Van 2 jaar naar 1 jaar wachten op hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

Hallo,

 

In een vorig topic was het de vraag of een hond in mijn leven past over 2.5 jaar. Hieruit bleek, na er veel over na gedacht te hebben, het te kunnen

 

Na wat uurtjes research blijkt dat het lesrooster van HBO-Rechten en Havo 5 vrijwel overeenkomen, alleen dan nog kortere dagen .

 

Nu komt eventjes de vraag: Wat staat nog in de weg? Er zijn nog alleen maar voordelen aan deze keuze omdat het natuurlijk beter is als de thuissituatie stabiel is (met hond) zodra je op de HBO komt als er dagen bij zitten dat ik een uitlaatservice moet inschakelen (langer dan 6 uur alleen). Lijkt me dus ook een betere beslissing in het opzicht van de hond, toch? Ook beter voor de leerprestaties, qua stress, als je je geen zorgen hoeft te maken of het wel goed gaat met je hond thuis. Bovendien is een fijne bijkomstigheid dat je na de examens je een lange periode vrij hebt die je zeer goed kunt besteden aan het opbouwen van de band met je hond .

 

Hoe denken jullie hierover?

 

Groetjes Bas

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi 3 doggies

honden foto van Renee en Xabi

Super dat je er zo over nadenkt. Ik denk zeker dat het mogelijk is. Ik studeer ook nog, ben over 1 jaar klaar. Xabi blijft maximaal 5 uur alleen. Dit is misschien eens in de 2 weken. Tussendoor gaat hij wel met mijn ouders mee naar het bos met de andere honden van hun. Het kan allemaal hoor! Zodra je tijd maar goed indeeld

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

" Super dat je er zo over nadenkt. Ik denk zeker dat het mogelijk is. Ik studeer ook nog, ben over 1 jaar klaar. Xabi blijft maximaal 5 uur alleen. Dit is misschien eens in de 2 weken. Tussendoor gaat hij wel met mijn ouders mee naar het bos met de andere honden van hun. Het kan allemaal hoor! Zodra je tijd maar goed indeeld "

 

Ik denk ook wel dat het kan en 't wordt plannen ja, maar nu plan ik ook alles en er is toch tijd zat voor dus ik verwacht een goede afloop!

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ 3 doggies

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Het enige voordeel van nog een jaartje langer wachten, is dat je weet wat je van je studie kunt verwachten. En dan weet je ook pas echt of het studentenleven je niet meer trekt dan een hond, en of je het er qua tijd wel bij zou kunnen hebben. Maar wie ben ik om dat te zeggen haha, ik heb zelf ook niet gewacht tot ik eenmaal studeerde. Ik heb trouwens nu ook een lange zomer vakantie, 10 weken als ik geen herkansing heb. Zoals ik eerder al aangaf in je vorige topic, ik heb er nooit spijt van gehad

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

" Het enige voordeel van nog een jaartje langer wachten, is dat je weet wat je van je studie kunt verwachten. En dan weet je ook pas echt of het studentenleven je niet meer trekt dan een hond, en of je het er qua tijd wel bij zou kunnen hebben. Maar wie ben ik om dat te zeggen haha, ik heb zelf ook niet gewacht tot ik eenmaal studeerde. Ik heb trouwens nu ook een lange zomer vakantie, 10 weken als ik geen herkansing heb. Zoals ik eerder al aangaf in je vorige topic, ik heb er nooit spijt van gehad "

 

Ik duim voor je ! Ik zou de hond dan toch aanschaffen in de lange zomervakantie om de band te versterken dus zou ik eigenlijk nog niet echt het sfeertje proeven van het studentenleven. Maar zoals al velen zeiden en ik waarschijnlijk ook ga zeggen: ik heb het er dubbel en dwars voorover 

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

Iemand verder nog dingen waar ik rekening mee zou moeten houden?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Hartstikke goed van je om erover na te denken wat goed is voor een hond en jou

 

misschien ook even overdenken wat je doet als een uitlaatservice niet iets voor jouw hond blijkt te zijn, of hij niet alleen kan zijn en blaft en sloopt als jij er niet bent, zulke dingen..

 

daarom is het ook handig als je iemand als back up hebt, een vaste oppas waar je op terug kan vallen mocht het nodig zijn.

honden page profiel amsteramster 3 doggies

honden foto van amster

Ik heb je vorige topic ook even gelezen. Ik vind het goed dat je er zo goed over nadenkt en ik merk dat je het heel graag wilt maar net als andere studenten al deden zou ik het je afraden.

 

Ik heb ook altijd graag een hond gewild maar ga er ook nu pas na mijn studie definitief een in huis halen. Ik heb nu een stabiele baan met dito inkomsten en weet hoe mijn weken er het hele jaar uitzien. Ik weet zeker dat ik elke week genoeg tijd heb voor mijn hond en dat ik zijn dierenartskosten kan betalen.

