~ 104 Weeks of Aiden ~ Van baby tot volwassen hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Weylyn (Gast)

Het is zoals Tamara en Van(lynn) al zeggen
Niet elke Tamaskan kan probleemloos los of met eigen geslacht goed door de bocht
Grotendeels is dat ook afhankelijk welke lijnen er achter de hond zit.

Wel is de ervaringg dat als het niet samen gaat de reuen beter en eerder uit elkaar te halen zijn en dat de teven veel feller daarin zijn.

Met de Tamaskan is het echt wat jou verwachtingen zijn en beeld in combinatie van een bepaalde combi. Ook uit 1 combi zijn er gewoon pups die niet in jouw situatie passen. 
De tamaskan is een oertype die ondanks uit verschillende rassen is opgebouwd net niet aan die rassen voldoet ( tenslotte is het ook de bedoeling dat ze net minder op bepaalde punten score of juist net meer) Als je dus een Tamaskan neemt in vergelijking tot een ander ras kom je idd van een koude kermis thuis.

Laat je goed informeren als je voor een Tamaskan gaat, zoek ze live op en dan niet 1 of 2 maar liefst zoveel mogenlijk. Ga eventueel met wandelingen mee zodat je ook de verschillende zich live zien gedragen in een groep etc etc

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

Ik weet natuurlijk erg goed dat niet elke hond hetzelfde is, het niet zeker is dat de hond goed los kan lopen, dan er mogelijk problemen kunnen komen als er nog een andere hond in huis is en dat het natuurlijk niet zo is dat de Tamaskan het goede van een herder en het goede van een oerras heeft, om het maar zo te zeggen. En dat er vooral bij zo'n nieuw ras ook veel afhangt van welke rassen er (vooral) in de voorouders zitten. Er is al research gedaan en er zal ook zeker nog meer komen als we er beide echt voor willen gaan. Ik weet dat vriendlief het graag heeft dat een volgende hond wel los kan (of dat de kans daarop in ieder geval groter is) en dat hij het liefst een reu heeft. Dus er zal ook gesproken worden over de kwestie 'als het loslopen echt niet lukt', en over 'als de fokker vindt dat een teefje beter zou passen' etc. etc. 

 

Wel bedankt voor jullie extra info :)

Maar dit topic gaat natuurlijk over kleine  (nuja.. toch al redelijk grote) prachtige Aiden. 

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

"  

De meeste Tamaskans kunnen redelijk goed loslopen maar zeker niet allemaal en niet altijd probleemloos.

Ook niet alle reuen gaan zonder problemen met andere reuen(ook teven gaan niet altijd samen). Er zitten rassen in de Tam waar agressie jegens sexegenoten redelijk normaal is, je moet er dus wel rekening houden dat dit er wel eens uit kan komen.


Wat betreft het herder en oertype, de Tamaskan is niet beide werelden samen. Vanuit dat oogpunt ben ik ook aan de Tamaskan begonnen maar ben van een hele koude kermis thuis gekomen, de Tam is absoluut geen herder.

Een Tamaskan uit een outcross nest met een herder ouder zou misschien wel wat voor je kunnen zijn. "

 



mijn oscar is wel best of both worlds hoor. nooit gedacht maar zoals het er nu naar uitziet gaan wij de gehoorzaamheid in.

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Aiden is totaal geen hondje om lekker mee te werken. Daar heeft hij echt niet genoeg concentratie/aandacht voor.

Aiden is meer een hondje waar je lekker mee de bossen in gaat, of het strand op! Dan luistert hij als de beste en heb je geen problemen met hem. Maar ooh wee als je geforceerd iets aan hem vraagt ;)

 

Nee, Aiden is een echte wolfhond, voor 200%

weylyn (Gast)

Beide hebben jullie dan ook van de broers degeen die het best in jullie situatie past he Tamara en Martine ;) 

 

Ook juist dus het grote verschil tussen Aiden en Ossi...oeps Oscar ;) geeft dus al aan hoe groot het verschil van karakter kan zijn in 1 en hetzelfde nest 

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

" Beide hebben jullie dan ook van de broers degeen die het best in jullie situatie past he Tamara en Martine <img class=" /> 

 

Ook juist dus het grote verschil tussen Aiden en Ossi...oeps Oscar <img class=" /> geeft dus al aan hoe groot het verschil van karakter kan zijn in 1 en hetzelfde nest  "

 



uhm nou gehoorzaamheid past hier niet echt hoor, maar ach als hij blij is ben ik het ook.

