Je hond loslopen laten zonder boete te krijgen:

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

"  
Blijf wel even on-topic. Dit gaat niet over vervelende mensen met vervelende honden. Dit gaat over een oplossing voor het krijgen van boetes terwijl je niet echt iets verkeerd doet.lees even de specifieke situatie dat ik als voorbeeld gebruikte. "

 

Pardon? Jij hebt het over 'geweldige oplossing' om hond los te laten lopen waar het niet mag, ik reageer op JOUW bericht over de ongeschreven regel om je hond aan te lijnen als je een ander tegenkomt, dat haast niemand dat doet, dat ik last heb van die Fikkies die loslopen waar het niet mag.

Want dat zíjn toch vervelende mensen met vervelende honden? 

Hoezo is dat niet on topic? Leg mij dat eens even uit, want ik snap het niet.

 

Ik snap het hele nut van deze tip trouwens niet, zal wel aan mij liggen.

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Als ieder baasje verstandig en sociaal zou zijn en de hond onder

alle omstandigheden onder controle zou staan, dan zou ik hier geen 

problemen mee hebben. Maar dat is gewoon niet zo.

Hoe vaak ik baasjes zie met een hond aan de lange lijn of los, die verwoed lopen te bellen, internetten of appen ? Die niet eens in de gaten hebben of en wanneer hun hond zijn behoefte doet? Schering en inslag. Een hele tijd geleden zat een vrouwtje op de rand van de

zandbak met 2 kleine kinderen en een Stafford, weliswaar aan

een flexlijn, maar helemaal afgerold en ze zag niet eens wat er om haar heen gebeurde, omdat ze met haar tablet of telefoon bezig was. 

Mensen zijn niet allemaal sociaal, weten vaak totaal niets van hondengedrag en honden staan niet allemaal onder controle. En als je er al iets van zegt, krijg je ook nog vaak een grote mond.

honden page profiel RobbieRobbie

honden foto van Robbie

"  
Zie de reactie eronder..
 
"Maar goed,
dat was dan enigszins off-topic.
 
On-topic: 
Slecht idee. Je gaat niet te pronk lopen met een stroomband, ook al is die niet werkzaam. Daarbij heb je je aan de regels te houden, die zijn er met reden." 
 
Als je zo nodig de regels wilt overtreden, dan heb je ook de consequenties te accepteren. Dan ga je niet een spelletje spelen 'hoe kan ik meneer officier om het tuintje leiden'.  "

 

Er is totaal geen reden voor deze persoonlijke aanvallen.
Ik sta open voor jouw meningen en argumenten maar als je me persoonlijk gaat aanvallen en beschuldigen van dingen dat in principe nergens op slaan (zoals dat ik zo graag regels wil overtreden) dan heb ik liever dat je niet reageert.


En je bent wederom off-topic. Ik vroeg niet naar de mening over het "pronken" met een teletac. Als je daar op tegen bent, prima. Maar daar hebben we het niet over. Als je het daar over wilt hebben dan kun je beter even een nieuw topic aanmaken.

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"  
Zien loslopen doet loslopen? Écht? Je gaat je hond toch niet serieus loslaten als je weet dat dat niet kan? Sterker nog. Er zijn mensen mensen bij mij in de straat die er zelfs voor kiezen om niet eens naar een losloop gebied te gaan omdat ze hun hond niet volledig onder controle hebben... Een bredere kijk hebben ben ik met je eens. Maar dat heeft net als jouw "Verantwoordelijkheid" en "consequenties accepteren" niets te maken met waar we het over hebben.Zou jij zelf je hond loslaten terwijl het niet kan puur en alleen omdat je het een ander ziet doen? Zeg eens eerlijk... "

 

Nee, ik laat mijn hond niet los. Het doet hem geen goed. Maar ik zie hier in de wijk wel het gros loslopen 'want tja...bijna iedereen doet het' en waar moet het dan? Ze moeten toch kunnen spelen en de benen strekken...

