de manier waarop mensen reageren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" ik stoor me eigenlijk nooit aan de toon van de reacties
 
sommige mensen zijn ook wel heel erg snel gekwetst/beledigd/tot diep in hun ziel beschadigd
 
soms denk ik... in de niet-virtuele wereld kom je toch ook wel eens mensen tegen die kritiek hebben? daar wordt je toch ook niet altijd met fluwelen handschoentjes aangepakt?
 
that's life... "

 

Hier kan ik me heel erg bij aansluiten. Alhoewel is nooit wel errug definitief hoor.... (voor mij dan) 

 

Had ik bij de komst van mijn kerels mijn hoge hakken ad wilgen gehangen (want 2 energieke kerels is net iets te veel) loop ik hier alsnog bij tijd en wijle op mijn tenen rond.......op stevige stappers is dat lang niet zo comfortabel helaas.

 

Soms lijkt het ook wel of mensen gewoon niet iets neutraal willen lezen. Ja er wordt soms al dan niet terecht ergens op gewezen maar dat wil niet zeggen dat die persoon vuurspuwend met rook uit zijn oren en zweep in de hand in je oor AH brullen is 

 

HOOFDLETTERS, dikgedrukt en al van !!!!!!! @#€&€#@ ?????????????? dat buiten beschouwing gelaten.

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

Ik vind het ook soms best heftig (niet naar mezelf toe mee gemaakt trouwens!! heb juist fijne antwoorden gekregen) maar als je mee leest met anderen denk ik weleens, nou, nou....

Eigenlijk is het simpel: het over willen brengen van de visie op hondenopvoeding/begeleiding/training/gedrag etc.  d.m.v. onder andere "negatief gedrag moet je negeren, positief gedrag belonen" en  "wat probeert je hond je te vertellen met bepaald gedrag?" is ook heel nuttig toepasbaar op/voor mensen onderling.

Dat scheelt misschien in de digitale omgang met elkaar.

Nogmaals, volgens mij is gelukkig het meeste aan reacties heel positief, dat is wel mijn persoonlijke ervaring gelukkig.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik heb dat topic gemist. 

 

Ik ben een schrijf kluns, maak fouten, alleen de naam van het ras van je hond fout schrijven, dan vraag ik me af of je je wel in je ras heb verdiept. Maar dat terzijde

Iemand schreef: shit zu. Tja.......

 

Internet, een virtuele wereld. Je kent de mensen niet, ziet alleen losse woorden. Je mist de context en weet dus nooi echt 100% hoe iets bedoelt is, je eigen interpretatie.

 

Leg het naast je neer als iets te vel geschreven, beledigend, of denigregend bedoelt lijkt of is. Lees alleen de tops en opmerkingen waar je iets aan hebt. 

 

Het is maar internet.

 

Ik heb met een aantal heel leuk PB contact, dan leer je mensen beter kennen. Is erg fijn.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Schotse herdershond, Perzische poezen, shetland pony's. 

Even oefenen, maar ik kan het! Tot voorkort dacht ik dat je pony's zo schreef: ponies. 

 

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" ik stoor me eigenlijk nooit aan de toon van de reacties
 
sommige mensen zijn ook wel heel erg snel gekwetst/beledigd/tot diep in hun ziel beschadigd
 
soms denk ik... in de niet-virtuele wereld kom je toch ook wel eens mensen tegen die kritiek hebben? daar wordt je toch ook niet altijd met fluwelen handschoentjes aangepakt?
 
that's life... "

 

Grotendeels met je eens Joop.

 

Soms zijn er die een topic starten en het uitlokken om bepaalde reacties te krijgen. Krijgen ze misschien een kick van? :-) Of juist graag bij anderen even komen stoken....ook grappig..

 

Maar zeker zijn er ook die wel heel snel op hun teentjes getrapt zijn. Je ziet het vaak in topics waar iets over een eigen hond(en) wordt beschreven en als daar dan vragen over komen die de TS niet bevallen dan is het topic ineens daar niet voor bedoeld. Dan was de bedoeling alleen om iets te vertellen....

