voer tijden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

Hoi!

Mijn Indie is eigenlijk niet echt een pupje meer maar een een puber ( ruim 6 maanden) die ineens stoer zijn pootje optilt, vervolgens omvalt tegen de boom en dan beschaamd om zich heen kijkt haha.

Maar dat terzijde!

Ik ben sinds 3 weken aan het overstappen naar 2x per dag voeren. De middag-hap heb ik in deze 3 weken beetje bij beetje verdeeld over ochtend en avond.

Indie is niet zo'n eter, altijd rustig en vliegt er nooit op af. Maar de laatste week laat hij zijn ochtend-hap steeds vaker staan. Hij heeft volgens mij gewoon nog geen honger ofzo (om half 8) . Dan haal ik het weg maar ben toch bang dat hij dan te lang moet wachten tot de avond-hap (17.30 uur), dat vind ik zielig.

Dan geef ik het later en eet hij het soms wel, soms niet op. Dat kan hij 's avonds ook doen. Eet hij gewoon niet. Als ik het laat staan eet hij het om 21.00 uur dan ineens wel op, of een beetje. Geen peil op te trekken. Hij groeit overigens als kool en DA vindt hem mooi qua vacht en bouw en gewicht (26 kilo nu).

Moet ik strenger zijn en twee kansen geven (ochtend en avond) of ga ik te snel?

Ik voer hoogwaardige brok, weeg af en trek hoeveelheid voertjes ervan af (wat ik bijvoorbeeld in Kong doe en trainings-belonings-voertjes) zodat hij niet teveel krijgt.

Hoop dat iemand een advies heeft hierover? misschien weet Indie zelf heel goed wat hij nodig heeft?

 

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Die allerlaatste zin is hier van toepassing 

 

misschien niet zoals het "hoort" maar hier staan de hele dag brokken... en gijs eet wanneer hij wil 

en dat is vaak eind vd middag en s avonds laat, nu bijvoorbeeld eet hij zn bord leeg 

 

dus ik kan je geen advies geven want gijs eet wanneer hij daar behoefte aan heeft en dat laten we lekker zo 

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

Tsja hier blijft het bakje met eten gewoon staan. 's Ochtends gaat er wat eten in en 's avonds ook weer. Als hij zin in wat heeft dan eet hij en anders laat hij het nog even staan of eet een beetje. Hij is, net als jouw Indie, niet erg voedselgericht. Soms heeft hij een periode dat hij alles meteen opeet, en soms eet hij pas rond 3 uur zijn ochtendeten op bijvoorbeeld. Van mij mag het :) Ik kan bijvoorbeeld 's ochtends vroeg ook geen hap door mijn keel krijgen en ik pak ook eten wanneer Ik er zin in heb, dus hij mag dat ook. 

 

 

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

Dank Shiba en Stabij Gijs! Ik neig daar dus ook een beetje naar.

Volgens mij maak je hem dan ook minder afhankelijk van tijden enzo maar dan lees ik weer dat je het weg moet halen. Soms zo moeilijk, wil het graag goed doen. Misschien meer mijn eigen gevoel over mijn hond volgen. Ben juist zo blij dat hij niet gefixeerd is op voer, ook totaal geen voedselnijd enzo.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

De hond van mijn ouders heeft ook altijd een bakje brokjes staan, zij is wel een slechte eter (maar goed, mijn vader schuift er ook van alles in, dat is ook te zien aan haar omvang...)

 

Als Indie goed op gewicht is dan zou ik me er niet te druk om maken.

 

Je zou ook eens een voerbal kunnen proberen, is hij even lekker bezig én vallen er brokjes uit. Mellow vind 'm altijd erg leuk 

 

Mellow is niet voergericht, ik kan ook gewoon bij haar staan als ze eet, kan mijn handen wassen en afdrogen (handdoekje hangt vlak bij haar voerbak), doet haar niks. Maar haar bak gaat wél gelijk leeg 

 

FILMPJE! (omdat ik geen echte filmpjes kan plaatsen maar even als linkje )

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

dank Mellow!! leuk filmpje!!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

ja die voerbal is hier ook favoriet!!

 

soms zeggen mensen wel van je moet het weg halrn want anders raken ze er aan gewend dat er altijd eten staat. Maar als je zelf zin hebt in iets pak je toch ook wat, waarom zou je hond dat niet mogen?

