het ging helemaal mis

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wesleywesley

mijn hondje of ja hond ( american bully ) is 1 van de meest sociale honden, ze gaat met katten alle andere honden, groot, klein, mijn andere hond, franse bulldog mag uit haar bak eten. ook is ze nu pas 10 maanden dus is dit eigenlijk best normaal voor deze leeftijd ik weet dat het met dit ras om kan slaan naar maten ouder worden . elke dag ga ik met haar naar een speelweide.. waar tig andere honden los lopen,, nooit geen problemen... 1 x toen ze een week of 12 was. kwam ze in aanraking met husky/akita achtigen teef. ze liep er heel vrolijk op af en happpp deed de husky/akita. (mijn hond) keek echt zo van ,wat doe je nu.. ik wil alleen maar spelen.. de eigenaar deed het af met, ze vind het niet fijn als andere honden op der af komen!! maar kom op een PUP.. gevolg naar de DA kreeg 2 hechtingen in der ruggetje. nu ongeveer 7 maanden verder. waren er een stuk of 10 hondjes aan het spelen.. groot, klein, en mijn hond, de husky/akita stond er opeens, zonder baasje, blue (mijn hond) zag haar en bleef stok stijf staan, normaal gaat ze naar elke hond om kennis te maken en proberen of ze een spelletje mee willen doen. ik weet haast zeker aan haar reactie te zien dat ze nog heel goed wist wat ze bij der had gedaan toen ze nog klein was. dus husky nadere blue met een opgetrokken lip en wat brul geluid. ik dacht nog owhh nee dit gaat weer mis. ik zit zometeen weer bij de DA met mijn hond..meer dat ik dat dacht vloog blue erop zoals ik ze nog nooit had gezien ze veranderde van mijn lieve sociale knuffel beertje in een moordmachine. ze beet zicht vast in de nek van de hond begon te schudden. de husky achtigen wou op der rug gaan liggen maar blue kende geen genade meer. het was totaal geen waarschuwing het was meer iets om de andere hond naar een andere wereld te helpen.. wat ik vreselijk vind... dominantie was het niet denk ik want dat is ze totaal niet tegen over geen enkele andere hond. raden jullie mijn aan om ze niet meer met andere honden te laten? tussen mijn frans bulldogje en blue gaat het gewoon prima verder naar het incident mvg

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Jeetje. Wat een ontzettend vervelende situatie! Liet ze van te voren geen signalen zien dat ze het niet leuk vond? 
Ik zou in jou plaats niet weten wat te doen. Maar als mijn hond een andere hond zou pakken zou ik er behoorlijk lastig vinden haar te vertrouwen met andere honden in de buurt. Aan de andere kant vind ik persoonlijk dat jou hond er een goede reden voor had. De husky kwam op háár af en liet haar tanden zien, dat zou voor jou hond kunnen beteken in de aanval te gaan. 

 

Hoe gaat het nu met de husky? Ik denk dat je je geen zorgen hoeft te maken over je franse bulldog, dit zal denk ik goed blijven gaan. 

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Persoonlijk zeg ik, niet meer loslaten, dit kan fout aflopen en dat moet je niet willen. Heel vervelend, de Husky zou trouwens ook niet los moeten lopen.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Vreemd....
Dit is niet husky eigen.
En een pup nogwel.
De eigenaar van de hus zit wel totáál fout , ook met zijn reactie!

Ik hoop toch dat de husky oke is??

Ik zou toch wel oppassen met andere honden , al denk ik niet dat er problemen zullen zijn met je andere hond hoor.

honden page profiel wesleywesley

het zag er niet best uit voor de husky een hele hap uit zijn nek. vreselijk.. heb mijn tel nr gegeven om verder contact te houden over hoe het is afgelopen met de husky bij de DA en de kosten natuurlijk te vergoeden. met de husky hadden al meerdere honden en eigenaren slechte ervaringen.. maar dan nog mijn hond mag zoiets nooooit doen.. al begint een andere hond naar te doen  

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Je instelling is super.
Maar de eigenaar van de hus had de hond nooit los mogen laten lopen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja, dat is wel heel heftig.

