onzindelijk?? of gewoon lui?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hallo allemaal, 

 

ik heb een husky van bijna 10 maanden nu. Overgenomen toen ze ong. 7 maanden was. Bij deoude bazen moest ze weg oa omdat ze niet 8 uur alleen (met andere hond) zindelijk, en zonder slopen alleen kon zijn. 

 

Bij mij is ze nooit langer alleen geweat dan 4 1/2 uur. dit ging toen ook prima. Maar ik merk dat ze de laatste tijd. Af en toe, kleine plasjes binnen doet.

trouwens ook soms als ik thuis ben. 

Ze word goed uitgelaten.  Iig minimum van 3x per dag en om de twee dagen iig 2/4 uur op een dag. En voor ik wegga en gelijk als ik terug kom.

maar vandaag deed ze het dus ook. We waren maar anderhalf uur weg. Nja oke.

maar! De tuindeur stond gewoon open dus daar had ze het ook kunnen doen, maar deed ze niet. 

Nu ik erover nadenk. Als ik bij mijn oppashonden in huis zit. Hebben we een balkon daar plast ze ook af en toe op. Prima!

maar hier poept ze ook. Opzich fijn dat ze het buiten doet, maar net at ze haar eten op, loopt naar buiten gaat poepen en dan de bank op en liggen, is het niet luiheid?

 

Verder nog een vraagje. Waarneer wij er niet zijn. Wil ze nog wel eens waar ze na het eten altijd qat eten krijgt. Legt mijn vader dat op een plek neer. Maar daar liggen nog wel eens nootjes. Die had ze laatst kapot gescheurs, niet gegeten.  Vandaag vergeten weg te halen.  En nu lagen ze onder se bank, maar niks mee gedaan. Maar had ze wel het boekje waar het eten, vlees, op ligt wel eens de kaft van gescheurd. 

Waarom?

vanwege de geur??

 

alvast bedankt.

Lavina

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

Up voor jou. Ik kan je geen tips/info geven helaas.

stoet (Gast)

Ik zou eerst even laten nakijken bij de da of ze geen blaasontsteking heeft, vooral omdat je zegt dat het kleine plasjes zijn. 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

De tip van de da vind ik een goede.

Mijn meisje heeft er ook erg lang over gedaan om zindelijk te worden, toch wel 1 jaar en een paar maanden. En als het echt slecht weer is buiten dan doet ze haar plasje gewoon binnen. Het kan dus zijn dat het kwartje nog goed moet gaan vallen. In dat geval gewoon doorgaan met enthousiast belonen als ze buiten haar behoefte doet. 

Ook zouden het plasjes uit stress kunnen zijn als jullie weg zijn. Dat ze toch nog veel moeite heeft met alleen thuis blijven. 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

We gaan morgen even langs de dierenarts. Ik wil vandaag even extra goed opletten, of ze het nu echt zo vaak doet. En tellen. dan kan ik morgen de da alles helemaal goed uitleggen.

BEdankt voor de tips! blaasontsteking was ik echt niet opgekomenik dacht gewoon zo baas zo hond

honden page profiel Frieda Frieda 3 doggies

honden foto van Frieda

Ik zit hier met een soortgelijke vraag. Havanezer van 8 maanden. Hier staat de hele dag de deur open en kan ze dus gewoon naar buiten als ze moet plassen of poepen. Vaak doet ze dat ook, maar vooral plassen doet ze ook nog vaak binnen. En gisteren en eergisteren ook ineens weer binnen poepen, nadat ze dat al wekenlang niet meer had gedaan.

Ik kan er niet de vinger achter krijgen, waarom ze dat nou doet. Is het kwartje nog niet helemaal gevallen of vindt ze het gewoon prettiger op tegels dan op gras, bijvoorbeeld?

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Vanochtend naar de dierenarts gegaan. Heeft het gelijk onderzocht.  En ze heeft geen blaasontsteking. Alles normale waardes.

ik moet het nog wel in de gaten houden hoeveel ze plast en drinkt.

ik heb hem ook gezegt dat ik vanochtend naar buiten ging 30/45 min buiten geweest heeft ze 3x geplast en daarcoor al 1x in de tuin. Hij zei al dat dat niet normaal was nee.

 

iEmand verder nog ideeen??

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke 3 doggies

honden foto van Saskia & Duke

Ik neem aan ze een teefje is? Ik vind het eigenlijk niet abnormaal veel hoor.. Maar ik ben geen dierenarts ;-) Het ene teefje is het andere niet.
Dat is ze binnen plast is natuurlijk wel vreemd, zijn ook haar nieren en andere dingen zoals gruis uitgesloten?

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Saskia ik ben het helemaal met je eens dat het ene teefje het andere niet is.

Echter plaste ze vroeger 1x in 2 a 3 uur.
Natuurlijk wel een beetje afhankelijk van de  hoeveelheid die ze dronk.

En nu dit?
Dat vind ik veel.
vind ik persoonlijk eigenlijk zoiezo veel, ook voor een teefje, tenzij ze loops zou zijn. Wat niet kan want ze is gesterelisseerd.

Volgende forumvraag: Artikel over dominantie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^