Gedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Zeg dat Linneke.. ik heb hondenschool gehad bij iemand die in een afgesloten ruimte, bewust alle honden door elkaar liet loslopen. Ze gooide er letterlijk 2 Pitbulls tussen, nog een scheutje Rottweiler en Mechelse Herder erbij en voila! zie toch eens welk een paradijselijk tafereel van honden die aaaaaaaallemaal vriendjes gaan worden.. als je ze maar socialiseert. Dat was althans haar gedachtegang er over.

Ik had maar weinig ervaring en nam alles wat ze zei voor waarheid.

Nu achteraf de filmpjes wel eens in gedachten terugkijkend, realiseer ik me maar al te goed hoe gespannen de sfeer vaak was tussen de honden. Ik herinner me de Pitbull Moos, die steevast tegen het hekje van de uitgang stond te beuken om weg te komen (een paar keer lukte het hem ook) en steevast werd hij berispt op zijn ontsnappingspoging en terug in de groep gezet.
En mijn hond? die stond zo strak als een raket.. altijd als we daar waren! Waanzin! bedenk ik me nu!

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Is de belangstelling al weg Johanna??

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik vind het juist goed dat TS een therapeut wil inschakelen. Zo kan TS leren hoe ze moet omgaan met dit gedrag. Ik ken zat mensen die hun staff trainen om andere honden te negeren op straat dus een therapeut zou haar daar mee kunnen helpen. Ik lees ook helemaal niet dat TS van haar hond een sociale hond wil maken. Ze wil gewoon geholpen worden en bij een goede therapeut terecht komen. 

 

@ts top dat je hulp zoekt!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik heb zelf geen ervaring met Animal Faith maar ken wel een aantal tevreden hondenbaasjes. Ben van plan als ik weer daar ben, bij hun ook aan het een en ander deel te nemen. Heb zelf een tijd terug een aantal sociale wandelingen met didogs gedaan, ook een fijne gedragstherapeute in Maastricht. Bij haar is uiteraard ook de mogelijkheid tot privé sessies.

 

Succes! 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

AUB NIET NAAR ANIMAL FAITH!!!

Zij is bij mij geweest, is geen geregistreerde gedragstherapeut, en verteld een hoop nonsens


Tsja ik liet me ook overrompelen en heb een paar dagen haar adviezen gevolgd. Gelukkig klopte het gevoelsmatig niet bij mij, en ben ik het op mijn eigen gevoel gaan doen.

Liz geeft ook aan in australie lezingen te hebben gegeven. Allemaal dikke boolshit, ja ze is er geweest, en ze heeft in asiels gewerkt maar niet wat ze zegt gedaan te hebben.

Even wat voorbeelden:
Hummie was een zeer angstige hond, toen zij bij mij thuis kwam had ik net contact met Hummie. Zij gaat meteen uit dat iedere hond dominant is (in plaats van andersom een enkele uitzondering is dominant) Hummie stalkte mij en liep veel achter me aan. Logisch hond was zeer onzeker, en had net een klein beetje vertrouwen. Hij mocht niet meer op bank/bed, en moest beginnen met benchtraining. In huis constant erin, ook s'nachts. Gedrag wat hij liet zien negeren.
Hummie was echter doodsbang voor opgesloten te zitten (waarschijnlijk iets uit zijn verleden) Ik heb het 1,5 dag volgehouden en hem toen eruit gehaald. Bench eruit en nooit meer teruggekomen. Wat was die blij. Als ik haar adviezen had opgevolgd was ik terug bij af geweest. Hummie had dan weer geleerd dat mensen niet te vertrouwen waren.
Ook moest hij in de kofferbak, hele weg joenken was geen protest maar pure angst voor de ruimte. Erna zelf besloten hem op de achterbank te zetten, toen was het weer oke.
Zij gaat ook uit van de honden in het wild. Een hond in het wild slaapt 18 uur, dus zolang kan een hond alleen zijn en hoeft hij niet te plassen. Haar uitgangspunt was niet om een hond 18 uur alleen te laten, maar ze gaf wel aan dat een werkdag "makkelijk moest kunnen". Ook dikke onzin natuurlijk.
Als ik zo door ging zoals ik deed zou Hummie mij bijten, omdat hij de baas was. Ook dikke onzin, hij checkte meer dan een gemiddelde hond puur uit zijn onzekerheid. Is ook niet gebeurd, en weet ook zeker dat dat nooit gaat gebeuren. Onze band is sterk. Maar oh wat werd ik er onzeker van.
De hond van mijn ouders vangt vliegen, volgens haar was dat een taak die mijn ouders haar hadden opgelegd? (??) Dikke onzin, die hond vind dat leuk om ergens achter aan te gaan wat beweegt.

