tips voor in de ochtend!?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

Hallo,

 

Buddy is nu ruim 6 maanden, tilt zijn poot op tijdens het plassen en begint tegen andere honden aan te rijden.  Hij wordt echt een grote man. Ook is hij voor t eerst ver van ons weg gerend toen we zondag gingen wandelen. Nog nooit gedaan!! Haha. 

 

Nu is mijn vraag, mijn vriend gaat s ochtends altijd om 06.00 uur op. Normaal sliep Buddy gewoon door. De laatste maand wordt hij wakker en begint hij te piepen. Ik dacht in het begin dat hij uitgelaten moest worden. Maar hij doet soms echt een super klein plasje dus dat is niet echt de reden. Als mijn vriend dan in de hal staat om te vertrekken wordt het piepen zo hard dat de buren t horen. Wanneer hij weg is, is buddy stil en slaapt tot 08.30 ongeveer. Hij zit in een bench, en zelfs als ik hem er uit laat als hij stil is. En laat plassen en even iedereen gedag laag zeggen en dan weer terug doe op an plek, gaat hij hard piepen als mijn vriend weg gaat om half 7. We geven geen aandacht aan het piepen en zeggen niks. Maar soms als hij s avonds veel heeft gedronken ben ik wel bang dat hij ook moet plassen. is dit de leeftijd, wat kan ik anders doen. 

 

Oh ja wat het wellicht onduidelijk maakt voor buddy is dat hij 1x in de week naar opa gaat en dan haalt  mn vriend hem om half 7 wel uit de bench om weg te brengen. 

 

Ik hoop dat jullie tips hebben. Voor de rest piept hij namelijk nauwelijks, maar nu begint hij zelfs in het weekend om 0600 uur met piepen....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zes maanden, kan je hond niet vrij rondlopen ? zodat tie niet in de bench meer hoeft ? een hond die zich opgesloten voelt wil er dan uit, vandaar het piepen, het wisselende uitlaten moet geen echt probleem vormen, het is wel prettig als een hond niet exact weet dat er uitgelaten wordt, is het nodig dat je vriend om die tijd de hond uitlaat ?

misschien eens kijken als de hond vrij rondloopt dat het uitlaten om 6 uur door je vriend eens overslaat, en dat jij dan om zeven uur gewoon de hond uitlaat, misschien een x smorgens piepen en dan weet de hond, nee ik wordt niet uitgelaten.

bekijk dat eens, misschien als je een paar dagen verder bent dat de hond niet beter weet dan dat tie toch op jou moet wachten.... en de oppas een keer in de week, dat moet kunnen, wisselende tijden is geen enkel probleem....

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

Ja ik zat zelf al te denken om hem dan los te laten lopen. Maar we zijn nu sinds twee weken begonnen met opbouwen daarvan. Dus dat hij alleen in de woonkamer blijft als we gaan douchen enzo. Ongeveer uitgebreid tot 20 minuten nu. Het is alleen zo dat hij nieuwsgierig is en natuurlijk aandacht wil. Hij kan dan rond lopen maar mn vriend wil niet iedere paar minuten hoeven opstaan om te waarschuwen als hij de kussens van de Bank haalt.. Wat ik ook wel snap, hij is Al niet zo'n ochtend mens. Mij maakt het niet zoveel uit. Ik zal het eens proberen..desnoods let ik wel even op maar wacht ik met uitlaten tot 7 uur. Zodat hij straks gewoon los kan lopen en heeft geleerd dat hij op mij moet wachten. :) bedankt voor de tip! Ik hoor trouwens op puppy cursus dat iedereen de hond in de bench heeft ivm bijtgedrag..tot een jaar raadde de trainer mij aan. Nu ben ik al niet zo'n fan van dat ding en ben ik aan t afbouwen, dus hoop dat i sneller weg kan. ????????

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Ik denk dat het niets met de bench te maken heeft. Als je vriend namelijk eenmaal weg is, stopt het piepen, hij zit dan ook in de bench tot 8.30u. Ik zou is proberen om je hond uit de bench te laten en rond te laten lopen tot je vriend weg is en hem daarna nog even terug doen om tot half 9 te slapen. Waarom hij in het weekend om 6u ook piept, terwijl iedereen nog slaapt? Daar heb ik geen verklaring voor. Heb het zelf nog nooit meegemaakt.  

