Welke rassen zou je absoluut niet nemen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Tja, ieder zijn mening Eline en Ton. Ik vind het juist interessant om te lezen welke rassen sommige leden totaal niet aantrekt, omdat er soms hele verrassende antwoorden tussen zitten. 

 

Maar ja, zo zie ik het 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

"  


Ik ben het helemaal met je eens. Je eigen ras op deze manier voorbij te zien komen doet heel erg pijn. De gene die ze zo neerzetten kennen ze helemaal niet. Ik vind dit topic totaal geen waarde hebben. "

 Hangt wel af van de reden waarom.

De honden die ik heb genoemd is gebaseerd op dat die honden niet bij ons passen meer consequentheid vragen dan wij hebben. Of veel meer beweging vragen dan dat wij kunnen bieden.

 

Niet zo zeer om een ras af te keuren om het ras.

Elk ras heeft zijn leuke kanten. Maar moet wel echt bij je passen en bij je levensstijl e.d. 

 

Ik ben er van overtuigt dat de berner door meerderen word afgewezen alleen al omdat ze zo zijn door gefokt. Ik ben totally gek van het ras maar ik snap de reden maar al te goed. 

 

Kort snuitigen geen voorkeur voor hebben kan ik snappen, de zomers hier worden steeds warmer. En de kort snuitigen zie je toch vaak dat benauwdheid etc. een rol speelt. Maar dat houd niet in dat iemand die wel voor een ras met een korte snuit kiest daarom wordt aangevallen. Een ras kies je omdat ie bij je past of niet bij je past. 

 

Een reden dat ik niet voor een stafford zou kiezen is omdat ik niet genoeg van het ras weet en omdat ik weet dat zowel ik als Tjaard de voorkeur hebben voor een hond die hond sociaal is. En tuurlijk heb je nooit die garantie maar bij staffords is die kans kleiner dat ze op oudere leeftijd nog sociaal met andere honden kunnen.

 

Ik ga er vanuit dat iemand die wel voor dit ras kiest wel over de kennis beschikt en voldoende kan omgaan met de hond als ie uiteindelijk niet (meer) sociaal is met andere honden.

 

Een hond moet bij je passen, bij je karakter, bij je levensstijl, en bij je instelling. Daarop baseer je naar mijn mening ook of een ras wel of niet bij je past. Ik kan enorm genieten als honden heerlijk vrij rondlopen en lekker spelen uit hun dak kan samen met een andere hond. Daar geniet ik intens van. 

 

Maar ik denk dat niemand die hier reageert wie dan ook zou willen aanvallen omdat die een ras geeft die hunzelf minder geschikt lijkt.

 

Je hoeft je daar niet aangevallen, rot of ongemakkelijk over te voelen.

Of het topic een meerwaarde heeft of niet, voor de een wel de ander niet, het is soms best interessant te lezen waarom iemand vind dat een ras niet bij hem of haar past, het kan wel tot nadenken stemmen. Zeker voor mensen die juist op zoek zijn naar welk ras het best bij hun past denk ik.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Een poolhond bijvoorbeeld zou voor ons niet geschikt zijn maar vind het mega gave honden, maar je je moet ze wel kunnen bieden wat ze nodig hebben. 

 

Herders precies zo een herder heeft een stabiele baas nodig en heeft vaak maar 1 echtte baas. We zijn hier met 2 personen daarnaast zijn we beiden nog wel eens wisselvallig qua gevoel. Vind ik dat je dat beter niet kan hebben bij herders en tevens zenuwachtig aangelegde honden. Maar dat houd niet in dat deze honden daarom bij een ander niet perfect op hun plek zijn.

 

Het blijft persoonlijk welke honden bij je passen en welke niet.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Het hoeft geen pijn te zien je eigen hondenras voor bij te komen hoor. 
Het betekend niet meteen dat deze mensen die honden haten, maar het zelf niet in huis willen halen. Zo vind ik de pitbull prachtig, maar zou het niet aandurven om er zelf een te nemen omdat ik weet dat ik daar weer net niet consequent genoeg in ben. Daarbij heeft iedereen zijn persoonlijke mening, je hoeft het topic dus ook niet te lezen als je het vervelend vindt. 

Ik heb juist een herder omdat hij inderdaad maar 1 baas ziet, en dat vindt ik fijn. ik reis namelijk veel met mijn herder, cursussen doe ik en ik neem haar mee uit huis, dus als ze dan erg gehecht is aan het hele gezin is dat niet handig. Daar heb ik ook een herder voor uitgezocht uiteindelijk. Nu kan ik niet meer zonder haha

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Tja mijn kerels zal het een ... jeuken wat er hier of elders over hun ras of kruising zijn wordt geschreven. En ik net zo.

 

No harm, no foul.....toch?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Moet een topic dan altijd een meerwaarde hebben? 