Jouw hond herinnerde zich het blijkbaar nog goed.

De reactie van jouw hond is misschien wel logisch, de husky liep met opgetrokken lip.

Maar de reactie van jouw hond is wel ontzettend heftig.

Dat zou ik ook niet weten wat ik daarmee aan moest.

Hoe is het met de husky afgelopen?

Wat dom van het baasje om die hond daar los te laten lopen als hij blijkbaar niet zo sociaal is, dat is ook vragen om moeilijkheden.

Maar jij zit nu ook met de ellende, je voelt je toch heel rot als je hond zoiets doet.

 

Mijn witte hondje is ook wel eens zo gebeten dat hij gehecht moest worden aan de verwondingen. Maar hij is daarna nooit agressief geworden naar die hond of gelijksoortige honden.

Maar goed, dat is ook wel een heel ander soort hond.

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik weet uit ervaring dat een staff , bully enz. Niet zomaar loslaten als ze eenmaal vast hebben.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

zelf zou ik mn hond dan niet meer met andere honden laten, oke nu was er geschiedenis met die hond en die eigenaar gaat er blijkbaar ook niet zo verantwoord mee om, maar wat je zelf al zegt dat het bij dit ras in een keer kan omslaan.. Daarom zou ik volrtaan gewokn samen op stap gaan. Blue kan tlch mog spelen met je andere hond? Sorry voor de lap tekst zit op mn tel ;)

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

Zo wie zo bij die huskyachtige aanlijnen , Mijn bully heeft ook een stuk of 3 honden die ze niet moet maar zal nooit voor de kill gaan !Grotendeels ligt het ook aan jou hoe kalm blijf je en hoe goed heb je je hond onder controle en hoe goed kun je je hond lezen . Als je het zelf al niet vertrouwd moet je het niet doen .Jij hoort je hond het beste te kennen  

 

 

Tip : geef iedere hond een eigen etensbak ,dit is vragen om problemen!

 

hikt je teef misschien tegen loopsheid aan ,soms zie je dat ze dan ook wat feller worden

 

mooie bully

honden page profiel wesleywesley

" zelf zou ik mn hond dan niet meer met andere honden laten, oke nu was er geschiedenis met die hond en die eigenaar gaat er blijkbaar ook niet zo verantwoord mee om, maar wat je zelf al zegt dat het bij dit ras in een keer kan omslaan.. Daarom zou ik volrtaan gewokn samen op stap gaan. Blue kan tlch mog spelen met je andere hond? Sorry voor de lap tekst zit op mn tel ;-) "

 ja ze gaan nog prima samen. ook ben ik naar het vervelende incident toch nog even gebleven al wou ik liever eigenlijk zo snel mogelijk naar huis.. en het gekke is toen de husky weg was en ik blue had aan gelijnd kwamen de andere honden weer naar blue en blue ging gewoon weer in de volle speelmodus met alle andere alsof er niets aan de hand was. ik hoop zo dat het te maken heeft met het verleden met de husky

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja dat is een nare ervaring, niet meer daar naar toe gaan als deze hond er is, dan lijn je je hond aan en gaat weg.... het is gebeurd je weet het nu.

 

wat betreft etensbak, hier een zeer sociale hond, maar nimmer zet ik twee bakken bij elkaar als ik logees heb, al zijn ze nog zo lief, altijd apart eten geven, er kan opeens een probleem komen en dan moet je ze uit elkaar gaan halen, neem geen risico daarmee, geef apart eten.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Dit is wel schrikken hoor. Het lijkt mij niet een ' vervelend incident', maar een gevaarlijke reactie van jouw hond.

Hij ging nl wel voor de ' kill': vastgrijpen in de nek en schudden.....

Een kleinere of zwakkere hond had dit niet overleefd.

 

Ongeacht of hij nu deze hond herkent heeft als eerdere bijter, jouw hond mag echt niet zo reageren. Het is al letterlijk een ' vasthoudend' ras, dus bij mij zou het vertrouwen wel even weg zijn. Ik zou hem buiten voorlopig aan de lijn houden. 