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

"  

Jaa, herkenbaar!

 

Ik vind de aandacht tot nu toe goed te verdelen. Het gaat eigenlijk vanzelf. De ene dag vraagt Aiden meer aandacht, de andere dag heeft Odi het harder nodig. Ik ga niet zitten van: ''Oké, ik heb een uurtje met jou gespeeld, nu is Odi aan de beurt hoor...''

Laat het lekker de vrije loop en gaat tot nu toe prima. "

 

wat ik juist ervaar is dat het veel makkelijker is de aandacht te verdelen als je meer honden hebt. Ik heb ook het idee dat meerdere honden samen veel minder aandacht van de baas nodig hebben omdat ze ook elkaar hebben. Weet niet of jij dat ook zo ervaart? Ik moet zeggen dat hayzel tevreden houden me meer energie heeft gekost dan dat het nu kost om hayzel en finn samen tevreden te houden. Alleen evt met cursussen zit je wel dubbel. Maar ook hier wordt echt niet om en om aandacht gegeven. Soms mag hayzel mee, soms finn, soms allebei. Afhankelijk van de activiteit (zo hoef ik hayzel echt niet mee naar een animal event te nemen terwijl finn dat prachtig vindt en andersom gaat hayzel mee met steppen, fietsen etc terwijl dat niks voor finn is).

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

"   wat ik juist ervaar is dat het veel makkelijker is de aandacht te verdelen als je meer honden hebt. Ik heb ook het idee dat meerdere honden samen veel minder aandacht van de baas nodig hebben omdat ze ook elkaar hebben. Weet niet of jij dat ook zo ervaart? Ik moet zeggen dat hayzel tevreden houden me meer energie heeft gekost dan dat het nu kost om hayzel en finn samen tevreden te houden. Alleen evt met cursussen zit je wel dubbel. Maar ook hier wordt echt niet om en om aandacht gegeven. Soms mag hayzel mee, soms finn, soms allebei. Afhankelijk van de activiteit (zo hoef ik hayzel echt niet mee naar een animal event te nemen terwijl finn dat prachtig vindt en andersom gaat hayzel mee met steppen, fietsen etc terwijl dat niks voor finn is). "

 

Klopt, dat heb ik net zo.
Nu had ik Sascha en Odi natuurlijk al, en Sascha is nooit echt veel eisen stelde aan een gemiddelde dag.
Maar nu met zijn drieën, houden ze elkaar makkelijk bezig.
Aiden heeft alleen wat meer energie dan de andere twee, dus die krijgt extra wandelingen en hersenwerk.

 

Ik merk dat Aiden vaker mee gaat dan Odi, maar dat is om het simpele feit dat Aiden gewoon meer prikkels kan verwerken dan dat Odi dat kan.
Met Odi maak ik vooral aangelijnde wandelingen met lekker veel oefeningen.
Aiden gaat mee naar sociale evenementen en losloopwandelingen.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Tamara en Maxlisa, mag ik jullie dan nog de vraag stellen over hoe het gemiddeld gaat met alleen thuis blijven? Ik snap dat dit ook per hond kan verschillen, maar ik zou graag jullie ervaringen horen

 

 

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

" Tamara en Maxlisa, mag ik jullie dan nog de vraag stellen over hoe het gemiddeld gaat met alleen thuis blijven? Ik snap dat dit ook per hond kan verschillen, maar ik zou graag jullie ervaringen horen
 
  "

 

Op het moment kan Aiden héél slecht alleen thuis zijn.
Als hij écht moe is en hij slaapt als je weggaat, kan hij 1-2 uurtjes alleen zijn.

Als hij niet moe is en gewoon ligt te chillen op de bank, en je vertrekt dan... Dan kun je binnen een half uur puin ruimen. Alles wat hij tegenkomt wordt versnipperd.

Aiden kan nog maar 20 minuutjes in de bench zitten.

 

Hij heeft geen verlatingsangst, maar verveelt zich gewoon heel erg snel.

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

" Tamara en Maxlisa, mag ik jullie dan nog de vraag stellen over hoe het gemiddeld gaat met alleen thuis blijven? Ik snap dat dit ook per hond kan verschillen, maar ik zou graag jullie ervaringen horen

 

  "

 



oscar kan een hele dag alleen thuis blijven (samen met max en lisa)
hij is vorige week 8 uur alleen geweest en niks aan de hand, geen gegil, gekrijs, geblaf of iets stuk of onzindelijk.
maar ik heb gewoon ook hele makkelijke en relaxte honden, het schijnt besmettelijk te zijn die relaxtheid.

