welk voer geven jullie je berner?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel noortje de bernernoortje de berner

hallo,

 

wij hebben een berner sennen pup van inmiddels ruim 4 maanden oud.

 

ben benieuwd wat jullie voor voer geven aan de berner.

 

onze fokker gaf voer van prins de geperste brok en 1 vleesdag per week.

 

inmiddels zijn we wel veranderd naar de krokante brok omdat noor een erge schrokker is en we hoopten dat het met een krokante brok beter zou gaan. maar ze heeft nog steeds binnen 10 seconden haar maaltijd op.

 

we geven ook 1 dag per week vers vlees van smuldier. dit vind ze HEERLIJK! ze likt dan heel de bak uit en is dan zo enthousiast. :)

 

onze fokker gaf ons het advies echt niet teveel te voeren, zodat ze een geleidelijkere groei heeft ivm de belasting voor heupen en ellebogen.

 

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Ik voer hem van alles eigenlijk haha.

 

Na veel experimenteren zijn we uitgekomen op een combinatie van brokken en KVV en botloos vlees of vis. Dit vul ik aan met rauw eitje/yoghurt/noten/groente.

 

Ik geef brokken (brouwers puppy large breed) en KVV op één dag, omdat hij van aparte dagen zowel van KVV als brokken diarree kreeg. In de ochtend kan hij KVV zelfs niet eens binnenhouden. Hoewel het niet volgens de "regels" is voer ik dus beide op 1 dag, gewoon omdat Dexter het daar het beste op doet.

 

Ochtend: brokken + zalmolie/schapenvet/honing

 

Middag: KVV (smuldier compleet/rodi pens&hart) met yoghurt/rauw ei/nootjes

 

Avond:

1. Brokken óf

2. Vlees (bijvoorbeeld een rauwe kipfilet) of vis (koolvis bijv) met wat groente.

 

Binnenkort stap ik over op juniorbrokken (in eerste instantie ook Brouwers) aangezien Dexter dan een half jaar is. Zal dan ook afbouwen met brokken en dan wat meer barf invoeren.

Volgende forumvraag: Wat voer jij en waarom?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^