Je kunt wel zeggen, ja die husky had niet los mogen lopen, maar : Je hebt alleen controle over je eigen hond. En zelfs een losloper mag niet zo gegrepen worden.....

 

honden page profiel wesleywesley

" Dit is wel schrikken hoor. Het lijkt mij niet een ' vervelend incident', maar een gevaarlijke reactie van jouw hond.
Hij ging nl wel voor de ' kill': vastgrijpen in de nek en schudden.....
Een kleinere of zwakkere hond had dit niet overleefd.
 
Ongeacht of hij nu deze hond herkent heeft als eerdere bijter, jouw hond mag echt niet zo reageren. Het is al letterlijk een ' vasthoudend' ras, dus bij mij zou het vertrouwen wel even weg zijn. Ik zou hem buiten voorlopig aan de lijn houden. 
Je kunt wel zeggen, ja die husky had niet los mogen lopen, maar : Je hebt alleen controle over je eigen hond. En zelfs een losloper mag niet zo gegrepen worden.....
  "

 

honden page profiel sammy van Sammysammy van Sammy

honden foto van sammy van Sammy

 

Oh wat een vreselijke situatie moet dat geweest zijn.

Ik heb zelf een Rottweiler reu, inmiddels bijna 5 jaar, maar werd aangevallen toen hij pup was door een dalmatiër. Tot op de dag van vandaag gaat dat gegarandeerd fout als ze elkaar zien. Nou moet ik er wel bij zeggen dat die dalmatiër echt een probleem hond is. Hij heeft al heel veel honden aangevallen. Politie erbij enzo. Toch blijft deze dalmatiër los lopen....... (belachelijk, maar dat ter zijde)

Zodra ik hem zie, dan lijn ik mijn hond aan. Ik wil echt voorkomen dat er een gevecht uitbreekt. 

Als ik jou was zou ik so wie so uit de buurt blijven van die Husky, gewoon je hond aanlijnen zodra je hem alleen maar ziet, en weg gaan.

 

En persoonlijk denk ik dat ik mijn hond niet meer los zou laten lopen in de buurt van andere honden. Je weet maar nooit, als er een andere hond iets "verkeerd" doet dan zou je hond hem zo kunnen grijpen. En hoe loopt dat af? Het zou zo maar Kunnen dat die andere hond dat niet overleeft.

Maar het is lastig, want wat je zegt, hij is eigenlijk heel sociaal naar andere honden. Maar het risico dat het weer gebeurd is wel aanwezig.

 

Hoe gaat het inmiddels met de Husky?

 

 

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

Een heel vervelende situatie. Die hus had natuurlijk nooit los mogen lopen, maar ik vind de reactie van jouw hond echt helemaal over de top. Daar is geen rechtvaardiging voor te vinden. Mijn hond is ook wel eens grommend bovenop een andere hond gedoken, maar dat bleef bij grommen en grauwen. Jouw hond ging echt voor de kill, levensgevaarlijk, die hoort niet meer los bij andere honden.

honden page profiel wesleywesley

de husky heeft 26 hectingen.. en een aantal afgescheurde spieren...heel erg vind ik het.. nog erger dan het baasje zelf volgens mijn.. want de zei is zijn verdienden loon een x loopt hij tegen de verkeerde en dat is nu..

 

ik vind het heel jammer dat ik eigenlijk een hele socialen hond heb..

LET OP ik praat het totaal niet goed want al vallen ze je hond aan een hond mag noooit zo fel reageren.. maar vind het wel heel jammer dat ik door zon voorval.. wat mijn hond niet begon, me hond aan moet gaan lijnen maargoed dat heb je met zon hond als ze terug bijten want dit wil je niet nog x

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Oei die baas reageert wel heel luchtig! 

 

Nou maar samen wandelen is ook gezellig toch :) 

Er zijn vast ook wel momenten dat het speelveldje leeg is en dan kunnen je hondjes samen lekker racen! 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik heb hiervoor een australian cattledog gehad en bij die hond was het als ze een akkefietje had gehad met een bepaalde hond, dan kwam dat ook niet meer goed. 

