Our life with 'Foster Dogs'!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Als een andere bak niet helpt, inderdaad misschien iets anders dan brokjes proberen, vers? Ik bedoel dat je niet allebei tegelijk probeert, plastic bak en ander voer, anders zie je niet wat helpt.

Succes, hou ons op de hoogte he

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Gijs wil alleen van een bord eten... probeer dat eens? Of gewoon op d grond gooiem 

(wat een gekke letters?)

 

of het bord insmeren met leverpastei en daar de brokjes op 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Haha Lieke, je hoeft niet zo te schreeuwen

honden page profiel MiloMilo

honden foto van Milo

Gisteren naar een Picknick 'Berm' in het park geweest met Laika. We ondervonden dat ze steeds minder shuw is hoe langer ze hier is! En,... ze deed dit super! Alleen als een parasol zijn vlucht over de picknick nam, was ze wat in paniek aan het geraken! Maar al snel was de kalmte terug. Ook kindjes mochten haar aaien. Ze heeft zelf bij vrienden van ons gelegen en gezeten om geaaid te worden :-D En Miloman zag dat het goed was. Dus onze vrienden hadden naast 'aai mij' stalker Milo een vrouwelijke 'aai mij' stalker erbij ;-)

Het eten gaat nog altijd niet super, plastiek bak, warm water,... ze eet maar enkele brokken. Maar we geven niet op.



honden page profiel kellykelly

honden foto van kelly

" Gisteren naar een Picknick 'Berm' in het park geweest met Laika. We ondervonden dat ze steeds minder shuw is hoe langer ze hier is! En,... ze deed dit super! Alleen als een parasol zijn vlucht over de picknick nam, was ze wat in paniek aan het geraken! Maar al snel was de kalmte terug. Ook kindjes mochten haar aaien. Ze heeft zelf bij vrienden van ons gelegen en gezeten om geaaid te worden <img class=" /> En Miloman zag dat het goed was. Dus onze vrienden hadden naast 'aai mij' stalker Milo een vrouwelijke 'aai mij' stalker erbij <img class=" />


Het eten gaat nog altijd niet super, plastiek bak, warm water,... ze eet maar enkele brokken. Maar we geven niet op.

425417.jpg

425411.jpg "

 



Ik zou het niet doen uit angst voor verwennerij, maar als het echt zo erg is zou ik haar brokken ook als snoepje gebruiken en lekker veel met haar doen. Misschien (moeilijk te oordelen zo) kan haar maag deze porties niet hebben en moet je deze terug wat rekken zeg maar...

honden page profiel MiloMilo

honden foto van Milo

Whoop Whoop! Gisterenavond heeft ze een halve bak brokken gegeten. Weliswaar uit Milo zijn bak, maar ze heeft het binnen. :-D

En net als bij Yoshi (Boris) hebben we weer die twijfels. Voor dat we opvanggezin werden keken we om permanent een tweede hond te nemen. Natuurlijk als je zo een lieve opvanghond hebt is het maar normaal (denk ik) dat je begint te twijfelen om ze niet permanent te houden.

Maar ja, dan stopt het verhaal opvanggezin. We vinden dit een moeilijke beslissing. Stijn is echt compleet zot van haar! Nog meer dan van Yoshi. Nu bekeken was Yoshi te wil voor Milo. Maar nu zijn Laika en Milo zo rustig, af e toe spelen,..; dat je niet voelt dat je twee honden hebt.

Is dit een gevoel dat we bij elke opvanghond zullen hebben? Sowiewo zullen er nog kindjes komen, bij een kindje zal het verhaal opvanghond stoppen. Daar willen we het risico niet nemen. Ofwel stopt het bij het komen van kindjes, ofwel stopt het bij het adopteren van een opvanghond die met kindjes kan? Moeilijke beslissing!

honden page profiel kellykelly

honden foto van kelly

" Whoop Whoop! Gisterenavond heeft ze een halve bak brokken gegeten. Weliswaar uit Milo zijn bak, maar ze heeft het binnen. <img class=" />


En net als bij Yoshi (Boris) hebben we weer die twijfels. Voor dat we opvanggezin werden keken we om permanent een tweede hond te nemen. Natuurlijk als je zo een lieve opvanghond hebt is het maar normaal (denk ik) dat je begint te twijfelen om ze niet permanent te houden.


Maar ja, dan stopt het verhaal opvanggezin. We vinden dit een moeilijke beslissing. Stijn is echt compleet zot van haar! Nog meer dan van Yoshi. Nu bekeken was Yoshi te wil voor Milo. Maar nu zijn Laika en Milo zo rustig, af e toe spelen,..; dat je niet voelt dat je twee honden hebt.


