Met honden in Caravan?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Als eerst moderator team, excuses voor het anoniem plaatsen. Ik heb een account maar ik stel het echt zeer zeer op prijs als ik even anoniem mijn verhaal kan doen.   Beste lezer,   Waar moet ik beginnen.. Mijn ex en ik zijn uit elkaar waarbij ik genoodzaakt was weg te gaan voor mijn eigen veiligheid. Ik ben op dit moment bij familie en heb een heel klein inkomen. ik heb honden die hier niet mee naartoe kunnen. Waarom doet er niet toe maar het kan niet. Mijn honden zitten dus nog bij mijn ex. Gelukkig zorgt deze goed voor ze tot ik ze kan ophalen.   Ik ben meteen opzoek gegaan naar woonruimte met als enige eis eigenlijk dat mijn honden mee mochten. Mijn budget valt in de categorie "je kan een kamer huren" en het is eigenlijk bijna onmogelijk om iets te vinden waar huisdieren toegestaan zijn. Via een woningbouw kom ik nog lang niet in aanmerking.    Ik heb inmiddels iets gevonden wat ik kan betalen en waar mijn honden ook welkom zijn. Dit is een caravan. En dan niet een stacaravan wat nog enigszins op een huis lijkt maar echt een caravan. Piep en piepklein. Mij maakt het echt allemaal niet uit.   Ik ben blij dat ik weg ben gegaan en ik schaam me ook niet voor het feit dat ik in een caravan opnieuw moet beginnen. The only way is up.   Maar kan ik dit mijn honden aandoen!! Ik lig al nachten wakker. Het is echt een hok waar ze dan de hele dag in moeten zitten. Het is een buitengebied dus flink uitlaten is geen probleem.   Aan de ene kant denk ik, als ze genoeg beweging hebben liggen ze verder ook de hele dag te maffen. Maar aan de andere kant.. Er zal ook een paar uurtjes gewerkt moeten worden. Ik kan mn honden toch niet in een caravan stoppen!! ; (   Ik weet echt niet waar ik goed aan doe. Bij mn ex laten is geen optie. Die houdt niet eens van honden. Het zijn mijn honden en mijn allesjes! Van het idee van herplaatsen draait mijn maag al om maar wat ik ze nu te bieden heb is echt zwaar ruk... Ik heb alles voor ze over. Als ze het maar goed hebben!!   Bedankt voor het lezen mensen...

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Als eerst veel sterkte.
Dit is een heel vervelende situatie waar je niet om hebt gevraagd.
Ik denk als ze genoeg beweging krijgen dat een caravan tijdelijk geen probleem zou moeten zijn.
Het is echter maar tijdelijk.
Ik weet niet waar in de buurt je woont wellicht zou je de honden bij mij in het hof kunnen laten op momenten dat je werkt.
Sterkte ermee.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Allereerst heel veel sterkte met deze situatie.
Ik denk dat als je de honden veel laat bewegen en hopelijk wat tijd kunt besteden aan het wennen aan de caravan, dit best moet kunnen.
Hangt ook af van de honden, zijn ze snel gewend aan een nieuwe situatie?

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Ideaal is het misschien niet maar dat hoeft ook helemaal niet. Zolang ze lekker buiten kunnen razen is er niets aan de hand, dan zijn ze als het goed is binnen lekker rustig. Mijn hond ligt ook alleen maar binnen te maffen. En als je moet werken, moeten we allemaal, dan zullen ze vast ook slapen als je ze van te voren lekker moe maakt.

Ik zeg doen!

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Ik ben het helemaal met dlmijn voorgangers eens! Gewoon doen. En heel veel sterkte.

Anoniem (Gast)

Bedankt voor jullie lieve reacties. Natuurlijk is het tijdelijk en zo zie ik het ook, maar het zal wel een paar maandjes duren voor ik een beetje alles op een rij heb en de gelegenheid voor iets beters.

 

Ze passen zich vrij makkelijk aan zolang ik er maar ben.