 

Die grasveldjes waar jij het over hebt worden soms ware loslopende honden verzamelplaatsen met ongeleide projectielen en kleumende baasjes. En die projectielen staan beslist niet allemaal in een kleine kring om het baasje heen. Heb er al genoeg weg moeten sturen die alsnog komen buurten, zelfs als wij heel duidelijk afstand nemen en andere route verkiezen. Een van die grasveldjes ligt tegenover mijn huis, ik moet daar langs om thuis te komen. Daar kun je leuk je hond losgooien, of leuker nog, met de werpstok. Een grasveld aan de toegangsweg van de wijk. Andere fikkies en rakkers vinden dat ook leuk denken hun baasjes.

 

Als het een goede gewoonte is om je hond aangelijnd in de wijk uit te laten voed je elkaar daarin op. Dat kan dus twee kanten uit. Hier lijkt het de kant uitgegaan te zijn van losloopgebied. Ik krijg zelfs regelmatig de vraag; " kan hij niet los?" (Nee, de jouwe ook niet). 

 

Hoe vaak ik hier gierende banden hoor van automobilisten die nog net op tijd kunnen remmen omdat fikkie en rakker in hun speelmomentje van het gras afrollen of pluto aan de overkant van de weg willen begroeten en mee te spelen vragen. Honden die tenauwernood kunnen wachten tot ze over mogen om bij dat veld te komen omdat het daar dolle pret is. Leuk is dat voor een automobilist die ziet dat de bijna in actie hond niet aangelijnd staat te trappeken en niet niet wetend of de hond zal wachten of over scheurt.

 

 

Ja, er zijn zat mensen die hun hond laten maar pierewaaien omdat het een 'goede sociale gewoonte' lijkt te zijn, zonder dat ze in de gaten hebben dat het dus niet risicoloos kan of rekening te houden met de bult stress die ze bij hun eigen hond veroorzaken omdat deze zoveel vrijheid niet aankan. Mensen 'denken' (of willen denken) dat hun fikkie, rakker of pluto dat kan en gaan er vanuit dat het wel losloopt zonder rekening te houden met de wereld om hen heen. Gewoon .... omdat het kan.

honden page profiel RobbieRobbie

honden foto van Robbie

"  
Pardon? Jij hebt het over 'geweldige oplossing' om hond los te laten lopen waar het niet mag, ik reageer op JOUW bericht over de ongeschreven regel om je hond aan te lijnen als je een ander tegenkomt, dat haast niemand dat doet, dat ik last heb van die Fikkies die loslopen waar het niet mag.
Want dat zíjn toch vervelende mensen met vervelende honden? 
Hoezo is dat niet on topic? Leg mij dat eens even uit, want ik snap het niet.
 
Ik snap het hele nut van deze tip trouwens niet, zal wel aan mij liggen. "

 

Ok. Het kan dat je het niet snapt. Ik heb het ook toegelicht in een later bericht. Wellicht heb je dit niet gelezen en is dat de oorzaak van de verwarring

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

"  
Er is totaal geen reden voor deze persoonlijke aanvallen.Ik sta open voor jouw meningen en argumenten maar als je me persoonlijk gaat aanvallen en beschuldigen van dingen dat in principe nergens op slaan (zoals dat ik zo graag regels wil overtreden) dan heb ik liever dat je niet reageert.
En je bent wederom off-topic. Ik vroeg niet naar de mening over het "pronken" met een teletac. Als je daar op tegen bent, prima. Maar daar hebben we het niet over. Als je het daar over wilt hebben dan kun je beter even een nieuw topic aanmaken. "

 

Ho eens even. 

Het woord 'je' kan gebruikt worden i.p.v. het woord 'men'/'iemand'. Het gaat dus in mijn stuk tekst niet over Jou, maar over 'de mensen'. En ook de rest van het stukje is gewoonweg een reactie op jouw tip over het gebruik van een (niet werkende) stroomband om boetes te voorkomen. Dat is precies waar je (in dit geval dus jij, niet 'men') het over hebt.. 

