Wat er net gebeurde..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariemarie

honden foto van marie

Net wandelde ik met mijn hondje op de straat. Ik zie een man aankomen met twee grote bouviers. Wannes is niet bang voor andere honden dus hij stapt rustig door. Net als we willen passeren vliegen die twee grote honden blaffend naar hem. Hij schrikt hier enorm van en kruipt onder een geparkeerde auto. Zelf stond ik klem tussen die twee honden en de auto. Dit was blijkbaar nog niet genoeg voor het hondenbaasje om zijn twee honden bij hem te houden. Het enige wat hij zei was: "ze doen niks hoor, ze willen alleen maar spelen. Hopelijk is hij nu niet bang voor andere honden na dit voorval. Sommige mensen toch he....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat ik doe ? ik maak altijd ruimte met Bams, nimmer loop ik door als er geen genoeg plek is en ik toch zie wat voor iemand daar dan loopt met twee honden.

ik ben nergens bang voor, en Bams ook niet, maar ik ga het toch uit de weg om te voorkomen wat jij nu hebt meegemaakt, de schrik is groot je hondje heeft wat stres, altijd vervelend... probeer als er iemand op je af komt die honden aan de lijn heeft en er is geen ruimte genoeg het dan toch te ontwijken.

voor jou stres, en grote stres... heel naar voor je deze ervaring.

honden page profiel Sleddog team Akiak TikaaniSleddog team Akiak Tikaani

honden foto van Sleddog team Akiak Tikaani

tja natuurlijk heel vervelend voor jou en ook zeker niet leuk voor wannes,
ik hoop ook dat hij zich niet te zeer geschrokken heeft, maar ik denk dat dat wel weer goed komt, schrik gaat wel weer weg...

maar ergens... (en dat bedoel ik totaal niet aanvallend op jou!!!)
wanneer ik iemand met 2 kleine hondjes tegenkom die zo doen wordt er het zelfde gereageerd/ gezegd door de eigenaar...
en ik sta dan met 2 dolle malamutes te kijken dat ik op de been blijf...
(dus eig met 2 kleintjes keffend, grommend en druk springend zegt oh, maar ze doen niets hoor.... en dan sta ik daar met 2 grote sterke trekkers, die misschien wel wat kunnen doen.... pfff)

hond groot of klein, hou ze kort als je ze niet onder controle hebt!
Ik snap je ergernis dus maar al te goed!!!

honden page profiel Dennis: Joy en TessaDennis: Joy en Tessa

honden foto van Dennis: Joy en Tessa

De baas had zeker rekening moeten houden dat zijn speelse honden bij andere mensen en dieren als niet speels over kan komen. Ik hoop dat je hond hier niet lang last van heeft.

 

 

honden page profiel mariemarie

honden foto van marie

Ik kon echt nergens naar toe, er was geen plaats en die twee benamen heel het voetpad. Langs één kant de winkels, langs de andere kant geparkeerde auto's. Ik zag ook wel dat die honden niet boos waren maar Wannes zag dat blijkbaar anders. Als hondenbaasje zou je toch moeten zien dat een klein hondje wel eens bang zou kunnen zijn. En natuurlijk zijn die best wel sterk maar neem toch geen grote honden als je ze niet de baas kan, of de baas wil zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

van mij geen kritiek op jou hoor, ben je mal, wat Dennis aangeeft vind ik ook, hij weet dat zijn honden dat doet, net zo goed als ik mijn Bams toch kent, hij had of even moeten wachten tot je voorbij was, of even kunnen uitwijken. dus in het geheel geen kritiek op jou. :-D

honden page profiel Dennis: Joy en TessaDennis: Joy en Tessa

honden foto van Dennis: Joy en Tessa

" Ik kon echt nergens naar toe, er was geen plaats en die twee benamen heel het voetpad. Langs één kant de winkels, langs de andere kant geparkeerde auto's. Ik zag ook wel dat die honden niet boos waren maar Wannes zag dat blijkbaar anders. Als hondenbaasje zou je toch moeten zien dat een klein hondje wel eens bang zou kunnen zijn. En natuurlijk zijn die best wel sterk maar neem toch geen grote honden als je ze niet de baas kan, of de baas wil zijn. "

