Bijten, tot bloedens toe.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

Nu even een minder topic over onze Amber.

Gisteren was ze zo vervelend!

Spelen wilde ze niet rustig, ze heeft mijn man en mij zelfs in onze handen gebeten tot bloedens toe.

Ik heb de hele dag achter haar foei moeten roepen, deed allemaal dingen die niet mochten.

Ze krijgt veel aandacht, spelen, wandelen, uitdagen met hersenspelletjes.

Maar ook regelmatig rust momenten, al wil ze dit steeds minder vaak, maar moet wel hoor.

Vanmorgen was ze weer een stuk rustiger en erg lief.

Kunnen we zulke dagen vaker verwachten?

Uitproberen hoever ze kan gaan, oke, maar bijten tot bloedens toe?

honden page profiel Koen HoekstraKoen Hoekstra

Hallo Marijke,

 

Zou het kunnen zijn dat je te veel focust op wat niet mag en te weinig op wat wel mag? Toen ik in het begin te veel negatieve aandacht gaf omdat Sam vervelende dingen deed, raakte hij gefrustreerd en ging hij juist vervelender worden. Ik versterkte dus met mijn reactie zijn vervelende gedrag. Als hij iets doet wat vervelend is, dan negeer ik hem zo veel mogelijk, want meestal is zijn doel 'aandacht' en die verdient hij dan niet. Zodra hij dat rustig is en lief doet, dan beloon ik hem door met hem te gaan spelen. Als ik op de bank zit en hij springt tegen me op, dan sta ik rustig open kijk ik hem niet aan. Hij behaalt zijn doel dus niet. 

 

Heb je er trouwens al eens aan gedacht dat heel veel honden het niet fijn vinden om op hun koppie geaaid te worden en dat ze daarom gaan bijten? Dat kan je zien doordat ze dan hun hoofd wegdraaien of in je hand gaan bijten.

 

Als ik speel met Sam en hij bijt in mijn hand, dan stop ik meteen met spelen en negeer ik hem, want dat wil ik kosten wat het kost afleren. Als ik hem Sam dan met een speeltje aan het spelen ben, stop ik het speeltje in de kast. 

 

Mijn ervaring is dat het focussen op goed gedrag en het negeren van vervelend gedrag het best werkt. Dit geldt natuurlijk niet als hij iets kapot aan het maken is of iets levens bedreigend zou kunnen zijn (hij rent ineens de weg op).

 

Hoe oud is je hond? Zou het kunnen zijn dat hij in de pubertijd komt? Bij 7 maanden gebeurt dat en dan zijn puppy's vaak vervelender. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ja, dat noemik vaak het gekke halfuurtje 

dan doen ze alleen maar wild en luisteren ho maar..

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Dat gekke halfuurtje duurde ook wel eens de hele dag..... dan was hij heeel vervelend

honden page profiel Koen HoekstraKoen Hoekstra

Nog een tip: 

Als je merkt dat je te vaak 'foei' of 'uh uh' moet zeggen. Geef hem dan een time-out in de bench. Je kan dan, zonder boos te doen of hard, je pup rustig in de bench - met een deken erover - tot rust laten komen. Pas als hij volledig is 'afgekoeld' mag hij naar buiten. Ga vooral de confrontatie niet aan. Nu win je die nog, maar niet meer als hij/zij groot is. 

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Is ze toevallig aan het wisselen? Best kans dat ze daar wat last van heeft ;)

 

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

Bedankt voor de uitgebreide tips, kan ik wat mee.

Ze is gisteren 9 weekjes oud geworden.

honden page profiel --

honden foto van -

Jep.... Dit kan je vaker verwachten.....

 

 

 

Het is een pup die alles moet ontdekken, zo ook grenzen.... aangezien ze geen handen hebben doen ze dat dus allemaal met hun bekkie....

 

 

 

 

 

Het is een Golden Retriever en die willen in de puppentijd ook nog wel eens happerig zijn inderdaad... Het zijn honden die veel met hun bek werken. Wat je zou kunnen doen als ze zo hapt, een speeltje aanbieden... Iets waar ze wel op mag bijten.... 

 

Retrievers vinden het vaak vanaf dag 1 al een feest om te mogen apporteren... Probeer dit anders met haar? Zodat ze leert op welke manier ze haar bekkie wel mag gebruiken. 

 

 

Zodra je merkt dat ze weer zo druk gaat worden, zet haar eventjes in de bench of in haar mand... Botje erbij en even tot rust komen.

 

Het beste is natuurlijk om zoiets voor te zijn, dat is heel lastig.. Maar als het je lukt scheelt het jullie beide heel wat frustratie. 

 

Mocht je niet op tijd zijn, dan zou je haar een time out kunnen geven, ook gewoon even om af te koelen... Als jij heel de dag foei gaat roepen wordt jij gefrustreerd en Amber voelt dat feilloos aan en dat zal ze ook horen in je stem... 

Dus een time-out, gewoon eventjes apart zetten en tot rust laten komen... Meestal is dat happen een teken van overprikkeling.... Desnoods geef je haar een botje bij de time-out, daardoor worden ze vaak ook rustig als ze even lekker kunnen kauwen....

 

 

 

 

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Mijn laatste Golden was erg bijterig. Maar geloof me het gaat over.
Het is alleen vervelend omdat de tandjes van een pup zo scherp zijn.
Negeren, of stop zeggen.

Volgende forumvraag: tapijt weghalen ja of nee
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^