Welke rassen zou je absoluut niet nemen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Eigenlijk vind ik alle honden wel leuk ,Ik heb vroeger een leonberger ,eurasier ,bouvier  duitse herder newfoundlanders  boxers en bastaardjes gehad ,

Wat mij opvalt is dat de jack russell en platsmoelen wel erg vaak genoemd worden als niet gewenst .

Onze bullen hebben een groter uithoudingsvermogen als menig hond  ,kunnen uren lopen ,zwemmen  racen en zijn leuk van lelijkheid .

Ze bezitten ook nog eens humor en dat moeten de eigenaars ook vaak hebben 

Onze jack russells zijn geen keffers ,geen uitvallers luisteren prima  kunnen overal los en komen gewoon als je ze roept ,de slechte naam die jack russells hebben dat ligt aan de eigenaar ,als je geen jack op kan voeden wordt het tijd voor een beeldje want ze zijn erg makkelijk op te voeden ,

Dan de gossen  ,kunnen makkelijke blaffers zijn ,vallen onder de herders maar ook die luisteren prima ,

Sommige rassen kwamen als herplaatser op mijn pad en ben ik gaan waarderen toen ze hier eenmaal waren ,andere rassen heb ik bewust voor gekozen en zou ik nooit meer nemen ,maar elke hond ras of bastaard vind ik eigenlijk wel leuk .

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

Stafford/pitbul

Herder

Jack russel

Beagle

Boomers

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

" Heb geen specifiek ras, ik vind zo een topic ook niet echt een bijdrage leveren op een forum waar hondenliefhebbers zijn of haar ras op handen dragen...is net als zeggen dat je bepaalde honden niet mag en jouw ras op handen dragen gaat. Heb een 'korte snuit gehad, een enorm lief beest waar we spijtig genoeg veel te vroeg afscheid van moeten nemen hebben, nu een 'ziekelijk' cavaliertje die gelukkig gezond is tot op heden, is een herplaatser waar we allemaal dol op zijn... Ieder zijn meug...heb geen afkeer van bepaalde honden...en heb respect voor ieders keuze... "

 



Dat was absoluut niet mijn insteek! Ik zie vaak topics voorbij komen welk ras je graag zou willen, welke rassen je zou kiezen als je niet je situatie enz dacht maar gewoon puur ideaal rassen, welke rassen je het mooist vind ect. Nou kan ik daar altijd maar moeilijk een keus in maken.. Stel dat ik nu een hond erbij zou nemen zou ik niet goed weten wat nu echt mijn keus zou worden. Wel weet ik wat ik absoluut niet zoek, niet omdat ik deze honden stom of lelijk vind maar omdat ik deze honden of niet kan bieden wat ze nodig hebben, of ze niet in mijn situatie zouden passen. En ik was benieuwd hoe de rest hier over dacht, of iedereen realistisch kon kijken ook naar honden die gewoon niet bij je passen.

Ik noem de stafford/pitbull bijvoorbeeld. Ik vind de wat grotere binnen dit ras echt prachtig! En het zijn gewoon hele lieve honden, dat weet ik! Ik zou ze in alle opzichten zo in huis kunnen nemen, behalve de hond intolerantie.. Ik hecht veel waarde aan lekker op zondag ochtend een paar uurtjes het bos in en ik zou dat totaal relaxt willen kunnen doen. Dat is niet eerlijk om dat van een stafford te vragen, dus valt dit ras af helaas. Ik ben dus niet negatief over het ras, in geen enkele zin! Elk ras heeft plus punten en min punten en het is maar net wat je een hond kan bieden!

Toch vind ik het een interesant topic. Ik zie bijvoorbeeld de retriever/jacht honden eigenaren de herders en drijvers noemen, en andersom! Ik vind dat interesant om zo terug te zien komen

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Er is wel een beetje een "patroon", hihi.

 

Héél veel mensen noemen rassen die intolerant kunnen zijn naar andere honden. Wat eigenlijk logisch is, want veel mensen op dit forum doen dingen samen met andere honden, groepswandelingen, hondensport, etc.