 

Ik snap je reactie volkomen, maar het heeft niks met de grote van de hond te maken of je je hond de baas blijft in mijn ogen. Vaak genoeg kleinere honden gezien die net zo goed wat pit tonen. En dat is de reden waarom ik meestal honden buiten het bos "dorp" op afstand houd want ook op een kleine pittige hond kan mijn hond reageren.

 

Ik denk dat je gewoon slim eraan doet om weer lekker te gaan wandelen en kijken hoe je hond reageert op andere honden lekker weer onder de honden en hopen dat die het snel vergeet.

Blaise (Gast)

Wat een idioot zeg. Je zou hem eens onverwachts een pistool tegen zijn hoofd moeten houden en als hij schrikt uitleggen dat het maar een speelgoed pistool is.....dan zou hij begrijpen wat je honden voelen op zo'n moment. Dit zeg ik als voorbeeld (niet doen hoor) hoe honden zich kunnen voelen maar dat beseffen velen niet.

Als je ze weer ziet een andere kant opgaan.

honden page profiel mariemarie

honden foto van marie

Nee, inderdaad er zijn misschien zelfs wel meer mensen met kleine hondjes die ze helemaal niet de baas zijn. Neem nu die kleine chiwawa's, die kunnen er ook wat van :) Maar die mogen tekeer gaan zo hard ze willen, daar trekt wannes zich niks van aan. Ik kom ook regelmatig mensen tegen met Pitbulls en die vindt hij ook geweldig. Hopelijk na vandaag ook nog.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Honden die onbekend zijn,willen niet spelen zoals de baas beweerd. Ze zijn bezig om te bepalen wie de baas is en wie de onderdanige.
Dat is in dit geval goed gelukt.

honden page profiel Dennis: Joy en TessaDennis: Joy en Tessa

honden foto van Dennis: Joy en Tessa

" Wat een idioot zeg. Je zou hem eens onverwachts een pistool tegen zijn hoofd moeten houden en als hij schrikt uitleggen dat het maar een speelgoed pistool is.....dan zou hij begrijpen wat je honden voelen op zo'n moment. Dit zeg ik als voorbeeld (niet doen hoor) hoe honden zich kunnen voelen maar dat beseffen velen niet.
Als je ze weer ziet een andere kant opgaan. "

 

Zo blaise :P ff heel strak vergelijk puntje hahaha, maar snap je wel.

honden page profiel mariemarie

honden foto van marie

Ik ging net terug wandelen en we kwamen iemand tegen met een golden retriever. Gewoonlijk is hij daar heel gek op, nu kroop hij bang achter mijn benen. Zo jammer he...hoop dat het weer over gaat.

honden page profiel Dennis: Joy en TessaDennis: Joy en Tessa

honden foto van Dennis: Joy en Tessa

" Ik ging net terug wandelen en we kwamen iemand tegen met een golden retriever. Gewoonlijk is hij daar heel gek op, nu kroop hij bang achter mijn benen. Zo jammer he...hoop dat het weer over gaat. "

 

Heb je misschien vriendin in de buurt met honden dat je lekker samen kunt wandelen even een bekende factor om hem heen.

honden page profiel BlaiseBlaise

"  
Zo blaise :P ff heel strak vergelijk puntje hahaha, maar snap je wel. "

 Hahaha.....ja, was om te verduidelijken wat honden kunnen voelen terwijl als wij het meemaken niet lacherig over wordt gedaan. 

 

honden page profiel BlaiseBlaise

Wat sneu Marie. Het is ook best een impact voor je honden.

 

Emma 20.41 : Mee eens.

Volgende forumvraag: verzekering, hondenverzekering
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^