Milo's gedragsproblemen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel thalthal

honden foto van thal

Hallo

 

 

We zitten met een paar problemen thuis.. Milo plast van contentement en angst als hij mensen ziet en als hij weet dat hij iets verkeerds heeft gedaan. We moeten er gewoon maar zijn en dan kruipt hij over de grond en plast hij.. Huj is nu 9 maand en normaal moest dat al weggaan zei de arts. Zij denkt dat steriliseren de oplossing is. Hij zou dan stoppen met dat de doen en rustig zijn.. Thuis en een gedragstrainer denken dat er andere oplossingen zijn. We laten hem elke dag buiten op wandel en je moet maar een kwartier wegzijn en hij krijgt het..

2De probleem is als we gaan wandelen dat hij zeer agressief blaft naar andere honden als hij die ziet. Hij wilt erop afspringen. De dierenarts denkt dat steriliseren voor deze problemen zou helpen, terwijl gedragstrainer en wij denken dat er andere oplossingen zijn..

Graag advies gehad :)

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Is deze 9 maanden jonge pup vanaf 8 weken bij jullie? Zo ja is dit gedrag van begin af... Heeft deze hond vervelende dingen meegemaakt. Door mensen kinderen of andere honden.

Als deze hond later bij je kwam, weet je iets van de voorgeschiedenis?

Kan ernaast zitten bedoel je geeft geen achtergrond info verder maar gebaseert op wat je verteld krijg ik sterk het gevoel dat jou pup t zwaar heeft. Stress?

Het klinkt mij niet als een probleem dat je met sterelisatie oplost. Maar ik ben geen deskundige.

Komt deze pup van een erkende fokker, of broodfokker of buitenland? De eerste basis die een pup neekrijgt kan heel beinvloedend zijn voor bepaalde gedragingen.

Als je ervoor openstaat misschien een op positieve en beloningsgerichte gedrags therapeuth en musschien eens een holistist bezoeken om te kijken of er andere oorzaken zijn en of jou jonge pup ergens mee ondersteund kan worden.

Wat ook belangrijk is dat ondanks wat je betreft de wandelingen omschrijft je pup wel de energie kwijt kan. Eventueel gecombineerd met hersenspelletjes.

Echter blijft het onmogelijk goed te oordelen/bekijken.

Wat ondernemen jullie samen?
Hoe ziet een dag eruit?
Verhouding beweging, spel, rust, veel of weinig alleen etc.

honden page profiel thalthal

honden foto van thal

Hallo

 

 

Hij is van bulgarije, familie van mijn vriend. In dat pand wordt er zo niet naar honden omgekeken.

 

 

De 1ste keer dat hij agressief reageerde was doordat n andere hond hem beet op de hondenschool..

 

Nu .et het goede weer zitten we gemakkelijk halve dagen buiten met de honden bezig. Zowat trekspelletjes, aportspelletjes en loopspelletjes omdat hij zijn energie kwijt moet kunnen geraken. Als we thuis zijn laten we hem doen omdat hij dan voor de rest van de avond slaapt, behalve als hij eet of buiten moet.

We gaan elke zondag wandelen tussen bosgebied maar omdat er vandaag superveel mensen - en dus ook honden - werd hij echt gek op momenten. Hij blaft voort minste hij een hond denkt te zien.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Een rugzak pup dus.

 

Er zijn hier best wat mensen met ervaring met honden met een rugzakje.

Elk heeft dubbel veel tijd en geduld nodig en nog meer geduld.

Begeleiding.

 

Contact met honden geeft of heel veel angst wat doorslaat in agressie of in elk geval heel veel stress.

 

Heeft ie 1 of 2 stabiele maatjes waar hij wel mee kan, of kan hij met geen enkele andere hond meer?

 

Lijkt me duidelijk dat deze hond heel veel begeleiding nodig heeft. En misschien ook een tijdje andere honden links laten, eventueel trainen op negeren van andere honden.

t moeilijke is dat je niet letterlijk in zijn koppie kan kijken.

 

Begeleiding, voldoende rust ten opzichte van activiteit, en i.p.v. op zondag naar bos een plek en of dag zoeken die rustiger is, prettiger voor jullie en voor hem ook. Ik denk dat rust terug brengen een belangrijke is. 

 

Ik denk wel dat een rugzak hond plus slechte ervaring met een andere hond duidelijk maakt dat sterilisatie/castratie niet zomaar even het probleem gaat oplossen. (daar neem je dat rugzakje niet mee weg)

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Als ik het zo eerst lees is het socialisatie probleem.
De eerste periode bij een goede Fokker is zo ontzettend belangrijk.
Ik begrijp dat je pup dit gemist heeft.

Je pup heeft stress en angst.
Ik zou proberen alles eens rustig op te bouwen en niet teveel ineens met de pup doen.

Maak een wandeling saai en kort.
Elke wandeling weer.
Als dat allemaal goed gaat kan je gaan.uitbreiden.

Thuis probeer toch vooral rustig te benaderen.
Niet schreeuwen of op een drukke manier op de pup afrennen.
Als je pup iets doet wat niet mag , probeer dan im af te leiden.
Niet boos worden , enkel afleiden.

Ik lees ook dat je veel bezig bent met de pup.
Maar staat daar ook genoeg rust tegenover?
Een pup dat de hele dag druk is kan ook overprikkeld raken.

Sterilisatie gaat je hierbij niet helpen.

honden page profiel thalthal

honden foto van thal

Bedankt!

Vind het vele leuker te lezen dat hij veel begeleiding nodig heeft dan optie sterilisatie te horen. Ik ga zeker werken met de tipscdie ik van u kreeg en is horen achter specialisten die mij en hem kunnen helpen.

Ahja, in belgie heeft Milo een vriendin, de hond van mijn vriend. Ik denk dat zij hem als een pleegzoontje of familie ziet want ze ravotten veel en hij ligt soms tegen haar te slapen. Maar zij werd ook wel lastig van Milo zn gedrag want ze gromde naar hem op den duur en blafte kort.

In bulgarije heeft hij zn moeder en nog een vriendinnetje

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Oh ja.
Kijk ook of je met iemand mee kan lopen die een stabiele en rustige hond heeft die jou pup volkomen negeert en ga proberen daarmee te wandelen.
Je pup leert dan ook dat niet elke hond 'eng' is

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Als je in de gelegenheid bent zoek op youtube eens op calming signals (signalen die honden voor zichzelf en naar anderen gebruiken /communicatie)

 

Boekje Turid Rugaas - Kalmerende signalen.

 

Dit kan helpen je hond beter te begrijpen, te leren lezen maar ook honden van anderen. Hierdoor als ie met zijn maatje speelt kun je voortijdig leren lezen wanneer het voor de andere hond genoeg is, en kun je jouwe voortijdig uit het spel halen (voor de sfeer omslaat zeg maar)

 

Het is zeer interessant en behulpzaam om deze signalen te leren kennen en te ontdekken welke signalen je hond goed beheerst, deze signalen kun je dan ook zelf inzetten. Wij hebben met name met overprikkeld gedrag/ o.a. felle happerigheid kalmerende signalen in gezet om sadi duidelijk te maken dat dit niet gewenst was. Zo gauw ze dan afstand nam en rustig ging liggen beloonden we haar met wat kauwmateriaal en na het kauwen pakte ze lekker haar rust door te gaan slapen (waar voor sadi geen enkele andere methode werkte)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^