Rottweiler trekt pup aan de riem

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Rafaella (Gast)

Hoi dames en heren,   Ik ben Rafaella en nieuw op deze forum! wij hebben een Rottweiler van 6 maanden.  Ze heet Gaia en het is een schat!  Ook met onze 2 jongens van 3&4 jaar.   met mij of mijn man loopt Gaia perfect aan de lijn,  luistert heel goed.   alleen als mijn kinderen niet in de kinderwagen zitten,  dan trekt ze heel hard aan de lijn en kan ik haar wel houden maar met moeite. en een pijnlijke hand hou ik er aan over. overal waar mijn kids zijn wilt Gaia ook zijn.   weet iemand hoe ik het beste hier mee om kan gaan?    Zal ze kunnen leren om niet aan de lijn te trekken als mijn kids rennen en doen?   De assistente van onze dierenarts zei dat ze waarschijnlijk altijd zo zal doen omdat ze haar roede wil beschermen.

honden page profiel GillianGillian

honden foto van Gillian

Allereerst: Welkom op dit forum!

 

Alles kun je leren, zeker als ze nog jong zijn. Dus wandelen zonder trekken word de eerste stap.

 

De assistente van de dierenarts heeft misschien wel gelijk, ze wil graag haar roedeltje beschermen... maar ze wil ook gewoon graag mee spelen (wat logisch is).

 

Zodra ze begint met trekken, vraag je om haar aandacht, als je haar aandacht hebt geef je een beloning. Duurt het te lang voordat ze naar je kijkt dan kun je een paar passen achteruit doen.

Het kost heel wat tijd en geduld maar uiteindelijk gaat ze merken dat trekken geen zin heeft, en jij ook heel leuk bent omdat je haar steeds met iets lekkers beloond . Na zoveel weken kun je de beloning weer afbouwen.

 

 

honden page profiel sammy van Sammysammy van Sammy

honden foto van sammy van Sammy


 
alleen als mijn kinderen niet in de kinderwagen zitten, 
dan trekt ze heel hard aan de lijn en kan ik haar wel houden maar met moeite.
en een pijnlijke hand hou ik er aan over

 

Dit is reden om heel goed met haar aan de slag te gaan, over een aantal maanden is ze nog een stuk sterker en is het lastig om haar te kunnen houden.....

 

Wanneer ze begint met trekken, is het belangrijk dat ze jou interessanter vind dan de reden waarom ze trekt. Dus als ze achter je kids aan rent, dan zal jij van alles uit de kast moeten halen om jezelf nog interessanter te maken :-)

 

Neem haar favoriete speeltje mee naar buiten, of een heel lekker voertje/snoepje. Als ze begint met trekken dan ga jij haar afleiden door het speeltje/snoepje voor haar neus te houden, zodat ze haar aandacht op jou richt. Hierdoor zal ze meer oog hebben voor het lekkers, dan voor de kids. Hou het voertje maar een tijdje voor haar neus en zorg dat ze netjes volgt. Geloof me, met iets lekkers gaat dat vast lukken.

Als ze netjes mee loopt dan kun je haar nog even laten zitten en vervolgens belonen (met voertje maar ook met je stem, doe maar heel overdreven blij).

 

Je kunt eventueel ook op het moment dat ze gaat trekken, stil staan of omdraaien, en verder lopen, en dat constant blijven doen (alleen is dat lastig met 2 kids en hond tegelijk)

 

Op een gegeven moment zal haar duidelijk worden dat trekken geen zin heeft.

 

Succes!

Rafaella (Gast)

super bedankt voor de reacties! 

 

Ik zal hier mee aan de slag gaan hoop dat het gaat werken! 

 

 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Uhm het is een pup die raken opgewonden/speels van rennende kinderen. Dan zou je beter je kinderen kunnen leren rustig te lopen waar de hond bij is ;-)

Volgende forumvraag: Gewicht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^