 

Ik ben gewoon bang dat het echt te klein is, ze claustrofobisch worden en dood ongelukkig... Ik weet niet hoe een hond dat beleeft.

 

Jaimie het is in het noorden van friesland.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik zou het ook doen! 

Belangrijkste is dat de honden bij de persoon zijn die het beste voor ze kan zorgen en het meest van ze houd, dat ben jij

denk niet dat ze er iets van merken als jij gaat werken en ze even alleen zijn, ze gaan waarschijnlijk languit op bed liggen slapen, lekker toch 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Bedankt voor jullie lieve reacties. Natuurlijk is het tijdelijk en zo zie ik het ook, maar het zal wel een paar maandjes duren voor ik een beetje alles op een rij heb en de gelegenheid voor iets beters.

 

Ze passen zich vrij makkelijk aan zolang ik er maar ben.

 

Ik ben gewoon bang dat het echt te klein is, ze claustrofobisch worden en dood ongelukkig... Ik weet niet hoe een hond dat beleeft.

 

Jaimie het is in het noorden van friesland. "

 


Oei dat is niet echt naast de deur....
Ik woon in België vlak bij de Ardennen .....

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Qua oppervlak zou ik me er niet te druk om maken idd.

Als ik werken ben ligt yara de hele tijd op de bank (Ik heb een camera hangen en neem het geluid ook op, dus ik weet het zeker haha)

Dus als jij verder genoeg met de honden doet zal het niet veel uitmaken hoeveel vierkante meter ze tot hun beschikking hebben. 

 

Misschien alleen dat het in de zomer en probleem is met hitte?

 

En misschien is er iemand te vinden die ze tijdens werktijd Nog een extra keer wil uitlaten. Zodat je je minder druk hoeft te maken. 

 

Heel veel sterkte met deze situatie!

 

Anoniem (Gast)

Het is heel lief van je aangeboden Jaimie. Fulltime werken kan ik niet waar ik nu werk dus het zal parttime zijn wat ze normaal gesproken ook nooit erg vonden.

 

Maar ik kan bijvoorbeeld niet de deur voor ze open laten dat ze buiten kunnen als ik er niet ben want het is geen tuin, gewoon een groot veld. Dus ze moeten dan echt binnen vertoeven.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Het is heel lief van je aangeboden Jaimie. Fulltime werken kan ik niet waar ik nu werk dus het zal parttime zijn wat ze normaal gesproken ook nooit erg vonden.

 

Maar ik kan bijvoorbeeld niet de deur voor ze open laten dat ze buiten kunnen als ik er niet ben want het is geen tuin, gewoon een groot veld. Dus ze moeten dan echt binnen vertoeven. "

 


Dit is tijdelijk je probeert in ieder geval.je hondjes met je mee te nemen.
Kunnen vele honden in het asiel alleen maar jaloers op zijn.
Laat ze goed uit en geef ze een kong of iets.
Het kan geen kwaad.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik denk dat het wel moet kunnen!

Goed moe maken zodat ze lekker voldaan zijn.

Ik vertoef ook in vakanties in de caravan met 2 borders.  No problemo

Hmm..krijg de foto niet recht..maar het idee is duidelijk

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Zoals je zegt is het maar tijdelijk en weldra is de lente daar en kan je op droge dagen met ze buiten zitten ipv in de caravan. Je kan misschien met draad een stukje van het veld afzetten zodat je je honden een grens kan aangeven. Natuurlijk moeten ze dan nog in de caravan als je weg bent maar zoals je al zei is het tijdelijk.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Moet prima kunnen, het is al fijn dat je weer een plekje voor jezelf hebt waar je weer verder kan.

Als je honden genoeg beweging krijgen verder maakt die ruimte verder toch niet uit.

 

 

Anoniem (Gast)

Nogmaals bedankt voor de lieve reacties.  Er is in elk geval niemand die zegt nou dat wil ècht niet of dat kan je echt niet maken!!