Is dit een gevoel dat we bij elke opvanghond zullen hebben? Sowiewo zullen er nog kindjes komen, bij een kindje zal het verhaal opvanghond stoppen. Daar willen we het risico niet nemen. Ofwel stopt het bij het komen van kindjes, ofwel stopt het bij het adopteren van een opvanghond die met kindjes kan? Moeilijke beslissing! "

 



;-) Goed geeten meis...
Ivm eventuele adoptie kan ik geen raad geven.
Ik denk alleen dat alle hondjes die bij jullie mogen komen (al is dat in opvang) van geluk mogen spreken en dat Laika jullie sowieso al in het hart heeft.
bij Yoshi was dit (volgens mij) ook het geval

- (Gast)

Het veel drinken is normaal bij een akita, dat doet onze akita ook.

 

Over het eten betreft staan akitas erom bekend om weinig te eten zoals iemand hierboven al aangaf.

Wij hebben ook alles geprobeerd en hadden uiteindelijk ook 4 verschillende soorten brokken en niets werkte.

Nu hebben wij de laatste paar weken zijn voerbak bij de eettafel neergezet wanneer wij gaan eten en nu eet hij wel. Misschien is dit een idee om te proberen.

honden page profiel TamaraTamara

honden foto van Tamara

Gelukkig heeft een Akita een bepaalt evenwicht in gedrag en denken. als ze iets niet kennen kunnen ze het nog leren met juiste aanpak en begeleiding. Jullie zijn mooi bezig met haar, top!

Groetjes van Tamara (Shiba rescue vzw)

honden page profiel MiloMilo

honden foto van Milo

Ik heb eventjes een vraagje voor de Akita kenners onder jullie? Als er vreemden binnen komen dat is Laika afstandelijk, loopt was nerveus rond, maar komt dan uiteindelijk wel eens snuffelen aan die vreemden. Pas na half uurtje kan je haar aaien. Dist is wss normaal voor een Akita, toch merk ik wat dat ze weinig zelfvertrouwen heeft. Kindjes vind ze dan niet beangstigend en laat ze haar genietend aaien ;-)

Als wij haar meenemen naar stad, want wij nemen de honden overal mee. Dan is laika heel nerveus, staat echt te trappelen, staart laag,... en probeert te vluchten. Ik negeer haar nu en hou haar met korte leiband bij me zodat ze niet kan vluchten. Doe ik dit goed of is er een andere manier?

Ze heeft echt ons hart gestolen hoor! Ze is super lief, speelt met Milo, dwingen elkaar niet om te spelen, rusten veel, eerste dagen kwam ze wat tss Milo en ik als ik Milo aandacht gaf,... kan met kinderen, kan alleen thuis zijn,... alleen die vreemde mensen in huis en op straat. Maar aangezien ze snel dooit denk ik dat dit wel goed komt.

Wij overwegen het toch echt hoor! Dat opvanggezin is heel leuk. maar soms denken we aan Milo. Altijd die andere dieren en altijd dat afscheid. Wij kunnen dit plaatsen, maar weet niet of Milo dit kan. Na Yoshi heeft hij toch een paar dagen niet gegeten en wat lopen janken.

Mss moeten we voor één keer egoïstisch zijn en die tweede hond dat we al lang over denken nemen. En Laika lijkt me de perfect match.

Nu hoe meer ik interesse in haar heb, hoe meer mensen. onder andere familie zich plots hun mening beginnen te geven van Akita's dat zijn geen brave honden, zal domineren over Milo, je zal spijt hebben,... Hier heb ik een hekel aan. Kan mij iemand die een Akita heeft ook eens die positieve punten benadrukken! Want Laika lijkt me nu niet de doorsnee akita.

honden page profiel MoiraMoira

honden foto van Moira

Ik heb geen Akita dus daar kan ik je helaas niet mee helpen. Wel vervelend (hoe goed bedoeld ook) dat alleen de negatieve kanten benoemd worden. Je maakt ze 24 uur per dag mee en ziet ook hoe ze met elkaar omgaan. Ik denk uiteindelijk dat je het zelf het beste kunt beoordelen. Volg je gevoel :-). P.s. erg leuk om je verhalen en vorderingen te lezen! 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Ik heb zelf geen akita, maar wel ervaring met het uitlaten en oppassen van een akita.
Echt een schat van een beest! en inderdaad ook niet een van de standaard akita's. Ergens snap ik trouwens wel dat mensen om je heen het af raden, want er zitten hele lastige exemplaren tussen, maar die hebben jullie niet, denk ik?? In ieder geval zo voelt het voor jullie niet.