Toen ik op de middelbare school zat dacht ik ook dat ik prima zelf voor een hond kon zorgen maar ik ben blij dat het van mijn ouders niet mocht want ik had als student echt totaal geen tijd en interesse in het beestje gehad. Er zijn zoveel andere dingen dan.

Ik had achteraf gezien tijdens mijn studie ook echt geen hond kunnen hebben op een verantwoorde manier.

Tijdens je studie wisselt je rooster enorm vaak. Is op zich ook wel fijn maar het betekent dat je op sommige dagen maar 2 uurtjes van huis bent en op andere dagen van 8-17 uur weg bent. Als student heb je nauwelijks geld en je zei zelf ook al geen geld te hebben voor een hondenuitlaatservice.

Je krijgt op het hbo ook te maken met stageweken waarin je fulltime stage moet lopen. Of je loopt voor vast 1 of 2 hele werkdagen stage.

Ook werken ze op zowel hbo en universiteit veel met groepsopdrachten en zul je dus ook buiten de reguliere lestijden om van huis zijn om aan die opdrachten te werken met je medestudenten. Ik voorzie op die dagen, die toch wekelijks voorkomen nogal een probleem.

Je moet als student echt een Back-up hebben waar je hond altijd gratis terecht kan als je stageweek hebt of lange dagen. Ook heb je regelmatig uitstapjes met klasgenoten of medestudenten en gaat iedereen dan samen bbqen of uit eten of bowlen. Jij kan niet mee want je hebt een hond.

 

ook financieel had ik het als student niet aangekund, een hond. Ik weet niet in hoeverre jouw ouders je sponsoren met geld. Maar het studentenleven is geen vetpot. Heel veel werken kun je ook niet met je hond.

 

Naast het logistieke gedeelte van de hond moet je je echt heeeeel goed beseffen dat je jezelf heel erg beperkt in je sociale ontwikkeling. In je studententijd maak je zelf vaak een enorme ontwikkeling door als persoon. Je studententijd is een heel sociaal gebeuren waarin je veel mensen kunt leren kennen met hele andere achtergronden dan jijzelf en hele leuke dingen mee kan maken. Je zegt dat je nu niet van uitgaan houdt en bij je ouders wil blijven maar dit kan zo veranderen als je studeert en je ziet hoe je klasgenoten lol en plezier hebben op kamers en op stap gaan. Veel studenten gaan ook met elkaar op vakantie, samen sporten, de kroeg in op de meest idiote tijden.

Jij kan als je een hond neemt hier NOOIT aan meedoen.

Niet op vakantie, niet op stap, niet op kamers, weinig uitbreiding van je sociale netwerk, je blijft in hetzelfde kringetje van mensen die je nu kent. Ik zou ook niet weten hoe je tijdens je studie een vriendinnetje wil leren kennen als je elke dag gelijk uit college naar huis moet voor de hond en bij alle leuke uitstapjes er niet bij kan zijn omdat je hond niet zolang alleen kan zijn. De meeste studerende meiden zouden liever voor een jongen gaan die al wel op zichzelf woont en veel tijd heeft om aan hun te besteden ipv de hond. Ook willen studerende meisjes lekker uitslapen in t weekend en niet wakker gemaakt worden door de hond van hun vriend die er s ochtends vroeg uit moet.

 

Mijn advies:

- denk er heeeeeel goed over na of je echt genoeg geld hebt. Maak alvast een spaarrekening met een paar duizend euro

- zoek een back-up voor je hond. Iemand die voor je hond zorgt als je lange dagen maakt want die zullen er zeker komen

- houd er rekening mee dat je weinig sociaal leven op gaat bouwen

- wat doe je na je studie met de hond? Je kunt er niet vanuit gaan dat je dan een vriendin hebt om voor de hond te zorgen. Je moet zelf een plan hebben.

- bedenk dat je interesses nog gigantisch kunnen veranderen, je bent jong.

 

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

" Hartstikke goed van je om erover na te denken wat goed is voor een hond en jou
 
misschien ook even overdenken wat je doet als een uitlaatservice niet iets voor jouw hond blijkt te zijn, of hij niet alleen kan zijn en blaft en sloopt als jij er niet bent, zulke dingen..
 
daarom is het ook handig als je iemand als back up hebt, een vaste oppas waar je op terug kan vallen mocht het nodig zijn. "

 

Dankjewel! Omdat ik (90% zeker) geen pup aanschaf loop ik een minder groot risico om een hond te treffen die niet goed met andere honden kan opschieten of die niet alleen kan zijn. Dan zal ik vanzelfsprekend héél goed kijken naar de dingen waar mijn toekomstige hond te maken gaat hebben, en op die manier ga ik dit soort problemen proberen uit te sluiten.

honden page profiel amsteramster 3 doggies

honden foto van amster

Nog een tip:

zet dingen die je definitief zeker weten geregeld hebt op papier. Zo zie je hoe groot je probleem nog is wat je moet regelen.

