Gezonde hond laten inslapen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto

honden foto van Jenna & Balto

Geen paniek, ik ben zoiets vreselijks niet van plan! Ik heb gewoon een vraag

Ik zie tegenwoordig steeds vaker op facebook berichten van "Hond moet vandaag nog weg of hij moet naar het asiel of we laten hem inslapen"

Nu vraag ik mij af of een dierenarts dat zou doen? Een perfect gezonden hond laten inslapen omdat de eigenaars hem beu zijn??

 

Mij leek het meer een extra dreigement om de hond snel kwijt te raken, maar ik vind het maar een enge gedachte als dit effectief zou kunnen gebeuren...

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Ik geloof dat mijn dierenarts dat nooit zou doen, maar er zijn ook dierenartsen die het niet zo nauw nemen, kijk maar naar al die valse paspoortjes bij die oostblok-hondjes..

honden page profiel --

honden foto van -

Hmm tsja, of als de DA weigert doen ze het zelf... Ik weet het niet, eerlijk gezegd scrol ik altijd maar gauw door bij dat soort advertenties want anders zit mn hele huis binnen no time vol! 

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Helaas bestaan die ja, teveel dierenartsen willen enkel geld verdienen ipv zieke dieren helpen. Dit was overigens in Nederland.

In november hebben wij onze kat moeten laten inslapen ivm nierfalen, we zaten al een paar dagen tegen een doodzieke kat aan te kijken en op een nacht werd ze zo zwak dat we haar geen moment meer wilden laten lijden.

Doordat het nacht was moesten we naar een vervangende dierenarts, ze vertelde me dat ze eigenlijk enkel een dier mag laten inslapen na medisch onderzoek( en dus vastgesteld dat het diertje meer dood dan levend is). Naar ons katje kijkende, hoe mager ze was, was er geen twijfel over mogelijk.
Dit was dan in Belgie, dus ik weet niet of de regels anders zijn..?

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik denk dat geen enkele dierenarts met liefde voor zijn/haar vak dit zomaar zou doen, nee.

 

Maar eigenaren kunnen geloofwaardige verhalen ophangen. Gromt de hond een keer op de behandeltafel, hoor ik een eigenaar wel eens zeggen: "Ja, dat doet hij vaker, hij heeft ook al een aantal keer gebeten, daarom willen we hem ook eigenlijk laten inslapen."

 

Een dierenarts is toch nog wel afhankelijk van de informatie van de eigenaar.

Volgende forumvraag: maatje missen??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^