Hulp gezocht! Een goede trainer/gedragstherapeut

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BalooBaloo

Nee, via de dierenverzekering heb ik vergoeding voor Tinley therapeuten. Daarvan is iemand langs geweest.

Voor het rehabiliteren van Baloo zijn 'leuke en goede' momenten juist heel belangrijk. Als hij dus goed reageert op een hond mag hij wel dichterbij komen. Van afstand moet ik dus al zijn lichaamstaal gaan lezen. Gaat het niet goed, dan lopen we met een boog er omheen. Mocht hij daarna rustig zijn, dan kunnen we op een afstand van 10-20 meter (minimaal) de andere hond 'achterna' gaan lopen. Zodat hij leert rustig te wandelen in de buurt van andere honden. En er achter lopen heeft als doel: baloo de andere hond wel kunnen laten ruiken. De andere hond heeft geen 'dreigende' houding tegenover baloo en er achteraan lopen is een natuurlijke houding voor een hond. Net als met een boog ergens (om)heen lopen. Maar nooit in een rechte lijn er op af/langs.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ahja bedankt voor je uitleg.

 

Ik ben er met Jenna ook nog altijd mee bezig, altijd intressant om te lezen hoe anderen het aanpakken.

Ik had zelf die gedachte ook om achter een andere hond aan te lopen op afstand, in het begin kon ze dat ook niet, maakte ze zich even druk alsof hij recht op ons afliep. Maar laatst kwam het toevallig zo uit en ging het wel redelijk goed al was ze wel wat opgewonden. Inderdaad kan dan de lucht van de andere hond opgesnoven worden, wat me goed lijkt.

honden page profiel BalooBaloo

Even een update:

 

We maken vorderingen!

Baloo valt niet meer uit tegen iedere hond, met sommigen wil hij zelfs graag spelen. Honden kunnen langslopen op 2 meter afstand en dan is er vrijwel niks aan de hand. Een heel enkele keer gaat hij nog in de aanval, maar dat valt op 1 hand te tellen in een maand tijd.

Fietsen gaat super goed! Andere honden doen hem niks tot weinig en het commando "doorlopen" werkt goed.

1 keer is het wel op vechten uitgekomen toen er een loslopende hond de achtervolging inzette. Ik moest wel loslaten, anders was ik zelf onderuit gegaan. Maar na een harde roep van mij hield Baloo direct op met vechten!! (jeeeejjj! Zo blij om!)

Hij kan zelfs nu een uurtje goed alleen thuis zijn, dus ik hoef me niet over ieder kwartiertje druk te maken. Ik heb de babyfoon app geinstalleerd, dus zelfs als ik wegben kan ik even kijken of het wel goed gaat thuis. Hij heeft geen enkele keer gepiept of geblaft, wel is hij soms een beetje stout omdat hij dan dingen pakt die hij niet mag.

Het 's nachts stiekem op de bank slapen is nog het kleinste probleem, maar al met al zijn we heel tevreden met onze vorderingen!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Dat is toch heel goed nieuws in een vrij korte tijd toch al veel bereikt.

Fijn dat je een update geeft

 

 

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

Baloo, wat heb jij in 3 maanden al veel bereikt, wat goed !

En wat fijn om te lezen.

 

Vanochtend ben ik met Rocky op stap geweest en iedere keer dat we een andere hond tegen kwamen zocht hij contact met me. En dan kreeg hij natuurlijk zijn beloning.

Maar ik werk hier al 3 jaar aan.

pagina 5 van 5 12 3 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^