 

Denk je dat je hond wel terecht kan bij familie of weet je het zeker? Kan dit op elke dag dat jij mogelijk stage gaat lopen of kan dit maar af en toe 1 keer in de maand? Of kan dit alleen als jouw hond ook met de hond van je familie overweg?

Willen mensen ook op je hond passen als het een grote herdershond is?

Wil je vader elke middag de hond voor je uit laten als je tot laat college hebt of bedoelt hij incidenteel als in 1 keer in de maand?

Hoeveel wil je vader bijdragen in de kosten? Betaalt hij alleen het voer, de verzekering of is hij ook bereid om dure medische onderzoeken te betalen(2000 euro)? Is hij bereid om dit de komende 6-8 jaar te betalen?

 

Ben jij echt bereid om je opleiding op het spel te zetten voor je hondenwens? Je gaat er nu vanuit dat je later een goedbetaalde advocaat wordt. Maar rechten is een studie waar je moet laten zien dat je beter bent dan je medestudenten om aan een goede baan te komen. Daarvoor moet je extra vakken volgen en hoog aangeschreven stages uitzoeken die meer uren en toewijding van je vragen dan de normale stage. Ook het netwerken is erg belangrijk.

Anders zit je na 6-8 jaar studeren gewoon met een uitkering thuis met hond omdat je nergens in uitblinkt.

Sorry voor mijn negativiteit maar ik zie de combinatie rechtenstudie en hond niet gebeuren. Een van de twee gaat eronder lijden.

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

" Ik heb je vorige topic ook even gelezen. Ik vind het goed dat je er zo goed over nadenkt en ik merk dat je het heel graag wilt maar net als andere studenten al deden zou ik het je afraden.
 
Ik heb ook altijd graag een hond gewild maar ga er ook nu pas na mijn studie definitief een in huis halen. Ik heb nu een stabiele baan met dito inkomsten en weet hoe mijn weken er het hele jaar uitzien. Ik weet zeker dat ik elke week genoeg tijd heb voor mijn hond en dat ik zijn dierenartskosten kan betalen.
Toen ik op de middelbare school zat dacht ik ook dat ik prima zelf voor een hond kon zorgen maar ik ben blij dat het van mijn ouders niet mocht want ik had als student echt totaal geen tijd en interesse in het beestje gehad. Er zijn zoveel andere dingen dan.
Ik had achteraf gezien tijdens mijn studie ook echt geen hond kunnen hebben op een verantwoorde manier.
Tijdens je studie wisselt je rooster enorm vaak. Is op zich ook wel fijn maar het betekent dat je op sommige dagen maar 2 uurtjes van huis bent en op andere dagen van 8-17 uur weg bent. Als student heb je nauwelijks geld en je zei zelf ook al geen geld te hebben voor een hondenuitlaatservice.
Je krijgt op het hbo ook te maken met stageweken waarin je fulltime stage moet lopen. Of je loopt voor vast 1 of 2 hele werkdagen stage.
Ook werken ze op zowel hbo en universiteit veel met groepsopdrachten en zul je dus ook buiten de reguliere lestijden om van huis zijn om aan die opdrachten te werken met je medestudenten. Ik voorzie op die dagen, die toch wekelijks voorkomen nogal een probleem.
Je moet als student echt een Back-up hebben waar je hond altijd gratis terecht kan als je stageweek hebt of lange dagen. Ook heb je regelmatig uitstapjes met klasgenoten of medestudenten en gaat iedereen dan samen bbqen of uit eten of bowlen. Jij kan niet mee want je hebt een hond.
 
ook financieel had ik het als student niet aangekund, een hond. Ik weet niet in hoeverre jouw ouders je sponsoren met geld. Maar het studentenleven is geen vetpot. Heel veel werken kun je ook niet met je hond.
 