 

Edit: kortom het was dus allerminst een persoonlijk aanval.. gewoonweg een misinterpretatie van het woord 'je'

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Briljant idee hoor, poe hee! 
 
Ik heb d'r ronduit een schurfthekel aan als mijn hond wordt belaagd door een illegale losloper, al heeft het beest 300 elektrische halsbanden om: aanlijnplicht is aanlijnplicht. En een uitgeschakelde elektrische halsband is dus níet aangelijnd  "

 Hier sluit ik mij bij aan. Als ik wil dat mijn hond losloopt dan doe ik daar moeite voor. Ik gooi ze in de auto en rijd naar een heerlijk losloopgebied waar nauwelijks honden komen en heb ik even geen auto dan pak ik mijn fiets.

Hoe moeilijk kan het zijn om op een verantwoorde manier met je eigen hond om te gaan.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

"  Bij het merk hond dat jij hebt kan dat, ja. Maar bij de meeste herders, of in mijn geval een wolfhond of ieder andere hond met een ondernemend karakter is het toch een heel ander verhaal. 

 eens, ik merk dat gijs toch zeker wel 2x in de week los moet kunnen lopen, dat is voor hem totaal iets anders dan aan de lijn lopen

 

maar wij gaan  aar een gebied waar dat mag, zou het niet mogen dan neem ik het risico op een  boete voor lief

eerlijk gezegd heb ik nog nooit een politieagent midden in een bos gezien, maar goed, mocht ik er een tegenkomen en hij geeft me een boete dan neem ik die netjes aan

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"  Bij het merk hond dat jij hebt kan dat, ja. Maar bij de meeste herders, of in mijn geval een wolfhond of ieder andere hond met een ondernemend karakter is het toch een heel ander verhaal. Die moeten achter stokken en ballen aanrennen of zwemmen. Want ook bij het zwemmen heb je een probleem. Een zwemmende hond in een meer gaat nergens heen, maar het mag niet. Je doet niets fout, niemand heeft last van je, maar toch krijg je een boete. "

 

En jouw type 'wolfhond' wil je dan aan z'n ondernemende behoefte tegemoet komen met hollen achter stok of bal op een grasveldje? 

 

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  
En jouw type 'wolfhond' wil je dan aan z'n ondernemende behoefte tegemoet komen met hollen achter stok of bal op een grasveldje? 
 
  "

 Scherp opgemerkt,je kiest een ras,kijkt of de leefomgeving geschikt is voor de hond. Je kijkt of je de hond kan geven wat hij nodig heeft, daar hoort ook een fatsoenlijke beweging bij. Bij sommige rassen kost dat wat meer moeite maar ik ga ervan dat dit ingecalculeerd wordt bij de raskeuze.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"  Scherp opgemerkt,je kiest een ras,kijkt of de leefomgeving geschikt is voor de hond. Je kijkt of je de hond kan geven wat hij nodig heeft, daar hoort ook een fatsoenlijke beweging bij. Bij sommige rassen kost dat wat meer moeite, maar ik ga ervan dat dit ingecalculeerd wordt bij de raskeuze. "

 

Ik doe niets liever dan op trektocht gaan door velden, over schouwpaden en landwegen. Samen ondernemen, samen ontdekken, samen spelen, samen speuren, samen picknicken. Liefst grote stukken route waar weinig anderen komen. Heerlijk  Dat is enorm versterkend voor de band en intens bevredigend. Kan zowel aangelijnd als los (waar dat mag en kan). Helaas, voor mij, nu een hond voor wie dat wat lastiger ligt, dus niet meer eindeloos op speurtocht. Maar binnen zijn kunnen blijf ik de grenzen wat oprekken.