Niemand kraakt rassen af. Dat ik ras X niet wil (en ook gewoon niet leuk vind) betekent niet dat ik er een hekel aan heb. En ook niet dat ik de baasjes nooit zou willen ontmoeten omdat ze een ras X hebben.

 

Maar blijkbaar is het topic tóch interessant, aangezien jullie het wél lezen en zelfs de moeite nemen om in dit 'waardeloze' topic te reageren... 

Als het je echt zo'n doorn in het oog is reageer dan gewoon niet.

 

En om ons nu, via een omweg, neer te zetten als niet-dierenliefhebber... Beetje kinderachtig in mijn ogen.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Nou ik zag ergens ook iets voorbij komen over dat diegene geen bepaald ras wou omdat deze niet te ver konden lopen... Ik had bijna de neiging om diegene te verbeteren, maar dit is idd geen topic om een discussie te voeren, maar gewoon om te lezen wat men liever niet in huis heeft en om welke reden. Ik trek het me ook niet persoonlijk aan. Wees blij dat er zo veel verschillende smaken zijn, anders zou iedereen met een labrador (ik noem maar wat) in huis leven. Heerlijk dat er zoveel met verschil op staat te zien is.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Staffords/Pitbulls en aanverwanten:
Mooie honden, en veel karaktereigenschappen spreken me wel aan. Maar het niet hondsociale, en als het mis gaat nee dat is niets voor mij

Alle honden met een platte snuit, of andere ongezonde honden:
Ik hou van lekker wandelen, en zou het veels te zielig vinden in de zomer.

Kleine hondjes zoals chi, teckel, witte hondjes, cavalier king charles spaniel :
Past gewoon niet bij me. Te klein. Al zijn er wel uitzonderingen. Voor een tijd terug zou ik de Jack Russel er ook bij hebben gezet. Beste vriendje van Hummie is een Jack. Geweldig hondje, sociaal etc. Kon ook alleen de "vervelende". Denk toch een kwestie van vaak mensen in een gezin, diertje wordt aan het lot overgelaten, opgekropte energie. Want energie heeft die wel!

Poedel, honden groter dan een herder, herder is het maximale. Vind ik te groot, te lomp, te log.

Chinese naakthond, vind ik het uiterlijk niet mooi van.

Windhonden, Podenco's te groot jachtinstinct, van te voren weet je al dat het zeer moeilijk wordt ze los te laten lopen. Ik vind het heerlijk samen door de bossen struinen.
Engelse cocker spaniel valt ook onder de jachthonden. Maar vind zelf dit instinct middelmatig, waardoor ik er geen moeite mee heb. Meestal kunnen ze gewoon los.

Als herplaatser, hondje wat ik ken is ander verhaal. Heb je al een bepaalde klik mee. Die jack zou ik zo erbij willen, nog een herplaatser hier op de hei klein geweldig hondje. Dus zijn zeker uitzonderingen.

En dan nog heel wat honden in de categorie ik weet het niet.

Hoezo zou je niet mogen zeggen wat je niet wilt? Niets mis mee toch. Vaak is het omdat het gewoon niet bij iemand past. Edit: Bordercollie vergeten: Te nerveus, te baasgericht, veels te grote will to please. Energielevel gaat me een tikkeltje te ver.

honden page profiel ChristelChristel

honden foto van Christel

Ik heb zoveel hondjes die ik niet zou willen.. boomer, labrador, franse bulldog.. van die hondjes die iedereen al heeft.. niks voor mij.

Ook extreem grote honden vallen bij mij af.

honden page profiel RobRob

honden foto van Rob

Geen Staffords- en Bullterriers. Hebben we vroeger thuid altijd gehad. Kun je tegenwoordig nergens meer mee aankomen, zeker in het buitenland niet meer. Tevens vaak teveel problemen in de omgang met andere honden. Zijn modehonden geworden voor de typetjes met petjes op.

 

Ik hou het meer bij de kleinere en stronteigenwijze rassen zoals de Teckel en de Cairn. 

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

1. Cavelier King C spaniel

2. Franse bulldog

3. Duitse herder

Alledrie in verband met voor mij onacceptabele genetisch overdragende aandoeningen (de eerste twee rassen zouden om deze reden bijna verboden zijn geweest in NL)

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

Ik zou geen doorgefokte rassen willen.
En geen hond die veel kleiner is dan Minion.
Dat vind ik eng,want ik krijg dan het gevoel dat ik er per ongeluk op sta.

honden page profiel Krin Krin

honden foto van Krin

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" Tja mijn kerels zal het een ... jeuken wat er hier of elders over hun ras of kruising zijn wordt geschreven. En ik net zo.
 