 

Ik voel me al beter dan eerder, maar het blijft knagen. Ik hoop dat ze geen last krijgen van het ruimtegebrek.

 

Ik zal in elk geval proberen het zo aangenaam mogelijk voor ze te maken. Het positieve nieuws is dat je zo een prachtig maar dan ook echt prachtig natuurgebied in loopt, waar je wel uren kunt vertoeven en wandelen. Dus dat worde flinke wandelingen, echt een paar uur per dag lekker buiten.

 

En als het een beetje lekker weer word kunnen we buiten zitten. Weliswaar aangelijnd maar met een haring in de grond en een lange lijn kom je ook een heel eind. Ze mogen bijna alles dus op het bed met dekentjes zodat ze het ook niet koud krijgen, en dan beschouwen we het maar als een grote vakantie. Hopelijk krijgen ze er geen last van want dat zou ik echt héél erg vinden.

honden page profiel HenkHenk

honden foto van Henk

Als het om friesland gaat zou je eens kunnen informeren bij carex , die verhuren leegstaande gebouwen en huizen . Je loopt wel het risico dat je er zo maar uit moet , maar het kan ook zó zijn dat je er een hele tijd kan blijven 

Anoniem (Gast)

Dankjewel voor de tip Henk! Antikraak mag je vaak ook niet met huisdieren in, maar proberen kan altijd!!

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

okee...shit happens soms.

Ik woon al 2 jaar in een caravan, dus kan je mischien wel wat nuttig advies gegeven.

 

-De opstap/trap bij de caravan.

Die kan al snel 30-40-50 cm hoog zijn.

Bij mijn profielfoto zie je een paar dichte pallets liggen die als trap dienst doen.

Werkt perfect en elke pallet is ongeveer 10 cm hoog waarbij een stabiele en snelle trap zo gemaakt is.

Schuur alleen wel de oppervlakte schoon om splinters aan de voeten en poten te voorkomen!

Ik heb 2,50 per pallet betaald dus was met 15 euro al klaar, terwijl een ''oficiele trap'' al snel 80 euro kost.

Pallet zijn gemaakt om een paar 100 kilo te kunnen houden.

Dus een paar maffe honden en een baasje zijn geen enkele moeite voor een paar pallets.

 

Modder!! Wen er maar aan want bij blubber is het gelijk 20 keer per dag dwijlen....persoonlijk heb ik het opgegeven, maar doe wel stofzuigen en vegen meerdere keren per dag.

(Ik dweil wel 3 keer per week of als er weer een bak water omgedonderd is....LOL)

 

Bakken water!! Oei...lastig hoofdstuk want hier ligt die een paar keer per week omver gekiept omdat vanuit vreugde en blijdschap en lompigheid dat ding omver gelopen word.

Probeer dus iets te vinden om de waterbak stabiel neer te zetten zonder dat die omgekiept kan worden

 

Mand? Ook opgegeven!! Ik ga binnenkort een kinderbed aanschaffen.

De matras op de grond word namelijk telkens nat vanwegen het vocht.

De matras licht op het laminaat, maar dat word vochtig en gaat stinken

Leg het matras voor de honden niet op de grond, maar minimaal een paar cm van de grond af.

 

Gaskachel en honden.

Ik vertrouw mijn hond met mijn gaskachel en ze zal nooit zichzelf iets aandoen.

Maar als ik weg ga, doe ik de kachel gewoon uit.

Er kan (door gek doen of spelen) toch een doek bij de gaskachel terechtkomen en vlam vatten.

Kachel uit = een grote zorg minder als je weg moet.

 

Bij grote hitte in de zomermaanden zal je toch iets anders moeten vinden omdat het mischien te warm kan worden.

Hang een thermometer in je kamper op  om zeker te weten dat het niet te warm binnen word!

En indien nodig, schaf een airco aan voor de honden!

Dat zal zeker een hoop problemen voorkomen in een caravan.

De zon kan namelijk branden op je dak en dat kan voor grote hitten zorgen zoals een hond in een dichte auto tijdens hitte....dat is geen goede combinatie!