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

"  

oscar kan een hele dag alleen thuis blijven (samen met max en lisa)
hij is vorige week 8 uur alleen geweest en niks aan de hand, geen gegil, gekrijs, geblaf of iets stuk of onzindelijk.
maar ik heb gewoon ook hele makkelijke en relaxte honden, het schijnt besmettelijk te zijn die relaxtheid. "

 Mijn honden zijn ook super relaxed in huis, maar Aiden neemt dat niet over hoor ;) 

Verveling is verveling en daar moet à la minute wat aan gedaan worden.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Haha, bedankt allebei! Ik wordt steeds verliefder op de tamaskan  sowieso komt er zolang Winter er is (en hopelijk is dat nog heel lang!) geen andere hond bij, maar daarna... Ik heb er nu een handjevol van mogen bewonderen en owwwww  

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

" Haha, bedankt allebei! Ik wordt steeds verliefder op de tamaskan  sowieso komt er zolang Winter er is (en hopelijk is dat nog heel lang!) geen andere hond bij, maar daarna... Ik heb er nu een handjevol van mogen bewonderen en owwwww   "

 Haha, snap ik best hoor! 

Houd er wel rekening mee dat sommige Tamaskans buitenshuis heel anders zijn dan thuis (in een veilige omgeving). 

Zo is Aiden buitenshuis echt een rustige lieverd. Maar in huis is hij een wervelwindje. ;) 

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

"  Haha, snap ik best hoor! 
Houd er wel rekening mee dat sommige Tamaskans buitenshuis heel anders zijn dan thuis (in een veilige omgeving). 
Zo is Aiden buitenshuis echt een rustige lieverd. Maar in huis is hij een wervelwindje. ;-)  "

 

Hoe bedoel je dat? Rustig en onrustig, of zenuwachtig o.i.d.? 

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

"  
Hoe bedoel je dat? Rustig en onrustig, of zenuwachtig o.i.d.?  "

 Nee, niet zenuwachtig. Gewoon druk. 

Kan ook aan zijn leeftijd liggen, maar het contrast is op dit moment heel erg groot. 

In huis is hij veel aan het rennen en spelen, uitdagen, grenzen verleggen... 

Buitenshuis is hij heel zoet; trekt niet aan de lijn, maakt rustig met iedereen kennis, gaat rustig liggen op een terrasje.

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

"  Nee, niet zenuwachtig. Gewoon druk. 
Kan ook aan zijn leeftijd liggen, maar het contrast is op dit moment heel erg groot. 
In huis is hij veel aan het rennen en spelen, uitdagen, grenzen verleggen... 
Buitenshuis is hij heel zoet; trekt niet aan de lijn, maakt rustig met iedereen kennis, gaat rustig liggen op een terrasje. "

 

Ah zo haha, dat is wel herkenbaar :) Zal ook wel een beetje de leeftijd zijn ^.^

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

"  Mijn honden zijn ook super relaxed in huis, maar Aiden neemt dat niet over hoor <img class=" /> 

Verveling is verveling en daar moet à la minute wat aan gedaan worden. "

 



was dat ook niet DE reden dat jij hem kreeg ;-)
dat hij niks overneemt van vooral Odi?


hier is het momenteel ook grenzen ontdekken en aftasten.
al heb ik geen wervelwind, dat durft hij ook niet dan komt max in aktie.

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

"  Mijn honden zijn ook super relaxed in huis, maar Aiden neemt dat niet over hoor <img class=" /> 

Verveling is verveling en daar moet à la minute wat aan gedaan worden. "

 



was dat ook niet DE reden dat jij hem kreeg ;-)
dat hij niks overneemt van vooral Odi?


hier is het momenteel ook grenzen ontdekken en aftasten.
al heb ik geen wervelwind, dat durft hij ook niet dan komt max in aktie.

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

"  

was dat ook niet DE reden dat jij hem kreeg ;-)
dat hij niks overneemt van vooral Odi?


hier is het momenteel ook grenzen ontdekken en aftasten.
al heb ik geen wervelwind, dat durft hij ook niet dan komt max in aktie. "

 Klopt! Maar betekent niet dat dat voor mij niet frustrerend kan zijn haha! 

