hondenhok

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lilian Douben (Gast)

Geachte mensen,

Ik heb even een vraag mbt de aanschaf van een hondenhok voor een border collie.

Binnenkort krijgen wij een border collie pup.Daar wij hem tzt ook buiten een eigen plekje willen geven waar hij zich kan terugtrekken,zijn wij al aan het rondkijken voor een passend hondenhok. Echter wat schetst onze verbazing± Voor een volwassen border collie worden verschillende maten gehanteerd. Nu is onze vraag ± wat is de beste maat? LxBxH zodat er ook niet te veel warmte verloren gaat.
In afwachting van uw antwoord,
MvG Lilian Douben

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Voor een hok buiten (sowieso vind ik niet dat de hond buiten hoort als de rest binnen is maargoed).. vind ik dat je wel een flink hok neer moet zetten, minimaal 2x 2m eigenlijk, en daar in die ruimte een afgedekt, winddicht hok waar hij kan gaan schuilen..

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Voor een hok buiten (sowieso vind ik niet dat de hond buiten hoort als de rest binnen is maargoed).. vind ik dat je wel een flink hok neer moet zetten, minimaal 2x 2m eigenlijk, en daar in die ruimte een afgedekt, winddicht hok waar hij kan gaan schuilen..

  "

 


Eens.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Een hond moet in een hok (waarbij ik dat als slaaphuisje interpreteer, dus met vrije toegang tot een ren of de tuin) rechtop kunnen staan en languit liggen. Dus hoogte, minimaal kophoogte. Breedte, minimaal schofthoogte hond. En diepte, minimaal lichaamslengte van de hond + voorpootlengte.

Er zijn ook richtlijnen voor aan welke kant de ingang moet komen ivm windrichting en zon. Buiten voldoende geïsoleerd zijn ivem koude, moet het ook voldoende koel blijven bij warmte. 

Bodem van de grond af.

 

Volgende forumvraag: Conditie van een jonge hond??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^