 

Verder zie ik windhonden ook vaak voorbij komen, i.v.m. hun uiterlijk en zielige/zenuwachtige gedrag. Ook heel logisch, want dit zijn vaak honden die je niet zomaar even loslaat tijdens een gezellige groepswandeling. En ze zien er niet bepaald knuffelig uit.

 

En ongezonde honden, als hondenliefhebbers willen we ons maatje zo lang mogelijk bij ons houden, natuurlijk, waardoor we minder snel voor een "kapot gefokt" ras zullen gaan.

 

Oh ja, en de Chinese naakthond, natuurlijk. Die heeft een vrij extreem uiterlijk. Love it or hate it, denk ik.

 

Ik vind de voorkeuren van de meeste posters eigenlijk heel erg logisch, dus, gezien de plek waar de vraag gesteld wordt! :)

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

" Er is wel een beetje een "patroon", hihi.

 

Héél veel mensen noemen rassen die intolerant kunnen zijn naar andere honden. Wat eigenlijk logisch is, want veel mensen op dit forum doen dingen samen met andere honden, groepswandelingen, hondensport, etc.

 

Verder zie ik windhonden ook vaak voorbij komen, i.v.m. hun uiterlijk en zielige/zenuwachtige gedrag. Ook heel logisch, want dit zijn vaak honden die je niet zomaar even loslaat tijdens een gezellige groepswandeling. En ze zien er niet bepaald knuffelig uit.

 

En ongezonde honden, als hondenliefhebbers willen we ons maatje zo lang mogelijk bij ons houden, natuurlijk, waardoor we minder snel voor een "kapot gefokt" ras zullen gaan.

 

Oh ja, en de Chinese naakthond, natuurlijk. Die heeft een vrij extreem uiterlijk. Love it or hate it, denk ik.

 

Ik vind de voorkeuren van de meeste posters eigenlijk heel erg logisch, dus, gezien de plek waar de vraag gesteld wordt! <img class=" /> "

 



Hoe jij het nu zo samenvat: inderdaad logisch. Maar had ik het verwacht? Nee eigenlijk niet... Heel veel verschillende mensen, met verschillende rassen. Verbaast mij ook hoevaak bijvoorbeeld de retrievers en bordercollies genoemd worden.. Dacht datdat honden waren die ongeveer iedereen wel oke vind. Maar snap de redenen heel goed die nu genoemd worden!

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Als je het heel logisch bekijkt zijn het eigenlijk alle rassen die ik niet heb. 

 

Maar neem de labrador, retriever fam. Op zich is het formaat nog goed maar kortharig, zelfde voor de bv Deense Dog. Mooie grote honden maar ik heb niks met kortharige honden. 

 

Kleine honden. Ouders hadden een leuk klein hondje, vond het echt een schattig ding maar om nu zelf 1 te hebben ... ja nee ook niet. 

 

Tis een gevoel wat je met een ras hebt, het karakter wat bij je past. Je leefwijze, woonruimte etc etc maakt tot de keus die je maakt. 

 

 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

"  

Hoe jij het nu zo samenvat: inderdaad logisch. Maar had ik het verwacht? Nee eigenlijk niet... Heel veel verschillende mensen, met verschillende rassen. Verbaast mij ook hoevaak bijvoorbeeld de retrievers en bordercollies genoemd worden.. Dacht datdat honden waren die ongeveer iedereen wel oke vind. Maar snap de redenen heel goed die nu genoemd worden! "

 

Mja, de persoonlijke voorkeur komt er natuurlijk ook nog bij kijken. En iedereen geeft min of meer een top drie. Ik zou zelf nooit een retriever of collie nemen. Maar ik heb ze niet genoemd, want ik zou ze liever nemen dan een hond die intolerant is naar soortgenoten, of een hond die ik met vijf jaar op moet geven omdat hij zo ongezond is.

 

Toen ik dit gisteren in zat te vullen zei ik al tegen mijn vriend - oh jemig, deze lijst is véél langer dan de lijst van rassen die ik wél zou willen! Er zijn een aantal types/rassen waar ik me toe aangetrokken voel. De rest zou ik niet zo snel aanschaffen. Niet dat ik het geen leuke honden vind of zo. Gewoon.. not for me :)

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Wat ik niet wil..