 

Akita's staan er wel om bekend afstandelijk te zijn. Bij de baas te horen en niet door iedereen geknuffeld te willen worden. Dus dat laika eerst afstand neemt om later te laten snuffelen is al erg normaal, dat ze zelfs geaaid wil worden is al knap!
Akita's zijn ook gewoon rustige honden uitzichzelf, mist genoeg mee gedaan. Gereserveerd, maar vriendelijk, inderdaad zeker naar kinderen.

 

En tja op straat lopen, is denk ik ook een kwestie van wennen, ze is het niet gewend, maar misschien wel een idee om te beginnen met rustigere straten en dan drukkere,verder zijn er honden die er gewoon niet van houden.

 

Positieve kanten van de akita:
Super lief voor de baas, knuffelbeest

Trouw
zal voor je door het vuur gaan


Ik vind het zelf gewoon super beesten!

 

- (Gast)

Akitas zijn super leuke honden, maar kunnen inderdaad wat lastig zijn. Ben je consequent dan heb je er weinig last van. Ze willen graag bij je in de buurt zijn en lopen daardoor nog wel eens in de weg haha. Verder kun je ze snel dingen aanleren door hun intelligentie. ondanks dat ze er af en toe intimiderend uitzien zijn het toch echte knuffelkonten. Onze akitas liggen dan ook graag bij je op de bank of lekker half op schoot.

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Weekend !  En ik zie het topic nu pas.  Wat leuk en mooi die poot die naar me uitreikt 

 

Heel mooie foto!  Succes met je foster-doggies !!!

honden page profiel MiloMilo

honden foto van Milo

Ze is echt wel heel lief als we thuis zijn. Hier loopt ze rond, overal achter je aan,... Milo en Laika spelen wel, maar negeren elkaar het meeste van de tijd! Ergens hebben ze niet echt behoefte aan elkaar.

Ik denk dat we met elke opvanghond wel het gedacht om te adopteren zullen hebben. Dus hebben we voor onszelf beslist dat we het bij Milo houden. Andere honden helpen we aan een nieuwe thuis, die zeker evengoed is als onze thuis :-)

We moeten aan de noden van twee honden kunnen voldoen, Milo kent ons bruisend leven waar hij overal, maar dan ook overal meegaat! Zij is te angstig om dit te doen en zou durven uitvallen naar vreemde honden, en haar verplichten willen we ook niet. En Milo dan thuislaten ook niet... Milo en Laika zijn beide echte 'baasjes' honden. Goeie baasjes is al dat ze nodig hebben, andere honden, katten,... is bijzaak en zal hen weinig interesseren. Dus Laika zal genieten van een gezin waar alle aandacht op haar gericht is.

Na Laika hebben we ook beslist om eventjes te stoppen met het opvangen van honden. Niet dat we niet meer willen, maar het doet toch zo pijn als ze weg gaan. Nu zit laika twee weken bij ons, hoe langer hoe moeilijker. En we zien dan wel weer wanneer we er weer klaar voor zijn. We zien de opvanghonden even graag als onze eigen hond.

Er hadden goeie mensen interesse in Laika en een andere hond uit asiel. Ze hebben voor de andere hond gekozen (was ook een beetje kleiner die hond). Goed voor Ella de andere hond, maar Laika blijft bij ons tot er een ander goed gezin zich aanbied. Ook al is dit maanden wachten. Dan gaat ze gewoon mee op reis. Wat praktisch voor ons mss wat moeilijker zal zijn maar 'willen is kunnen'. De reisbestemming is dan ook op de hoogte dat er mogelijk een tweede hond zal meegaan. Want je weet nooit. Ik zie andere akita's op pets.be lang ter adoptie staan. Maar hopelijk zien de mensen haar lieve karakter, ook al deinst ze wat terug! En geraakt ze snel geadopteerd! Want ze is zooooooo lief!!!

Hier halfuurtje ravotten in de tuin, maar daarbij blijft het dan ook...



UPDATE Yoshi (Boris)

Deze week hebben we Yoshi terug gezien! Amai wat is hij gegroeid! Echt een statige hond, prachtbeest! Milo was heel blij om hem terug te zien. Laika hebben we wat afzijdig moet houden aangezien ze durfde uit te vallen en wij geen incidenten willen.