Ik kan dat niet uit een OP halen hoor of iemand reacties wil adviezen wil of alleen applaus wil........ Misschien wel een gebrek van mezelf ;-)

 

Toch vind ik dat het erg rustig is de laatste maanden, maar ik kan me zeker vergissen aangezien ik zelf weinig online ben. (misschien is het daarom wel rustig....Anny? Hahahaha....ik ben wakker)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

" Ik vind het niet slecht dat nieuwe mensen het nog een keer zeggen dat het ook wat vriendelijker kan soms. Bij degene die er al langer op zijn (ik dus) treedt op de duur gewenning op voor lomp gedrag, vrees ik.
Nieuwe mensen denk nog "eh? wat schrijven die nu!?". En de rest denkt er nog weinig over omdat het gewoonte is. Slechte gewoonte.
En dan zijn er nog mensen die gewoon weggaan omdat ze het niet meer kunnen lezen.
Dus ja, altijd goed dat het nog een keer gezegd wordt.
  "

 

Kath, je hebt een punt;

'gewenning' dat zal het zijn.

'wij' zitten hier misschien al een tijdje en kennen de geplogenheden, of hoe ze hier iets zeggen, maar dat kan voor een gast heel confronterend zijn.

 

Denk dat we daar toch voor moeten waken, al zijn we hier in vergelijking met de andere hondenfora nog  niet van de kwaaiste.

 

ik zal ook al wat 'gewend' zijn, maar probeer toch m'n best te doen om niet me in de 'mainstream' te komen.

 

een beetje beleefdheid, daar gaan we niet van dood.

en we helpen waar we kunnen!

 

 

 

 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Het geschreven woord is vaak wat "harder" dan een face-to-face conversatie. Soms krijgt een lezer de intentie van je bericht niet goed mee. En andersom.

 

Toch heb ik zo nu en dan wel dezelfde vraag. "Zouden ze in het echt ook zo zijn?"

 

Overigens is dit niet alleen hier, hoor. Op rattenfora, paardenfora, etc. is het eigenlijk allemaal hetzelfde liedje. Je moet er tegen kunnen, goed nadenken over wat je wel en niet wil posten, en zo nu en dan even een time-out nemen om tot 924920458 te tellen ;)

honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe.

honden foto van Judith en Babbe.

Ik ben het met je eens. Dat is ook de reden dat ik een tijd niet meer op deze pagina ben geweest of erop heb gekeken. Ben nu sinds kort weer actief, maar even afwachten. Vind het wel jammer want soms vind je hier wel goede reacties .

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

(Ik blijf hier nu al 2 dagen van het forum afvallen, grrr, dat HP-spook!

Doorgaans zijn we met z'n allen belangstellend, meelevend, behulpzaam en gezellig en liggen we ook dubbel om elkaars honden.

Af en toe is men het oneens en soms worden dingen ook wel eens gezegd terwijl dat wel wat minder had gekund.

In het geval van Rolanda, hoop ik dat ze terugkomt.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik heb gezien hoe het ook wel eens gaat op dit forum. Als je dat gaat vergelijken dan zijn we de laatste tijd allemaal erg vriendelijk bezig. Natuurlijk zie ik soms ook wel eens een post staan die ik te ver vind gaan. Ik houd dan verder mijn mond dicht en hoop dat het niet gaat escaleren. En dat is wat er de laatste tijd er weinig gebeurd. Vroeger escaleerde het vaak ook snel. Nu zijn er nog wel mindere posts, maar het word niet meer uitgevochten op het forum.

Al met al blijft internet een probleem als het op communicatie aankomt.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Toetsenbord-helden...