Staffort enz. Hartstikke leuk maar nee.

Chochow.

Heel kleine hondjes.

Maltheser. 

Boomer.

Honden met lang haar of haar bij de mond .

Buldogachtigen.

Tatra en dat soort zelfstandige werkhonden.

 

Toch als je goed na gaat denken zijn het er nog al wat..

honden foto van Antje en de beestenbende

Ik vind het heel jammer dat er vaak een Chihuahua in het lijstje staat.

Ik vind het ontzettende leuke honden.

Al snap wel de redenering dat je zo over het hoofd ziet of per ongeluk op ze gaat staan.

Psst doe ik ook wel eens als ze pal achter of voor me gaan staan en ik ze niet gezien heb.

 

Welke rassen ik niet zou willen.

 

-vechthonden omdat ik niet zou weten hoe ik er mee om zou moeten gaan.

 

-honden die veel beweging nodig hebben. Ik ben zelf niet heel actief. En hou er wel van om af en toe een dag rustig aan te doen.

 

-grote honden. Al zou ik graag eens met Bamse van Willemijn knuffelen, lijkt me zo'n schat. En Pooh lijkt me ook echt een schat.

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

Ik kan niet zeggen dat ik een bepaald ras nooit wil, het hangt af van mijn leefsituatie wat wel of niet kan. Bepaalde rasgroepen kan ik ook niet uitsluiten want ik vind er over al wel iets leuk bij zitten. Bij voorkeur wil ik wel een hobd die niet iedereen heeft, maar langs de andere kant zou een golden retriever nog op mijn lijstje passen... Een heel ongezond ras dat niet mee lan sporten ofzo komt hier dan weer niet in huis.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik vind het juist leuk om eens te horen hoe of wat. En vind het fantastisch dat zoveel mensen weten wat ze echt willen :-)!!!Dit maakt alleen maar dat deze personen niet zo impulsief zijn om enkel voor het uiterlijk te vallen.

 

Ik heb ook bepaalde voorkeuren, en de Chinees en de poedel zijn ook qua uiterlijk niet bij de leuksten volgens het forum, en ook niet bij mijn familie, maar kijk, ik kies de hond, want ik zal de hond verzorgen. En wat al de rest denkt, kan mij eigenlijk gestolen worden :-).

 

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Ik vind het heel jammer dat er vaak een Chihuahua in het lijstje staat.
Ik vind het ontzettende leuke honden.
Al snap wel de redenering dat je zo over het hoofd ziet of per ongeluk op ze gaat staan.
Psst doe ik ook wel eens als ze pal achter of voor me gaan staan en ik ze niet gezien heb.
 
Welke rassen ik niet zou willen.
 
-vechthonden omdat ik niet zou weten hoe ik er mee om zou moeten gaan.
 
-honden die veel beweging nodig hebben. Ik ben zelf niet heel actief. En hou er wel van om af en toe een dag rustig aan te doen.
 
-grote honden. Al zou ik graag eens met Bamse van Willemijn knuffelen, lijkt me zo'n schat. En Pooh lijkt me ook echt een schat. "

 Het zijn ook leuke hondjes, maar het zou écht niks voor mij zijn.

Onze vrienden hebben een Chi, en ik neem haar soms op schoot... ik ben echter in staat zo maar op te staan en te vergeten dat ze er zit, ze is zo licht en klein, dat je het vergeet.  Dat beestje zou constant de grond op flikkeren bij mij.  Ik zou ook héél bang zijn dat ik haar per ongeluk zou kwetsen, ze zien er zo fragiel uit.

Mijn lijst heeft niks te maken met een hekel aan bepaalde rassen, zelfs niet echt met uiterlijk, gewoon met praktische zaken voor mij.

Ik ben zelf een zenuwachtig type, ik zou gek worden van een herderachtige (als die zo zenuwachtig is toch).  Een langharige hond vind ik prachtig!  Ik zie me echter niet die pels onderhouden.

Ik heb zelf een Lagotto Romagnolo, juist omdat ik heb ondervonden dat dat onderhoud niks voor mij is, wordt ze heel kort geschoren.  Haar haar wordt nooit erg lang...