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

zo heb ik t vanochtend ook gedaan. Nadeel...Ik sta dus ook iedere ochtend voor 6 uur op. Tot half 7 wakker...En dan hoef ik niet meer terug naar bed hahahaha. Mooie lange dag :)

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Hier hetzelfde hoor. Ik sta ook om 5.15u tegelijk met mijn man op. Die laat dan om half 6 de honden uit, ik maak ondertussen eten klaar voor ze. Daarna gaan beide weer verder slapen en ik? Ik ben klaar wakker, haha. Maar in het weekend slapen de luilakken hier rustig door tot 11 uur. Het heeft hier verder ook niets met piepen te maken, het is gewoon het ritme. Maar voor jullie lijkt het mij met name in het weekend wel een lastiger probleem.

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

Nog meer tips troouwens voor het afbouwen van de bench? We hebben alles gelijkvloers..de woonkamer grenst aan de slaapkamer. Hij mag dan alleen in de woonkamer, dat oefenen we nu ook korte stukjes, maar dan is de slaapkamer deur dicht. Terwijl dat als we slapen we liever de deur open willen, maar dan kan hij zo de slaapkamer in en hij is fan van ons dekbed haha. Traphekje ofzo.. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ja ik zat zelf al te denken om hem dan los te laten lopen. Maar we zijn nu sinds twee weken begonnen met opbouwen daarvan. Dus dat hij alleen in de woonkamer blijft als we gaan douchen enzo. Ongeveer uitgebreid tot 20 minuten nu. Het is alleen zo dat hij nieuwsgierig is en natuurlijk aandacht wil. Hij kan dan rond lopen maar mn vriend wil niet iedere paar minuten hoeven opstaan om te waarschuwen als hij de kussens van de Bank haalt.. Wat ik ook wel snap, hij is Al niet zo'n ochtend mens. Mij maakt het niet zoveel uit. Ik zal het eens proberen..desnoods let ik wel even op maar wacht ik met uitlaten tot 7 uur. Zodat hij straks gewoon los kan lopen en heeft geleerd dat hij op mij moet wachten. <img class=" /> bedankt voor de tip! Ik hoor trouwens op puppy cursus dat iedereen de hond in de bench heeft ivm bijtgedrag..tot een jaar raadde de trainer mij aan. Nu ben ik al niet zo'n fan van dat ding en ben ik aan t afbouwen, dus hoop dat i sneller weg kan. ???????? "

 




je vriend weet dat er een jonge hond rondloopt in huis, dan kan je wel ochtendziek zijn daar heeft een jonge hond geen boodschap aan..... :-D
en een bench is geen must hoor, hier staat nimmer een bench in huis, ook niet als de pup van acht weken hier binnen komt, het is maar wat je zelf ervaart ben niet tegen een bench, maar het is geen must.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Nog meer tips troouwens voor het afbouwen van de bench? We hebben alles gelijkvloers..de woonkamer grenst aan de slaapkamer. Hij mag dan alleen in de woonkamer, dat oefenen we nu ook korte stukjes, maar dan is de slaapkamer deur dicht. Terwijl dat als we slapen we liever de deur open willen, maar dan kan hij zo de slaapkamer in en hij is fan van ons dekbed haha. Traphekje ofzo..  "

 




heerlijk alles gelijkvloers, en een traphekje is een uitstekend idee, zodat tie niet in de slaapkamer kan komen en jullie toch horen wat tie ..uitvreet..hahahaha

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Hier mogen ze op zich wel overal komen. Maar ons reutje, wat nog altijd een sloper is, ook al wordt hij bijna 6, mag overdag niet alleen naar boven. Wij hebben diverse schaarhekjes in huis, die je makkelijk overal tussen kunt plaatsen. Zo plaats ik het ook wel eens tussen kamer en keuken, als ik druk ben in de keuken en niet elke keer over een hond wil struikelen. Ik vind ze super handig.

 

http://www.online-traphekjes.nl/catalogsearch/result/?q=schaarhekje

 

 

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

Ja super handig daar ga ik wel gebruik van maken. Ik heb net geprobeerd om even te douchen en hem los te laten. Maar meneer had de kussens van de bank en heeft op de tafel gesprongen hoor. Heb gefilmd.  Nog even rustig ombouwen dit :)

Volgende forumvraag: Vizsla puppy training
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^