Blaffen, om gek van te worden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Ik snap je inzicht hierin wel nynke.
Maar ik bedoel dan dat in dit geval ts eens zou moeten kijken waarom de hond zo is.
Het lijkt mij hierin handig om een beetje hondentaal te leren.

Slipketting gebruiken , in de nekvel grijpen....
Wat ts doet ( en adviseert )
Dat zijn dingen waardoor je je vertrouwen zo het raam uit smijt.

Ik ben het met je eens dat je hiermee niet ineens aan de slag kan gaan ,
Had ik bij Luna ook niet hoeven doen.
Maar iets positiefs opbouwen ( te beginnen in huis , dan tuin , dan buiten ) met de hond lijkt mij wel verstandiger als een halti of een gl.

Dat je er zelf niet zo heel erg in gelooft is natuurlijk voor iedereen eigen.
Mij heeft het dan weer met elke herplaatser wel geholpen. "

 Zoals voor jou KS geholpen heeft, heeft voor mij de halti dus enorm geholpen (en doet dat nog steeds ;)). Maar... De halti is gewoon niet iets dat je zomaar even aan je standaard hulpmiddelen toe moet voegen, het moest echt met beleid gaan. En dat maakt het dus zo lastig.

 

Waarom ik ook de halti adviseer aan TS, is omdat Dobber dus precies zo reageerde naar andere honden als de hond van TS. Veel blaffen en uitvallen, en op de grond gaan liggen en er dan op af sprinten. De halti heeft voor ons echt een positieve invloed gehad, omdat Dobber bereikbaar bleef voor mij als baas. Inmiddels kan ze zonder halti voorbij blaffende honden lopen. En dankzij de halti kan ze nu ook bij een vriendin los in de tuin lopen, terwijl de hond des huizes ook in de tuin loopt. En beide honden gaan hun eigen gangetje. Zonder halti was zoiets niet mogelijk geweest. Dus ik heb gewoon hele positieve ervaring met dit hulpmiddel, en dat maakt natuurlijk ook dat je het sneller aan iemand anders aanraad. 

 

Maar goed, elke hond heeft zijn eigen aanpak nodig natuurlijk, het kan best zijn dat de hond van TS veel meer heeft aan een KS manier van trainen. Maar het kan ook zijn dat hij daar helemaal niks aan heeft en dat een halti veel beter werkt. Dat is gewoon uitzoeken en uitpluizen. Voor de ene hond werkt het wel (in het geval van jouw herplaatsers) en voor de andere hond werkt het niet ;). 

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Maar vervolgens lees ik ook van veel mensen dat jij als baasje dus letterlijk ook dit soort signalen kunt laten zien aan de hond bij het opvoeden.

Hier geloof ik dus ook niet in.
Ik denk persoonlijk dat mijn hond dan het idee heeft dat ik rijp ben voor een gesticht ( nu is dat wel zo ,maar dat terzijde )

Ik gebruik de signalen wél om mijn hond beter te begrijpen en er na aanleiding van dat gegeven naar te handelen. "

 Haha, nou, voor iemand die rijp is voor het gesticht klink je wel erg normaal hoor ;). 

 

Enfin, zoals gezegd denk ik wel dat er signalen bestaan die honden gebruiken om conflicten te voorkomen. Bijvoorbeeld wegkijken. Of na een spannend moment even uitschudden (zoals wij de adem in kunnen houden en dan weer loslaten). Dat soort signalen houd ik zelf ook in de gaten, maar ik ga daar dan misschien weer anders mee om, dat kan natuurlijk ook nog ;). 

 

Misschien kun jij voor mij kort uit proberen te leggen wat dan wél precies de essentie is van KS, want misschien ben ik wel verkeerd geïnformeerd, of heb ik reacties over KS verkeerd geïnterpreteerd. Dat kan natuurlijk ook nog ;). 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik heb voor hus ook een gl.
Anders trekt hij mijn arm uit de kom.
Zo heb ik hem de commando's trekken en rustig aangeleerd.
Ik zeg niet dat het niet werkt hoor .

Ik heb alleen mijn bedenkingen of ts hier wel correct mee om zal gaan , omdat de dominantietheorie nogal verdedigt word.

Ik kan er volledig naast zitten hoor,
Maar ik denk nu even alleen aan de hond en zijn nek.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Misschien kun jij voor mij kort uit proberen te leggen wat dan wél precies de essentie is van KS, want misschien ben ik wel verkeerd geïnformeerd, of heb ik reacties over KS verkeerd geïnterpreteerd. Dat kan natuurlijk ook nog ;-).

