Opdringerig aan tafel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Schulle (Gast)

Hoi allemaal,   Ik zit hier met een jonge hond in huis. (5 à 6 maand) Wanneer wij aan het eten zijn is hij zeer opdringerig aan tafel. Eten stelen van tafel onder je arm door. Ook als er koeken op tafel staan tijdens de koffie. Nooit heb ik hem iets gegeven van tafel...  Maar ik denk dat het komt door zijn "behaalde succes". Heeft er iemand een idee hoe ik dit kan afleren?      

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je kan hem leren op zijn plaats te blijven?

 

Hier krijgt Black altijd zijn bullepees als wij gaan eten.

Hij is daar precies zolang mee bezig als wij over het eten doen.

Anders heeft hij ook de neiging om naar ons te gaan staren als we eten.

honden page profiel GillianGillian

honden foto van Gillian

Wat vervelend! Heb je al is duidelijk 'Foei' gezegd?

Anders kun je hem ook in de bench doen met iets lekkers (Kluif,kong etc) zodra jullie klaar zijn met eten mag hij er weer uit, maar belangrijk: het moet geen straf worden om in de bench te gaan! O-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Hier hebben wij in het begin onze hond tig keer naar zijn plaats gestuurd als we zaten te eten.
(Kwam uit asiel, legde gezellig zijn kop tussen de pannen, wurmde zich onder je armen door...nooit iets te pakken gekregen overigens)
Dat heeft een paar weken geduurd en vele borden koud eten.
En als wij eten praten we nooit tegen hem of roepen, aanraken etc.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Charlii ging de eerste maanden met iets lekkers in de bench als wij gingen eten. Inmiddels laten we haar vrij in de kamer rondlopen tijdens het eten. Ze komt onder de tafel op mijn voeten liggen, maar zal nooit bedelen om een hapje. 

Misschien een idee om te trainen?

honden page profiel Jenita Jenita

honden foto van Jenita

Als wij eten gaat ze in de bench of lekker buiten in de tuin, in ieder geval niet in de keuken bij de tafel.

Van de puppy cursus kreeg ik de tip om plastic muizenvallen op het aanrecht of tafel te zetten als we er zelf niet zijn (Syra staat namelijk regelmatig met voorpoten tegen het aanrecht of de tafel), zodat ze schrikt als ze dichtklappen, overigens kan ze er niet tussen met snuit of poten. Zo wordt de kans op succes voor haar verkleind, we gaan er dit weekend mee beginnen, benieuwd of het helpt.

 

 

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik vind het een uitgelezen kans om je hond aan te leren op zijn plaats te blijven.
Als ik geen last wil hebben van mijn hond als ik eet, blijft hij op zijn plaats. Zoals ik schreef, dat kost wat avonden warm eten, maar dan heb je ook de basis.
Is namelijk ook heel handig als je bij anderen eet, of op een terrasje of in een restaurant bent.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niet zo moeilijk toch ? wat ik gedaan heb is toen Bams klein was, haar ook wat gegeven maar in een andere ruimte, tijdens de maaltijden de kamer uit, en tijdens een koffie uurtje op haar plek, kwam ze toch dan hoppa de kamer uit , en als je conseqwent daarmee bent.... nu ? ze taalt nergens meer naar... wanneer er gegeten wordt, plaats, en tuurlijk wordt er gegluurd want een hond die graag eet wil altijd wel wat van je hebben, maar ze krijgt nimmer wat.

ook zorgen dat anderen niets geven, en ga je eens op stap met je hond, terrasje, nimmer wat geven, al is de verleiding natuurlijk best wel groot om je hond ook mee te laten genieten, maar heus als je conseqwent bent zal je hond nimmer bedelen. succes. :-D

honden page profiel from Aest Elorielfrom Aest Eloriel

honden foto van from Aest Eloriel

Hier zitten ze in de bench tijdens het eten... sommige benches staan open en ze liggen er gewoon lief in, ze weten dat ze in hun 'nest' moeten blijven als de mensen eten :-)

honden page profiel Michael MorasMichael Moras

honden foto van Michael Moras

 

Hier ook een opdringertje. Wij negeren hem gewoon, dan geeft ie het na een tijdje op en gaat kluiven of spelen. Daarna weer volle aandacht. Idem met spel: soms negeren we hem expres om te laten merken dat wij niet altijd met hem (kunnen) spelen, zodat hij ook leert zichzelf een beetje bezig te houden. 

 

Lex is een Bordertje van 6 maand. 

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

Hier ook van pup af aan aangeleerd, als wij gaan eten op hun

plaats, dat is een bed op de bank

gewoon volhouden, dan lukt het zeker, hier gaan ze nu zelf

al op hun plaats als ik het eten op tafel zet, hoef het niet eens

meer tegen ze te zeggen, zo gauw we op staan om af te ruimen,

komen ze gelijk van hun plaats, maar dat vind ik prima

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Wat ik die Spaanse zwervers van mij ook allemaal niet heb kunnen leren: dat in ieder geval wel.

Als de mensen eten, zijn de honden met z'n allen op hun bed.

Van begin af zo gedaan: Eerst krijgen de honden eten, daarna gaan ze naar hun bed. En dan gaan de mensen eten.

Ik heb vaak gasten die komen eten en meerdere honden en ik wil niet dat ze dan gaan lopen schooien. Ze krijgen meer dan genoeg.

Ik heb ze met veel dingen verwend, maar daar ben ik altijd heel consequent in geweest.

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

De oplossing is heel eenvoudig. Bij onze eettafel ligt een kleedje. Als we gaan eten, moet Scott op het kleedje en leggen we hem vast (met een riempje aan de verwarming). Het is zo'n gewoonte geworden. Als ik met de borden loop, gaat hij al zelf naar zijn kleedje, krijgt hij een koekje en leggen we hem vast. Zo hoeven we hem nooit te corrigeren, hij is het zo gewend en vindt dit ritueel prima. Het geeft hem structuur en hij krijgt een koekje en wij kunnen rustig eten zonder gebedel of gedoe. Laatst lag het riempje los, heb ik hem dus wel aangehaakt maar had ik pas door toen ik hem losmaakte dat het riempje helemaal niet vast zat aan de verwarming.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Hier de hond ook geleerd vanaf pup om te gaan liggen tijdens het eten. Waar ze gaat liggen maakt niet uit maar meestal ligt ze onder de tafel aan je voeten.  En ze weet dat als ik klaar met eten ben dat ze dan een snoepje krijgt.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Aangeleerd gedrag dus. Opdringerig, nee hij weet gewoon dat er wat te halen valt, hem is niet anders geleerd.

 

Wanneer geven jullie hem eten?

 

Als je zelf aan tafel gaat, doe hem vast op een kleedje (of als je een bench hebt in de bench) en geef hem iets te kluiven.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" De oplossing is heel eenvoudig. Bij onze eettafel ligt een kleedje. Als we gaan eten, moet Scott op het kleedje en leggen we hem vast (met een riempje aan de verwarming). Het is zo'n gewoonte geworden. Als ik met de borden loop, gaat hij al zelf naar zijn kleedje, krijgt hij een koekje en leggen we hem vast. Zo hoeven we hem nooit te corrigeren, hij is het zo gewend en vindt dit ritueel prima. Het geeft hem structuur en hij krijgt een koekje en wij kunnen rustig eten zonder gebedel of gedoe. Laatst lag het riempje los, heb ik hem dus wel aangehaakt maar had ik pas door toen ik hem losmaakte dat het riempje helemaal niet vast zat aan de verwarming. "

 Super! 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^