zindelijkheid en/in tuin

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuzanneSuzanne

Goeiemorgen!

 

Ik vraag me af wat ik kan verwachten van James qua zindelijkheid en in welk tijdsbestek we hem zover kunnen krijgen alles buiten/op de aangewezen plek in de tuin te doen.

 

We hebben nu vrij weinig ongelukjes in huis, maar dat komt doordat wij hem heel goed in gaten houden als hij los is en hij verder veel in de bench zit. Hijzelf vindt het prima om ergens in huis te plassen als dat zo uitkomt ;)Eerste stap was om hem in de tuin te laten plassen en poepen, beter dan binnen en we kunnen niet even snel naar een grasje toe buiten de tuin. Dat gaat goed, hij gaat nu buiten snel plassen als we met hem naar de tuin gaan, in plaats van tijdens het spelen binnen te plassen.

 

Nu proberen we om hem ook buiten de tuin te laten plassen tijdens het wandelen, door als hij al lange tijd niet geplast heeft hem via de voordeur mee naar buiten te nemen. Probleem is dat hij het kennelijk heel lang op kan houden! 's Nachts na 8/9 uur maakt hij mooi eerst z'n hele rondje (kan rustig half uur duren), en plast pas als hij terugkomt in de achtertuin. Ook overdag als hij al 3 uur niet geplast heeft, wacht hij tot ie weer terug in de tuin is. (Hij heeft wel altijd, ook 's nachts, water tot zijn beschikking overigens.) Toen we een dag bij mijn ouders waren heeft hij het gepresteerd om, overdag dus, 6 uur lang niet te plassen, ondanks meerdere keren buiten.

 

Ergens eindeloos gaan staan schiet niet op, want dan gaat hij op een gegeven moment alleen nog maar wild aan de lijn trekken en dat wil ik ook juist weer voorkomen...

Vanaf het begin zeggen we 'plas', en belonen, als hij buiten plast. Werkt helaas (nog?) niet om dat ergens anders te zeggen ;-)

Ook probeer ik om hem aan de lijn mee te nemen naar achter in de tuin, zodat hij leert om wel aangelijnd te plassen. Maar dan moet ik 'm optillen als ik wil voorkomen dat hij onderweg (12 meter) al gaat plassen, kennelijk moet hij dan wel nodig.

Belonen doe ik nu alleen nog maar als het op de goeie plek is, en wat uitgebreider als het buiten de tuin is (maar dat is nog maar een enkele x voorgekomen).

 

Poepen is nog helemaal een moeilijk verhaal, dat doet hij alleen tijdens het spelen op een willekeurige plek in de tuin of huis als het zo uitkomt (nouja, wel ergens aan de rand), en daar heeft ie dan eigenlijk ook geen tijd voor, terwijl de helft van de keutel er nog uithangt rent ie alweer weg ;-)

 

Is dit allemaal normaal of moet ik andere dingen gaan doen om te zorgen dat het goed komt?

James is bijna 11 weken en 3,5 week bij ons :) Oh en hij is een border collie, dus het kan niet liggen aan het feit dat ie niet slim genoeg is lijkt me ;)

 

honden page profiel SuzanneSuzanne

Poeh wat een lang verhaal! Je snapt niet dat mensen niet gewoon kort en bondig hun vraag kunnen voorleggen...

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik denk dat als je zo doorgaat hij het vanzelf wel gaat snappen 

nu is de tuin nog een veilig/rustig plekje en tijdens een wandeling is natuurlijk zoveel ander leuks dan vergeet hij misschien naar de wc te gaan en gaat hij thuis alsnog 

 

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Als ie altijd bij thuiskomst plast, neem je hem elke keer meteen weer mee naar buiten bij thuiskomst. En ik zou vooral niet eerst heel lang buiten gaan lopen. Fijnst is als je hond meteen zijn behoefte doet bij het uitlaten. Dus buiten, niet binnen 3 minuten plassen? Terug naar binnen en meteen weer naar buiten. Herhalen tot ie buiten plast. 

Als ie buiten plast, geef je hem iets lekkers en ga je iets leuks doen. Even rennen, spelen etc. 

Volgende forumvraag: Doe ik het goed
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^