Aiden is uitgezocht op Odi, niet op mij haha. Maar ben hoe dan ook gek op het mannetje! 

honden page profiel nathalieternathalieter 3 doggies

Wat een prachtige hond ! 

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

"  Klopt! Maar betekent niet dat dat voor mij niet frustrerend kan zijn haha! 

Aiden is uitgezocht op Odi, niet op mij haha. Maar ben hoe dan ook gek op het mannetje!  "

 



oh echt wel, hij past super goed bij je toch?

en nu mag ik nergens klagen over oscar maar aiden is toch wel de hond met de meeste humor van de hele wereld.
(en oscar is natuurlijk perfect maar ook hier zijn issues hoor, we hebben natuurlijk niet voor niets een tammie met een bepaalde moeder uitgekozen)

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

Mag ik vragen hoe het dan precies gaat als je al een andere hond (of meer) in huis hebt? Vraagt de fokker om een soort kleine beschrijving van de andere hond(en) om een goed beeld te krijgen van wat voor soort pup daar eventueel het best bij past? 

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

" Mag ik vragen hoe het dan precies gaat als je al een andere hond (of meer) in huis hebt? Vraagt de fokker om een soort kleine beschrijving van de andere hond(en) om een goed beeld te krijgen van wat voor soort pup daar eventueel het best bij past?  "

 Als ik kijk naar kennel Weylyn, dan gaat het er net iets anders aan toe. 

 

Voordat ik überhaupt op de wachtlijst mocht, kende ze mijn aanwezige honden al door en door. Vooral Odi leerde ze snel kennen. 

En op basis daarvan (en de karaktertest van de pup) worden pups geplaatst. 

 

Bij ons was snel duidelijk dat iedere pup bij mij kon, maar er maar één pup was die bij Odi zou kunnen. En dat is Aiden geworden :) 

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

"  

oh echt wel, hij past super goed bij je toch?

en nu mag ik nergens klagen over oscar maar aiden is toch wel de hond met de meeste humor van de hele wereld.
(en oscar is natuurlijk perfect maar ook hier zijn issues hoor, we hebben natuurlijk niet voor niets een tammie met een bepaalde moeder uitgekozen) "

 Hij past geweldig bij mij! Maar dat is meer omdat hij even koppig is. En inderdaad omdat hij zoveel humor heeft. 

 

Aiden zal de boel wel even opstoken hoor ;) 

 

Oscar is ook echt fantastisch, maar ik denk dat ook jij super veel lol met Aiden zou kunnen hebben ;) 

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

"  Als ik kijk naar kennel Weylyn, dan gaat het er net iets anders aan toe. 
 
Voordat ik überhaupt op de wachtlijst mocht, kende ze mijn aanwezige honden al door en door. Vooral Odi leerde ze snel kennen. 
En op basis daarvan (en de karaktertest van de pup) worden pups geplaatst. 
 
Bij ons was snel duidelijk dat iedere pup bij mij kon, maar er maar één pup was die bij Odi zou kunnen. En dat is Aiden geworden :-)  "

 

Ah op die manier :) Vind ik eigenlijk wel een hele goede gang van zaken, erg betrokken met waar pups terecht komen. Maarja dan natuurlijk wel altijd die vraag: is dit gezin geschikt

Dus de eigenaar van de kennel is bij jou geweest/jij met Odi naar daar? Ik heb hier dan wel weer een klein monster die erg gereserveerd is tegenover vreemde mensen (tenzij ze een leuke hond hebben, dan is het soms wel meteen: vriendjes!). 

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

"  
Ah op die manier :-) Vind ik eigenlijk wel een hele goede gang van zaken, erg betrokken met waar pups terecht komen. Maarja dan natuurlijk wel altijd die vraag: is dit gezin geschikt
Dus de eigenaar van de kennel is bij jou geweest/jij met Odi naar daar? Ik heb hier dan wel weer een klein monster die erg gereserveerd is tegenover vreemde mensen (tenzij ze een leuke hond hebben, dan is het soms wel meteen: vriendjes!).  "

 

Zij is bij ons geweest, wij bij haar.. we zijn mee geweest op groepswandelingen... 

Uiteindelijk zat ik iedere week bij de fokker (zonder Odi wel), beschouw haar ook echt als een vriendin in plaats van de fokker van mijn hond. 