Dus denk aub na! Ik weet dat zij ook helaas samenwerkt met een dierenarts, die mensen doorverwijst naar haar. Erna ben ik bij andere therapeut geweest die WEL geregistreerd stond. Gelukkig bevestigde zij dat het heel goed was dat ik naar mijn gevoel heb geluisterd. Zij kreeg juist veel honden die door haar methodes verpest waren.
De geregistreerde gedragstherapeut was "oke", maar niet dat ik zeg zo goed om aan te bevelen.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

@TS ik zou juist oefenen met je hond andere honden te negeren. Waarschijnlijk zit door het ras intolerantie erin. Waarschijnlijk kan een goede gedragstherapeut je hierbij helpen.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Nou gelukkig dat jij wel zelf ervaring met AF hebt.......

 

Gelijk weer geld uitgespaard dus. Tijdens mijn vorig bezoek aan Maastricht had ik een paar mensen gesproken die tevreden waren en mijn zus wilde 8 mei naar de officiële opening vd nieuwe locatie omdat ze graag een hondje uit het asiel wil.

 

Dan maar gewoon ad wandel met Dido voorlopig voor ons.

 

 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Ik vind het juist goed dat TS een therapeut wil inschakelen. Zo kan TS leren hoe ze moet omgaan met dit gedrag. Ik ken zat mensen die hun staff trainen om andere honden te negeren op straat dus een therapeut zou haar daar mee kunnen helpen. Ik lees ook helemaal niet dat TS van haar hond een sociale hond wil maken. Ze wil gewoon geholpen worden en bij een goede therapeut terecht komen. 

 

@ts top dat je hulp zoekt! "

 



Ik vind dat ook juist goed en heb dat al meerdere malen benoemd.. net als vele anderen.

Net als jij lees ik inderdaad ook nergens dat Johanna een sociale hond van haar Staff wil maken... maar ik lees eveneens nergens wat dan wel de bedoeling is.

Het is lief dat je je steun wilt betuigen, maar nu doe je het net doen overkomen alsof Johanna van onder tot boven is afgebrand hier. En dat is allerminst het geval en ook helemaal niet de bedoeling.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Ik geloof best dat er honden zijn die goed reageren, of waar ze wel de juiste dingen toepast.
Misschien anders bij sociale wandelingen. Ik weet het niet, maar ik zou het risico niet lopen.

Andere gedragsdeskundige bij een gezin geweest waar de hond trillend op de plek ging liggen als het gezin thuiskwam. Een hond mocht je bv ook niet begroeten, en moest stil op zijn plaats blijven liggen. Zo slecht voor de hond/baas band. Voor mij lijken het een aantal methodes in 1 te zijn: Hond/Wolf in het wild, Ceaser Milan (Al vind ik sommige zaken die hij zegt wel kloppend zoals bv rust, beweging etc) Dominantietheorie (achterhaald)

Ik had met haar trainingen tegenovergestelde bereikt. Ik werd in het begin erg onzeker van allerlei methodes en die dacht dit, die zus. Ik heb dat los gelaten en ben gaan kijken wat past bij Hummie, en hoe hij daar op reageert. Juist vanaf toen kwam er veel meer groei

honden foto van Riny, Tessa & Abbey (Lady R.I.P.)

Ik zou met de hond een cursus gaan volgen of, wat al eerder geopperd is, een erkende gedragstherapeut zien te benaderen.

 

Het gedrag is zeer zeker af te leren enkel zal het tijd en geduld kosten.

Bij mij in de buurt woont een man en heeft twee stafords waarvan er een heel erg lief is voor andere honden, de tweede aanzienlijk minder.

Wij zijn nu samen bezig met mijn twee honden de agressieve trekken eruit te halen en wij maken daar vorderingen mee.

 

De genoemde honden zijn beiden ook binnenshuis zeer lief en, zoals aangegeven is een van de twee buiten een vervelend beestje waar aan gewerkt word.