 

Het enige wat wel ruimtegebrek zal brengen is als de honden niet goed kunnen bewegen, maar zo te lezen hebben de tijd genoeg om lekker uit te leven bij jou!

Dat zal het probleem niet worden.

 

Training! Ja, het leren alleen te zijn moet ook opnieuw geleerd worden.

Het zal wel snel gaan, maar elke verhuizing brengt altijd moeite met zich mee.

 

Wassen!! Hondenkleden en de algemene wasmachine kan nog wel eens problemen met zich meebrengen.

OF klop de kleden goed uit...OF schaf een camperwasmachine aan.

Daar kan je de kleden goed in wassen/spoelen zodat de boel weer lekker fris is.

 

Ik heb nog veel meer tips, maar mischien is het beter om het ook praktisch te bekijken.

Als je wilt kan je me ook een PB sturen waar ik je nog meer tips kan geven.

Ik weet dat je annoniem wilt blijven en ik respecteer dat ook.

Er zijn meerdere manieren om op een budget en in een kleine camper lekker met je honden te vertoeven.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Gewoon uit nieuwsgierigheid: wat voor honden zijn het en hoeveel? Ik denk ook dat het prima te doen is, mits je in de zomer iets regelt voor de hitte, mocht je daar nog wonen. Hoeveel honden verblijven niet in de hal of keuken of bench tijdens paar uur alleen zijn... Dus caravan moet ook lukken. En daarnaast lijkt me dat je het sowieso kan proberen, herplaatsen kan altijd nog, als het echt niet gaat! Maar bij voorbaat al herplaatsen zou ik niet doen, mogelijk vinden ze het wel dikke prima daar in die caravan :) Heel veel succes en sterkte met deze rottige situatie op moment

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Lijkt mij dat als je genoeg met ze buiten loopt gedurende de dag het prima zal gaan. Hoeveel honden zitten er overdag in huis met alleen een gang of bijkeuken tot hun beschikking.

Goede tips van honden humor Sasha. Vooral die van de gashaard.

Een eigen plek is het belangrijkste.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als eerste , heel erg naar voor je, maar geloof me als je om je eigen veiligheid moet denken, dan wegwezen...

nu je optie voor de caravan, je honden kunnen daar makkelijk toeven hoor, zou niet weten waarom niet... als jij ze genoeg buiten de caravan beweging geeft, kan dat zekers...

zorg voor goede bescherming van de banken in de caravan zodat als je weg bent dat ze er eventueel op klauteren om lekker te liggen daar...

en of ze het goed hebben daar ? als ze maar bij jou het fijn en goed hebben is een caravan geen bezwaar.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

goeie tip... wat warmte betreft, straks van de zomer, houdt dat goed in de gaten... en vraag aan de beheerder of je honden alleen achter mag laten in een caravan, vaak wordt dat niet op prijs gesteld, dat zijn dingen die je van te voren wel even moet regelen.

Anoniem (Gast)

Ik kan Gelukkig melden dat ik toch iets beters heb gevonden! 

 

Nu moet ik ze nog op zien te halen..

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

top dat je wat beters gevonden hebt

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Wat fijn!!

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Dat vind ik heel fijn voor je!
Ik hoop dat het je nu alleen maar weer bergopwaarts zal vergaan.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

" Ik kan Gelukkig melden dat ik toch iets beters heb gevonden! 
 
Nu moet ik ze nog op zien te halen.. "

 Gelukkig . Maar...Hoezo je moet nog zien of je de honden kunt ophalen? Is het niet veilig? Ben je bang dat je ze niet meekrijgt?

Hoop van harte dat het slechts een vervoersprobleem is.....

Sterkte!

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Marnix negeren we maar.....

Ts super goed nieuws ;-)

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

Wat top zeg! Neem je anders iemand mee, als je het niet vertrouwd?

Anoniem (Gast)

Ik zie nergens een Marnix?

Nee gaat om vervoer.. Niet om veiligheid Gelukkig.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^