Pup eet sokken...!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jenita Jenita

honden foto van Jenita

Syra heeft nu tot 2x toe een sok opgegeten en weer uitgepoept. De eerste keer wist ik van niks maar ze was niet lekker; braakneigingen, suf, en zag er totaal niet fit uit. Ik naar de dierenarts (dacht dat er een stokje dwars zat, ze eet veel stokken..) maar DA kon niets vinden, behalve dat ze ergens pijn moest hebben. Kreeg wel AB-kuurtje mee omdat ze al heel lang sukkelt met een blaasontsteking. Na een dag was ze weer de oude en sprong weer vrolijk in het rond. Weer een dag later vond ik dus in de tuin een drol waar een stuk stof in zat, waarschijnlijk een sok... Niet gezien dat ze die uitgepoept heeft maar de sufheid van een paar dagen eerder werd me toen duidelijk.

Afgelopen week was ze weer niet echt fit maar ook niet zo erg als de eerste keer. Ik heb het even aangezien en het leek zaterdag overdag goed te gaan totdat ze dus zaterdagavond weer een sok uit poept...

 

Kan het kwaad dat ze sokken eet? En waarom eet ze die dingen, het lijkt me nou niet echt smakelijk voor een hond? Ze lijkt nu weer topfit te zijn en haalt weer net zoveel streken uit als anders maar kan het op termijn kwaad nu er 2x een hele sok door dat maag-darm kanaal is gegaan?

We keken al extra goed of er geen sokken of doekjes ergens lagen want ze is haast gefixeerd op stoffen, bontjes, kleedjes e.d. dat was bij de fokker al zo, het lijkt nu wel iets minder te zijn geworden dan toen ze net bij ons was.

Maar blijkbaar heeft ze dus weer ergens een sok vandaan weten te frutselen.. Hoe kan ik haar dat afleren, gaat dit vanzelf? Op straat probeert ze ook wel eens wat te pakken maar als ik 'nee'  zeg dan laat ze het liggen. Ik maak me eigenlijk best wel zorgen dat ze ergens weer een kleedje ofzo vandaan weet te toveren en als die blijft steken in dat lijf.. Het is haast onmogelijk om geen kleedjes of doeken in huis te hebben, we hebben een groot gezin, ook al doet iedereen z'n best om alles op te ruimen.

Hebben meer mensen hier ervaring mee?

honden page profiel SamanthaSamantha 3 doggies

honden foto van Samantha

Ja, natuurlijk kan dit kwaad. Het kan een verstopping opleveren en dan moet ze geopereerd worden. Er zijn zelfs al meerdere malen honden aan overleden. Alles opruimen. Gewoon altijd, punt.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Dat kan zeker kwaad,vandaag of morgen loopt het slecht af. Leg alles weg wat gevaarlijk is,als hij de hondendeken opeet moet die ook weg. Mijn hond zijn broertje heeft als pup een zware operatie ondergaan omdat hij iets van stof had opgegeten het zat rond zijn darmen.  Een paar jaar later is hij doodgegaan complicaties verklevingen.

Mijn hond heeft een stuk tennisbal opgegeten,daarvoor is hij binnen een maand 2x geopereerd. Vorig jaar werd hij ziek,hij is nu 7 jaar,hij

is weer opengemaakt omdat ontlasting(keihard)zat opgestropt in zijn darmen,kon er niet meer door,hij heeft allemaal darmverklevingen.

Ik draai duimen dat er niks meer vast komt te zitten,ik zal hem niet meer laten opereren,het kan niet meer en die pijn en angst wil ik mijn hond niet meer aandoen. 

 

Een lang verhaal maar hopelijk zie je de ernst ervan in.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Oei, ja dat is gevaarlijk! 

 

Je kan het haar niet afleren als je niet ziet dat het gebeurd, alles opruimen dus!! Zeker sokken. ik denk niet dat ze zo snel een heel kleed naar binnen schrokt 

 

Als ze alleen is kun je daar misschien beter in een ruimte doen waar niks ligt? 