Naast het logistieke gedeelte van de hond moet je je echt heeeeel goed beseffen dat je jezelf heel erg beperkt in je sociale ontwikkeling. In je studententijd maak je zelf vaak een enorme ontwikkeling door als persoon. Je studententijd is een heel sociaal gebeuren waarin je veel mensen kunt leren kennen met hele andere achtergronden dan jijzelf en hele leuke dingen mee kan maken. Je zegt dat je nu niet van uitgaan houdt en bij je ouders wil blijven maar dit kan zo veranderen als je studeert en je ziet hoe je klasgenoten lol en plezier hebben op kamers en op stap gaan. Veel studenten gaan ook met elkaar op vakantie, samen sporten, de kroeg in op de meest idiote tijden.
Jij kan als je een hond neemt hier NOOIT aan meedoen.
Niet op vakantie, niet op stap, niet op kamers, weinig uitbreiding van je sociale netwerk, je blijft in hetzelfde kringetje van mensen die je nu kent. Ik zou ook niet weten hoe je tijdens je studie een vriendinnetje wil leren kennen als je elke dag gelijk uit college naar huis moet voor de hond en bij alle leuke uitstapjes er niet bij kan zijn omdat je hond niet zolang alleen kan zijn. De meeste studerende meiden zouden liever voor een jongen gaan die al wel op zichzelf woont en veel tijd heeft om aan hun te besteden ipv de hond. Ook willen studerende meisjes lekker uitslapen in t weekend en niet wakker gemaakt worden door de hond van hun vriend die er s ochtends vroeg uit moet.
 
Mijn advies:
- denk er heeeeeel goed over na of je echt genoeg geld hebt. Maak alvast een spaarrekening met een paar duizend euro
- zoek een back-up voor je hond. Iemand die voor je hond zorgt als je lange dagen maakt want die zullen er zeker komen
- houd er rekening mee dat je weinig sociaal leven op gaat bouwen
- wat doe je na je studie met de hond? Je kunt er niet vanuit gaan dat je dan een vriendin hebt om voor de hond te zorgen. Je moet zelf een plan hebben.
- bedenk dat je interesses nog gigantisch kunnen veranderen, je bent jong.
  "

 

Bedankt voor je adviezen! Intussen zijn er wel al wat dingetjes verandert zoals:

  • Mijn vader geeft aan dat hij met enige regelmaat de hond wil gaan uitlaten
  • De financiële lasten worden voor een groot deel door mijn vader opgevangen

 

Ik heb het er ook nog eventjes over gehad wat betreft uitlaatservice, maar als er een lange dag zit ingeroosterd dan schakelen we gewoon een uitlaatservice in op pa's kosten . Als ik op vakantie wil kan de hond gewoon mee (ieder jaar hetzelfde adresje waar we ook met mijn vrienden heen mogen) en als ik zal zeggen dat ik graag een avond uit wil of een barbecue met vrienden wil hebben (als dit al niet met de hond kan ) dan zal mijn vader zeker weten zeggen: tuurlijk, ga d'r maar heen, ik zorg wel voor de hond. Mijn vader is ook best wel gek op honden maar vind het niet leuk om 's ochtends vroeg uit te laten en het zal niet lukken met zijn werk.

 

Ik heb ook nog eventjes om mij heen gekeken naar uitlaatservices of hondenoppas, maar je vindt echt genoeg mensen met veel ervaring die voor €10,- de hele dag op je hond passen of die voor €5,- de hond een uur uitlaten! Mijn stage duurt een half jaar en daarna mag ik een minor volgen of mijn stage het tweede semester voortzetten, dan zal ik kiezen voor een minor. Als ik voor het half jaar gebruik maak van de spaarrekening die ik opbouw tot dat ik in het 3e jaar zit, kan ik makkelijk een half jaar vooruit. Daardoor zou het probleem al opgelost kunnen zijn, mocht ik er nou TOTAAL doorheen zitten, dan zou ik altijd terecht kunnen bij een van mijn ooms of tantes.

Trouwens hou ik er geen rekening mee dat ik toch wel een vrouw tegenkom die wel op de hond zou willen passen ofzo! ik kijk alleen maar vooruit in de toekomst op dingen waar ik zelf uit zou kunnen komen. Ik denk wel dat ik alle punten heb behandelt eigenlijk!! Zodra ik een goede band heb opgebouwd met de hond en al lang verliefd ben geworden, zal ik er geen spijt van krijgen! Na de hbo ga ik nog uni doen dus ik ben alweer sowieso 5/6 jaar zoet!

 

Bas

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik heb je vorige topic niet gelezen... Maar wil je in de toekomst op kamers gaan? Of sta je ingeschreven bij een woningstichting en ga je gelijk voor een appartement? Als je doel is om tijdje op kamers te gaan wonen dan ga je echt heel veel moeite krijgen om een jammer te vinden waar honden zijn toegestaan. Ik heb mijn eerste hondje genomen toen ik nog wel op kamers woonde, maar wij woonde daar met een vaste groep en in overleg met huisgenoten en huisbaas mocht het uiteindelijk wel, ik woonde daar toen al jaar of 5. Daarna kon ik een eigen appartementje huren en hoefde ik dus "nergens" meer rekening mee te houden. Maar met een hond een kamer vinden is erg lastig, bijna onmogelijk vermoed ik. Verder heb je er erg goed over nagedacht. En natuurlijk kan je niet je hele toekomst plannen en eet zullen altijd onverwachte dingen gebeuren, maar als je er alles voor over hebt om je leven eventueel aan te passen voor je hond en bij veranderingen ook aan oplossingen denkt voor je hond, dan kom je er vaak wel uit. Ik had mijn eerste hondje genomen en deze kon mee naar het werk (was ook nodig want ze kon niet alleen zijn) maar 6 jaar later ging ik verhuizen naar andere stad en moest ik ander werk geven. Veel moeite moeten doen, maar toch een zeer goede oplossing gevonden...