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

"  Bij het merk hond dat jij hebt kan dat, ja. Maar bij de meeste herders, of in mijn geval een wolfhond of ieder andere hond met een ondernemend karakter is het toch een heel ander verhaal. Die moeten achter stokken en ballen aanrennen of zwemmen. Want ook bij het zwemmen heb je een probleem. Een zwemmende hond in een meer gaat nergens heen, maar het mag niet. Je doet niets fout, niemand heeft last van je, maar toch krijg je een boete. "

 

Uhh ik heb 2 herders . Zwemmen kunnen ze bij de loslooproute, waar ik in 15 min met de auto ben. Apporteren doe ik eigenlijk zelden, ga liever steppen of fietsen, is ook nog beter voor de gewrichten. Overigens zou ik ook niet gaan apporteren op een parkeerplaats of asfalt, rennen ze de hele voetzolen kapot (dit gezien je tip aan mensen die hun hond nu los kunnen laten ravotten in de stad).

 

Mijn honden lopen weleens los hoor, hier op de lege kavels van het industrieterrein, maar ik ga ze geen nepband omdoen om een boete te vermijden. Krijg ik er een, is het maar zo. Maar eerlijk, 80% van de normale wandelingen lopen ze gewoon vast en doe ik oefeningetjes, zoekspelletjes met ze, vinden ze helemaal prachtig.

 

Mijn honden hebben geen wandelen nodig waarbij ze kunnen rennen of zwemmen, die hebben mentale uitdaging nodig. Wat ze krijgen bij de hondentraining treibbal, behendigheid en dogfrisbee. Of langs de step bijvoorbeeld, dan moeten ze tenminste samenwerken met mij als baas (wat een herder dus nodig heeft). Wandelen is bij ons juist tijd om te relaxen, lekker sjokken samen met de baas met hier en daar een spelletje en dat kan prima aan het lijntje

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Zo jammer dat de "eens" en "oneens" knoppen er niet meer zijn.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"  
Dat een TT omhebben aanzien wordt als 'aangelijnd' lopen.
Met TT om mogen ze dus nog steeds niet loslopen. "

 een TT die stroom stoten geeft is hier verboden.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"  een TT die stroom stoten geeft is hier verboden. "

 

in belgie? Nee hoor

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Zo jammer dat de "eens" en "oneens" knoppen er niet meer zijn. "

 

Ja, best wel he 

 

Ik snap het gewoon écht niet.

 

Robbie, een oprechte vraag, ik hoop dat je de tijd neemt om het te lezen én te beantwoorden.

 

Wáárom moet je zo nodig je hond los laten lopen waar het niet mag? Oké, misschien is ie superbraaf, maar óók een superbrave hond heeft wel eens een trosje bananen in de oren en luistert dan eens even níet naar de baas, daar is het een hond voor tenslotte.

Stormt op een ander af, hond, volwassen persoon of kind. Die ander schrikt zich helemaal het apenzuur want heeft slechte ervaringen met honden of is er gewoon bang voor (zeker zo'n grote als jij hebt).

De belaagde hond gaat in paniek gillen óf denkt 'ho even!' en gaat gelijk in de aanval.

De volwassen persoon denkt 'ho even!' en brult je hond weg, die daar geen sjoege aan geeft en gebruikt vervolgens 'De Voet'.

Het kind raakt in paniek en rent weg, waardoor jouw hond denkt 'jaaa, leuk, speleeeen!' en rent achter een gillend kind aan.

 

Ik zeg niet dát het gebeurd, maar het kan altijd gebeuren. Hoe ga je daar dan mee om? Hoe reageer je? Of ben jij ook het type 'hij doet niks hoor!'

 

Er zijn mensen (zoals ik dus) die bewust gebieden met aanlijnplicht opzoeken. Ik wíl niet lastig gevallen worden door de hond van een ander. Mijn hond idem dito. Die heeft een aantal negatieve ervaringen met loslopende honden, waarvan 1 ook op een gevecht is uitgedraaid (terwijl ze pas 6 maanden oud was). En het wandelgenot in gebieden met aanlijnplicht is steeds minder. Ik moet ogen in mijn achterhoofd hebben, loop gespannen rond want misschien loopt er wel een grote, losse hond achter de bocht.

 

Dit is écht een gemeende vraag van mij: WÁÁROM?