 

1 maal in de week zijn wij er een uurtje mee bezig en de vorderingen worden al zichtbaar.

Ook zat het probleem bij het baasje want wanneer hij met de "vervelende" naar buiten moest werd hij zelf ook al gespannen.

Honden voelen dit feilloos aan en zijn dan ook niet ontspannen.

De hond is op dat moment de spiegel van jezelf.

 

Gedragstherapeuten leren in principe de hond niets maar wel de mens hoe deze ermee om dient te gaan.

Dus wanneer je als eerste probeert zelf innerlijke rust te krijgen zal de hond daar ook beter op reageren.

 

Veel succes en geloof mij, het zal allemaal goed komen.

 

 

 

honden page profiel RietRiet

honden foto van Riet

Ze komt heer notabene als gast. Vraagt advies, krijg het aangeboden. 

Maar duidelijk niet naar haar zin en neemt de benen.

 

Rare mensen zijn er toch.

 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

nouja, ze is niet met bloemen en een warm broodje verwelkomd,

maar alsof ik of anderen zoiets raars of ergs roepen?

 

sorry dat mijn tenen krommen als iemand niet snapt dat hun stafford binnen zo lief is, maar buiten honden wil bijten...

dat is toch zo'n beetje lesje 1 in zijn algemeenheid....en dan zeg ik het nog gewoon vrij netjes. dat mag dan toch gewoon gezegd? ik heb dr niet door de modder getrokken ofzo..

 

en op elk welwillend goed bedoeld antwoord daarna komt niets meer...nah tja, dan houdt het op he, ook goed. dan schreeuw maar terug en sla alle advies of tips verder in de wind omdat je zo "onjuist" behandeld bent...

 

 

honden foto van Riny, Tessa & Abbey (Lady R.I.P.)

Inderdaad vreemd.

Zelf ben ik 60 jaar oud en leer nog graag bij van anderen.

Ben niet vreemd betreffende de omgang met honden maar kom op het forum toch wel eens iets tegen waarvan ik denk, "Ja, zo kan het ook".

Een mens is nooit te oud om te leren, men leert iedere dag ongeacht wat het ook mag zijn.

 

Maar ja, als de dame er tussenuit is gepiept en niets aan wil nemen (die indruk kreeg ik) dan is het verder haar probleem.

 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Ik zou met de hond een cursus gaan volgen of, wat al eerder geopperd is, een erkende gedragstherapeut zien te benaderen.
 
Het gedrag is zeer zeker af te leren enkel zal het tijd en geduld kosten.
Bij mij in de buurt woont een man en heeft twee stafords waarvan er een heel erg lief is voor andere honden, de tweede aanzienlijk minder.
Wij zijn nu samen bezig met mijn twee honden de agressieve trekken eruit te halen en wij maken daar vorderingen mee.
 
De genoemde honden zijn beiden ook binnenshuis zeer lief en, zoals aangegeven is een van de twee buiten een vervelend beestje waar aan gewerkt word.
 
1 maal in de week zijn wij er een uurtje mee bezig en de vorderingen worden al zichtbaar.
Ook zat het probleem bij het baasje want wanneer hij met de "vervelende" naar buiten moest werd hij zelf ook al gespannen.
Honden voelen dit feilloos aan en zijn dan ook niet ontspannen.
De hond is op dat moment de spiegel van jezelf.
 
Gedragstherapeuten leren in principe de hond niets maar wel de mens hoe deze ermee om dient te gaan.
Dus wanneer je als eerste probeert zelf innerlijke rust te krijgen zal de hond daar ook beter op reageren.
 
Veel succes en geloof mij, het zal allemaal goed komen.
 
 
  "

 

Daar gaan we weer....

 

Het gedrag zal niet af te leren zijn! Het kan hoogstens begeleid worden bij bekende honden. Daar kun je tot op redelijk hoogte een eind komen. Maar gooi een bal of snoepje tussen de honden en je heb alsnog een bloedbad!

 

Blijf me verbazen dat men denkt van elke een hond een sociaal dier te moeten maken en stomweg zijn eigen zin doordrukt ipv een geschikte hond te nemen die past bij hetgeen de baas wenst. Nee men neemt een plaatje en moet dan kosten wat kost karakter onderdrukken, naar iets waarbij de hond zich alles behalve gelukkig bij voelt.