 

Wij deden het met Gijs ook, die bleef aan de planten eten

dus hij mocht alleen onder begeleiding in de kamer en niet in zijn eentje, dat vond hij totaal niet leuk want de bank staat daar dus het kwartje viel al redelijk snel 

 

Echt oppassen hoor, ruim aub alles op of blijf erbij :) 

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Ja, het is niet goed voor een pup om sokken te eten... Of andere dingen die niet handig zijn voor het maag-darmstelsel ;). Kan het zijn dat ze vooral dingen eet waar jullie geur aan zit? Denk aan handschoenen, sokken, washandjes etc. Veel honden knagen namelijk precies aan die dingen waar de geur van de baas aan zit. Waarom een hond dat doet verschillen de meningen over (m.i. doet hij het niet omdat hij zweet zo lekker vind of zo haha ;)), maar het is in elk geval geen fijn idee dat je hond zo een sok naar binnen kan werken... Dus zou het goed in de gaten houden, en ook corrigeren als hij zoiets zal gaan pakken. 

honden page profiel Jenita Jenita

honden foto van Jenita

Dank voor jullie reacties, ik schrik er wel van... Het is nu hopelijk opgelost door een dichte wasmand achter een dichte deur te plaatsen. Ze pakt namelijk alleen mijn sokken inderdaad..  Ik zorg dat ze er in ieder geval niet meer bij kan. 

Verder eet ze geen eigen kleedjes of andere doeken op, ze slikt alleen de sokken door.

Bij de honden cursus kreeg ik het advies om eens een gebruikte sok in de kamer te leggen en elke keer als ze die wil pakken 'nee' te zeggen, dat is eigenlijk de enige manier om het af te leren volgens de trainer. Misschien ga ik het dit weekend doen en dan met met m'n neus er bovenop. En sowieso dus geen sokken meer laten liggen waar ze bij kan.

Dank voor jullie reacties!

honden page profiel sammy van Sammysammy van Sammy 3 doggies

honden foto van sammy van Sammy

 

Ik was een tijdje geleden in een speelweide met mijn honden, en daar was een een andere hond die zich raar gedroeg, constant gaan zitten om te poepen, weer normaal staan, rondjes draaien, en zeer onrustig.

Tot mijn grote verbazing zag ik dat hij op een gegeven moment een vaatdoekje uit poepte.

 

Zorg dat je hond nergens bij kan, ze zijn slim en trekken bijv ook de handdoek van het haakje, sokken uit de wasmand enz enz. Hoorde laatst van iemand dat haar hond een heel stuk van het dekentje had gegeten. Gelukkig was ze net thuis en is meteen naar de dierenarts gegaan, waar hij met spoed geopereerd werd.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

genoeg adviezen gehad zie ik, sokken opeten is zeer gevaarlijk voor je hond, de sok kan om de darmen gaan zitten afknellen en je hond overleeft dat echt niet, je hebt tot nu toe geboft, een engeltje op de schouder van je hond.

 

jij bent degene die opruimt ? altijd opruimen, en niets laten slingeren, honden vinden het prachtig om op een sok of kledingstuk te gaan zitten kauwen, en ja dan gebeurt het zomaar dat ze dat opeten, levensgevaarlijk, vanaf nu, echt doen, maar alles opruimen.

 

je hond en jij ook hebben geluk gehad.

honden page profiel Jenita Jenita

honden foto van Jenita

Ik ben me zeker van het gevaar bewust. Helemaal nu ik vanmiddag alweer een sok in een drol vond... (ze heeft hier vrije uitloop, heel groot erf)

Het is begonnen toen ik zelf geopereerd ben, de rest van het gezin heeft haar toen uitgelaten, mee gespeeld en getraind e.d. omdat ik dat niet kon en in die week daarna kwam de eerste sok... Zou dat er deels mee te maken kunnen hebben?

We hebben nu andere wasmanden, en geen sokken in de buurt. Dank voor jullie reacties!

 

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

Hier ook een ervaringsdeskundige -,-''

 

Je staat raar te kijken als je schattige hond opeens een rode voetbal sok uitgepoept. Ik werd even heel raar aangekeken. Ik was echt dolblij dat dit goed is afgelopen! met 5 mensen in huis en niet iedereen even consequent kan dit wel eens fout gaan.

Helaas bij ons redelijk vaak. Had bijna het idee dat ik kon gaan sok bundelen bij ons op het veldje. Het is altijd goed gegaan maar hij jatte ook echt sokken!

 

Ik heb het hem afgeleerd op een misschien wat gemene manier, een sok aangeboden en iedere keer als hij hem wou pakken nee zeggen.

 

Helaas hielp sambal niet, dit stond als tip op internet 1 hap en de sok was weg

 

Hij heeft het wel afgeleerd door inderdaad de sok vast te houden en nee zeggen en dit uitbreiden door het neer te leggen zodat je het kan afpakken.

Volgende forumvraag: Puppy angstig en niet zindelijk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^