Naar buiten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jessica (Gast)

Hallo! Sinds 2 weken hebben wij een jack Russel pup. Hij is heel lief en snapt al heel goed waar hij moet poepen, plassen is een ander verhaal maar gaat de goede kant op ????.  Wel heb ik een vraag over het uit laten. Ik weet dat hij nog niet te veel mag lopen maar een blokje om het huis is goed heb ik begrepen. Buiten de voordeur is het geen probleem voor hem, maar meer dan 2 meter van de deur vandaan wil hij niet. Als ik hem op tik en op de hoek zet dan gaat hij voorzichtig lopen en als hij eenmaal loopt gaat het prima en loopt hij netjes naast mij zoals ik hem vraag.  Dat eerste stuk is wel een frustratie voor mij. Wat kan ik het beste doen, wachten tot hij toch zelf gaat lopen? (Dat duurt dan echt heel lang, heb ik geprobeerd). Of te dragen naar wij hij wel gaat lopen of een stukje vooruit trekken (dat staat mij zo tegen). Zonder aan de riem te zitten gaat het wel beter maar ik kan hem niet los laten lopen ivm de weg  en als hij honden ziet gaat hij er wel meteen op af.   hopelijk kan iemand mij wat tips geven.  

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

Ik zou hem gewoon een klein stukje optillen, zodat hij wel gaat lopen. Vaak als ze het huis nog zien willen ze terug. Dit is normaal hoor. De pup moet nog leren hoe leuk het is om te wandelen. Alles is nieuw.

honden page profiel Ink en LotjeInk en Lotje

honden foto van Ink en Lotje

Heel rustig met veel geduld en een beetje aansporen.

Iedere dag weer even trainen want alles is vreemd en als een echte Russell betaamt zet je de rem erop en doe je waar je zelf zin in hebt..........(zo heb ik mijn grijze haren gekregen na 16 jaar Russell......)

Rustig aanmoedigen en iedere dag een beetje verder zodat het niet meer eng is. Ik zou niet aan zijn nekje trekken......met je stem en een trainingskoekje belonen als hij  verder loopt.

Succes en veel geduld gewenst!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Heel rustig aan doen, bij de meeste pups gaat het wel een beetje zo.

Toen ik Black kreeg met 8 weken, ging hij steeds op z'n kont zitten om iets te bekijken.

Vogels, een fietser, een wandelaar etc etc.

Dat heb ik maar zo gelaten en hem rustig alles laten bekijken.

Ze moeten toch de wereld leren ontdekken, alles is nog zo nieuw voor ze.

Het gaat vanzelf makkelijker en over een paar maanden ken je hem niet weer.

Je kunt inderdaad met een koekje/speeltje/je stem hem proberen mee te krijgen.

Je hoeft ook helemaal niet ver te lopen, de eerste weken is toch voornamelijk zindelijk maken en socialisatie.

honden page profiel jessicajessica

Dank jullie wel, ik ga het rustig aan doen met hem, voel me al een stuk beter! 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Na afscheid van zijn moeder en thuidhaven. Is jullie huis nu zijn thuis. Rustpunt, zekerheid, veiligheid. Buiten is alles nieuw. Ziet er anders uit, geuren etc. Alles is nieuw er komt dan best veel op ern pup af.

Het is dan ook vrij normaal dat de eerste tijd de pup als je voor zijn gevoel te ver van huis gaat de ankers erin gooit.

Heeft je pup al een favoriet speeltje, kun je kijken of je hem ermee kunt afleiden, uitdagen om spelend mee te komen.

Als de omgeving het toe last, het veilig is kan je kiezen eens een lange lijn san te doen en gewoon een stukje door te lopen. Veel puppies komen dan uiteindelijk toch achter je aan.

Of even geen aandacht azn de pup maar hurkend ergens volle asndacht aan geven. Oh kijk eens wat leuk.
Kijken of de pup nieuwsgierig genoeg is dat ie komt kijken.

Belonen als ie komt, hij is die stapjes dan toch zelf gegaan.

Qua tillen kan de eerste tijd prima, maar uiteindelijk moet je toch uitvissen hie dat te doorbreken.

Qua stukjes lopen en qua spel is er een 5 minuten regel. Voor elke maand dat de pup oud is mag ie 5 minuutjes per keer. Dus 2 maand 10 min. 3 maand 15 min. 4 maand 20 min. Belangrijk ook dat een pupje voldoende ruimte krijgt voor rust en slaap.

Heel verl geluk toegewenst met je pup

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

Heel herkenbaar, komt goed, Amber is nu 3,5 maand oud en wandelt vrolijk mee. Ik heb haar de eerste weekjes een eindje opgetild en verder van huis weer neergezet. Werkt prima.

Volgende forumvraag: Puppycursus ? (j/n)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^