Indy gromt, wie heeft tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ozzie gromt ook wel, als is hij nét Gerard joling maar ik mag altijd zijn botje even opzij leggen:-) Heb er ook e.a. over opgezocht, maar grommen afleren zou niet handig zijn. Wanneer je dit afleert zou er een direct risico op bijten kunnen bestaan. Grommen heeft eenwaarschuwende reden en is heel goed dat een hond eerst waarschuwt. 

Wanneer je niet wilt dat je hond bezitterig is naar een botje zou ik het ook  niet geven wanneer het ook even niet uitkomt.

Heb je je hond ook het commando "LOS" geleerd? Bij het commando los zou hij het botje los moeten laten waardoor je dit kunt pakken.. W.s. ziet hij het botje als een prooi wat jij wilt pakken... Ik vond er hier ook iets over..

 

Wat betreft het aaien, wanneer jouw hond wat onzeker zou kunnen zijn zoals jij aangeeft zal het misschien veel tijd kosten dat hij je vertrouwt. Je geeft aan dat hij wel bij jou op schoot gaat liggen, wanneer hij misschien wel een aaitje of knuffel wil..

Ik denk dat ik in zo'n situatie zou geen werken aan de vertrouwensband met mijn hond. Soms kan een dierenarst bezoek waarbij mensen aan hem zitten wat hij niet wil en pijn deed al een verandering in gedrag teweeg brengen waardoor je weer vertrouwen op moet bouwen. Ik vond hier nog een artikeltje hierover.

 

Citaat artikeltje vertrouwensband opbouwen:

HET DUURT EVEN
Wist je dat het minimaal een jaar kost om een band met je hond op te bouwen. Het maakt hierbij niet eens zoveel uit of het nu om een pupje gaat of om een volwassen hond die door omstandigheden een nieuw thuis zocht. Uiteraard zal het bij de ene hond langer duren voordat je over een ‘hechte band’ kunt spreken. Dit heeft te maken met o.a.: de zelfstandigheid van het karakter, de mate van socialisatie maar ook het vertrouwen dat de hond heeft in de eigenaar(s),  En ja, het is echt zo dat sommige honden echt een voorkeur hebben voor één specifieke eigenaar. 

 

Staat de hond bij iemand anders uit het gezon wél toe dat hij aaien toelaat?

 

 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Goede artikeltjes!

 

klopt ook helemaal, een band opbouwen duurt naar mijn mening ook minstens een jaar, je moet elkaar helemaal door en door gaan leren kennen en dat heeft gewoon tijd nodig.

 

En eigenlijk pas dan als die band er is en de hond je vertrouwd zal je als het eens nodig is dingen kunnen overnemen  van de hond, en dan nog zal dat altijd op een manier moeten zijn die niet bedreigend is voor de hond.

 

Met botjes duurt het misschien voor sommige honden wel wat langer om vertrouwen te krijgen of blijft het altijd een punt en zou ik er persoonlijk voor kiezen de  hond die daar heel fel op was, daar altijd lekker rustig aan te laten kouwen. Als het dan al eens nodig mocht zijn om het af te nemen heb je het vertrouwen van de hond al en is er makkelijk te ruilen of af te leiden.

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^