 

Je wordt niet zomaar "afgekeurd" als je hond gereserveerd is naar vreemden hoor... Wolfhondmensen/fokkers zijn heel wat gewend, haha! 

 

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

"  
Zij is bij ons geweest, wij bij haar.. we zijn mee geweest op groepswandelingen... 
Uiteindelijk zat ik iedere week bij de fokker (zonder Odi wel), beschouw haar ook echt als een vriendin in plaats van de fokker van mijn hond. 
 
Je wordt niet zomaar "afgekeurd" als je hond gereserveerd is naar vreemden hoor... Wolfhondmensen/fokkers zijn heel wat gewend, haha! 
  "

 

Hihi nee dat snap ik. Het is verder een schat van een beest, tegen mens en dier, dus daar zal het niet aan liggen :) De zenuwen komen meer door vragen die gesteld zullen gaan worden. Ik ben daar nooit zo goed in, in het verwoorden van bepaalde vragen, bijvoorbeeld: waarom zouden wij aan jullie een van onze honden toevertrouwen (want het blijft natuurlijk een feit dat we nog nooit een tamaskan ontmoet hebben, alhoewel we natuurlijk eerst eens bij een fokker zouden willen kijken, dus het ras ontmoeten). 

 

Tot zover ik heb kunnen vinden zijn er maar drie betrouwbare Tamaskan fokkers in Nederland (? volgens tamaskan-dog.nl). Wij wonen in Friesland en zijn natuurlijk bereid om een aantal maal langs te gaan, maar ze zitten allemaal niet om de hoek ;) dusja.. 

 

Maar we moeten natuurlijk alles eerst goed in gedachten hebben en dan een of meer fokkers bezoeken en als het daar goed is, hopen dat we op een wachtlijst kunnen, dan nog wachten, dus daar kan best veel tijd overheen gaan.

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

"  
Hihi nee dat snap ik. Het is verder een schat van een beest, tegen mens en dier, dus daar zal het niet aan liggen :-) De zenuwen komen meer door vragen die gesteld zullen gaan worden. Ik ben daar nooit zo goed in, in het verwoorden van bepaalde vragen, bijvoorbeeld: waarom zouden wij aan jullie een van onze honden toevertrouwen (want het blijft natuurlijk een feit dat we nog nooit een tamaskan ontmoet hebben, alhoewel we natuurlijk eerst eens bij een fokker zouden willen kijken, dus het ras ontmoeten). 
 
Tot zover ik heb kunnen vinden zijn er maar drie betrouwbare Tamaskan fokkers in Nederland (? volgens tamaskan-dog.nl). Wij wonen in Friesland en zijn natuurlijk bereid om een aantal maal langs te gaan, maar ze zitten allemaal niet om de hoek ;-) dusja.. 
 
Maar we moeten natuurlijk alles eerst goed in gedachten hebben en dan een of meer fokkers bezoeken en als het daar goed is, hopen dat we op een wachtlijst kunnen, dan nog wachten, dus daar kan best veel tijd overheen gaan. "

 

Ik heb enorm veel geluk gehad dat de fokker die aan mijn eisen voldeed bij mij om de hoek woont.


Maar ook andere pupkopers hadden dat geluk niet hoor! Die zijn 1 of 2 keer langs geweest en de rest van het contact loopt via internet. No worries!

 

Er zijn meerdere betrouwbare fokkers in Nederland, maar die zijn dan waarschijnlijk niet aangesloten bij de NTC en dus staan ze niet in dat lijstje. In Duitsland zitten ook verschillende fokkers (en ook zij hebben een rasvereniging).

Wel slim om meerdere fokkers te bezoeken hoor! En eventueel om een wandeling mee te lopen (14 juni staat er een wandeling in het Zwolse Bos, misschien is dat te reizen voor jullie?)

honden page profiel WeylynWeylynbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Weylyn

Via de NTC ( tamaskan-dog.nl) zitten er 3 in nederland. Ikzelf zit ook in Nederland maar zit onder de Duitse club (http://www.tamaskan-germany.de/).

Ook heb je Lynn nog ( Morass) die onder de TDR ( www.tamaskan-dog.org )valt maar heeft nog geen teef waar mee gefokt zou kunnen worden.

Duitse en nederlandse club werken tot op zekere hoogte ook wel samen met elkaar.

 

pagina 10 van 23 12 3 4 5 6 7 8 9 1011 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^