verplichte rust

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Beer (Gast)

Vraagje mbt verplichte rust. Onlangs waren wij bij de puppy cursus geweest en werd ons verteld dat meneer oververmoeid was. Ook werd er verteld dat een pup 22 uur slaap nodig heeft. Ik vroeg me af hoe ik deze verplichte rust moet invoeren? Als ik hem los in de kamer doe dan speelt hij continue met vanalles/ons. Ook toont hij bijt/sloop gedrag na 5 minuten spelen. Hij bijt in onze broekspijpen, handen armen, truien etc. Als wij hem corrigeren hebben we het idee dat hij dan kwaad wordt en naar ons blaft uit kwaaigheid. Allemaal symptomen van oververmoeidheid denk ik, maar moet je hem dan continue in de bench doen? Als we hem in de bench doen gaat hij wel slapen na 5 minuten ofzo.

Iemand tips?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

In de bench dus.
:-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Het is ook een beetje het aan zien komen en voor gaan zijn.
Dat ga je steeds beter herkennen.
Je kunt ook niet hem de hele dag in de bench doen, maar dat zul je moeten gaan afstemmen.
Heeft ie ook een kussen oid?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Corrigeren, ik weet niet hoe je dat doet, maar dat hoeft niet meer als je het voor kunt zijn.
Of geef bij bijten een kauwbotje of speeltje.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Als hij de rust uit zichzelf niet neemt zou ik hem inderdaad in de bench doen. 22 uur slaap is misschien een beetje overdreven maar veel slaap hebben ze nodig, een 18 uur op een dag is denk ik wat reƫler. Hij klinkt wel als overprikkeld inderdaad.

Er moet gegeten en gewandeld worden en natuurlijk ook een beetje gespeeld en ook nog wat gehoorzaam oefeningen. Dan heb je aan 2 uur lang niet genoeg.

Misschien is het een idee om 2 uur rust naar een uur wakker aan te houden. Dus een uurtje op (misschien wat eten, plasje doen en even spelen) daarna 2 uur rust, neemt hij dat zelf niet, dan even de bench gebruiken. Let er wel op dat de bench een veilige plek is voor hem. Als hij goed slaapt in de bench dan zal hij het ook als een veilige plek ervaren. Soms helpt het om er een deken overheen te leggen zodat het donker is. Mijn pup sliep vroeger meteen als ik een deken over haar hoofd gooide. Nu wil ze ook het liefst onder een dekentje slapen, ik ben benieuwd of ze dat straks in de zomer nog steeds wil.

Geniet van je puppy!

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Wat voor sadi werkte was kauwmateriaal aanbieden erna viel ze uit zichzelf inslaap.

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

Amber pakte in het begin uit zich zelf al vaak de rust. Nu steeds minder vaak en moeten we haar echt in de bensch leggen. Hier is ze het dan niet mee eens maar na ongeveer vijf min blaffen gaat ze dan toch wel slapen.

Volgende forumvraag: Hoe slecht is dat?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^