No harm, no foul.....toch? "

 

 Ofcourse.....hier ook zenne.....wat moet ik dan zeggen van "mijn lopend carpetje ?"   No harm..no foul.

 T' verstand komt vanover t water.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

"  
 Ofcourse.....hier ook zenne.....wat moet ik dan zeggen van "mijn lopend carpetje ?"   No harm..no foul.
 T' verstand komt vanover t water. "

 Ja pff dat wandelende gordijntje :D (nah ik was stapelgek op de kruising yorkie van mijn ouders. Maar toch zou ik ze zelf nooit nemen :p tenzij idd herplaatssituatie, dan sluit ik geen enkel ras uit.)

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Zo heeft ieder zijn smaak en voorkeur. Dat is maar goed ook, want allemaal dezelfde honden leuk vinden is ook niks. Super toch dat je weet welke hond juist wel/niet bij iemand past. 

 

Mij maakt het echt niet uit of men nu de herdergroep wel of niet leuk vindt en dan met name de Mechelse Herder. Of de Jack Russel (in mijn geval Jack Hussel niet leuk vindt. Ieder zijn ding. 

 

Ik vindt eigenlijk veel honden wel mooi en leuk. maar waarom ik ze zelf niet zou willen heeft puur met voorkeur te maken.

 

Honden met een bewerkelijke vacht. Vaak pracht honden maar ik ben te lui om die vacht intensief te verzorgen.

 

De meeste windhonden, op de greyhound en Ierse wolfshond na. Gewoon veel te mager, maar wil niet zeggen dat ik ze niet mooi vindt. Integendeel ze zijn super mooi en elegant. Ik kan er alleen niet tegen dat ze zo mager zijn. De sport vindt ik helemaal geweldig.

 

De meeste gezelschapshondjes. Leuk, lief en schattig om te zien. Maar mij te fragiel. 

 

Maar ik zeg nooit nooit, er kan zomaar een hond in mijn leven komen waar ik een klik mee heb en dan maakt het voor mij niet uit welke rasgroep deze vandaan komt.

 

 

 

 

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

"  

 

Ja dat klopt..ik heb dat met de Dalmatiër.

Vroeger is Freggle door een Dalmatiër gegrepen, zo erg dat zijn wonden gehecht moesten worden.

Daarom zou ik nooit zo'n hond willen hebben.

Maar ik vind ze wel heel mooi om te zien!  "

 



Haha maar de meeste zijn heel lief hoor O-)
Reuen kunnen nog wel eens vervelend gaan doen! Ik zou ook nooit een reu willen!!

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Ieder zijn eigen mening, zie "mijn" ras hier heel vaak voorbij komen (stafford/pitbull), maar om nu te zeggen dat het me wat doet? Niet echt, meeste mensen geven er ook goede redenen bij die ik wel kan begrijpen, zelf heb ik eerlijk gezegd niet veel met border collies, MAAR dit komt eigenlijk door 1 enkele hond, buren van mijn ouders, blaft de hele dag zo goed als non stop om niks, word je niet echt goed van... Maar ik ga elke week 2 keer hier als vrijwilliger met honden uit het asiel wandelen, vooral met de staffords dan, niemand durft het precies aan van de vrijwilligers om er mee te gaan wandelen (hoezo vooroordelen? ) en daar zit sinds kort zó een leuke bc, vriend heeft lang op me moeten inpraten dat het nu geen goede combo zou zijn met onze honden... en

de hele kleine rassen, ben een beetje onhandig haha... En natuurlijk de "ongezonde" rassen, je wil je hond natuurlijk zo lang mogelijk bij je... 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Als het over een pup aanschaffen gaat: ik val niet zo voor

 

- American Stafford

- Rottweiler

 

Niet vanwege hun reputatie, want ken er vele die wel sociaal zijn en lief voor andere honden enz... Ik kan eigenlijk niet goed zeggen waarom.

 

Ik zou als eerste ras de chihuahua hebben gezegd, ware het niet dat ik ze vorige week in grote getallen heb mogen aanschouwen op een grote jumping. Zij werden niet betutteld en in hun 'hond' zijn gelaten. Ik vind het ras meteen al heel wat anders eruit zien nu!

 

Zo zie je maar, smaken verschillen, maar kunnen ook veranderen...

 

Niet dat ik meteen een chihuahua naast mijn Deen ga zetten, hahaha!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Zo vallen we toch allemaal ook op verschillende mannen ? dus.....lang haar , kort haar, het is maar wat wij graag hebben . 

 

Schootzitters of heel actieve mannen...... Het is maar wat wij graag hebben .

 

 

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Ik ben eigenlijk heel kieskeurig met welke rassen ik wél wil hebben. Het is verder niet zo dat ik die honden écht niet leuk vind, ik zou ze alleen nooit zelf in huis halen.

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: weer een nieuweling erbij
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^