Puppy opvoeden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FeliciaFelicia

Ik heb een vraagje over mijn puppy. Ik heb nu een Dwergteckel in kruising met een Chihuahua. Hij is nu 9 maanden oud en we hebben helaas geen puppy cursus kunnen doen. Nu merken wij heel erg dat die blaft om alles en als mijn vader bijvoorbeeld mij aanraakt of andersom begint hij te blaffen en te bijten. Het is beschermend maar we proberen alles te doen om het af te leren. Ook het luisteren wil niet echt leren terwijl wij het wel altijd goed hebben geprobeerd aan te leren. Hebben jullie tips voor mij want de basis commando's zoals hier zit en blijf werken ook niet terwijl we het altijd wel geprobeerd hebben te leren ik voel me aardig wanhopig worden omdat ik dit niet wil hebben.

 

Ook blaft die als bijvoorbeeld de oudere hond zijn kluif pakt of wat dan ook. Het is blaffen om alles, als die in de buurt komt bij zijn bench in de buurt bij de voerbak alles.. 

 

Groetjes Felicia

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Alsnog een goede cursus gaan volgen?

honden foto van Marion, Dick,Woola, en Brutus

Hij is in de pubertijd, alles wat je hebt aangeleerd is hij nu plotsklaps vergeten. Gewoon doorgaan met trainen van commando's en belonen als hij goed luistert.

honden page profiel FeliciaFelicia

dan gaan we dat maar doen, een cursus had geen nut meer we hebben nog wel geprobeerd aan te melden maar omdat die 9 maanden is wordt die nergens meer geaccepteerd bij ons in de buurt.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Wat santa zegt: ga alsnog een( puppy )cursus doen. Dat is echt niet te laat hoor! Want jullie moeten elkaar wel leren begrijpen .....

En als je het nu niet op de goede manier aanleert, krijg je steeds meer ergernissen en kan dat kleine hondje zich ontwikkelen tot een blaffend bijtertje......

Terwijl het ook gewoon een lief hondje kan zijn die graag met zn baasje speelt! En goed luistert

Maar je moet er rekening mee houden dat er nogal wat geblaf in zijn teckelbloed zit: teckels staan er om bekend dat ze nogal vocaal zijn....

Ik zou zeggen: zoek een goede hondenschool en ga lekker aan de slag samen

 

honden page profiel FeliciaFelicia

dat wordt dan een verre school zoeken haha, hoe kan je commando's het beste leren zoals kom hier zit en blijf, als we bijvoorbeeld ergens zijn en roepen spikey kom hier komt die niet. maar als ik Spikey spelen roept komt die per direct aanrennen met zijn touwtjes.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ja ik sta ook versteld dat er honden scholen zijn die jou niet toelaten omdat je hondje met 8 mnd te oud is?! Bizar.

Maar goed, je hebt het belangrijkste leerprincipe al geleerd Lees ik:

Als een hond iets leuks of lekkers verwacht bij een bepaald commando, dan zal hij komen......dus:' kom je spelen'= leuk! Jippie baas hier ben ik! '  En je hond komt direct.

' hier komen'= aangelijnd worden en mee naar huis ( bijvoorbeeld)niet zo leuk. Hond komt niet.

Dus: je moet altijd iets leuks of lekkers( koekje) geven als je iets wil aanleren. ' hier komen' en als ie dan komt: hoera!baasje doet blij, knuffelt hondje, geeft koekje. Altijd. Ook al duurt het een kwartier voor hij komt....

.zo werkt opvoeden heel grofweg.....

honden page profiel FeliciaFelicia

Ja omdat hun met bepaalde leeftijden werkt en mijne natuurlijk al 9 maanden is. We zagen net wat filmpjes van een puppycursus online en via die proberen we ook maar te oefenen. wij vinden gewoon het belangrijkste hier blijf en zit. voor de rest hoeft het geen showhondje te worden. Poot kan die overigens al wel heel goed!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je hoeft toch ook niet meer naar een puppycursus, daar is je hondje al te oud voor.

Hier bij de hondenschool is er bijvoorbeeld een jongehonden cursus.

Speciaal voor de puberende honden, hoe je daarmee kunt omgaan.

(dat is voor honden tussen ongeveer 6 maanden - anderhalf jaar).

Misschien kun je zoiets vinden?

honden page profiel FeliciaFelicia

Die kan ik inderdaad nog wel bekijken!  Tot die tijd proberen we zelf maar van alles. We moeten het hier doen met 2 puppyscholen, niet echt veel dus!

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Wij zijn met Bacchus bij een beginners cursus geweest. Was geen puppycursus daar ik hij inderdaad te oud voor. Maar er zijn zat gehoorzaamheid/gedrags cursussen voor wat oudere honden.

Daar zaten honden van verschillende leeftijden. Bacchus was een van de jongste met zijn 4 maanden, maar er zat er ook eentje van 8 jaar. En dan meerder leeftijden ertussenin (8 maanden, 2 jaar etc).

Was echt leuk en leerzaam om te doen.

honden page profiel Wilco Wilco

honden foto van Wilco

" Die kan ik inderdaad nog wel bekijken!  Tot die tijd proberen we zelf maar van alles. We moeten het hier doen met 2 puppyscholen, niet echt veel dus! "

 Gewoon verder weg zoeken naar wel een goede hondentraining, en van tevoren daar ook gaan kijken hoe ze trainen. Het is in mijn ogen de basis van een mooi leven samen( 12 jaar of meer hopelijk )

 

Wij gaan zelf bijvoorbeeld 1 uur 15 minuten rijden voor een jachttraining.

 

Daarnaast zou je alvast wat boeken over de opvoeding van je hond kunnen lezen, er is genoeg te vinden op internet of marktplaats.

 

Veel succes in het werken aan de opvoeding van je hond

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" dan gaan we dat maar doen, een cursus had geen nut meer we hebben nog wel geprobeerd aan te melden maar omdat die 9 maanden is wordt die nergens meer geaccepteerd bij ons in de buurt. "

 Dat is raar! 

Welke regio woon je?

 

Ik zou echt op cursus gaan, of thuis een paar privélessen nemen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

oud topic

Hondje van TS is intussen ca. 21 maanden oud en hopelijk goed opgevoed en getraind.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Ik heb net je andere topic gelezen, het lijkt me beter als je eerst eens gaat zorgen dat je roedel normaal functioneerd, dat geknok en al die stress, worden ze alleen maar nog vervelender van

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

" oud topic
Hondje van TS is intussen ca. 21 maanden oud en hopelijk goed opgevoed en getraind. "

Ojee dat is me helemaal niet opgevallen, niet op de datum gelet 

honden page profiel Wilco Wilco

honden foto van Wilco

Hier blijkbaar nog niet goed wakker hahaha.

Volgende forumvraag: Ervaring zylkene
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^