 

Nog even een pro voor grote honden : ik vind het zo leuk dat ze naast me lopen en dat ik gewoon mijn arm naar beneden kan laten hangen en mijn hand op hun rug leggen... ik houd ook erg van zelfstandige honden die niet zomaar doen wat je wil, ik heb graag dat ze zélf denken... dat ze niet zo baas-afhankelijk zijn, zoals mijn Dogo's.  Ze zijn gek van hun baasje maar als ze iets in hun hoofd hebben, gaan ze ook wel kijken, ze zijn niet bang om ver weg te gaan, maar als je ze roept komen ze wel. 

Ik kan wel uren doorgaan over de zaken die me bevallen aan mijn Dogo's, ik ben écht verliefd op ze

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik lees dat enkele mensen zich plaatsvervangend namens hun ras wat aangesproken voelen. Maar iemands persoonlijke wensen en beperkingen zegt toch inhoudelijk niets over het al dan niet leuk of passend zijn van het ras van de ander in persoonlijke situatie van de ander. Bijna iedereen houdt het aardig bij zichzelf.

 

Ik vind dat er wel wat voor te zeggen valt dat veel mensen zich bewust zijn van hun voorkeuren, beperkingen en/of wat ze al dan niet te bieden hebben t.a.v. een bepaald ras of type hond. Dat bewust-zijn voorkomt mismatches. Op ieder potje past immers een ander dekseltje.

 

Zelf heb ik bewust geen rassen benoemd. Hoewel bepaalde ras eigenschappen mij meer aanspreken dan andere ras eigenschappen. Ik heb wel een lijstje geplaats van aspecten die mij minder aanspreken, gewoon om wie ik ben, wat ik te bieden heb en wat mij meer/minder aanspreekt/uitdaagt. Toch heb ik van de 4 al 3 honden gehad die in meer of mindere kenmerken hebben waar niet mijn eerste voorkeur naar uitgaat. Ik ga er wat dat betreft redelijk 'open' in en ook dat daagt me uit en ervaar ik als een mooie ervaring. Ze komen zoals ze zijn en hebben me allen wat bij te brengen. Wanneer ik gericht zou gaan voor een bepaald ras (geen herplaatser) dan telt mijn lijstje bewust-zijn zeker mee in raskeuze. In dat geval is het alleen maar wijs om te weten wat je niet of minder ligt.

 

 

 

 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ja ik denk dan ook, voel je niet persoonlijk aangevallen.. Ik heb een border collie (trouwens herplaatser, dus geen bewuste raskeuze in die zin) en ik zou prima een retriever willen hebben in de toekomst. Ik vind het voor mezelf juist stom om een ras uit te sluiten omdat hij zo vaak voorkomt en zo gewoon is. Maar als iemand anders gewoon echt liever een bijzonderder ras wil, ook prima toch? Die heeft gewoon iets andere prioriteiten. Ook met zo'n uitsluiting blijven er ongetwijfeld nog genoeg geschikte rassen over. 

 

En de windhonden ook, die vind ik tegenwoordig juist zoooo mooi... Wel de iets kleinere trouwens. Maar vroeger vond ik dat ook niets, ik vond ze te dun. Nu met onze hond als zij nat is, realiseer ik me pas goed hoe dun zij eigenlijk is, gewoon puur spier en bot, een en al efficientie, flexibiliteit en snelheid... Dat waardeer ik ook in die windhonden. 

 

Maar een ander zal dat hebben met kracht, spieren, met bijv. Een stevige stafford of een gespierde labrador. Terwijl ik de slankere jachtlijnen bij labradors weer veel mooier vind... Allemaal smaak toch? Dikke prima. 

 

(hoewel ik het wel jammer vind dat de border collie zo veel voorkomt omdat ik het idee heb dat er veel mensen zijn die geen idee hebben wat het ras nodig heeft... Niet op dit forum maar wel in het dagelijks leven.)

honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.*

honden foto van *.*Cody & Charlie*.*

5. Heel baasgerichte hondenBeetje baasgericht is best fijn, kan je ze gewoon los laten zonder bang te zijn dat ze met de noorderzon vertrekken, maar ik hoef niet zo eentje die continue vraagt ''en nu? en nu? en nu? wat nu baas? baas, wat nu? baaaas? wat nu? en nu?6. Honden die vermaakt moeten wordenPrima hoor, samen even spelen, maar niet de hele dag. Vermaak jezelf maar, ik heb ook mijn eigen dingen. Ga een gat graven of zo.
 

