Eet puppy slechter bij wisselen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Is dit mogelijk? Mijn pup is nu over vier maanden en ik zie dat ze begonnen is met wisselen. Twee nieuwe voortanden en tandjes missen. Nu is ze opeens geen goede eter. Het lukt me wel maar met moeite (met een spelletje) en ze komt er wel naartoe maar laat ze weer uit haar mond vallen. Wijst er dus op dat ze miss wel honger heeft maar dat het pijn doet.

Ervaringen? En oplossingen missch?

Ze is nu al een tijdje op hetzelfde gewicht (dwergteckel).

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Probeer het voer eerst te laten weken....als je brokjes geeft kan dat helpen.

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ja, het kan zeker dat je hond slechter eet bij het wisselen van de tanden; dat kan pijn veroorzaken.

 

Ik gaf mijn hondje, toen hij niet voldoende brokjes kon eten in de wisselperiode, Renske Vers, te koop in de dierenwinkel. Het is een bakje met zeer goede kwaliteit gestoomd vlees (80%) 395 gram, die je in porties kan verdelen. Een om te eten, nog een in de koelkast en de overige porties in de vriezer. De dagelijkse hoeveelheden, die de firma Renske voorschrijft op de verpakking, is zeer aan de krappe kant. Voer daarom op het oog.

 

http://www.renske.com/premium-vers-maaltijden

 

Edit: spelfout

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ja dat kan, mijn pup heeft er ook veel last van. Ik week de brokken en doe er wat Rodi compleet of Smuldier door (bij de supermarkt in de vriezer).

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Vervelend, ze kunnen er ook happerig van worden omdat ze er last van hebben. Je kunt hier bijvoorbeeld een natte theedoek voor invriezen, als je dat dan geeft dan werkt de kou als verdoving.

Zoals hierboven al gezegd het eten even laten weken.

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Leuke tip de theedoek! Ik zal dan inderdaad weken en misschien mixen met wat nat voer. Ik was bang dat het slecht zou zijn om te weken (te veel water dus ze kan niet zoveel eten). Maar dat zal vast niet uitmaken.

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Nou het deed wonderen hoor! Weken en een eetlepel hills critical care die ik nog had staan! Nog nooit zo snel gegeten :-)

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Nou het deed wonderen hoor! Weken en een eetlepel hills critical care die ik nog had staan! Nog nooit zo snel gegeten :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

reuze..... eten moet he, en wat de natte theedoek betreft , ik deed een washandje invriezen, lekker koud en dan met je hond spelen, zodat tie koud op het washandje, dat stimuleerd dat als de tanden kiezen loszitten ze eruit komen, en een vriezend washandje is lekker koud voor het gebit van je hond en minder pijn......

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Kan geen kwaad, niet teveel water er overheen doen. De brokjes nemen het water op waardoor ze groter en zachter worden. Fijn dat het gelukt is en ze nu eet!!

honden page profiel *Lana**Lana*

honden foto van *Lana*

Wat fijn dat ze nu weer eet! Hier hadden we hetzelfde probleem en brokken weken, koude theedoeken en kongijsjes mochten allemaal niet baten. We hebben toen twee keer lidocaine opgesmeerd, bedoeld voor kinderen waarbij tanden doorkomen. Ik heb er dagen over getwijfeld omdat het me niet echt gezond leek, maar niet eten was ook niet langer een optie. Na de lidocaine wilde ze wel weer eten en kauwen op haar kluif, toen kwamen er 6 kiesjes en een hoektand los. Dit is denk ik niet iets wat je snel moet doen, maar voor ons was het de beste oplossing. Succes ermee en hopen dat ze de geweekte brokken lekker blijft eten!

Volgende forumvraag: Amber 14 weekjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^