nieuwe pup, angstig of niet gesocialiseerd?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

hoi,    wij zijn gisteren een engelse cocker van 4,5 maand oud gaan kopen. In de kennel was ze vrolijk aan het spelen met andere pups, en ze kwam naar ons toe lopen. Ik kon haar aaien maar om te pakken liep ze weg. Ze zag er héél gezond uit en vrolijk dus hebben we haar gekocht. Thuis is ze echter heel anders, ze heeft echt de hele tijd schrik. Ligt plat op de grond en is zelfs aan het rillen als we te dicht komen. Als we even weg zijn, durft ze wel rond te lopen. Is dit nu normale angst van de verhuis of is ze geen mensen gewoon? En in het laatste geval, hoe pak ik dit het best aan? Wij hebben 3 kids dus we hopen dat ze met de kids wat durft te spelen...   bedankt!  

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Goed, je hondje is nog maar net in jullie huis. Laat haar lekker tot rust komen. Denk dat je wel 2/ 3 weken verder bent voordat ze echt gewend is. Ze wordt in de komende tijd steeds meer haarzelf.

 

Ga niet naar haar toe, ze komt wel naar jullie. Je maakt haar pas vrijer als je haar links en rechts haar gang laat gaan. Ze moet niet bang hoeven zijn dat ze bij elke beweging iemand aan haar heeft zitten.

 

Ken je hondensignalen? Dat trillen is angst. Zie je haar veel gapen of haar mond likken, heeft ze veel jeuk dat soort dingen. Dat zijn allemaal signalen van stress en zichzelf kalmeren.

 

Als je een band met haar op wil bouwen, ga lekker op de grond liggen. Ver van haar vandaan. Lekker op een dekentje. Het kan zo maar zijn dat ze dan lekker naast je gaat liggen. Dit moet je niet doen als iedereen erbij is. Maar laat haar echt eerst wennen. Wat je kunt doen. Verstop op makkelijke plekken wat snoepjes, dan nodig je haar uit om op onderzoek uit te gaan. Eerst in haar mandje.

 

Dan geef haar ook een eigen plekje. Waar ze weet dat ze veilig is en ze geen kinderen of jullie om zich heen heeft. Daar kan ze heen als ze rust wil.

 

Veel plezier met jullie nieuwe gezinslid!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is jammer dat de hond zo reageerd, een vrij hondje zal zo niet zijn, die is uitermate nieuwsgierig, maar geef de moed niet op, de hond zal niet gewend zijn dat tie in andere omgeving komt, doe het rustig aan, de eerste dagen alleen aan jullie laten wennen en aan het huis en kleine wandelingentjes maken om het huis, even meer niet doen.....

 

dan steeds de omgeving wat groter maken, en ga dan als dat goed gaat dingen ondernemen zodat de hond indrukken krijgt te verwerken, ook even nog wachten met bezoek in huis, jullie zijn met kids en jullie zelf even genoeg voor de hond.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het kan best zijn dat de pup altijd in die kennel heeft geleed en niet gewend is om in huis te zijn.

Dus dan is het logisch dat ze vrolijk was in de kennel, dat is de bekende plek.

Dus dan zal ze redelijk gesocialiseerd zijn met mensen die de kennel beheerden en andere honden.

Een situatie in huis is heel anders, heel andere geluiden, er gebeuren heel andere dingen en als je hond dat niet gewend is kan ze daar nu zo angstig voor zijn.

Maar de socialisatiefase heeft ze al achter de rug, die is ongeveer tussen de 8 - 12 weken, dat is de tijd dat je met de pup aan de slag moet om hem de wereld te laten ontdekken.

Weet je ook wat de fokkers met de pups gedaan hebben in die tijd, hebben ze daar tijd in gestoken?

 

Hoe jouw hond reageert is niet normaal, zo'n grote angst.

Maar goed, ze is ook geen 8 weken meer, de normale leeftijd dat de pup naar het nieuwe baasje gaat.

Jullie hond is zelfs al geen pup meer maar een jonge hond.

 

Ik zou het heel rustig aan gaan doen met jullie hond.

Niet forceren dat je haar kan aaien, optillen etc.

Jezelf ook laag en klein maken zodat je niet bedreigend overkomt.

Hopelijk als je hond wat langer in huis is en vertrouwd raakt dat dit vanzelf beter gaat.

Wil jullie hond wel naar buiten, is ze buiten ook zo angstig? 

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik sluit me aan bij mijn voorgangers

 

rustig aandoen, binnen en buiten

alles op haar tempo, niks forceren en niet teveel willen 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Oh en nee, ik vind deze angst niet normaal 

ik denk dat je hondje veel gemist heeft aan socialisatie en het is aan jullie om dat te begeleiden :) 

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Om je vraag te beantwoorden hebben we meer informatie nodig. Hoe was het karakter van de moeder van de pup? En wat heeft de fokker jullie verteld over het karakter van de vader van de pup? En heeft de fokker jullie verteld wat er gedaan is aan de socialisatie van de pup?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Laat zeker jouw kindjes het hondje gerustlaten.  Anders wordt die nóg banger.

een hond moet zeker vanaf de tweede , derde maand al wat gesocialiseerd zijn. Dit is duidelijk NIET gebeurd vermits jullie hem op 4,5 m nu kochten.

 

Respecteer aub zijn probleem nu, en begin er aan te werken. 

Ttz ...met alles rustig laten kennismaken. Neem hem mee naar buiten , als je aandacht bij hem kan houden , niet tesamen met je drie kinderen. Dan wordt er aan hem getrokken en is hij in paniek.