 

Mensen zoals jij en GT's met de gedachten dat elke hond sociaal moet zijn creëren tijdbommen, iets wat je met een dergelijk ras niet moet willen! Dit is zo'n voorbeeld: http://www.omroepwest.nl/nieuws/17-12-2014/katwijkse-vechthonden-die-labrador-faya-doodbeten-hadden-al-losloopverbod

Maar nee hoor men wil niet leren, men denkt god te kunnen zijn. Helaas gaat dat keer op keer ten kosten van allerlei honden. Het ergste is nog dat de GT die met deze honden maanden aan de slag is geweest en overtuigd was dat ze sociaal gedrag vertoonde, na dit incident ineens de honden niet meer kende, ondanks dat de GT ermee in de krant had gestaan.

 

Beste TS, dit zijn dus juist de mensen die je moet mijden als de pest! Ze doen meer kwaad als goed! 

 

Hier nog zo'n voorbeeld, waarbij de baas dus 3 honden laat afspuiten voor rastypisch gedrag: http://www.omroepwest.nl/nieuws/26-02-2015/hond-hunter-verscheurd-door-agressieve-pitbulls-schilderswijk-den-haag-baasje-laat

Terwijl het allemaal zo simpel te voorkomen is. Hou je stafford/pitbull aan de lijn!!!! Men spuit ze maar af, want de baas is niet instaat zijn verantwoording te nemen en heeft eigenlijk geen enkel idee wat ie in huis had en wat voor karakter ze hebben....

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Begrijp ik Jeroen maar mogelijk niet een reactie die verwacht werd. En als iemand wat gevoelig is kan een dergelijke reactie harder aan komen dan je bedoel. En ja na haar uitleg dat de hond van een vriend was en daarna bij haar haar kwam (wat ik uit dat bericht opmaak in elk geval) heeft ze dus niet gedeeld in het proces dat je gaat kijken of een hond bij je past etc, en karakter etc. in lezen. Dat proces is ze in elk geval niet in betrokken geweest en als je verder op dat vlak niet veel van staffords weet en je hebt er ineens een en die vriend heeft geen punt gemaakt van uitval gedrag en zij wil daar graag meer controle op hebben lijkt het me niet onlogisch dat je dan ergens om info gaat vragen o.a. betreft wat betere GT's zijn omdat ze wel heel logisch dan een goeie in arm wil nemen en niet niet eerst misstappen wil maken die niet ten goede komen van de hond of zelfs andere honden.

 

Maar ze zal er geen rekening mee hebben gehouden dat er op deze wijze gereageerd zou worden. Wat ik niet geheel onlogisch vind bedoel ze loopt hier niet al een tijd mee op het forum 

 

 

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Heb het topic even doorgelezen en...TS had wel een erg kort lontje...@Jeroen, je bent nog beleefd gebleven joh, heb de indruk dat TS beetje aan de onbeleefde kant was, sorry maar als je zo reageren gaat op mensen die de tijd nemen om even mee te gaan denken en willen helpen...

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Misschien het roer omgooien en dat de stafford kenners onder ons een rijtje maken met tips die haar kunnen helpen om de hond te leren andere honden te negeren?

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Ik vind het ook een moeilijke, in zijn algemeenheid kun je heel veel aan een GT hebben.

maar heb je het over dit ras, en specifiek hun gedrag naar honden, vind ik ook erg tricky, en in die zin, eens met Mick.. 

ze zijn wat anders in hun taal, misleidende signalen, minder signalen, snelle opvolging, en behoorlijk snelle explosie. een GT die hier niet bij stilstaat maar in zijn algemeenheid advies gaat geven, mee eens, dat kan gevaarlijk worden.

 

wat niet wegneemt dat je met negeren van honden nog een hoop kunt bereiken natuurlijk, en als dat de insteek van TS is, dan is er nog wel wat mogelijk.  

 

maar of we dat nog gaan horen??

 

misschien is ze even druk of aan het werk...as I should be as well

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik weet niet of deze link al gegeven is, maar je zou hen kunnen aanschrijven. En bespreken wat het beste te doen.