Dus er is een kans dat dit gedrag, nu, alleen bij die bepaalde hond voorkomt. 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik word een beetje misselijk van het antwoord van het baasje van de hus.
Wat mij betreft lijkt dit me een socialisatie probleem want het zit niet in het karakter van de husky.


Het is jammer misschien , maar ik zou je hond zeker aangelijnd houden.
De volgende keer loopt het misschien niet af met 26 hechtingen!

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Dit is wel schrikken hoor. Het lijkt mij niet een ' vervelend incident', maar een gevaarlijke reactie van jouw hond.
Hij ging nl wel voor de ' kill': vastgrijpen in de nek en schudden.....
Een kleinere of zwakkere hond had dit niet overleefd.
 
Ongeacht of hij nu deze hond herkent heeft als eerdere bijter, jouw hond mag echt niet zo reageren. Het is al letterlijk een ' vasthoudend' ras, dus bij mij zou het vertrouwen wel even weg zijn. Ik zou hem buiten voorlopig aan de lijn houden. 
Je kunt wel zeggen, ja die husky had niet los mogen lopen, maar : Je hebt alleen controle over je eigen hond. En zelfs een losloper mag niet zo gegrepen worden.....
  "

 Die Husky kwam met opgetrokken lip en veel kabaal op de Bully af. Dit soort incidenten gebeuren dus ook als de hond aan de lijn zit, omdat mensen hun honden zo fijn onder controle hebben. Misschien was Bully nog wel veel feller geweest als hij aan de lijn had gezeten en de Husky had haar benaderd. Ik vind de eigenaar van de Husky fout, zeker omdat hij in eerste instantie al nergens te bekennen was. Ik vond de eigenaar al fout met zijn reactie destijds. Een pup mag zeker een knauw krijgen uit correctie, maar 2 hechtingen op de rug. Die hond is echt niet oké. Mijn reu is alles behalve sociaal, maar puppy's gaat hij voor liggen en die kunnen over zijn rug heenlopen, maar komt het er op aan, grijpt hij een andere volwassen hond op dezelfde wijze als Bully. Hij loopt dus ook niet los. Enerzijds denk ik dat Bully nog wel los kan, maar zelf zou ik daar wel voorzichtig mee zijn en niet zo gauw meer risico nemen, dat ze toevallig net weer een verkeerde tegen het lijf loopt. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik vind de reactie van de eigenaar verschrikkelijk. Zijn verdiende loon  De gehele schuld ligt bij de baas zelf. Ongeacht of het de opvoeding is of dat de hond zelf niet helemaal goed in elkaar zit. Hij had de verantwoording voor zijn hond, en nu laat hij zijn hond de dupe worden. Wat een waardeloze vent. Arme Husky.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Ik vind de reactie van de eigenaar verschrikkelijk. Zijn verdiende loon  De gehele schuld ligt bij de baas zelf. Ongeacht of het de opvoeding is of dat de hond zelf niet helemaal goed in elkaar zit. Hij had de verantwoording voor zijn hond, en nu laat hij zijn hond de dupe worden. Wat een waardeloze vent. Arme Husky. "

 


Ik ben het hier echt helemaal mee eens!

Ik kan ook niet begrijpen dat een volwassen hond een pup echt kwetst.
Een snauw oke maar kwetsen met hechting als afloop?

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" de husky heeft 26 hectingen.. en een aantal afgescheurde spieren...heel erg vind ik het.. nog erger dan het baasje zelf volgens mijn.. want de zei is zijn verdienden loon een x loopt hij tegen de verkeerde en dat is nu..
 
ik vind het heel jammer dat ik eigenlijk een hele socialen hond heb..
LET OP ik praat het totaal niet goed want al vallen ze je hond aan een hond mag noooit zo fel reageren.. maar vind het wel heel jammer dat ik door zon voorval.. wat mijn hond niet begon, me hond aan moet gaan lijnen maargoed dat heb je met zon hond als ze terug bijten want dit wil je niet nog x "

 

 

Jeetje... die reactie van die husky eigenaar is ronduit verschrikkelijk. Je hebt een hond.. je bent er verantwoordelijk voor. Dan zorg je ook dat hij niet gepakt wordt door een andere hond of andere honden iets aan doet, lijn je hem aan omdat hij een gevaar voor zichzelf en anderen kan zijn.