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

" Ik heb je vorige topic niet gelezen... Maar wil je in de toekomst op kamers gaan? Of sta je ingeschreven bij een woningstichting en ga je gelijk voor een appartement? Als je doel is om tijdje op kamers te gaan wonen dan ga je echt heel veel moeite krijgen om een jammer te vinden waar honden zijn toegestaan. Ik heb mijn eerste hondje genomen toen ik nog wel op kamers woonde, maar wij woonde daar met een vaste groep en in overleg met huisgenoten en huisbaas mocht het uiteindelijk wel, ik woonde daar toen al jaar of 5. Daarna kon ik een eigen appartementje huren en hoefde ik dus "nergens" meer rekening mee te houden. Maar met een hond een kamer vinden is erg lastig, bijna onmogelijk vermoed ik. Verder heb je er erg goed over nagedacht. En natuurlijk kan je niet je hele toekomst plannen en eet zullen altijd onverwachte dingen gebeuren, maar als je er alles voor over hebt om je leven eventueel aan te passen voor je hond en bij veranderingen ook aan oplossingen denkt voor je hond, dan kom je er vaak wel uit. Ik had mijn eerste hondje genomen en deze kon mee naar het werk (was ook nodig want ze kon niet alleen zijn) maar 6 jaar later ging ik verhuizen naar andere stad en moest ik ander werk geven. Veel moeite moeten doen, maar toch een zeer goede oplossing gevonden... "

 

Zoals ik nu denk ga ik niet snel op kamers. Ik ben een jonge leerling en de thuissituatie is uitstekend dus vanuit hier kan ik altijd kijken naar een geschikte kamer maar kom op! het is een half uurtje reizen vanuit thuis naar de hbo . Maar anders heb ik in ieder geval nog tijd zat om te gaan zoeken, absoluut geen vereiste, maar dat is dus weer een oplossing voor het geval dat ik dat ga denken dat ik op kamers wil!!

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 2 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Mag ik je een tip geven? Ik weet natuurlijk niet waar je woont, maar in heel veel steden heb je jarenlange wachttijd op een huisje/appartement. Schrijf je vroeg in,.ook al ben je nu nog niet van plan om uit huis te gaan, zo spaar je alvast punten op en als je er dan aan toe bent dan kan je ook al snel wat krijgen. In de gemeente waar ik eerst woonde heb ik 5 jaar moeten wachten voor ik een appartement kreeg. Dit geld niet voor kamers (ook dat kan een jaar duren voor je iets vind) maar echt voor en eigen huisje!

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ 3 doggies

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Heb je al een hond op het oog?

honden page profiel AureliaAurelia 2 doggies

honden foto van Aurelia

Ik ga net als in het vorige topic toch met amster mee over het studeren en dan met name aan de uni. Je mist gewoon echt een boel dat je niet in kunt halen achteraf, het is echt puur studententijd-specifiek. Er zijn mensen die daar helemaal geen behoefte aan hebben, kan zijn dat dit ook voor jou gaat gelden. Maar je weet dat niet zeker van tevoren.

Wat ik dénk ik zou doen, als ze dat willen, is met je ouders afspreken dat het jouw hond is, maar óók de hond van jullie gezin. En dat als je eventueel over vijf jaar op kamers wilt gaan en echt het studentenleven in wilt duiken, je hond een paar jaar bij je ouders kan blijven wonen. Maar daarvoor is het wel nodig dat je hond zich echt thuisvoelt bij je ouders, dat zij ook echt een band met hem hebben, met hem gaan lopen, etc.

Er zijn genoeg gezinshonden die thuisblijven als de kinderen gaan studeren. Soms komen die dan later alsnog bij de kinderen wonen, in andere gevallen willen ouders en hond uiteindelijk liever dat het dier bij hun blijft en krijgt kind een andere hond als ie een huisje heeft.

Dan heb je iig een écht goede backup.

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank 3 doggies

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

"  
Dankjewel! Omdat ik (90% zeker) geen pup aanschaf loop ik een minder groot risico om een hond te treffen die niet goed met andere honden kan opschieten of die niet alleen kan zijn. Dan zal ik vanzelfsprekend héél goed kijken naar de dingen waar mijn toekomstige hond te maken gaat hebben, en op die manier ga ik dit soort problemen proberen uit te sluiten. "

 Herplaatsers hebben vaak problemen, ook moet bij herplaatsers alles opnieuw opgebouwd worden, het alleen thuis blijven, gedrag aan de lijn enz.

