Snuffelspelletjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hallo allemaal,

 

Ik ben sinds kort de trotse eigenaar van een 8 maanden oude husky. Deze kan buiten gelukkig redelijk tot goed los. Ze houd ervan om met andere honden te spelen en doet dit gelukkig veel. Komt redelijk gelijk wanneer ik haar roep en krijgt dan gelijk een snoepje, of ik gooi deze op de grond en moet ze hem zoeken. En af en toe doet ze op mijn commando er nog een leuk trucje voor ook! 
Maar wat ik de laatste tijd aan haar merk is dat je haar constant bezig moet houden buiten, omdat ze anders meer achter kleine vogeltjes ed. aangaat. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik lijn haar af en toe ook gewoon aan om  ook daar gewoon aan te wennen hoor.

 

Maar ik vroeg me af, weten jullie soms nog leuke snuffel spelletje voor buiten?


Als andere honden (vriendjes) achter de bal aan rennen gaat zij er ook achteraan, en pakt zelden de bal, en brengt deze redelijk netjes terug. Maar als ze dit alleen doet vind ze het een stuk minder leuk. 
Ook loop ik vaak ook met haar vriendjes in het bos, wat geen probleem is want als ik snoepjes voor haar gooi en zeg zoek dan pakt zij ze kijkt de rest amper om. Of roep ik de naam van het vriendje en zeg tegen die hond zoek, gaat ook allemaal prima. Maar dat jullie weten dat er vaak nog andere honden bij zijn vaak.

 

Binnen heb ik al een snuffelmat voor haar, een kong en doen we ook aan snoepjes verstoppen, of in de tuin doen we dit ook.Hondenpuzzels heb ik ook al.
Binnen is ze eigenlijk ook gewoon rustig, en doen we deze dingen op dagen dat we minder naar buiten gaan.

Vandaar dat ik liever tips heb voor dingen die we buiten kunnen doen!
Alvast bedankt!

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Wat leuk dat je een hond hebt!  is dat 1 van je uitlaathonden geweest? 

 

Hier heb ik een blokje, gewoon een houten staafje. ik draag het de eerste week met me mee zodat mijn geur eraan komt. Dan laat ik haar aan het blokje ruiken en moet ze hem zoeken, een binnen oogbereik oefenen. Pak ook andere blokjes en laat haar het goede blokje eruit kiezen. 

 

Als ze dat onder de knie heeft kun je het echt goed verstoppen. laat je hond zitten en blijven en verstop het onder bladeren of achter een boom. Hier vind mijn herder dat helemaal geweldig, af en toe moet ik haar nog sturen maar over het algemeen vind ze het. 

 

Verder laat ik haar tijdens wandelingen inderdaad commando's doen, even oefenen voor de cursus en inderdaad met ballen.. veel succes 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hoi pascale,

 

ja het was eerst een van mijn uitlaathonden.

dat blokje is een goed idee. Ga ik ook eens met haar proberen. Bedankt. 

 

Al moet ik er wel bij zeggen dat ze liever voor voer werkt dat voor speeltjes. Maar juist dat erin trainen en samen werken is wel erg leuk, en dat vind zij gelukkig ook! :)

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 2 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik verstop ook vaak brokjes tussen stapels boomstronken, of tussen het boomschors, dan moet ze er echt tegen aan staan om bij het brokje te komen. Vind ze ook leuk :) 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Sorry hadden er 3 moeten zijn. Dat is natuurlijk ook een super idee, dank je!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

wat ben je goed bezig met haar

 

ik zou haar ook idd af en toe aanlijnen.

 

Misschien is dit boekje ook wat voor jullie

 

http://www.bol.com/nl/p/actief-onderweg-met-uw-hond/1001004006852093

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Dobry bedsnkt voor de link! Daar moeten we vast iets mee kunnen!  Ik heb het boek, en wat andere die me interessant leken gelijk besteld.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik heb het nu zelf ook besteld want ik moet met Jenna ook oppassen, ze heeft heel veel jachtinstinkt en kan nog alleen heel gedoseerd los helaas.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^