 

Ik heb een schijthekel aan dit soort reacties. Alsof een hond oorzaak-gevolg kan inzien. Als je dat denkt als eigenaar dan ben je dommer dan de hond zelf.  Daar heeft ie toch  ($*%^ een baas voor mag ik hopen. Als ik dan hoor wat die husky nu heeft dan denk ik oh god...  wat heb ik een medelijden met dat beestje. Ja de reactie was niet goed van het beestje maar het is een hond... komop zeg. 

 

Wesley: Ik zou je hond voortaan aangelijnd houden. Niet meer bij vreemden laten.. doe het niet. Onze golden is ook ooit aangevallen geweest, verschrikkelijk door 2 mechelse herders, die hond was zoooo getraumatiseerd. Hij heeft altijd een gedeukt zelfvertrouwen gehouden wat zich uitte in onvoorspelbaar gedrag naar andere honden, grote reuen. Die liet ik alleen maar los als ik wist dat het goed zou gaan, en dat was eigenlijk best weinig omdat ik ALTIJD zekerheid MOEST hebben dat het niet op een knokpartij zou uitlopen. Dat wil je gewoon niet... En dat was een golden... Jouw hond KAN veel meer schade aanrichten dat heb je nu gezien. 

honden page profiel sammy van Sammysammy van Sammy

honden foto van sammy van Sammy


. maar vind het wel heel jammer dat ik door zon voorval.. wat mijn hond niet begon, me hond aan moet gaan lijnen maargoed dat heb je met zon hond als ze terug bijten want dit wil je niet nog x "

 

Ik begrijp wat je bedoeld, jou hond moet nu aangelijnt lopen door een situatie wat eigenlijk begon door een andere hond en nu is jou hond diegene die " de schuld" krijgt en voortaan dus aan de riem moet lopen. Ik kan me echt heel goed voorstellen dat je daar van baalt.

Wellicht blijft het alleen bij de Husky, en blijft het goed gaan met andere honden, maar ik denk dat je het niet moet riskeren om weer in zo'n situatie terecht te komen. Dat moet je gewoon echt niet willen. Een hond is en blijft een dier en is nooit 100% te vertrouwen. Wat ik al schreef, als een andere hond iets " verkeerd" doet in de ogen van jou hond, dan kan het zo maar zo zijn dat dit gedrag zich herhaald. Het ras staat bekend als een hond die niet zomaar los laat. De reactie van jou hond is zo heftig en dus ook gevaarlijk. Stel dat het een kleinere hond was geweest, die was dan waarschijnlijk dood geweest......

 

Ik kan me heel goed voorstellen dat het voor jou ook heel erg is. Niemand wilt dat zijn/haar hond dit gedrag vertoont en dat de husky in dit geval ook nog eens ernstig gewond is geraakt.

Een belachelijke reactie van de baas van de Husky. Als je er zo in staat als baas zijnde, dan denk ik dat er toch iets mis is in je bovenkamer.

(Ik zou echt helemaal kapot zijn als mijn hond zo gewond zou zijn, of het nou zijn schuld is of niet). Ik was een tijdje geleden ook in zo'n speelweide met tig andere honden. Het gaat eigenlijk altijd goed. Tot de laatste keer dat ik er was. Er kwam een Deense dog binnen, zijn baas had hem nog aan de lijn, en ik zag geen enkel gevaar in die hond. Op het moment dat die baas hem loslaat, pakte hij meteen mijn hond. Het werd een gevecht, uit elkaar gehaald en ik lijnde mijn hond aan. Ik laat hem niet meer los als die hond er nog is. Gelukkig was deze baas ook zeer meelevend, en wachtte totdat duidelijk was hoe ernstig de bijwonden waren....... Daarna zijn zij weggegaan. Als ze dat niet hadden gedaan, had ik weg gegaan. Als ik zie dat die Deense dog er is, of komt, dan zal ik omkeren en weggaan.

