Aandacht krijgen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Michael MorasMichael Moras

honden foto van Michael Moras

Hallo!

Mijn Lexje, een Bordertje, is ondertussen bijna 6 maand. Hij doet het echt fantastisch! Lex is een fijne, sociale, lieve hond.

Ik train dagdaelijks met hem, waarvan 2 dagen op de hondenschool. De andere dagen kortere sessies, maar ook tijdens spel pas ik enkele commando's toe. Dat doet hij, zeggen ook andere mensen, fantastisch goed voor zo'n jonge pup.

Waarom dit berichtje dan?

Ik merk op de hondenschool dat andere pups in onze groep makkelijker aandacht geven aan hun baasje. Ze kijken bijna continu naar hun baasje, wachtend op een commando.

Zelf moet ik continu zijn naam zeggen, want Lex is makkelijk afgeleid door de konijnenkeutels en andere honden. Op zich is het geen ramp, maar ik werk hier graag aan. Zeker omdat 8 van de 10 andere pups continue aandacht geven.

Ik werk ket de clicker en doe oefeningen om, als hij naar mij kijkt, ik click en beloon.

Zijn er nog andere tips om meer aandacht te krijgen?

Groetjes en dank,
Michael en Lex

honden page profiel June de AussieJune de Aussie

honden foto van June de Aussie

Hier een Aussiepup met precies hetzelfde probleem. Tot een bepaalde hoogte ging het goed, maar vanaf les 'X' had ze alleen nog aandacht voor andere honden en geurtjes van de manege. 

Dit was buiten met wandelen precies hetzelfde. Overal aandacht voor, behalve voor ons. Nu is ze 10 maanden en begint de aandacht weer terug te komen. Buiten loopt ze nu (ook met clicker) hele stukken mee en is ze continu op mij gefocust. Als ik de clicker thuis laat, kijkt ze ook weer uit zichzelf heel vaak en let ze goed op. Ik denk dat het een periode is.

Wat gebruik je als beloning op de cursus? Wisselen van beloning wil ook wel eens helpen. Dan uiteraard iets kiezen waar hij helemaal dol op is. Hebben jullie het commando 'let op' of 'kijk' aan de hond geleerd? 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik neem  een balletje mee.

Daar is Black helemaal gek van.

En als hij op cursus (of tijdens wandeling) iets goed heeft gedaan, gooi ik het balletje voor hem weg.

Hij weet dat ik het balletje bij me heb, daar heeft hij nog meer interesse voor dat ik snoepjes.

Misschien vind jouw hond ook iets erg leuk, een speeltje of balletje?

honden page profiel Dennis: Joy en TessaDennis: Joy en Tessa

honden foto van Dennis: Joy en Tessa

Wij moesten dit ook trainen zodat onze pup aandacht voor ons had en niet voor de koekjes. Wij hebben dit gedaan met het commando kijk en vervolgens naar onze ogen wijzend. Elke keer als onze hond dit deed en ik verplaatste het koekje en ze bleef kijken naar mijn ogen kreeg ze het koekje. Dit is inmiddels zo uitgepakt dat ze zodra wij naar onze ogen wijzen gewoon 5 minuten lang mij rechtaan blijft kijken en wacht op het volgende gebaar of knuffel / koekje. Misschien dat je hier iets mee kunt. Dit was voor ons trouwens meer benodigd zodat ze niet altijd op alles wat buiten afging en de andere commandos niet meekreeg.

honden page profiel Michael MorasMichael Moras

honden foto van Michael Moras

Hoihoi!

 

Sorry voor de late reactie...

 

June de Aussie: Op de hondenschool gebruik ik stukjes vlees. Dat is ook de enigste plaats waar ik met deze beloning werk, daarbuiten zijn het gewone, weliswaar steeds verschillende droge koekjes. Met "kijk" ben ik volop bezig, dat begint wel te lukken. 

 

Sylvia: Lex is razend enthousiast met trekspelletjes. Dat doe ik dagdagelijks met hem. Ook op de hondenschool zijn er tussen de oefeningen door speelmomentjes. Wanneer het dan opnieuw aandacht geven is, berg ik het speeltje op in mijn jas.

 

Dennis: Joy en Tessa: Lijkt me inderdaad een goede tip.

 

 

Ik ga proberen verder te bouwen op die "kijk" en zo op termijn de duur ervan verlengen. Op zich is Lex een fantastisch hondje die het prima doet. Als hij nog net dat tikkeltje sneller en meer aandacht geeft, ben ik helemaal tevreden. Maar dat betert misschien wel eens hij minder pup is? :-)

 

Groetjes en bedankt!

Volgende forumvraag: Joggen aanleren aan jonge hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^