Verkeerde ras gekozen ??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NikkiNikki

honden foto van Nikki

Wíl je wel een betere band met je hond krijgen?

 

Ik had ook niet veel met mijn reu. Ik vond het fijn dat hij er was maar ik begreep hem niet. En nu, na anderhalf jaar zijn we twee handen op één buik. Vooral omdat ik met hem ben gaan sporten en samen veel dingen ondernemen.

 

Maar dat moet je wel willen.

honden page profiel AnneAnne

honden foto van Anne

Ik zou eerlijk gezegd sowieso het beeld van de stafford loslaten. Anders blijf je de hond (onbewust misschien) vergelijken met het beeld dat je voordat je een hond had. 

Over het opbouwen van een band zijn de meningen altijd verschillend en logisch. De een heeft binnen de eerste paar maanden al het 'het is echt mijn hond' gevoel, terwijl dit bij de ander soms wel een jaar of langer kan duren. Bovendien is niet alleen elk ras, maar ook elke hond anders. Dus het kan best zijn dat je daardoor aan het karakter van jou hond moet wennen, ook aan de ergerpuntjes. Waarschijnlijk worden die ergerpunten uiteindelijk zo vertrouwd (wat betreft het achter je aanlopen), dat je het wellicht nog gaat waarderen ook. Geef het in elk geval een kans, al krijg ik gelukkig wel de indruk dat je dat ook doet. Onderneem, zoals je al zelf zelf, leuke activiteiten met je hond, speel spelletjes etc. 

Wat misschien ook leuk is, is om samen met je hond op een cursus te gaan, maakt niet uit wat. Een cursus die natuurlijk wel een beetje bij het ras past, maar op die manier krijg je naar mijn idee echt een band omdat je dan daadwerkelijk samen iets onderneemt.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Hij loopt mij echt overal na , als hij mij hoort bewegen dan staat hij al voor mijn neus. En dat is elke dag van 's morgens tot 's avonds. Dit is echt mijn grootste erger punt.

 

Vooral niet aan een stafford beginnen, als dit je grootste erger punt is! Een gemiddelde stafford zal dit nog wel een graadje erger doen als je huidige hond! De meesten zijn van die "ik kruip het liefst de hele dag in je honden". Heb er een die als die vind niet voldoende aandacht te krijgen de gehele tijd gaat lopen miepen.....

 

Denk dat je beeld wat te roze is betreffende dat ras! 

honden page profiel ValerieValerie

honden foto van Valerie

Ik wilde net zeggen staffords kunnen ook erg irritant zijn. In huis kan ik nooit ergens rustig zitten ze moet erbij zijn, waar ik ook ben en wat ik ook doe.
Als ze iets wilt dan blijft ze doorzeiken totdat ze haar zin krijgt. Buiten is ze sterker dan mij Akitareu en jaagt ze als een malle en is ze niet vriendelijk naar de huisdieren van andere mensen.
Het is verdomd veel werk.
En nee ze zijn niet allemaal zo mijn vorige staff was een stuk makkelijker maar zij stalkte mij ook in huis. Eigenlijk alle staffs die ik dat deden dat wel.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Hoelang het duurt voor je een band hebt met je hond zal denk ik per persoon verschillen. De ene voelt sneller de verbinding dan de andere. Dit zal ook moeten groeien.

 

Toen ik Shadow als pup gekozen had voelde ik een enorme klik met haar en zei met mijn. Van een band kan ik toch ook nog niet spreken.

 

Maar die klik is uitgegroeid tot een enorme onvoorwaardelijke band door samen te groeien, samen te leren, samen te ondernemen, samen te ondekken, samen te onderzoeken, samen elkaar te ondekken, samen te overwinnen, samen plezier te maken.

 

Door elkaar maar aan te kijken weet ik wat ze wil, hoe ze zich voelt en ze weet wat ik wil. We snappen elkaar en begrijpen elkaar en respecteren elkaar. We kunnen lezen en schijven met elkaar.

 

Dus een band moet groeien en zal dan alleen maar sterker kunnen worden.

 

 

Hanneke (Gast)

Volgens mij heb je, ook in het belang van je gezin een prima keuze gemaak. Je voelt je onzeker omdat de adoratie voor je hond uitblijft en je hem of haar dat wel zou gunnen. Heb gewoon wat meer zelfvertrouwen, je zorgt prima voor je hond. Geniet van de leuke dingen en sta jezelf toe om je af en toe te irriteren en te dromen van die 'woeste' Stefford. Je zal zien dat het dan vanzelf minder wordt en je een prima band behoudt met je hond cavaliertje!

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ik lees het nu pas maar ben verbaasd en mag iedereen zeggen dat je eerlijk bent dat maakt het niet goed natuurlijk. Dit beestje is door jou gekozen en had hier niks in in te brengen.

 

Ik denk toch dat je meer moet doen met je hondje en dan bedoel ik met liefde. Ik hou van iedere hond ieder kind noem het maar op.

 

Je zou eens kunnen proberen dingen met je hond te gaan doen waarmee je trots op je hond wordt. Ga dingen verstoppen en laat het zoeken door je Cavalier. En ik zou er zeker geen hond bij nemen want stel dat je daar wel van kunt houden en je Cavalier dit haarfijn aan voelt zou toch niet echt eerlijk zijn.

 

Maar goed ga proberen de leuke dingen van je hondje te zien en ga genieten

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: onzekere hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^