7. Lang en veel haar of aparte kapsels

Nee, ik wil geen hond met langer haar dan ikzelf heb. Danku. 
"

honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.*

honden foto van *.*Cody & Charlie*.*

...oeps, het ging een beetje mis met de link en kopiëren. Ik ben niet echt handig. Ik wilde zeggen dat we het echt grappig vinden!! Precies de beschrijving van onze hond!! We moesten er om lachen en ik snap wel dat niet iedereen dit aan kan. Zelfs in de tuin, die vrij groot is, kijk hij regelmatig door het raam: "Alles goed, Baas? Ja, Baas? Moet ik nog wat doen, Baas?" en ik denk inderdaad: "Ga gewoon wat doen, graven... net als andere honden, lieverd".
Maar goed, de honden die steeds op je springen met: "ik ben er klaar voor, ik ben er klaar voor...", is mij ook te veel.
Ach ik zei, geen kleine hond, maar hond in het fietsmandje is ook zo leuk, dat heb ik nooit mee gemaakt.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

"  Ik ben wel benieuwd waarom je de keeshond bij de kleinere rassen wel leuk vindt. Gewoon nieuwsgierig! "

 

Haha mag je best weten hoor, ik vind hun persoonlijkheid gewoon leuk. Het zal hoogstonwaarschijnlijk zijn dat ik er ooit eentje neem hoor, ik ben meer van de terriërs en bepaalde windhonden rassen.

 

Maar moest ik echt kiezen tussen de kleinere rassen dan wordt het een dwerg of kleine kees.

 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" 7. Lang en veel haar of aparte kapsels
Nee, ik wil geen hond met langer haar dan ikzelf heb.  "

 

Haha, dat heb ik ook altijd geroepen. Ik heb zelf kort haar (omdat ik niet van dat gefrunnik en geföhn houd), ga eens in de twee maanden (ongeveer) naar de kapper voor 23 euro.

Dan wil ik geen hond die elke vier weken voor 40 euro naar de trimmer moet 

 

Heb geen specifiek ras, ik vind zo een topic ook niet echt een bijdrage leveren op een forum waar hondenliefhebbers zijn of haar ras op handen dragen...is net als zeggen dat je bepaalde honden niet mag en jouw ras op handen dragen gaat. Heb een 'korte snuit gehad, een enorm lief beest waar we spijtig genoeg veel te vroeg afscheid van moeten nemen hebben, nu een 'ziekelijk' cavaliertje die gelukkig gezond is tot op heden, is een herplaatser waar we allemaal dol op zijn... Ieder zijn meug...heb geen afkeer van bepaalde honden...en heb respect voor ieders keuze... "

 

Moet een topic dan altijd maar een nuttige bijdrage leveren? Het mag ook wel eens gewoon leuk zijn, omdat TS zich iets afvraagt.

De 'hoera, Fikkie is jarig' topics zijn ook niet echt informatief en zinvol, maar baasje van Fikkie is wél blij met deze heuglijke dag en mag dat ook best zeggen hier 

 

Ik lees ook nergens dat mensen een hartgrondige hekel hebben aan ras X of dat ze ras Y spuuglelijk vinden.

 

Vind het op deze manier juist respectvol. Er wordt vaak een reden gegeven waaróm men een bepaald ras niet wil.

En ja, ik heb gezegd dat ik geen Herder zou willen omdat het gewoon niet mijn type hond is. Daarmee kraak ik (bijvoorbeeld) Sem toch niet af? Sem houdt niet van jachthonden (die heb ik), kan ik ook niet wakker van liggen en ik heb er ook niet heel hard van moeten huilen 

 

Gelukkig maar dat we niet állemaal een Labrador willen. Zou anders maar saai worden in het bos...