 

"Kijk mij eens even die persoon op z'n plaats zetten"

 

Stoer hoor...

honden page profiel *Lana**Lana*

honden foto van *Lana*

Ik ben dan wel een hele nieuwe nieuweling hier op HP, maar ik vind het reuze meevallen met negatieve reacties. Van andere fora ben ik wel heftigere posts gewend. Ik vind het persoonlijk geen reden om geen account aan te durven maken. Ik heb hier maanden meegelezen, en bij mijn eerste topic hoopte ik dat er mensen de moeite wilden nemen om serieus te reageren. Met die reacties kon ik ook echt iets en daar ben ik blij mee. Daarvoor bestaan er toch juist fora? Ik vind het dan ook wel zo netjes om een accountje aan te maken, maar dat is persoonlijk. Zelf ben ik, mede door mijn werk, een behoorlijke taal-nerd. Ik weet dat er mensen zijn die minder goed zijn in taal en dat er mensen zijn die daar wel of niet zelf iets aan kunnen doen. Leven en laten leven toch? En als iets niet leesbaar is door de manier van schrijven sla ik het gewoon over Ik heb hier heel veel informatie vandaan gehaald. Juist die reacties die misschien minder aardig lezen vind ik soms heel verhelderend om nog eens anders naar de zaak te kijken

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Toetsenbord-helden...
 
"Kijk mij eens even die persoon op z'n plaats zetten"
 
Stoer hoor... "

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ik het er wel een hekel aan als mensen iemand onderuit halen en dan anoniem pfff. Zet dan je naam d'r in ieder geval bij, dappere held

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik heb helemaal een hekel aan mensen die anderen onderuit halen, of dat nou met of zonder naam is.

 

Zoveel meningen zoveel overtuigingen.

silvia (Gast)

Ach misschien ben ik dan wel een TE gevoelig iemand wat Internet betreft.. het is gewoon vaak zo dat mensen met elkaar meepraten en je het schaapjes gedrag krijgt.. vind overigens wel dat op dit topic tof gereageerd word. 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ikzelf ben er ook wel gevoelig voor Sylvia. Maar bepaalde topics kom ik sowieso niet. Enkelen kom ik steevast. En nieuw topic, hangt af van de sfeer op dat moment, veranderd naderhand de sfeer en voelt het niet goed dan kom ik niet meer in dat topic.

Ik bescherm mezelf daar een beetje in. Ik ben niet verplicht in elk topic te zijn en te reageren.

silvia (Gast)

Misschien is dat het ook wel Renate, dat je niet alle topics hoeft te lezen en zo ook minder dat gevoel krijgt. Toch leer ik ook ontzettend veel van het forum en wordt er zeker ook goed gereageerd... wel eens wat geplaatst over mijn kruising stafford die nadat hij 4 keer is aangevallen niet altijd meer sociaal reageerd naar andere honden. Was erg onzeker geworden en kreeg het gevoel de enige te zijn met een hond die zo heftig kon reageren. ... zoveel mensen met dezelfde situaties. Veel gelezen en tips ontvangen en kan nu een stuk relaxter lopen en heb het ook geaccepteerd zoals het is.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Ga al een tijdje mee hier...Snap niet goed dat men zich gaat opwinden van sommige reacties...Een onbeleefd iemand krijgt van mij steeds een snauw terug en een vriendelijk iemand krijgt een warm geschreven woordje...Neem hier nooit iets persoonlijk, het is internet en we zijn (meestal) volledig anoniem...Heb er al veel zien komen en gaan...is iedereen vrij in...

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Soms wordt er inderdaad wel wat fel gereageerd, maar sommige nieuwe mensen gaan ook wel héél snel weer weg hoor.

Dan krijgen ze niet de reacties die ze wensen en vertrekken na de openingspost met de welbekende noorderzon.

 

Voorbeeld: TS maakt een profiel aan, stelt de vraag wat wij een leuke naam vinden, noemt de naam die zij zelf hebben bedacht en er komen meerdere reacties (waaronder diverse namen). 

En dan ineens, na volgens mij 20 reacties met voornamelijk namen: profiel weg! Misschien omdat er ook een aantal mensen zeiden dat een naamkeuze heel persoonlijk is? Totaal onbekend wat de reden van het vertrek is geweest, er werd heel normaal gereageerd.

 

En ja, misschien is mijn reactie daar óók wel verkeerd gevallen, dat zou kunnen (dat de gekozen naam mijn keus niet zou zijn, omdat ik een bepaald beeld bij de betreffende naam heb). Ik heb 'm heel netjes gebracht en het echt gezegd zoals ik IRL óók zou doen.

Als je dat niet aankunt moet je misschien ook niet zo'n vraag stellen denk ik dan.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Het grote Tricks&Tips topic
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^