Volgens mij heb je dat toch goed omschreven.
Ik was het met je eens.
Ik gaf alleen aan dat ik als mens zijnde niet geloof in zelf kalmerende signalen aan honden te geven omdat ik betwijfel of ze me zouden begrijpen.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Ik heb voor hus ook een gl.
Anders trekt hij mijn arm uit de kom.
Zo heb ik hem de commando's trekken en rustig aangeleerd.
Ik zeg niet dat het niet werkt hoor .

Ik heb alleen mijn bedenkingen of ts hier wel correct mee om zal gaan , omdat de dominantietheorie nogal verdedigt word.

Ik kan er volledig naast zitten hoor,
Maar ik denk nu even alleen aan de hond en zijn nek. "

 Ja, als je de halti niet goed gebruikt, kun je 'm beter achterwege laten. Hoop dat ik dat goed genoeg duidelijk heb gemaakt aan ts haha ;). Een halti is leuk, maar je moet het wel juist en met beleid gebruiken... 

 

Overigens moet ik wel zeggen dat ik van ts niet echt iets lees over de dominantietheorie en zo. Alleen dat de hond goed opgevoed is en dat ze de slipketting gebruikt. Maar goed, Dobber heeft ook een tijd een slip om gehad omdat ik dat mooi vond staan (don't judge me, ik wist niet beter ). 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Het doet een hond geen pijn als je het op een normale manier doet. Ik geloof wel dat er nu veel andere manieren zijn om je hond te corrigeren. Maar ik weet zeker dat er niets mis is met deze manier. Er zijn genoeg honden die je soms even aan moet pakken, die niet altijd luisteren naar het gebruik van je stem.

Boven staande is een quote uit een ander topic van ts Dit ging over de hond in de nekvel pakken. .
Ik zal wel fout zitten.
Niet alle teksten die hier getypt worden hebben kleine lettertjes.....

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Je bent nooit echt klaar met opvoeden.

 

Je kan je hond leren blaffen op commando en hem leren stoppen met blaffen op commando. Op die manier is het makkelijker om het blaffen onder controle te houden. Wanneer hij dan ongewenst blaft roep je hem bij je of ga naar hem toe (indien hij niet komt), laat hem stoppen en stuur hem naar zijn rustplaats.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Slipketting weg en negeren...

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Slipketting weg en negeren... "

 Eens en niet eens.

Ik ben ook tegen het gebruik van slipkettingen. TS heeft al laten weten dat negeren niet werkt en ik ben daar ook geen voorstander van. Je hond gerust stellen en tot rust brengen vind ik een betere manier.

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Ik hoop dat TS nog terug komt en kan vertellen waarom de hond een slip draagt.

 

Als het om het uitvallen is bereik je hier namelijk het omgekeerde resultaat mee. Hond ziet hond en valt uit, slip trekt samen en hond voelt een pijnprikkel en wurggevoel om nek, hond wordt nog woester (wie niet als zijn keel dichtgeknepen wordt). Hij legt steeds meer de link, hond = k*tgevoel = erger uitvallen. En dan maakt het niet uit of het angst is, of dominantie, of wat je er ook aan wil koppelen. Want een angstige hond zal wurgen niet pikken, maar een dominante hond ook niet.

 

Edit: En als je het dan al ECHT op de oude manier zou doen, zou je aan 1 of 2 flinke correcties genoeg moeten hebben om het gedrag uit te laten doven. Nu is de hond al gewend aan de slip om zijn nek en wordt steeds minder ontvankelijk voor de pijnprikkel. Als het goed was gedaan, was de slip na 1 keer dragen niet meer nodig geweest, dus zover de kenners die dit geadviseerd hebben.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Maar vervolgens lees ik ook van veel mensen dat jij als baasje dus letterlijk ook dit soort signalen kunt laten zien aan de hond bij het opvoeden.

Hier geloof ik dus ook niet in.
Ik denk persoonlijk dat mijn hond dan het idee heeft dat ik rijp ben voor een gesticht ( nu is dat wel zo ,maar dat terzijde )

Ik gebruik de signalen wél om mijn hond beter te begrijpen en er na aanleiding van dat gegeven naar te handelen. "

 

 

zo zie ik het ook, KS als onderdeel van een groter geheel.

 

ik ben ook niet iemand die naar haar hond gaat gapen als mijn hond in een situatie zit die ze niet aankan. Dat zal zeker niet werken als oplossing.

Sommige signalen kan je als mens dan weer wel toepassen, zoals wegkijken, samen bogen maken om een andere hond of iets anders heen, even stilstaan, e.d.

 

of je blaffende hond even rustig toespreken en uit de situatie halen als hij dat zelf niet doet.