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Een ras waar ik ook niks mee had was,de mopshond. Mijn zoon kocht er ééntje en iedere keer als ik er naar keek,dacht ik wat een lelijke hond.

Maar het werd mijn oppashondje tussen mijn 2 engelse boeven en wat een geweldig hondje was dat. Hij liep tussen mijn honden,het was een echte clown,wel een beetje te veel blaffen.

Wat echt verschrikkelijk was als hij zich te druk maakte dat hij het benauwd kreeg,en ik dan rustig ging wrijven zodat hij rustig ging ademen. Hij heeft een narcose niet overleefd en we waren er kapot van.

 

We hebben wel allemaal onze voorkeuren maar soms wordt je ingepakt door een ras waarvan je zegt,nee dat is niks voor mij.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

" Een ras waar ik ook niks mee had was,de mopshond. Mijn zoon kocht er ééntje en iedere keer als ik er naar keek,dacht ik wat een lelijke hond.

Maar het werd mijn oppashondje tussen mijn 2 engelse boeven en wat een geweldig hondje was dat. Hij liep tussen mijn honden,het was een echte clown,wel een beetje te veel blaffen.

Wat echt verschrikkelijk was als hij zich te druk maakte dat hij het benauwd kreeg,en ik dan rustig ging wrijven zodat hij rustig ging ademen. Hij heeft een narcose niet overleefd en we waren er kapot van.

 

We hebben wel allemaal onze voorkeuren maar soms wordt je ingepakt door een ras waarvan je zegt,nee dat is niks voor mij. "

 



Zeker waar! Had ik met een herder.. Tijdje in huis gehad voor sociallisatie en wat een leuke pup was dat! Zo anders dan mijn beeld wat ik van herders had voorheen... Zou haar nogsteeds graag terug willen! Helaas is t een enorm goede detectiehond geworden dus gaat ze gewoon verkocht worden:(

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" ...oeps, het ging een beetje mis met de link en kopiëren. Ik ben niet echt handig. Ik wilde zeggen dat we het echt grappig vinden!! Precies de beschrijving van onze hond!! We moesten er om lachen en ik snap wel dat niet iedereen dit aan kan. Zelfs in de tuin, die vrij groot is, kijk hij regelmatig door het raam: "Alles goed, Baas? Ja, Baas? Moet ik nog wat doen, Baas?" en ik denk inderdaad: "Ga gewoon wat doen, graven... net als andere honden, lieverd".
Maar goed, de honden die steeds op je springen met: "ik ben er klaar voor, ik ben er klaar voor...", is mij ook te veel.
Ach ik zei, geen kleine hond, maar hond in het fietsmandje is ook zo leuk, dat heb ik nooit mee gemaakt. "

 

Ja idd, dat lijkt mij ook wel heel handig :D Aan de andere kant wordt er bij ons nooit in de moestuin gegraven of uit de tuin ontsnapt... tenminste, niet door de hond. De kippen moeten we wel in de gevangenis stoppen in de lente :P

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Ik ben meer iemand met een motto "zeg nooit nooit" - ik zou zelf niet direct voor een hele kleine hond kiezen, maar als ik later oud & grijs ben en geen grote honden meer zou kunnen hebben, is een kleine hond zeker niet uitgesloten. :-)

Maar, om toch een invulling te kunnen geven aan dit topic... Er zijn honden/rassen waar ik minder snel voor zou kiezen:
1.) Terriërs - hoe leuk ik ze ook vind; hun temperament past niet bij me en ik zou gek worden van het gekef...
2.) Naakthonden - innerlijk is belangrijker dan uiterlijk, maar ik zie mezelf gewoon niet met een naakthond.
3.) Kleine gezelschapshonden (Chihuahua's, Maltezers etc.) - ik heb nu eenmaal een obsessie voor grote honden. ;-)
4.) Ongezonde rassen (Engelse Bulldog, Cavalier King Charles Spaniel etc.) - spreekt voor zich.
5.) Hele nerveuze honden - een bepaalde mate van positieve spanning is oké, maar van continue nerveus gedartel zou ik zelf veel te zenuwachtig worden.