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

"  
Ja, best wel he 
 
Ik snap het gewoon écht niet.
 
Robbie, een oprechte vraag, ik hoop dat je de tijd neemt om het te lezen én te beantwoorden.
 
Wáárom moet je zo nodig je hond los laten lopen waar het niet mag? Oké, misschien is ie superbraaf, maar óók een superbrave hond heeft wel eens een trosje bananen in de oren en luistert dan eens even níet naar de baas, daar is het een hond voor tenslotte.
Stormt op een ander af, hond, volwassen persoon of kind. Die ander schrikt zich helemaal het apenzuur want heeft slechte ervaringen met honden of is er gewoon bang voor (zeker zo'n grote als jij hebt).
De belaagde hond gaat in paniek gillen óf denkt 'ho even!' en gaat gelijk in de aanval.
De volwassen persoon denkt 'ho even!' en brult je hond weg, die daar geen sjoege aan geeft en gebruikt vervolgens 'De Voet'.
Het kind raakt in paniek en rent weg, waardoor jouw hond denkt 'jaaa, leuk, speleeeen!' en rent achter een gillend kind aan.
 
Ik zeg niet dát het gebeurd, maar het kan altijd gebeuren. Hoe ga je daar dan mee om? Hoe reageer je? Of ben jij ook het type 'hij doet niks hoor!'
 
Er zijn mensen (zoals ik dus) die bewust gebieden met aanlijnplicht opzoeken. Ik wíl niet lastig gevallen worden door de hond van een ander. Mijn hond idem dito. Die heeft een aantal negatieve ervaringen met loslopende honden, waarvan 1 ook op een gevecht is uitgedraaid (terwijl ze pas 6 maanden oud was). En het wandelgenot in gebieden met aanlijnplicht is steeds minder. Ik moet ogen in mijn achterhoofd hebben, loop gespannen rond want misschien loopt er wel een grote, losse hond achter de bocht.
 
Dit is écht een gemeende vraag van mij: WÁÁROM? "

 Ik snap dat dus ook niet zo goed. Juist hierdoor ontstaan de gevallen 'hond heeft fietser gebeten terwijl hij eerst nooit opkeek naar fietsers'. Of idd kind trauma omdat hond er achter aan ging. Het risico weegt mij niet op tegen de 'voordelen'. En je kan nog zo vlot de hond bij je roepen, er kan altijd iets onverwachts gebeuren.

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Mellow, Pauline, helemaal mee eens!

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Onderhand lopen er twee totaal verschillende dingen door elkaar:

- de ergernis over niet luisterende loslopers die ongecontroleerd alles en iedereen lastig vallen, terwijl de baas daar sch*t aan heeft en Fikkie gewoon zijn gang laat gaan.

- de ergernis van mensen met een goed luisterende hond die niemand lastig valt, maar die niet los mag lopen, ook niet waar het prima zou kunnen.

Wat het eerste betreft, helaas trekt dit soort baasjes zich in het algemeen net zo weinig aan van regels als van fatsoen. De tip van Robbie zal daar dus niets aan veranderen, dit is gewoon een probleem en al helemaal aanlijngebieden. Met als gevolg, als er veel klachten komen, dat "de hondenoverlast" weer hoog op de gemeente agenda komt, er weer strengere regels voor honden komen en de goede baasjes er weer onder moeten lijden.

Wat het tweede punt betreft, helaas maken veel gemeenten, in ieder geval hier in de buurt, zich makkelijk af van de roep om losloopgebieden door allerlei loze stukjes berm langs drukke wegen als 'losloopgebied' te bestempelen. Ieder weldenkend mens kan wel bedenken dat dit totaal ongeschikt is.
Terwijl er zat achterafveldjes en rustige plekjes zijn, buiten de normale doorgangs routes, waar haast niemand komt en waar een goed luisterende hond uitstekend even lekker los zou kunnen rennen, maar waar je vervolgens een boete voor kan krijgen. Dat is niet logisch. Zeker als de hond niemand lastigvalt, sowieso gewoon bij de baas komt als er toch iemand aan zou komen, is er eigenlijk geen echte reden waarom de betreffende hond niet los zou kunnen.
Behalve dan dat er door die asoloslopers allerlei strenge regels zijn opgesteld, zie het eerste punt.