 

Buiten en met andere honden kan je ook veel voorkomen door bogen maken, even laten snuffelen, afstand nemen  (allemaal kalmerende signalen)

 

honden page profiel ShinoukShinouk

honden foto van Shinouk

Beste mensen,

 

Ik vind dat er nogal aanvallend gereageerd wordt. Alsof ik mijn hond mishandel als ik een slipketting gebruik. Lees aub wel goed. De slipketting is aanbevolen tegen het trekken en als corrigeren. Hij zit onderaan zijn hals, zover naar beneden als ie kan. Mijn moeder is vorig jaar meegesleurd door onze hond achter een andere hond aan en is hierdoor gewond geraakt. Zij is in huis degene met de minste regie voor onze hond. Voor haar heb ik een speciale halsband gekocht tegen het trekken. Een halsband met daaraan een soort neusriem waardoor hij niet meer trekken kan. Mijn moeder heeft een hele zwakke rug waardoor zij dit nodig heeft om met de hond te lopen. Hij vind deze halsband onprettiger als de ketting. Hij is de ketting gewend. 

 

Ik heb een aantal goede tips gelezen waar ik zeker wat mee wil doen. Ik zou ook graag willen weten wat TS inhoud? Lees dit bijna in elk comment. 

 

Shinouk luistert heel erg goed als hij los loopt. Hij is dan heel gefixeerd op waar ik ga en sta. Zodra hij aan de riem loop heeft hij de drang voorop te willen lopen. Ik heb hem altijd geleerd naast mij te lopen. Door middel van "naast" te zeggen komt ie naast mij lopen. Als ik hem daarvoor beloon gaat ie gelijk weer naar voren. Het is een hond met een handvat. En jullie moeten goed beseffen dat hij nooit een vast baasje heeft gehad. Ik heb hem bijna alles geleerd wat ie weet. Maar niemand was voor hem de baas thuis. Dat is een fout van ons natuurlijk maar hij heeft een fantastisch leven. Wij zullen onze hond nooit pijn doen. Dat jullie nu andere technieken kennen en gewend zijn betekend niet dat de oude methodes slecht zijn. En het valt me heel erg tegen dat uit heel veel comments aanvallende woorden komen. 

 

Als ik een eigen hond neem wat zeker een husky zal zijn, zou ik het ook heel anders aanpakken. Ik wil nu gewoon voor hem nog leren wat ik leren kan en hem nog dingen bijbrengen die ik kan.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik wil zeker niet de indruk geven dat ik bedoel dat je je hond mishandeld.
Ik ben alleen tégen het gebruik van een slipketting en zal dat ook blijven.
Al doe je die ketting om zn staart.

Ts betekend topic starter ;-)

Ik hoop idd dat je wat met de tips gaat doen.
In het voor jezelf én voor je hond fijner te maken.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Even nog.
Waarom zou je het met een andere hond wél anders aanpakken en met deze niet?
Ondanks zijn leeftijd is er met deze hond nog veel te doen toch?

En vergeet niet dat beide rassen veel aandacht en beweging nodig hebben.
Zowel fysiek als mentaal zullen ze uitgedaagd moeten worden.

honden page profiel ShinoukShinouk

honden foto van Shinouk

Ik bedoel vanaf begin af aan tot het eind. Dan ben ik echt de baas en is het mijn hond. Nu is ie van mijn ouders. 

 

Ik denk dat bij shinouk echt is dat ie te weinig beweging krijgt. De tijd die ik heb ben ik met hem bezig. Spelen of wandelen wat er ook mogelijk is. mijn ouders hebben daar nooit tijd voor gehad en ik denk dat zijn gedrag daar misschien uit voortkomt?

 

Bedankt voor je reactie

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Eigenlijk zijn een halti en slipketting hulpmiddelen voor je hond te trainen en gebruik je die tijdelijk.

Als je ze nu moet blijven gebruiken wil dat zeggen dat ze of niet het gewenste effect hebben of je niet optimaal traint met het hulpmiddel.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Veel 'probleem' gedrag bij name deze rassen is echt te weinig beweging.
Huskys staan er zelfs bekend op om te gaan joelen en slopen wanneerzij niet genoeg beweging krijgen.
Ook denk spelletjes ( de hersen moe maken ) kan al heel veel helpen.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Eigenlijk zijn een halti en slipketting hulpmiddelen voor je hond te trainen en gebruik je die tijdelijk.
Als je ze nu moet blijven gebruiken wil dat zeggen dat ze of niet het gewenste effect hebben of je niet optimaal traint met het hulpmiddel. "

 dat wou ik ook zeggen 

 

en dat iemand iets aanbeveelt wil niet zeggen dat je dat gelijk moet doen :) 

 

Als jij denkt dat zijn gedrag voortkomt uit te weinig bewegen kun je wat meer gaan wandelen

maar ook zeker mentaal aan het werk, zoek maar eens op hersenswerk voor honden, er is zoveel te verzinnen van makkelijk tot moeilijk 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Doggy Daten - Leuke gratis App
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^