Ik heb heel veel tijd in mijn reutjes gestoken om het stabiele vriendelijke sociale kerels te maken. Ik ga ze dus niet herplaatsen. De meeste herplaatsers, zijn toch we hadden er toch geen tijd voor. (zeker als je nog een redelijk jonge hond wil). Die mensen hebben dus ook niet voldoende tijd voor een gedege opvoeding gehad. Ik wil niet zeggen dat alle herplaatsers bij voorbaat problemen hebben, maar denk niet dat je er van uit moet gaan dat als je een volwassenhond neemt, dat deze gewoon alleen thuis kan blijven en sociaal is.

Wat ik gedaan heb, is hem in mijn derde jaar studie genomen. Dus na mijn stages alles. Dan in juni 3 weken voor de zomervakantie, laatste drie weken zijn toets weken, dan hoef je maar 1x p.w. naar school en dan pasten mijn moeder of mijn vader even de 2 uurtjes die ik weg was op. Daarna had ik heel juli en augustus vrij en heb ik het eerste blok een minor die je thuis doet gedaan. Dan staan de lessen online en hoef je alleen voor de exames in week 10 naar school en was dus nog 9 weken bij de pup en toen was het inmiddels alweer halverwege November, toen was de pup 7 maanden en kon hij 4 uurtjes alleen blijven voor als ik naar school moest. Ik ben wel een echte "skipper" alles wat mij niet interesseert of docenten die mij niet interesseren ben ik nooit naar toe gegaan waardoor ik max 10 contact uren per week had.

Ik weet dat rechtenstudenten wel veel meer op school zitten. Ik zou het sowieso niet in het laatste jaar van de HAVO nemen. In de zomervakantie heb je dan juist alle leuke examefeestjes, met de mensen waarmee je je hele middelbare heb doorgebracht en die je daarna bijna nooit meer ziet. Ik ben nu 23 en merk dat mijn hobbies en wensen mega veel veranderd zijn sinds mijn 17de. Ik zou nog even wachten.

Eén tip, ga reizen nu je je vrijheid nog heb, ik ben voordat ik een hond kreeg naar azie, afrika, de ABC eilanden geweest en heb een eurotrip gemaakt kriskras door Europa, met een hond zit dat er gewoon niet in. Juist het laatste jaar van je HAVO en de eerste jaren van je studie is vrijheid hebben fijn, je wilt reizen met vrienden, mss na de exames een weekje turkije of spanje om te feesten, of serieuzer ergens vrijwilligers werk doen met dieren op een ander continent. Lekker huisjes hoppen in je studentenstad, thuis komen als de zon opkomt en dan ben je niet eens wezen stappen, dan ben je een project wezen maken met je projectgroep die de deadline 08:00 uur 's ochtends. Juist die paar jaren vrijheid niet bij je ouders, nog niet vast aan een eigen stek zijn heerlijk. 

Ik zou wel alvast naar hondenshows e.d. gaan kijken welk ras je wilt. Kijken bij herplaatsorganisaties, asielen, facebook pagina's, waar voel je je prettig bij en ga ook met fokkers praten (voor de 10% kans dat het toch een pup wordt, anders hebben fokkers vaak ook een lijst met mensen voor als zij een hond moeten terughalen of een herplaatser hebben) en kijk waar je je het best bij voelt.