Hier nog een foto'tje van toen Yoshi nog bij ons was. Was een heel andere manier van spelen. Milo en Yoshi plakten dan ook aan elkaar en sliepen overal samen. Wat bij Laika en Milo niet zo is.

honden page profiel MiloMilo

honden foto van Milo

En natuurlijk omdat fotografie mijn hobby is moest er ook een fotoshoot gedaan worden met Milo en Laika. Voor hen een echte training! Luisteren en commando's opvolgen is hier een must! En de meest toevallige foto's zijn de beste! They did good!

LadyLaika: Smile for the picture Miloman!
Miloman; Yawn, not again!

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Leuk onderwerp!! Ik volg! :)

honden page profiel MiloMilo

honden foto van Milo

Morgen komt er een gezin naar laika kijken die zelf al een Akita hebben. Dit klinkt voor mij een heel goed gezin. Mensen met ervaring met Akita lijkt me super. Laika zou ik niet direct meegeven aan mensen die nog nooit een hond gehad hebben. Want wijzelf hebben een heel brave hond, en toch heb ik hier veel opgezeten voor raad en tips.

Dus iedereen duimen dat morgen Laika en de andere hond overeen komen!!! En natuurlijk dat mijn buikgevoel juist zit :-D

;-) ;-) ;-)

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Dat zou fijn zijn, dat het meisje terecht komt bij mensen die het ras kennen en meteen een akitavriendje erbij :) 

 

Succes morgen

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes

honden foto van DogsWithLoes

volg

honden page profiel MiloMilo

honden foto van Milo

Met het akitavriendje klikte het super en plots ging het zeer snel! Laika is mee naar haar nieuwe thuis. Fantastische mensen die echt weten hoe met een Akita om te gaan.

Laika woont nu op een grote boerderij met een afgezette weide waar ze samen met Chico, de witte akita des huizes kan hollen!

Zij mag ook vrij binnen en buiten, waar ik wel denk dat ze zich binnen veiliger zal voelen. Wat heb ik een goed gevoel bij die mensen. Ze gingen mij ook nog foto's doorsturen en mij op de hoogte houden hoe ze het doet!

Maar wat deed het pijn als ik zonder Laika terug in de auto stapte, heel de rit naar huis heb ik zitten wenen. Dit is zo dubbel! Ook Milo was aan het zoeken en lag dan bij de deur wachtende wanneer Laika ging binnen komen.

Ik wacht nu op foto'tjes dat ik deze ook aan jullie kan tonen!

Hier is een foto van Yoshi spelend met zijn nieuw baasje! Dus die heeft het helemaal naar zijn zin :-D

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Wauw die foto van Yoshi is echt geweldig!

 

Begrijpelijk dat je het erg moeilijk vind... Ik weet niet of ik het wel zou kunnen. Maar een troost dat ze het super goed gaat hebben!!

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Geweldig nieuws! Maar voor jullie natuurlijk echt een beetje dubbel. Wel een dikke pluim voor jullie  

honden page profiel TamaraTamara

honden foto van Tamara

Geweldig!!!! :-)

honden page profiel MiloMilo

honden foto van Milo

Gisteren voelde ik dat er iets ging gebeuren. Baasjes haalden een extra mandje uit, extra drink- en eetbak,... En dan was ze daar... mijn Kerstcadeautje en nieuwe pleegliefje Bonnie. Een Griekse deerne! Ze was in het begin precies wat overweldigd door mijn charmes. Maar 'Once you go black, you never go back! Dus meet Belle Bonnie! Bonnie is gevonden in Griekenland op een vuilnisbelt als pup. Nu is ze een jonge puber van 10 maanden. Bonnie heeft een heel lief karakter en kan het goed vinden met kinderen en andere honden! In het begin is Bonnie wat onzeker, maar ze dooit heel snel.

Kijken jullie mee voor een gouden mandje voor mijn Pleegzusje? Dikke Poot, Miloman

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Wat een lieverd

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Wat een leuk topic dit, ik heb alle verhalen met een glimlach gelezen 

Ik volg dit topic 

honden page profiel MiloMilo

honden foto van Milo

UPDATE Laïka!

Laïka stelt het heel goed in haar nieuwe thuis. Ze neemt zelf de zorg over voor pups die hun mama verloren zijn! De baasjes zouden haar voor geen miljoen nog kunnen missen. En met haar maatje Chico (Links in de foto) klikt het super en zijn ondertussen echte kameraden! Ze doet het super!

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Wat goed

En wat lief dat ze voor de pups zorgt, kanjer hoor!

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Leuk een nieuwe update!

 

fijn dat alles zo goed gaat!!

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Incredible Dog Challenge
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^