Geef mij maar een grote, kwijlende, verharende "pony", haha. Heerlijk.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Zo ongeveer alle rassen op de Mechelse Herder na, en ook binnen de mechelse herder zijn er meer die ik niet dan wel wil hebben.

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

1. Alles in de categorie windhondachtigen.

 

2. kleine keffertjes.

Al vind ik een chi dan wel weer heel leuk, zolang hij (ik zou gaan voor een reu) maar gewoon als een echte hond behandeld wordt en niet in zo'n tas/buggy vervoerd wordt of allerlei outfits moet dragen. Dat valt voor mij dan weer niet in deze categorie. Ik denk bij kleine keffers meer aan een  jack russel bijvoorbeeld.

 

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

@Cindy

 

Super dat je Chi's alvast niet beschouwd als een keffer :-)

Hoeven ze niet te zijn, hangt vooral van de baas af helaas...

Ik denk dat als elke persoon op dit forum, waar bijna iedereen zijn hond als echte hond laat leven, een chi zou hebben en deze zouden opvoeden zoals hun andere honden je zou merken dat nog maar weinig mensen zouden vinden dat het irritante keffers zijn 

Hoewel het ook hier en daar aan de fok ligt hoor, helaas...

 

(Moet nu wel toegeven dat de mijne momenteel zijn botje loopt af te keffen in de hoop dat het botje eens antwoord geeft )

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Zo vind ik persoonlijk dat bepaalde rassen niet voor een appartementje of eesgezinswoninkje geschikt zijn maar dat die echt een redelijk terrein ter beschikking moeten hebben ondanks de voldoende beweging en uitdaging die je ze geeft. Helaas heb ik dat niet dus vallen die in de huidige situatie af.

 

Ik zie dat al aan mijn oudste kerel, die heeft echt een tuin nodig om geheel tevreden te zijn. En zeker nu hij volwassen is maak je hem helemaal niet blij met een appartement, dan gaat hij echt zitten kniezen. De jongste maakt het geen bal uit waar hij zit.

 

 

 

 

honden page profiel DeesDees

honden foto van Dees

Ik heb altijd Rottweilers om me heen gehad en op den duur vond ik ze 'te gewoon', het was altijd maar hetzelfde. ..Maar nu zit ik hier toch maar met een Rottweiler-meisje naast me. Dus ik zeg ook nooit meer nooit.
Ook kan ik heel erg snel verliefd worden op dieren maar toch zie ik mezelf niet echt snel lopen met een Jack Russell, een naakthond of een Bulldog.. Hele kleine rassen staan op de allerlaatste plek, ze zijn zo fragiel, dat vind ik een beetje eng ook al zijn sommige wel heel erg leuk(dwergkeesjes/langharige black&tan chihuahua's).

honden page profiel Ton NowaczijkTon Nowaczijk

Ik ben op en top hondenvriend. Zoals een ieder op deze page. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voor en tegen voor een hondenras. Dat heb ik ook . Er zijn ook rassen die ÍK niet zou nemen. Maar om, met alle respect, daar nu een item aan te wagen op een page. Ik vraag mij af waar hier de meerwaarde ligt. wat is een ieder er mee gebaat, als ik nu ga vertellen, welk hondenras ik niet zou nemen en welk wel. Wie interesseerd dit nu? Ik denk niemand, zoniet héél weinigen.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

" Ik ben op en top hondenvriend. Zoals een ieder op deze page. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voor en tegen voor een hondenras. Dat heb ik ook . Er zijn ook rassen die ÍK niet zou nemen. Maar om, met alle respect, daar nu een item aan te wagen op een page. Ik vraag mij af waar hier de meerwaarde ligt. wat is een ieder er mee gebaat, als ik nu ga vertellen, welk hondenras ik niet zou nemen en welk wel. Wie interesseerd dit nu? Ik denk niemand, zoniet héél weinigen. "

 




Ik ben het helemaal met je eens. Je eigen ras op deze manier voorbij te zien komen doet heel erg pijn. De gene die ze zo neerzetten kennen ze helemaal niet. Ik vind dit topic totaal geen waarde hebben.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Misschien beter een topic lezen dat je wel aanspreekt ipv jezelf te pijnigen. 

 

 

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: weer een nieuweling erbij
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^