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

"  Herplaatsers hebben vaak problemen, ook moet bij herplaatsers alles opnieuw opgebouwd worden, het alleen thuis blijven, gedrag aan de lijn enz. Ik heb heel veel tijd in mijn reutjes gestoken om het stabiele vriendelijke sociale kerels te maken. Ik ga ze dus niet herplaatsen. De meeste herplaatsers, zijn toch we hadden er toch geen tijd voor. (zeker als je nog een redelijk jonge hond wil). Die mensen hebben dus ook niet voldoende tijd voor een gedege opvoeding gehad. Ik wil niet zeggen dat alle herplaatsers bij voorbaat problemen hebben, maar denk niet dat je er van uit moet gaan dat als je een volwassenhond neemt, dat deze gewoon alleen thuis kan blijven en sociaal is. Wat ik gedaan heb, is hem in mijn derde jaar studie genomen. Dus na mijn stages alles. Dan in juni 3 weken voor de zomervakantie, laatste drie weken zijn toets weken, dan hoef je maar 1x p.w. naar school en dan pasten mijn moeder of mijn vader even de 2 uurtjes die ik weg was op. Daarna had ik heel juli en augustus vrij en heb ik het eerste blok een minor die je thuis doet gedaan. Dan staan de lessen online en hoef je alleen voor de exames in week 10 naar school en was dus nog 9 weken bij de pup en toen was het inmiddels alweer halverwege November, toen was de pup 7 maanden en kon hij 4 uurtjes alleen blijven voor als ik naar school moest. Ik ben wel een echte "skipper" alles wat mij niet interesseert of docenten die mij niet interesseren ben ik nooit naar toe gegaan waardoor ik max 10 contact uren per week had.Ik weet dat rechtenstudenten wel veel meer op school zitten. Ik zou het sowieso niet in het laatste jaar van de HAVO nemen. In de zomervakantie heb je dan juist alle leuke examefeestjes, met de mensen waarmee je je hele middelbare heb doorgebracht en die je daarna bijna nooit meer ziet. Ik ben nu 23 en merk dat mijn hobbies en wensen mega veel veranderd zijn sinds mijn 17de. Ik zou nog even wachten. Eén tip, ga reizen nu je je vrijheid nog heb, ik ben voordat ik een hond kreeg naar azie, afrika, de ABC eilanden geweest en heb een eurotrip gemaakt kriskras door Europa, met een hond zit dat er gewoon niet in. Juist het laatste jaar van je HAVO en de eerste jaren van je studie is vrijheid hebben fijn, je wilt reizen met vrienden, mss na de exames een weekje turkije of spanje om te feesten, of serieuzer ergens vrijwilligers werk doen met dieren op een ander continent. Lekker huisjes hoppen in je studentenstad, thuis komen als de zon opkomt en dan ben je niet eens wezen stappen, dan ben je een project wezen maken met je projectgroep die de deadline 08:00 uur 's ochtends. Juist die paar jaren vrijheid niet bij je ouders, nog niet vast aan een eigen stek zijn heerlijk. Ik zou wel alvast naar hondenshows e.d. gaan kijken welk ras je wilt. Kijken bij herplaatsorganisaties, asielen, facebook pagina's, waar voel je je prettig bij en ga ook met fokkers praten (voor de 10% kans dat het toch een pup wordt, anders hebben fokkers vaak ook een lijst met mensen voor als zij een hond moeten terughalen of een herplaatser hebben) en kijk waar je je het best bij voelt. "

 

Ik moet het denk ik hebben van de herplaatsers zoals: wij zijn pas gescheiden en kunnen de hond niet meer houden... Van dit soort gevallen hoeft er niet iets met de hond aan de hand te zijn. Ik neem echt niet zomaar een hond! Ik ga natuurlijk eerst alles onderzoeken, dierenarts checks, alles waar we te maken mee ga krijgen. Natuurlijk het wordt even zoeken als ik nu kijk op marktplaats en allerlei herplaatssites dan kom je wel al wat lieverds tegen en dit ga ik eerst allemaal uitproberen voordat ik de hond definitief overneem.

 

Mij lijkt havo 5 eigenlijk alleen maar voordelen hebben, extra lange vakantie en alles op de rails voordat je naar de hbo gaat. Ik vind het wel meevallen qua feestjes in de vakantie, bij mijn broer zijn oude klas tenminste. Mocht ik er nou heel graag heen willen en de hond kan niet mee, dan past mijn vader wel op zegt hij.

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

" Heb je al een hond op het oog? "

 

Ik zat eigenlijk te denken aan een Duitse herder vanwege zijn intelligentie en snelle leervermogen, lijkt me heerlijk om met hem aan de slag te gaan en lekker veel dingen te leren. Het lijkt me echt een top hond! ik dacht eerst ook nog aan een Zwitserse witte maar denk toch niet dat ik die ga kiezen vanwege de zelfverzekerdheid kwestie, aangezien ik ook nog wel eens van plan ben om met de hond te gaan vliegen enzo lijkt het me beter om een hond te kiezen met iets meer zelfvertrouwen . Bovendien spreekt het ras me ontzettend aan! Super mooie hond en geweldig karakter (niet in alle gevallen haha)

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Wat voor jou?
http://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/asiel-dieren/hond/86284/dierenasiel-tiel

 

ik zag deze lieverd toevallig een keer voorbij komen, maar ja ik heb al een hond he

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

" Wat voor jou?http://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/asiel-dieren/hond/86284/dierenasiel-tiel
 
ik zag deze lieverd toevallig een keer voorbij komen, maar ja ik heb al een hond he "

 

Wat een schatje haha maar het is pas waarschijnlijk over een dik jaar!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Wat voor jou?http://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/asiel-dieren/hond/86284/dierenasiel-tiel
 
ik zag deze lieverd toevallig een keer voorbij komen, maar ja ik heb al een hond he "

 

 

Dat is echt zo'n leuke hond! Aan de kop zie je al dat het eigenlijk een eigenwijze donder is volgens mij, maar zoooo liehieeeff!!