Ik wil gewoon voorkomen dat er een gevecht ontstaat. Jij moet dat ook voorkomen nu je weet dat je hond zo'n reactie had.

 

Dat sommige honden elkaar niet liggen, dat kan. Wij, mensen vinden ook niet iedereen leuk en aardig. Een grom, een snauw, dat gebeurd nou eenmaal, en is ook niet erg. Maar als het zo'n heftig gevecht wordt............ Dan is jou hond toch echt gevaarlijk voor andere honden, je weet immers niet wanneer hij zo gaat reageren.

 

Persoonlijk zou ik jou hond niet meer loslaten, maar misschien is het een idee om een gedragstherapeut om advies te vragen en mee te laten denken.

 

honden page profiel wesleywesley

bedankt voor alle mee levende reacties van beide kanten en adviezen

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik snap trouwens wel wat je denkt: Nu kan ik mijn hond niet meer loslaten door DIE SPECIFIEKE hond. Maar ik denk zo (tenminste dat heb ik altijd zo meegemaakt) dat je hond in zijn leven nog wel meer honden tegen gaat komen die hem niet liggen, daar kun je vergif op innemen. Dat is met elke hond zo...  wat voor hond dan ook. Dat had onze golden retriever... En zelfs onze westie heeft het met één of andere bejaarde boerenfox die hier wel eens rondhobbelt. 

 

En mijn Obi heeft er honden bij zitten die hij niet leuk vind. Ook al heb ik een poosje gedacht dat hij iedereen leuk vond. Het grote verschil is denk ik WAT je hond doet wanneer er zoiets gebeurt? Lobbes had door ervaring geleerd aanvallen is de beste verdediging. Dus die mocht niet los... Lady gromt en snauwt, maar valt niet aan en laat zich makkelijk meenemen. Obi rent weg, neemt afstand zelfs als de andere hond hem achter aan zit, happend.  Hij is nu dus 2 jaar en heeft nog NOOIT met een andere hond gevochten. Dus zelfs al laat ik hem loslopen een conflict zie ik niet snel gebeuren want Obi zoekt het niet op, hij ontwijkt het zelfs wat de andere partij ook doet. Maar allemaal hebben ze honden waar het dus niet mee botert... ik denk ook dat dat normaal is. Ik zou er dus gewoon goed rekening mee houden nu je weet wat je hond doet als hij zich in het nauw gedreven voelt. 

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

Heeft je bully trouwens een stamboom ,zoja welke bloedlijn is ze (ouders)

Zonder je te willen aanvallen dit is niet ras typisch voor de american bully .Maar dit zal ook met stamboomhonden voorkomen en het verleden zal zeker een rol spelen .Vraag het  gewoon uit interesse omdat ik zelf beginnend fokker ben  Vind het wel een mooie hond

honden page profiel Krin Krin

honden foto van Krin

Ik woon niet in Nederland Maar ik vind het een beetje raar dat men denkt dat de hond altijd en overal met ieder hond moet kunnen opschieten...tenminste zo komt het bij mij over. Hier hebben we geen losloopgebieden en ik houd mijn honden aan de lijn totdat je weet of afspreekt dat je hond met een andere kan spelen. Het is echt onzin te denken dat een hond met elke hond het wel vind en anders dat ze het wel met elkaar uitzoeken. Daar zijn tegenwoordig de meningen ook over uiteen. Ik zelf weet dat een van mijn honden een beetje macho doet Maar hij heeft nog nooit een andere hond gebeten. Ik wil dat ook zo houden. Dus ik ga hem niet overdonderen met gezelschap waar hij misschien helemaal geen zin in heeft. Daarbij zijn we zelf al een klein roedeltje.

honden page profiel Krin Krin

honden foto van Krin

Wat ik daamee bedoel is is het wel eerlijk wat je van je hond verwacht????

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: puppy van 10 weekjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^