 

http://www.quiebus.nl/

 

Veel honden kunnen op volwassen leeftijd niet meer met andere honden. Mijn vriend had chow chows dat ging ook niet goed met de meeste andere honden. Momo onze spanjaardreu zijn beste vriend was een staffordreu. Jenna mijn hond zou volgens de karakterbeschrijving goed met andere honden gaan, alleen klopt dat niet. Het hangt van zoveel faktoren af of honden goed met elkaar kunnen.

Als een hond aangeeft niet met andere honden te kunnen dan zou ik dat respekteren en hem of haar leren andere honden te negeren en thuis uit elkaar te houden in elk geval tot je met een gt gesproken hebt.

 

 

honden foto van Riny, Tessa & Abbey (Lady R.I.P.)

Hoe men eventueel reageert om een goed bedoelde reactie, daar prik ik door heen eet de soep niet zo heet als hij wordt opgediend.

 

Ieder mag zijn of haar visie geven en daar maak ik geen probleem van.

Wat ik wel en beslist weet is dat vele rassen goed gesocialiseerd kunnen worden naar mensen en ook vreemde honden.

 

Ik speel al langer buiten, hahahaha.

 

P.s. Mijn Vader fokte Duitse Herders voor de toen hetende NVD.

Dus van klein jochie af aan al met honden bezig en opgegroeid. 

 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Hoe men eventueel reageert om een goed bedoelde reactie, daar prik ik door heen eet de soep niet zo heet als hij wordt opgediend.
 
Ieder mag zijn of haar visie geven en daar maak ik geen probleem van.
Wat ik wel en beslist weet is dat vele rassen goed gesocialiseerd kunnen worden naar mensen en ook vreemde honden.
 
Ik speel al langer buiten, hahahaha.
 
P.s. Mijn Vader fokte Duitse Herders voor de toen hetende NVD.
Dus van klein jochie af aan al met honden bezig en opgegroeid. 
  "

 

Vele rassen, helemaal mee eens, echter niet een ras die tegen natuurlijk gefokt is vanwege zijn gebruiksdoel.

 

Heb je er zelf wel eens een echte stafford gehad? Want blijkbaar weet je het beter als iemand die ze fokt.....

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

"  

Vele rassen, helemaal mee eens, echter niet een ras die tegen natuurlijk gefokt is vanwege zijn gebruiksdoel.

 

Heb je er zelf wel eens een echte stafford gehad? Want blijkbaar weet je het beter als iemand die ze fokt..... "

 



Mick,.. ben jij dan echt de enige op deze wereld die iets van Staffords weet??

honden foto van Riny, Tessa & Abbey (Lady R.I.P.)

Beste Mick,

 

Dat zijn jouw woorden.

Als de discussie deze kant op gaat haak ik af met alle respect.

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

"  
Vele rassen, helemaal mee eens, echter niet een ras die tegen natuurlijk gefokt is vanwege zijn gebruiksdoel.
 
Heb je er zelf wel eens een echte stafford gehad? Want blijkbaar weet je het beter als iemand die ze fokt..... "

 

Even maar deze als quote, is het dan juist niet aan te raden om met een gedragstrainer die weet wat hij doet te gaan oefenen op honden negeren? Lijkt mij slimmer om als je niet weet hoe je het moet aanpakken dat te doen met iemand die weet hoe het werkt.

 

Bij de sociale wandelingen die ik volg loopt ook een stafford reu mee. Die leert hierdoor (net als mijn hond overigens) dat meteen uitvallen niet per se hoeft en deze hond pakt het beter op dan mijn hond. Ze konden de laatste wandelingen prima naast/voor/achter elkaar lopen en ook even bij elkaar snuffelen. Alleen als mijn hond te druk wordt (blijft toch een puber) weet ik dat ik meer afstand moet houden omdat de stafford daar niet van houdt.

 

Dat lijkt me enorm nuttig voor TS, leren in te spelen op lichaamstaal en de hond leren dat er alternatieven zijn, ook al is dat aandacht naar de baas.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Beste Mick,
 
Dat zijn jouw woorden.
Als de discussie deze kant op gaat haak ik af met alle respect. "

 

Jammer.

 

Had graag een inhoudelijk antwoord gehad. Vooral omdat je met een vergelijking komt met een herder (mensscherp) met een stafford (mens onderdanig), wat in mijn ogen appels met peren vergelijken is.