 

Zeg nou eerlijk Bas, als je zo'n hond ziet dan wil je toch dat het meteen al tijd zou kunnen zijn!

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

"  
Ik zat eigenlijk te denken aan een Duitse herder vanwege zijn intelligentie en snelle leervermogen, lijkt me heerlijk om met hem aan de slag te gaan en lekker veel dingen te leren. Het lijkt me echt een top hond! ik dacht eerst ook nog aan een Zwitserse witte maar denk toch niet dat ik die ga kiezen vanwege de zelfverzekerdheid kwestie, aangezien ik ook nog wel eens van plan ben om met de hond te gaan vliegen enzo lijkt het me beter om een hond te kiezen met iets meer zelfvertrouwen . Bovendien spreekt het ras me ontzettend aan! Super mooie hond en geweldig karakter (niet in alle gevallen haha) "

 

De witte stamt af van de duitser, dat zelfvertrouwen dingetje hebben ze allebei hoor, maar ligt aan de lijnen. Enne die intelligentie, haha, ja daar moet je wel een beetje humor voor hebben hoor! Ze pikken namelijk ook dingen die je niet wilt snel op (buitendeur altijd op slot hier in huis, want ja, ze maakt de deur open).

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ 3 doggies

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

"  
Wat een schatje haha maar het is pas waarschijnlijk over een dik jaar! "

 
O ik dacht dat je nu al in je examenjaar zat! Oef dat wordt nog lang wachten voor jou, en wachten duurt lang als je iets graag wilt.

 

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

"  
 
Dat is echt zo'n leuke hond! Aan de kop zie je al dat het eigenlijk een eigenwijze donder is volgens mij, maar zoooo liehieeeff!!
 
Zeg nou eerlijk Bas, als je zo'n hond ziet dan wil je toch dat het meteen al tijd zou kunnen zijn! "

 

Haha peper het er nog maar even lekker in haha

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

"  O ik dacht dat je nu al in je examenjaar zat! Oef dat wordt nog lang wachten voor jou, en wachten duurt lang als je iets graag wilt.
  "

 

hahaha, meen je? :')

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

" Nog een tip:
zet dingen die je definitief zeker weten geregeld hebt op papier. Zo zie je hoe groot je probleem nog is wat je moet regelen.
 
Denk je dat je hond wel terecht kan bij familie of weet je het zeker? Kan dit op elke dag dat jij mogelijk stage gaat lopen of kan dit maar af en toe 1 keer in de maand? Of kan dit alleen als jouw hond ook met de hond van je familie overweg?
Willen mensen ook op je hond passen als het een grote herdershond is?
Wil je vader elke middag de hond voor je uit laten als je tot laat college hebt of bedoelt hij incidenteel als in 1 keer in de maand?
Hoeveel wil je vader bijdragen in de kosten? Betaalt hij alleen het voer, de verzekering of is hij ook bereid om dure medische onderzoeken te betalen(2000 euro)? Is hij bereid om dit de komende 6-8 jaar te betalen?
 
Ben jij echt bereid om je opleiding op het spel te zetten voor je hondenwens? Je gaat er nu vanuit dat je later een goedbetaalde advocaat wordt. Maar rechten is een studie waar je moet laten zien dat je beter bent dan je medestudenten om aan een goede baan te komen. Daarvoor moet je extra vakken volgen en hoog aangeschreven stages uitzoeken die meer uren en toewijding van je vragen dan de normale stage. Ook het netwerken is erg belangrijk.
Anders zit je na 6-8 jaar studeren gewoon met een uitkering thuis met hond omdat je nergens in uitblinkt.
Sorry voor mijn negativiteit maar ik zie de combinatie rechtenstudie en hond niet gebeuren. Een van de twee gaat eronder lijden. "

 

Toevallig had ik het net op papier gezet en had ik je bericht niet gezien! Ik vind het wel een hele gedramatiseerde situatie: Normale stage = veel mindere toekomst ik denk zo niet mijn carrière op het spel te zetten. 

https://www.youtube.com/watch?v=ll4ajzMD0CQ Feera zal naar mijn mening niet een minder beroep krijgen omdat zij een niet hele onderscheidende stage heeft gehad. Uiteindelijk denk ik dat kwaliteit uiteindelijk overheerst in dit vak, maar aangezien ik ook totaal andere kanten van recht heb gezien weet ik al helemaal niet meer wat ik na de afgeronde studie ga doen. Misschien ga ik wel een eigen mediator praktijk beginnen (met ruimte voor hond ) of interesseert justitie mij meer, ik ben van plan het allemaal te ondervinden tijdens de studie. Dat zie ik dan wel, komt wel goed.

Volgende forumvraag: 2e hondje erbij?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^