 

zolang je geen veelvraat hebt of meerdere honden (dan zou ik het niet laten staan denk ik) zou ik doen wat voor jou het beste voelt/werkt

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik denk dat het niet zo'n probleem is als de hond de hele dag zijn eten ter beschikking heeft. Eigenlijk ook wel handig, eten wanneer ze honden hebben. Hier is het niet van toepassing want Kahlúa eet meteen alles en snel op, en lust ook alles. Maar in dit geval kan het eten laten staan geen kwaad. Misschien dat Indie dan zelf ook meer tijden gaat bepalen om te eten, en kan jij je daar aan aanpassen door bijvoorbeeld rond die tijden eten te geven. 

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

Ik zou zeggen: doe het gewoon op je eigen manier, zoals het voor JOU goed voelt en voor Indie gezond is. Of dat nu is: laten staan, af en toe aanbieden, of geheel weghalen. 

 

Mijn eigen motivatie voor het laten staan is dus omdat ik vind dat mijn hond zelf mag bepalen wanneer hij eet, net zoals ik dat doe. Dit geldt ook voor het opstaan, uitlaten, etc. Wij hebben geen routine wat tijdstippen betreft. Ik vind het juist belangrijk dat hij niet teveel hecht aan precieze tijdstippen. Mocht de dag dan eens wat anders lopen, dan maakt dat dus voor hem niet uit. Dat is wat ik prettig vind en waar mijn hond zich ook prettig onder voelt. 

Maar het is belangrijk dat jij het op die manier doet, waar jij je prettig bij voelt. :) 

honden page profiel TanjaTanja 3 doggies

honden foto van Tanja

Hier voer ik ook twee keer .

Doe morgens de helft van zijn voer in de bak en dit blijft staan

De ene keer eet hij het in eens op de andere keer blijft er in zitten .

Om een uur of 15:00 doe ik de andere helpt in zijn bak en eet het vaak gelijk op .

Om 19:00 gaat het voer en water weg tot de volgende dag

honden page profiel Krin Krin 3 doggies

honden foto van Krin

Ik voer ook twee keer. Maar ze eten behalve mijn turkse Dame dan, smorgens erg slecht. Kattevoer dat eten ze wel. Maak mij geen zorgen erover. ´Ze zien er goed uit groeien goed en zijn blij en actief. Prima toch.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

Hier wordt om half 8 's ochtends en om 21u 's avonds gegeten. En nooit problemen met eten.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Voer je brokken, kvv of barf?

Met kvv adviseren ze met 6 maanden toch 2x per dag. Vanaf 12 maanden wel 1x per dag.

Brokken moet je niet 1x per dag willen geven.

Wellicht later voeren?

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Doe wat voor jou het beste voelt. Ik voer op tijden maar goed ik heb meerdere honden die niet allemaal hetzelfde eten en niet allemaal tegen dezelfde voeding kunnen. Daarnaast train ik met ze niet handig op volle maag en loop ik wandeltochten met ze ook niet handig op volle maag. Bij mijn moeilijke eter ga ik eerst lopen voor dat ze eten krijgt en maak ik gebruik van de voerbal, kong etc. Dat werkt hier goed. Daarnaast ben ik geswitcht van voeding omdat ze het echt niet lusten, als je mij steeds wat ik echt niet lust voorschoteld ga ik steeds minder goed eten en dan hebben we nog een scala aan dingen waar ze klachten van krijgt dus die geef ik ook niet. Maar doe vooral wat voor jou goed voelt.

honden page profiel CindyCindy 3 doggies

honden foto van Cindy

Ik ben een tijdje terug ook terug gegaan van 3 naar 2x per dag voeren, zonder succes. Dexter at slecht..het ene moment liet hij zijn eten staan en het andere moment schrokt hij zo erg dat hij daarna begint te braken.

 

Nu voer ik hem weer 3x per dag en eet hij weer rustig zijn bak leeg. Ik denk dat ik het maar zo laat, omdat ik meestal in de avonden werk en mijn vriend overdag. We zijn dus ook gewoon in staat om hem 3x te voeren. Gewoon doen wat goed is voor je hondje :)

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

Dank allemaal!!

Roosje, ik voer brok. Ik heb bedacht dat ik ochtend gewoon geef en laat staan als hij het niet of gedeeltelijk op eet, en de tip van avond geven en na bepaalde tijd weghalen ga ik ook doen. Meestal avond eet ie wel op. Het is sowieso niet zo'n ochtend mens...eh..ochtend hond moet ik zeggen haha.Hij ziet er echt mooi uit en groeit goed, ook mooie ontlasting dus volgens mij gaat het goed.

Hij is gek op zijn Kong, dus als ie de ochtend niet of nauwelijks eet doe ik daar de rest gewoon in, dat gaat dan mee naar de oppas (daar is ie 3 dagen namelijk als ik werk)

Nogmaals dank iedereen!

Volgende forumvraag: Ontwormen/vlooien
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^