Enkele vraagjes over preventief vlooienbandje, eten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Michael MorasMichael Moras

honden foto van Michael Moras

Hallo!

 

Mijn Lexje (een Bordertje van 6 maandjes) loopt vrijwel altijd los op een hondenweide, waar ook een vijver is. Nu met het warme weer heb ik bang dat hij binnenkort vlooien en/of teken mee naar huis brengt. Kan ik hem daar best een preventief vlooien- en tekenbandje voor aandoen?

 

Nu Lex 6 maand is, plan ik over te stappen op 2x dag voeding ipv de gebruikelijke 3x dag. Ik geef KVV. Wat is precies het voordeel om hem maar 2x dag eten te geven?

 

Dank voor de info!

Michael en Lex

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

misschien eens kijken naar natuurlijke middelen ? en op een gegeven moment van 3 x per dag naar 2 x per dag dat is voor iedere hond anders, veel honden willen geen 3 x per dag meer eten, en laten dan de bak staan, wanneer men naar 2x gaat dan savonds krijgt de hond honger, en zal veel eerder dan graag zijn bak leeg eten.

 

bekijk het eens, er zijn veel honden die maar 1x per dag eten, hier 2 x per dag, drie x is niet slecht, gewoon eens bekijken hoe je hond trek heeft in zijn/haar eten, wanneer men kvv geeft is dat meestal gemalen voedsel, vlees, dat passeert snel de maag/darmen, wanneer men barft dat zijn grote prooidieren of grote stukken vlees kan men beter 1 x per dag geven, en zelfs eens een vastedag inlassen in de week, met kvv, zou ik dat niet doen, dus tast het even af, kijk wat je hond tot zich neemt.

honden page profiel Michael MorasMichael Moras

honden foto van Michael Moras

Oké, bedank voor de info Willemijn!

 

Onze Lex heeft een gezonde eetbehoefte: die eet makkelijk 3x per dag tot nutoe. Ik gebruik zelfs zo'n anti-schrokbak om hem iets rustiger te laten eten.

 

Wat betreft het preventief bandje: best eentje met natuurlijke preventiemiddelen?

 

Groetjes,

M&L

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

helemaal goed, die zijn er ook, teken vlooien banden van een natuurlijk middel....

 

en er is nog veel meer, ook van Ecostyle voor vlo en teek, een spray, die ook zeer geschikt is in het zomer seizoen. dan heb je ook nog cdVet, druppels, gebruiksaanwijzing even opzoeken op internet, daar staat hoe je het moet gebruiken, niemand wil vlooien of teken, zelf kies ik voor natuurlijke middelen, helpt dat echt niet ? dan kan je altijd nog kijken naar chemie, maar ben ik niet voor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kijk hier eens, natuurlijke produkten met de samenstelling erbij.......

 

 

 

online natuurlijke dierenwinkel EKO4pet


 


 

 


 


 

Natuurlijke vlooien en tekenbestrijding hond

Natuurlijke vlooien en tekenmiddelen voor de hond. Al onze producten zijn biologisch afbreekbaar en veilig voor uw dier, kinderen en het milieu. Belangrijk in de strijd tegen teken en vlooien bij de hond is om het middel niet schadelijker te laten zijn dan de kwaal. Reguliere vlooien en tekenmiddelen zijn gemaakt om ongedierte direct bij aanraking te doden. U kunt zich voorstellen dat hier een boel gif voor nodig is. Het gebruikte gif in vlooienmiddelen is vaak niet alleen schadelijk voor de vlo, maar kan ook een gezondheidsrisico voor uw hond zijn. Daarnaast zijn de middelen niet goed voor ons milieu en de bijen.

Biologisch vlooienmiddel of ecologisch tekenmiddelen bestaan niet. Vaak worden producten aangeduid met BIO of ECO terwijl de werkzame stof hetzelfde is als in reguliere vlooien- of tekenmiddelen. De term biologisch is beschermd voor levensmiddelen en deze worden ook gecontroleerd door SKAL en krijgen dan een EKO keurmerk. Voor non-food wordt de term niet beschermd of gecontroleerd.

Gelukkig is er inmiddels voldoende op natuurlijk gebied. Alle natuurlijke middelen tegen vlo en teek die u kunt gebruiken voor uw hond. Wij verkopen alléén vlooien- en tekenmiddelen die volledig veilig zijn voor uw huisdier. EKO4petz doet voor u een voorselectie op veiligheid voor uw dier en het milieu.

De natuurlijke middelen tegen vlo en teek voor de kat zijn hier te vinden
 

Biospotix Dermocare spray 500 ml

Biospotix Dermocare spray 500 ml

Dermocare Biospotix sprayWerkzame stoffen: citroengras, pine, tea tree, lavendel & lavandin, eucalyptus, rozemanrijn, geraniol.Schudden voor gebruik en spuit vanaf 20 cm afstand op uw hond. Borstel om het product beter te verspreiden.

 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Misschien is het een idee om bij 3 maaltijden de middelste maaltijd een groentehapje te laten zijn? Charlii eet 2x per dag brokken, net zoals die van jou in een antischrokbak. Maar zij heeft wel behoefte aan een hapje tussendoor: geblancheerde en fijngehakte sperzieboontjes, die goed zijn voor de darmflora. 

Probeer het eens uit, als je denkt dat de stap van 3 naar 2 maaltijden anders te groot is...

Volgende forumvraag: blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^