 

Dit is dus precies waar ik op doelde dat men muurvast zit in de gedachte dat alles maar sociaal moet zijn, en daarbij glashard langs de rastypische eigenschappen gaat.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

"  
Even maar deze als quote, is het dan juist niet aan te raden om met een gedragstrainer die weet wat hij doet te gaan oefenen op honden negeren? Lijkt mij slimmer om als je niet weet hoe je het moet aanpakken dat te doen met iemand die weet hoe het werkt.
 
Bij de sociale wandelingen die ik volg loopt ook een stafford reu mee. Die leert hierdoor (net als mijn hond overigens) dat meteen uitvallen niet per se hoeft en deze hond pakt het beter op dan mijn hond. Ze konden de laatste wandelingen prima naast/voor/achter elkaar lopen en ook even bij elkaar snuffelen. Alleen als mijn hond te druk wordt (blijft toch een puber) weet ik dat ik meer afstand moet houden omdat de stafford daar niet van houdt.
 
Dat lijkt me enorm nuttig voor TS, leren in te spelen op lichaamstaal en de hond leren dat er alternatieven zijn, ook al is dat aandacht naar de baas. "

 

Ik quote mezelf dan maar een keer:

Ik kan je alleen Jeroen Stallen adviseren, maar ook die zit niet in zuid limburg. Een van de weinige GT's met verstand van staffords en hun bijbehorende gedrag. Geen mooie praatjes maker met onhaalbare doelen, die ondertussen het geld uit je zak kloppen.

 

Meld je aan en pb me, wil je best opweg helpen met tips, maar begin eerst met een andere toon, want zo gaat niemand je willen helpen. Zeker de stafford mensen niet, want die lijken te veel op hun honden en pikken dit soort gedrag niet.

 

Ik heb niets met uitvallende staffords, want in mijn ogen zijn dat niet rastypische stafford, maar angst hazen. Een rastypische stafford valt namelijk niet uit, maar gaat alleen iets aan nadat ie is uitgedaagd. Ik kan zonder enig probleem dwars door een groep aangelijnde honden lopen met mijn zeer rastypische stafford reu, zonder dat ie ook maar een kick zou geven, durf zelfs nog te zeggen dat ie ze allemaal nog geen blik zou geven (althans als er niet een loopse teef tussen zit).

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

"  

Mick,.. ben jij dan echt de enige op deze wereld die iets van Staffords weet?? "

 

Ik stel me die vraag ook wel eens idd..... Het lijkt er meer en meer op dat mensen die nog nooit een dergelijk hond in huis hebben gehad, denken mij te kunnen zeggen wat haalbaar is, zonder de ervaring te hebben wat voor risico's ze daarmee nemen.

 

Het aantal incidenten neemt alleen maar toe, veelal door onkunde van eigenaar en de "trainers". Uit liefde voor het ras laat ik een ander geluid horen als gebruikelijk. Ik kan mijn stellingen onderbouwen, maar blijkbaar is niet onderbouwd reageren boeiender omdat dat net hetgeen is wat men wil horen ipv de werkelijkheid onder ogen te zien.

 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ik schreef nergens dat je onzin spreekt. Alleen.. als je dan je geluid wilt maken, graag wilt dat mensen het gaan begrijpen, de werkelijkheid onder ogen gaan zien..

Hoe zal ik het zeggen: probeer het wat minder denigrerend te doen.

Om een voorbeeld te geven begon je hierboven al met de woorden: ''Ik zal het nog maar een keer uitleggen'' of ''oh' gaan we weer'' (weet niet meer precies)

Tsja, moet je onderwijzer worden,. sta je ieder jaar op rij weer hetzelfde uit te leggen.

Dus ik bedoel maar, jouw tegengeluid is prima.. je lijkt alleen zelf een tegengeluid slecht te dulden. En dat maakt jou soms wat grimmig, mensen reageren vaak niet meer als jij weer eens van leer steekt.

En dat is jammer, want jij hebt zoveel toe te voegen hier, zoveel te delen, jij kunt de zaken echt goed verwoorden en uitleggen. Ik kom je graag tegen hier.. maar de laatste tijd raak ik soms haast bang van je en verhuis ik maar snel naar een ander topic.

Ik hoop niet dat ik nu een ruzie veroorzaak... maar ik druk nu gewoon maar op de 'reageren balk'.