honden page profiel bassiebassie

Ik zou prima met 200km/h door de binnenstad kunnen scheuren zonder dat er iemand gewond raakt. En toch mag het niet......zo raar! En echt hoor niemand raakt gewond........Ondanks dat ik de beste remmen op mijn auto heb mag het toch niet. Ik snap soms helemaal niets van die regels. Ze willen me volgens mij alleen maar tegenwerken met die strenge regels. Ik weet zeker dat er veel meer mensen zijn die dat ook kunnen, behalve dan die asorijders.

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" Onderhand lopen er twee totaal verschillende dingen door elkaar:

- de ergernis over niet luisterende loslopers die ongecontroleerd alles en iedereen lastig vallen, terwijl de baas daar sch*t aan heeft en Fikkie gewoon zijn gang laat gaan.

- de ergernis van mensen met een goed luisterende hond die niemand lastig valt, maar die niet los mag lopen, ook niet waar het prima zou kunnen.

Wat het eerste betreft, helaas trekt dit soort baasjes zich in het algemeen net zo weinig aan van regels als van fatsoen. De tip van Robbie zal daar dus niets aan veranderen, dit is gewoon een probleem en al helemaal aanlijngebieden. Met als gevolg, als er veel klachten komen, dat "de hondenoverlast" weer hoog op de gemeente agenda komt, er weer strengere regels voor honden komen en de goede baasjes er weer onder moeten lijden.

Wat het tweede punt betreft, helaas maken veel gemeenten, in ieder geval hier in de buurt, zich makkelijk af van de roep om losloopgebieden door allerlei loze stukjes berm langs drukke wegen als 'losloopgebied' te bestempelen. Ieder weldenkend mens kan wel bedenken dat dit totaal ongeschikt is.
Terwijl er zat achterafveldjes en rustige plekjes zijn, buiten de normale doorgangs routes, waar haast niemand komt en waar een goed luisterende hond uitstekend even lekker los zou kunnen rennen, maar waar je vervolgens een boete voor kan krijgen. Dat is niet logisch. Zeker als de hond niemand lastigvalt, sowieso gewoon bij de baas komt als er toch iemand aan zou komen, is er eigenlijk geen echte reden waarom de betreffende hond niet los zou kunnen.
Behalve dan dat er door die asoloslopers allerlei strenge regels zijn opgesteld, zie het eerste punt. "

 Een hond blijft een hond en kan onverwacht reageren, hoe goed hij normaal ook luisterd. En er is maar 1 onverwacht moment nodig om veel schade aan te richtin.  Het zijn juist altijd de honden waar het niet van verwacht word. Ben het wel met je eenz dat de gemeente wat beter geplaatste losloopgebieden mag maken.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Beetje eigenaardige reactie met een vergelijking die helaas niet van toepassing is.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

"  Een hond blijft een hond en kan onverwacht reageren, hoe goed hij normaal ook luisterd. En er is maar 1 onverwacht moment nodig om veel schade aan te richtin.  Het zijn juist altijd de honden waar het niet van verwacht word. Ben het wel met je eenz dat de gemeente wat beter geplaatste losloopgebieden mag maken. "

 


Ja precies. Daarom zijn die losloopgebieden langs drukke wegen ook helemaal niet geschikt als losloopgebied.
En die rustige achteraf veldjes juist wel.
Het enige verschil tussen boete of niet is een groen bordje, dat heeft niets met veiligheid of 200 km per uur rijden te maken.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"  
in belgie? Nee hoor "

 De verkoop is niet verboden maar het gebruik ervan wel. De dierenwelzijnswet zegt dat je een dier geen vermijdbare pijn mag toedienen en daar valt het gebruik van een stroomband onder.

honden page profiel bassiebassie

"  

Ja precies. Daarom zijn die losloopgebieden langs drukke wegen ook helemaal niet geschikt als losloopgebied.

