Is mijn vriendin een brood.fokker?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

" Max:
Ze fokt met katten. Maar haar honden-ervaringen zijn met dit nest pas begonnen. Ze wil geen rashonden fokken, naar haar idee zijn deze minder sterk dan kruisingen. "

 Hangt er echt van af waar de kruising uit bestaat natuurlijk. Kruisingen kunnen sterker zijn, bastaardjes vooral. Waar Olly geboren was, moesten de sterksten overleven en die planten zich voort.

Maar een ras wat niet gezond is kruisen met een ander ras, dat is niet slim. Zo bouw je de zwakke punten alleen maar op. Het karakter van een herder en van een border collie versterken ook nog eens, dus het is ook niet slim om zo'n pup te geven aan de eerste beste persoon.

 

Ik heb niks tegen kruisen, mits diegene weet wat ze wilt voortplanten en je vriendin weet dat dus niet.

honden page profiel PeterPeter

Wat vervelend voor je. Het is vooral lastig omdat het je vriendin is.

 

Hoe kan je haar stoppen? tja, door haar duidelijk te maken dat ze met levende wezens bezig is, geen objecten.

 

Maar denk dat dit zeer lastig gaat zijn, she is all about the money als ik het zo lees.

Alice (Gast)

Loesje:

Nee, ze heeft zelf een kat van de straat opgevangen, deze wil ze gaan kruisen met een kater die ze mooi vindt.

 

Ik heb met haar gepraat, maar het lijkt alsof we water en vuur zijn op het moment. Ze snapt mijn punt totaal niet.

Ik heb het geprobeerd op een nette manier aan te geven, maar ze schiet meteen in de verdediging...

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als ze meteen in de verdediging schiet heb je waarschijnlijk een gevoelige snaar geraakt, of weet ze ook wel dat je gelijk hebt.

honden page profiel WoefkaaWoefkaa

Zij schiet in de verdediging omdat ze zich aangevallen voelt. Laat zien dat je haar vriendin bent en aan haar kant staat. Behoed haar voor zogenaamde gigantische boetes die een fokker kan krijgen die niet volgens de regels werkt, zowel bij het fokken als bij de nazorg. Als het haar om het geld gaat zal dit zeker afschrikken. Geef haar literatuur waar in staat hoe het wel moet en laat duidelijk merken dat je weet dat haar intenties goed zijn geweest.

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

5500 eur, en het zijn 8 pups (670 EUR)? Ik begrijp niet dat iemand zoveel geld geeft voor een pup waarvoor geen tests e.d. zijn ;-) . Wij hebben nog geen 100 eur meer betaald voor een pup met stamboom en benodigde tests.
Ik weet niet hoe goed jou band is, maar als ik zou vinden dat de pups niet goed verzorgd worden zou ik wel overwegen de dierenpolitie in te lichten. Zo te horen wil ze al even onverandwoord omgaan met het fokken van haar kat. Ik hoop dat je een beetje tot haar kan doordringen dat dit niet de manier is.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Pup komt in gewicht niet bij
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^