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

"  
Ik quote mezelf dan maar een keer:
Ik kan je alleen Jeroen Stallen adviseren, maar ook die zit niet in zuid limburg. Een van de weinige GT's met verstand van staffords en hun bijbehorende gedrag. Geen mooie praatjes maker met onhaalbare doelen, die ondertussen het geld uit je zak kloppen.
 
Meld je aan en pb me, wil je best opweg helpen met tips, maar begin eerst met een andere toon, want zo gaat niemand je willen helpen. Zeker de stafford mensen niet, want die lijken te veel op hun honden en pikken dit soort gedrag niet.
 
Ik heb niets met uitvallende staffords, want in mijn ogen zijn dat niet rastypische stafford, maar angst hazen. Een rastypische stafford valt namelijk niet uit, maar gaat alleen iets aan nadat ie is uitgedaagd. Ik kan zonder enig probleem dwars door een groep aangelijnde honden lopen met mijn zeer rastypische stafford reu, zonder dat ie ook maar een kick zou geven, durf zelfs nog te zeggen dat ie ze allemaal nog geen blik zou geven (althans als er niet een loopse teef tussen zit). "

 

Allereerst enorme respect dat jij je honden zo goed onder controle hebt! Maar ik blijf toch bij mijn standpunt dat iemand die datzelfde wil bereiken als jij en die het wellicht al heeft laten escaleren er wel wat goede hulp bij kan gebruiken. Dat beveel je ook aan, ik snap je quote.

 

Jammer dat het in jouw ogen Jeroen Stallen is. Goed, ik heb geen stafford en ik kan niet ontkennen dat hij een raskenner is. Sympathieke gast. Maar sorry hij is voor mijn hond te agressief in zijn trainingsmethode en heb achteraf zo'n spijt dat ik mijn hond ooit met hem geconfronteerd heb en dat ik toen mijn hond nog niet goed genoeg kende en te weinig verstand had van hondengedrag om voor mijn hond op te komen. Ik hoef er hier niet op in te gaan maar hij is mij te hardhandig en agressief.

 

Wellicht dat zijn methodes goed zijn voor 'red-zone' honden maar niet voor mijn gevoelige typje en daarmee dus ook niet voor de niet-rastypische uitvallende staffords.. (Maar dat is slechts mijn bescheiden mening)

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Ik schreef nergens dat je onzin spreekt. Alleen.. als je dan je geluid wilt maken, graag wilt dat mensen het gaan begrijpen, de werkelijkheid onder ogen gaan zien..

Hoe zal ik het zeggen: probeer het wat minder denigrerend te doen.

Om een voorbeeld te geven begon je hierboven al met de woorden: ''Ik zal het nog maar een keer uitleggen'' of ''oh' gaan we weer'' (weet niet meer precies)

Tsja, moet je onderwijzer worden,. sta je ieder jaar op rij weer hetzelfde uit te leggen.

Dus ik bedoel maar, jouw tegengeluid is prima.. je lijkt alleen zelf een tegengeluid slecht te dulden. En dat maakt jou soms wat grimmig, mensen reageren vaak niet meer als jij weer eens van leer steekt.

En dat is jammer, want jij hebt zoveel toe te voegen hier, zoveel te delen, jij kunt de zaken echt goed verwoorden en uitleggen. Ik kom je graag tegen hier.. maar de laatste tijd raak ik soms haast bang van je en verhuis ik maar snel naar een ander topic.

Ik hoop niet dat ik nu een ruzie veroorzaak... maar ik druk nu gewoon maar op de 'reageren balk'. "

 

Het nadeel is dat ik al heel wat jaartjes rond loop op diverse forums en je soms moe word van de standaard uitspraken en dan idd wellicht wat te hard door de bocht komt. Aan de andere kant kun je me prima tegen spreken als je dat onderbouwt zou doen, want dan kan ik daarop ingaan, maar helaas blijft het veelal bij een stelling nemen zonder onderbouwing en daar kan ik ondertussen bijzonder slecht tegen, zoals je wel heb gemerkt.

 

Ik kom uit een onderwijs familie, maar dat is niets voor mij LOL! Geen geduld voor..... Ben niet voor niets boekhouder

 

Nee hoor we hebben geen ruzie  als je je mening zo geeft kan ik dat alleen maar waarderen!

pagina 2 van 5 123 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^