En die rustige achteraf veldjes juist wel.

Het enige verschil tussen boete of niet is een groen bordje, dat heeft niets met veiligheid of 200 km per uur rijden te maken. "

 


Waarom heeft dat niets met veiligheid te maken? Wat nou als ik daar wil lopen met mijn alles verscheurende hond omdat ik daar geen loslopende honden tegenkom.....of toch wel? En als jouw hond nou net naar mijn hond toegaat....dat doet 'ie anders nooit..... En die 200km/h uur? Ik rij toch ook niemand aan. Dus volkomen veilig!

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

"  
Ja precies. Daarom zijn die losloopgebieden langs drukke wegen ook helemaal niet geschikt als losloopgebied.
En die rustige achteraf veldjes juist wel.
Het enige verschil tussen boete of niet is een groen bordje, dat heeft niets met veiligheid of 200 km per uur rijden te maken. "

 Mee eens dat ze meer geschikt zijn, maar helaas zijn het dan nog steeds geen losloopveldjes. Andere mensen rekenen niet op loslopende honden en of dat nu een kind, fietser,  skater of andere hondeneigenaar is, de hond hoort gewoon aangelijnd. En nogmaals je hond mag dan nog zo goed luisteren, hij zal maar eens die ene keer het niet doen en een fietser perforeren, een kind omver rennen of naar een agressieve/loopse/ bange hond toegaan.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Ter illustratie, een tijdje terug mochten hier in het plaatselijke hondenparkje officieel de honden maar op een paar veldjes los en dan weer niet op het wandelpad ertussen. Werden serieuze boetes uitgedeeld wie toch o ramp o ramp zijn hond al wandelend van het ene veldje naar het andere niet aanlijnde.
Toen werden gezien de onduidelijk bordjes nieuwe geplaatst en mochten honden opeens wel gewoon los in het hele park.

Waren de mensen die hun hond eerst niet tussendoor aanlijnden dan zo vreselijk onveilig en slecht bezig? En is het nu er een groen bordje staat ineens wel veilig geworden?

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" Ter illustratie, een tijdje terug mochten hier in het plaatselijke hondenparkje officieel de honden maar op een paar veldjes los en dan weer niet op het wandelpad ertussen. Werden serieuze boetes uitgedeeld wie toch o ramp o ramp zijn hond al wandelend van het ene veldje naar het andere niet aanlijnde.
Toen werden gezien de onduidelijk bordjes nieuwe geplaatst en mochten honden opeens wel gewoon los in het hele park.

Waren de mensen die hun hond eerst niet tussendoor aanlijnden dan zo vreselijk onveilig en slecht bezig? En is het nu er een groen bordje staat ineens wel veilig geworden? "

 Het gaat toch niet over 1 specifiek voorbeeld maar over het algemeen. Ik neem aan dat mensen die niets met honden te maken willen hebben het park van je voorbeeld zowiezo mijden. Het gaat hier over het algemeen

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Ik denk dat hier een belangrijk verschil van inzicht zit. Het gaat niet om in het algemeen elke hond zomaar overal loslaten, dus ook op plekken waar hij fietsers en anderen honden en kinderen etc. lastig kan vallen en een gevaar voor zijn omgeving kan vormen. Natuurlijk is dat niet in orde.

Het gaat juist om plekken waar een hond prima veilig en zonder overlast los zou kunnen, maar waar het alleen niet mag.

En even ter geruststelling, ik ga altijd gewoon naar een losloopgebied met mijn honden, vind ik sowieso fijner lopen dan in de stad.

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Er werd hier gesproken over loslaten op parkeerplaatsen in de stad, daar lijkt mij dit altijd van de orde. Maar ook op afgelegen plekken kom je toch altijd wel mensen tegen? Of misschien zoek ik dan verkeerd :)

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: karin
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^