 

Er is nog niks verloren denk ik, maar alleen rust en geduld kan hem helpen. Laat hem in huis zelf op onderzoek gaan, vooral , als hij in zijn mand , laat niemand hem daar benaderen. Dat moet zijn eigen rustplaatske zijn. 

Waar slaapt hij normaal ? En s nachts ? Huilt hij voor zijn nestgenootjes ? Hoe los je dát op ? 

Sarah (Gast)

Bedankt allemaal voor jullie reacties! 

We hebben jullie tips opgevolgd en zijn vandaag met de kids weggegaan, zodat ze rustig de omgeving wat kon verkennen. Bij het terugkomen had ze eindelijk gegeten en gedronken. En ze is nu ook wat rustiger. 

Ik heb haar daarjuist buiten gelaten en wij zijn terug naar binnen gegaan, en opeens kwam ze losser; ze heeft 20 minuutjes in de tuin lopen snuffelen! En hoewel ze nog steeds angstig op ons reageert is ze toch veel rustiger nu... ik heb haar daarjuist naar binnen kunnen dragen zonder dat ze aan het bibberen was en ze heeft zelfs al 1 koekje uit mijn hand gegeten... Hopelijk komt dit helemaal goed! Ze lijkt me echt een super lief hondje maar is duidelijk niet gewoon aan mensen :(

Bij de fokker zeiden ze dat ze helemaal gewoon was aan kindjes omdat er regelmatig scholen op bezoek kwamen die met de pups kwamen spelen en eten geven... dus ofwel heeft ze daar een slechte ervaring gehad ofwel was dit niet waar... Nu in iedere geval, we gaan haar echt de tijd geven om aan ons te wennen en hopelijk komt ze dan wat losser. Maar na haar reactie vanavond ben ik er al wat geruster in :)

Vannacht is eigenlijk héél goed gegaan, ze heeft de hele nacht doorgeslapen en is mooi op het doekje naast de mand naar de grote WC geweest.... 

Heb het gevoel dat ze totaal niet gewoon is aan mensen om zich heen... maar daar gaan we iets aan doen :)

 

Merci!!!!!

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Wat een mooie reactie Sarah.  Ik lees ook dat er heel wat tips gegeven werden.  Misschien volgen er nog en kun je er weer wat mee.  Geduld zul e nodig hebben, maar je hondje is ook nog maar net bij jullie. 

 

Dat er nu al vooruitgang is is zeker veelbelovend. 

 

Ik wens jullie heel veel succes en geluk met je pup en hoop voor haar dat ze spoedig gaat beseffen dat ze bij heel lieve baasjes terechtgekomen is en dat die heel leuk, lief en oh zo belangrijk zijn.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Inderdaad wat een hoopvolle  reactie .  Gaat goed .

 

Ik denk ook dat ze door hetbezoek van die vele kindjes bang is geworden. Ze bedoelen het goed maar kunnen echt gillen van opwinding..... Dat zegt infeite al genoeg over de kennis van de fokker 

 

Komt goed met jullie hondje hoor, als je zó maar verder blijft doen.

Hou de kindjes op afstand tot jouw pup ze zelf opzoekt. 

 

Super zeg dat ze ook doorslaapt , niet opgesloten zit te huilen in een bench  en naast haar mandje mooi op doek heeft gedaan.

 

Blijf ons op de hoogte houden hé 

 

 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Mooi dat het zo goed gaat. Ga zo door, mooi dat je in zo'n korte tijd al zo'n omslag ziet.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Je hebt dus een hondje aangeschaft uit een 'kennel' en niet bij een fokker...De socialisatiefase is dus niet goed verlopen...dit heeft als resultaat een angstige pup die niet gewend is aan mensen, geluiden en dagelijkse activiteiten... Je gaat aan de slag moeten...neem je hond overal mee naartoe, laat hem met mensen in contact komen, schrijf je in bij een hondenschool...Ga zeker niet mee in de angst van je hond, met veel liefde,geduld en inzet ga je zeker goede resultaten boeken, wens jullie veel succes ;-)

Sarah (Gast)

hoi iedereen, 

 

vandaag gaat het weer wat beter! Ze is zojuist voor de eerste keer zelf uit de mand gekomen terwijl wij in de buurt waren! Ze eet nu ook uit de hand, hoewel ze toch nog angstig is... Haar etensbak staat momenteel naast haar mandje maar daar durfde ze tot nu toe nog niet naar toe, hopelijk gaat ze dat nu wel doen nu ze de living durft te verkennen waar wij bij zijn. Vannacht is ze wel op pad gegaan...

Ze rilt niet meer, en is nu ook de hele tijd aan het rondkijken...
Ze vindt vooral de kindjes leuk heb ik de indruk,  zij mogen dichterbij komen dan mijn man en ik.... Maar we geven haar tijd en dan komt het wel goed denk ik :)

 

Eenmaal ze wat gewend is aan ons, zou ik zowiezo met haar naar de hondenschool willen gaan. Ik heb gisteren gemaild en mag met haar toch nog de puppyklas doen (normaal maar tot 16 weken), zodat ze nog kan wennen aan andere hondjes enzo... En ik ga deze week zowiezo met haar naar de dierenarts...

Dank iedereen voor de vele tips en de steun... Is toch even verschieten om een speels hondje in de kennel opeens zo te zien veranderen in zo een angstig diertje... Ik heb de indruk dat ze wel gewoon is aan kids maar slechte ervaring heeft gehad met 'grote' mensen... 
Volgens de kennel is ze geboren in een gezin maar rond 3 maand naar de kennel gebracht... 

 

Hopelijk za ze snel merken dat wij het goed menen met haar en dat ze ons ook kan vertrouwen!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Dat klnitk goed! Ik denk dat het met jullie begeleidi g helemaal goed gaat komen

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^