfoto gezien, kon alleen het ras er niet zo gauw uithalen. :-)

ik zou vooral proberen zo rustig mogelijk te blijven bij de kennismaking en de leiding te nemen..
Snuffelen mag (van beide kanten) meer niet.
En verder gewoon te kijken hoe het gaat, zorg er in elk geval voor dat de katten kunnen 'vluchten'.

Verder heb ik ze hier wel altijd gescheiden wanneer we er niet zijn en dus ook s nachts, Willem slaapt in de gang en Koos gewoon in de woonkamer.

Ik hoop dat je er wat aan hebt.. "

 

Bedankt voor de tips! :)

honden page profiel Ink en LotjeInk en Lotje 3 doggies

honden foto van Ink en Lotje

Hier twee hondjes en vier poezen.

Ik ben bediende en portier.......

De honden treiteren de poezen en dat is een heerlijk spel.

Als het te gortig wordt delen ze wel een mep uit.

Met een opgezette hondenneus als gevolg.

Toch liggen ze vaak met elkaar te slapen of naast elkaar in de mand.

 

 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Wij hebben katten en honden. 
Als onze katten binnenkomen versperren allebei de honden de weg voor de kat. Ik denk niet dat hier heel veel aan te doen is behalve de hond duidelijk toespreken dat dit niet mag, desnoods een time out in de gang. 

Wij hebben dan wel geen kattenluik maar we zien ze op de vensterbank zitten en dan laten we ze binnen. Vooral mijn hond vind het erg leuk om de kat achterna te zitten en zijn weg te versperren. Als ze dit doet en niet stopt als ik het zeg gaat ze even in de gang. Daarna laat ze de kat met rust.

honden page profiel anja pastoorsanja pastoors 3 doggies

honden foto van anja pastoors

Wij hebben ook twee katten, een birmaantje en een maine coon. Sinds kort is Bono bij ons komen wonen, nu 10 weken. De maine coon was dol op onze vorige hond, ze ging zelfs mee wandelen, maar  van Bono moet ze niets weten. Ze loopt hooghartig langs hem op en als hij een poging doet om in haar buurt te komen, krijgt Bono een tik. Hij heeft dan ook wel door dat hij beter uit haar buurt kan blijven. Het birmaantje vind het best leuk om te spelen maar ook wat spannend, ze daagt Bono uit  die wil er best even achteraan natuurlijk,  en springt dan ergens op waar Bono nog niet bij kan. We willen dat toch wat afleren omdat Bono natuurlijk nog flink gaat groeien en we anders wild west taferelen in huis krijgen. Dat afleren gaat nog met wisselend succes.

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Ik volg...

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Hier likken en knuffelen ze elkaar. Soms liggen ze met elkaar in Drib haar mand of op de bank op Drib haar kleed. Lekker knus ;-)

Volgende forumvraag: Moederhond opzoeken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^