Benchtraining

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Vraagje Benchtraining (Gast)

Hallo iedereen, sinds zaterdag hebben we een hele lieve labradorpup genaamd "Bink" in huis. Hij doet het al erg goed, slaapt van 23 tot 6.30 in de bench. Overdag in de bench wil hij eigenlijk niet. Als ik hem verplichte rust wil geven (word druk en hapt overal flink in) en hem daarom in de bench zet gaat hij janken piepen en huilen. Ik blijf op dat moment wel bij hem zitten. Maar hij blijft doorgaan. Nu moet ik de kinderen 4x per dag naar school brengen/halen en dan is hij al 10 tot 15 min alleen thuis. Hier is hij het natuurlijk niet mee eens. Ik heb hem ook al meegenomen naar school maar met al die mensen/kinderhandjes en indrukken wil ik hem ook niet elke keer meenemen. Iemand tips hoe ik dit aan kan pakken? Ik doe het vast helemaal verkeerd..   Groetjes Jettje & Bink      

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

de kunst is om het te negeren, en niet toch aandacht of zijn zin geven, want dan versterk je alleen dit gedrag. maar, echt paniek is ook niet de bedoeling...

ga bv even bij de bench zitten met je rug er naartoe. dus in de buurt, maar geen aandacht. ik gooide dan als ze stil was een koekje de bench in ofzo, als beloning.  

 

de kunst is ook om heel rustig op te bouwen, echt minutenwerk, ga 1-2 minuten de kamer uit, of de deur uit. wacht op stilte, en dan pas weer terugkomen. houd het kort zodat je succes kunt hebben...

 

en pas dan, kun je eigenlijk de tijd uitbouwen...

 

Ja, met school enz, kun je soms even niet anders. ik denk dat je opzich al goed bezig bent hoor, het zal vast goed komen

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Hoe lang gaat hij door met piepen en janken? 

 

Gijs deed het ook wel eens, was hij helemaal wild, overal in bijten en nergens naar luisteren, in de bench, en dan ging hij heeel zielig doen

eerlijk gezegd ging ik dan naar de andere kamer en op een gegeven moment was het dan stil: uitgeteld

als hij dan een half uur ofzo geslapen had deed ik rustig het deurtje weer open en meestal ging hij er dan weer uit om ergens in de kamer verder te gaan slapen

 

de bench is hier overigens met 6 maand helemaal weggegaan, niet meer nodig 

 

wat jeroen zegt kan ik me verder ook bij aansluiten :) 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Probeer de bench leuker te maken met bijvoorbeeld een Kong of speeltje ( nooit onbewaakt een botje/kluifje!)

Soms vinden ze het ook fijn als er doek overheen gaat.
Ook nooit gebruiken voor straf de bench moet een veilig plekje zijn.

Verder sluit ik me wel bij Jeroen aan.

Anoniem (Gast)

Bedankt voor jullie reacties.

Dat geen aandacht geven vind ik lastig, hij gaat zitten huilen als een wolf.

Is paar seconden stil genoeg? Mag ik hem dan al belonen?

 

Ik wil het idd ook opbouwen de tijd in de bench maar die tijden van school blijven lastig. Ik probeer te zorgen dat hij slaapt op dat moment.

 

Hij piept en jankt zo 5 minuten langer heb ik niet gedaan omdat ik denk dat hij dan overstuur raakt, of kan ik dat wel wat langer aankijken?

 

De Kong heb ik ook gegeven maar dan word hij zo enthousiast dat het bijna averechts lijkt te werken. Hij is er ook snel op uitgekeken omdat hij het er niet allemaal uitkrijgt.

 

Ik verwacht misschien teveel te snel. Hij is tenslotte nog maar 5 dagen bij ons.

 

Nog een vraagje over het wandelen. Hij gaat gewoon liggen en op zn gemakje op gras kauwen ed. Hoe reageer ik hier op? Nu probeer ik hem mee te krijgen door praten en als dat niet helpt pak ik hem even op en zet hem verder neer, dan loopt hij meestal wel mee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

JA is lastig, snap ik hoor...

maar als jij na 5 minuten toegeeft, weet je pup dat heel goed, en die huilt de volgend ekeren ook 5-6-7-8 minuten omdat jij toch wel toegeeft. en dan ga je zelf het probleem in de hand werken. 

piepen of protesteren, normaal, en kun je echt gewoon negeren, uiteindelijk gaat het dan veel beter en werkt in je voordeel. 

maar....echt totale paniek, daar moet je je pup niet mee/in laten zitten..

dat kan ik niet zeggen van hier, maar zo klinkt het iig niet? 

dan zou ik zeggen de aanhouder wint 

 

en idd, relax, het is pas 5 dagen! 

