Ongepaste losloopzones

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Oh ja ik ken ook wel een paar van die losloopstroken in Rotterdam, recht aan de drukke weg, wie verzint dat?!

 

Hier een prachtig loslooppad, maar helaas is daar ook niet echt goed over nagedacht. Het ligt in de polder van een van de grootste toeristische attracties van Nederland, en ze vonden het wel een goed idee om van dat smalle pad dat door de polder loopt een losloopgebied èn (toeristisch) fietspad te maken. Oftewel zodra de zon schijnt komen alle mooiweerfietsers als paddestoelen uit de grond en kan je niet meer rustig lopen op het pad. Op het eerste gedeelte vanaf mijn straat zit er nog een lap gras langs dus dan heb je nog wat uitwijkmarge, maar op de dijk ziet dat er dus zo uit (het gras rechts loopt stijl omlaag):

 

 

En hier rijden fietsers dan per 2 naast elkaar langs je. Niet handig!

 

Gelukkig ligt er aan het einde van deze dijk nog wel een mooi stuk afgezet weiland-dijk, waar je rustig kan lopen, maar dan ben ik toch eerst ruim een kwartier behoorlijk gestresst aan het lopen, constant stoppen, honden aan de kant roepen, wachten tot de fietsers voorbij zijn en weer een paar meter lopen voor het riedeltje opnieuw begint. Erg jammer! Zeker omdat er aan de andere kant van het water, richting de molens, ook een fietspad loopt waar honden niet los mogen, en voor fietsers zou het maar een klein stukje om zijn om hier te komen als ons pad alleen nog voetpad zou zijn... Maar helaas!


Verder moet ik niet klagen hoor want ik ben blij dat ik er elke dag mag lopen en zeker in de winter of met harde wind is dat echt genieten  maar het geeft soms toch een beetje irritatie, zeker omdat de meeste fietsers vinden dat zij geen rekening met hondeneigenaren hoeven te houden, terwijl het volgens mij toch echt van 2 kanten moet komen in zo'n situatie.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Fietspaden vlak langs of dwars door losloopgebieden zie je hier zo veel dat ik er nauwelijks van op kijk. Gelukkig geen hele drukke fietspaden, maar toch blijft het opletten en hond bij je houden als er wat aankomt.
Een mooi voetpad dwars door een losloopveld werd zo vaak door fietsers gebruikt dat er nu maar een bord 'fietsers te gast' is neergezet.
En dan heb je nog doodleuk een supersmal pad dat tot gecombineerd fiets- en wandelpad en tevens losloopgebied is verklaard.
Tja, hoe zorg je als gemeente voor voldoende wandelpaden, fietspaden en losloopgebied? Gewoon, alles tegelijk.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

"  

Wij hebben hier ook normalere uitrengebieden hoor, maar ik vind de bechrijving zo lomp, op de site gemeente staat groene bord uitren gebied waar honden onbezorgd kunnen spelen, oranje losloop gebied waar goed opgelet moet worden en rood verboden voor honden. Hier worden alleen groene en rode geplaatst. Terwijl er een heleboel gebieden oranje zouden moeten zijn. Dan de gebieden die mooi voor honden zijn en waar ze ook los mogen lopen, wordt ook meteen mountainbike gebied, paardrij gebied, gooien ze een asiel in (waardoor er mega veel honden aan de lijn lopen die echt niet met andere honden kunnen) en maken ze het vrij voor vissers.

 

Geld trouwens ook voor het strand, het strand dat hier bedoeld is voor honden, is ook voor kitesurfers en windsurfers, waardoor de honden bijv. is levens gevaarlijk voor de honden, met de dunne lijnen van die kite die rakelings over het strand schieten en het water kunnen ze al helemaal niet in.Of een gebied waar het losloop gebied aan het verboden voor honden gebied grenst, alsof een loslopende hond het bord kan lezen als die lekker aan het spelen is.  Ik heb liever 1 park voor losse honden, 1 park voor aangelijnde honden, 1 park voor paarden zonder honden, 1 park voor mountainbikes en honden aan de lijn o.i.d. Beter één park waar je echt lekker kan lopen dan 5 parken die het eigenlijk allemaal niet zijn en een hoop stroken langs een weg. (Als ik het over een park heb bedoel ik wel iets waar je minimaal 1,5 uur mag lopen.) "

 



Herkenbaar! Hier heb je een niet losloopgebied (kun je echt uren in lopen!) en een losloop (rondje van ong 3 kwartier)
In het losloopgebied loopt ook een paardenpad, en een moutainbikepad, terwijl dat in het niet losloop ook loopt en vele male groter is. Onbegrijpelijk. Daarbij worden in het losloopgebied ook nog geregeld iets georganiseerd voor mountainbikers en hardlopers. Er werd me zelfs gevraagd de hond aan te lijnen, terwijl ik in het losloopgebied liep! Onbegrijpelijk, en dat heb ik ook niet gedaan. Dat ze dat maar aan de "overkant" doen, zoals wij dat noemen.
Ik vind een losloopgebied ook een route van ongeveer 2 uur zou moeten zijn, en iets van een stuk water om lekker af te koelen. Zonder paardenpaden en fietspaden.

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank 3 doggies

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Ik heb hier in de directe omgeving 5 uitlaatplekken die soort van fatsoenlijk zijn, alleen allemaal hebben ze een grote maar.

1 ligt midden in een woonwijk en dat is gewoon een rondje door de parken in de woonwijk, op zich niks mis mee, als je hond even bij je roept voor fietsers, het grootste probleem is, dat iedereen zijn hond hier maar los gooit uit alle aangrenzende woonwijken en er vervolgens niet meer naar omkijkt en er heel veel verknipte honden lopen, honden die doodsbang zijn en honden die aggresief zijn, dus ik ga daar voor mijn plezier in ieder geval niet heen.

1 is een redelijk park kan je makkelijk een uur in lopen, alleen er staat niet aangegeven waar je los mag en waar het verboden voor honden is, er zit een manege in en een dierenasiel en het is een mountainbike gebied, ik loop daar wel het meest, want ik roep me honden gewoon bij me met fietsers paarden enz. en voor de rest is het een leuk afwisselend gebied.

1 is maar de helft van het jaar toegankelijk de rest van het jaar is het ligweide, (waar zoveel ganzenpoep ligt dat niemand er wil liggen). Het nadeel daaraan is het ligt direct langs een 80 km weg en er zijn elk weekend vis en radiagrafische miniatuurbouw wedstrijden en die vissers trappen dus je hond weg als die even in de buurt komt en elke 5 meter zit een visser en de radiografische mensen waarderen het niet als de hond bij hun auto/boot/vliegtuig komt kijken en er is een paardenpad doorheen.

1 is voor het grootste gedeelte aangelijnt en heeft verspreid 2 kleine stroken waar de honden los mogen, deze stroken zijn omheind met een hek van 1 meter (waar elke hond overheen springt of onder door loopt en ontsnapt je hond dan krijg je meteen een boete van 180 euro, en omdat het een omheind veld is is er gewoon niet zo veel aan.

1 is oke maar klein met fietsers en daar komen ook veel te veel mensen met honden is ook oke en daar kom ik dus ook regelmatig.

 

Je hebt dus 5 recreatie parken (eigenlijk 6) en daarom zei ik in de andere post, doe er een voor loslopende 1 voor aangelijnd en de rest voor andere hobbies. Het jammerste vind ik, dat de gemeente alleen ziet dat er overlast is van honden, maar vervolgens niet achterhaald waardoor die overlast precies komt.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Beenriem.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^