 

wat het wandelen betreft, vaak is de lijn nog wennen, en vrijwel alles buiten is nieuw spannend en interessant. ik zou het maar gewoon een beetje laten gaan, kan de spanning ook een beetje afvloeien zeg maar. aanmoedigen en meelopen kun je goed belonen. oppakken en stukje verder weer neerzetten kan natuurlijk ook..als dat werkt.

 

niet te veel zorgen maken, je doet het goed haha :-)

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Met wandelen zou ik lekker laten gaan.
Als je pup buiten wel leert plassen en kakken .... Lekker laten snuffelen.
Je hoeft niet ver te lopen hoor.


En wat betreft de bench....
Als je nu de bench eens open laat staan en er wat lekker of een speeltje in doet?
En niet het deurtje sluiten.

Maar is de bemch echt nodig?
Heb je geen apparte keuken of iets waar je een mandje neer kan zetten , zodat je pup toch wat ruimte heeft ?
Misschien wil je pup echt gewoon niet in de bench.

honden page profiel JettjeJettje

Haha ja Sorry, als ik iets doe wil ik het graag goed doen, ik word dan opeens onzeker of ik het wel kan en goed doe. De bench staat in de keuken. Ik wil hem graag gebruiken omdat we 3 kinderen van 6, 5 en 3 hebben en ik hun op deze manier goed kan leren om de pup met rust te laten. En ook om de pup een plekje te geven waar hij zich terug kan trekken, als de kids te druk zijn.

 

Dit is trouwens onze Bink

 

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ohhh wat een dropje <3

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Ik heb ook sinds zaterdag een pup en alles gaat eigenlijk super.

 

 

Soms moet ze wel even in de Bench voor verplichte rust want ze blijft anders maar  doorgaan.

 

Ik vind het ook een lastig punt hoor.

Wanneer geef ik toe en haal ik haar er toch maar uit.

Echt paniek is het bij haar niet, er zitten geregeld van die protest geluidjes bij.

 

Maar echt toegeven doet ze ook niet zo makkelijk.

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

dubbel

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

dubbel

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

dubbel

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Wat ik ook gedaan heb is steeds als ze moe wordt en wil gaan slapen na een goede sessie spelen, bv op mijn schoot dan na 5 minuutjes zet ik haar voor / half in haar bench. Ik heb een lekkere zachte oude wollen sjaal erbij gedaan en dan kruipt ze er zo op en gaat slapen. Ik hou dan het deurtje wel open en werk een beetje in de kamer (of ik doe net alsof) zodat ze weet dat ik nog in de buurt ben. Ze blijft er dan rustig een uurtje of twee in liggen.

 

Ze was het na twee dagen zo gewend dat ik nu hetzelfde ritueel doe met deurtje dicht. En ben nou twee keer er een uurtje uit geweest (wandelen met de andere hond) en ze lag nog te slapen toen ik terug kwam.

 

Ik denk dat het belangrijk is dat ze moe is als je haar erin zet dus plan een klein wandelingetje van 5-10minuten of een lekkere speelsessie en laat haar even op je schoot of armen in slaap vallen (haar rust vinden). Ze loopt overigens bij mij nu ook al vanzelf erin als ze moe wordt soms :).

honden page profiel JettjeJettje

Ja heel herkenbaar Sandra!

 

Ik heb hem vanmorgen net als jou Annemieke even rustig gemaakt, op schoot, aaien tot hij bijna ging slapen. Toen in de bench gelegd, iets later deurtje dicht en toen begon hij weer te piepen/huilen. 

Ben in de kamer gaan zitten met de deur open en radio aan en negeren. Het duurde maar 4 min! Hij ging toch lekker liggen en slapen. 

Toen de kids naar school gebracht en toen ik terug kwam werd hij er wakker van maar bleef stil dus de bench weer open gezet.

 

Het is bij Bink dus echt nodig om hem even rustig te maken en dan gaat het al een stuk beter! 

 

Hoe oud is jou pup Annemieke?

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Leuk om te lezen Jettje. Is het inmiddels helemaal goedgekomen met Bing in de bench? Mijn pup was toen ik het schreef 11 weken en inmiddels alweer bijna 16 weken! Ik heb haar nu een paar keer los in huis & tuin gelaten terwijl ik wegging. En dat is helemaal goed gegaan. 'S nachts stop ik haar nog in de bench. En overdag ligt ze er uit haarzelf nog vaak in, vooral als ik haar lievelingsdeken erin prop.

honden page profiel JettjeJettje

Wat fijn dat het bij jullie zo goed gaat Annemieke!

 

 

Het gaat ontzettend goed met Bink! Overdag heb ik ook al eens geprobeerd om hem los te laten in de keuken toen ik wegging, maar dat was geen succes :) Ik weet niet hoe hij het voor elkaar krijgt maar hij haalt altijd wel ergens uit wat hij kan slopen.

 

Gelukkig vind hij de bench helemaal niet erg meer en gaat hij er zonder problemen in als we even weg moeten. 

 

 

Volgende forumvraag: Hond laat pup niet spelen met mij
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^