Socialiseren 8 weken. Hoe omgaan met alle aandacht van vreemden?) En met honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KyraKyra

honden foto van Kyra

Sinds 2 dagen hebben is Kyra bij ons en het gaat geweldig, ze is een droppie van een pup, ze slaapt héél veel, zowel op een lekker kussen in de kamer bij ons als in haar bench en ze heeft al door dat zodra ze buiten plast of poept ze dan naar binnen mag, ze rént dan naar de deur toe (ze heeft het koud!).

 

Ook zijn we iedere dag een 10 tal minuten naar het bos geweest waar ze lekker achter ons aan huppelt maar vandaag heb ik haar even meegenomen naar de winkels waar ik moest zijn, even stil staan op straat met mij terwijl iemand anders  binnen even de boodschap doet zodat ze veel mensen langs ziet komen. Er kwamen zeker 10 mensen (één voor één, dat wel) op af om haar even aan te halen. Nu lees ik wel eens dat ze moeten leren niet op iedereen af te stormen straks, maar van de andere kant moet ze nu natuurlijk in contact komen met zoveel mogelijk typen mensen. Dus hoe ga ik hiermee om, laat ik iedereen haar lekker aaien of moet ik dit niet toelaten? En laat ik haar dan op de grond of liever even in de armen?  

 

 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 2 doggies

Ik denk dat dit heel erg samenhangt met hoe je hond er op reageert. Vind ze het fijn om geaaid te worden? Mijn pup vond dat dus 3x niks, die moest ik juist in bescherming nemen ('hands off!' ) in het kader van socialisatie - had ik jan en alleman aan hem laten zitten, dan was het geen socialisatie, maar confrontatie geweest.

 

Vind ze het wel heel fijn, dan zou je tegelijkertijd kunnen werken aan zelfbeheersing. Kniel bij haar neer zodat ze eventueel steun kan zoeken bij jou waar nodig, maar ook zodat je haar laag kunt houden als ze wil gaan springen of iets dergelijks (niet dat je haar neer moet drukken ofzo, maar even een pink door haar halsbandje zodat ze met 4 pootjes op de grond blijft ).

 

Socialisatie is voor mij toch meer dat de honden vertrouwen krijgen in de wereld, niet zozeer dat ze alles leuk en gezellig moeten vinden en op moeten zoeken. Mijn honden worden nog steeds niet graag geaaid door vreemden, dat vind ik prima. Ze zijn niet bang voor mensen, daar ging het mij meer om

 

Het belangrijkste is - in mijn inzien - dat pups 'succes' hebben wanneer ze iets nieuws tegenkomen. Dus dat het voor hun positief is. Daarvoor hoeft niet perse geaaid te worden, je kunt ook even kletsen met mensen terwijl de pup wat rond hun voeten snuffelt, bij wijze van spreken. Net als dat er echt niet leuk gespeeld hoeft te worden met alle honden - rustig een stukje naast elkaar lopen is ook socialisatie.

 

Succes met jullie mooierd! Het is echt een dotje

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vind het niet gek wat ik daar zie, van mij zou je ook last hebben hoor. hahaha maar wel op gepaste afstand, laat de pup maar komen, zou door mijn knieen gaan, en kijken wat de pup doet, komt tie naar me toe, dan even een knuffel, meer niet. aaien mag, als de pup het leuk vind.

wat ik deed ? net als jij, ook naar het winkelcentrum, en rustige kinderen en mensen mogen aan de pup van me komen, rustig aan, geen gedrang, en geen geaai als de pup het niet wilt... je bent er zelf bij, laat de pup maar lekker zitten, en als er mensen zijn die wild doen, dan voorkom je dat, zeg het maar gewoon... mag.

en optillen ? ging naar de markt, was best wel veel en een eind, even optillen mag en kan geen enkele kwaad, als er maar niet opgedrongen wordt, kijk naar je pup wat tie wilt en doet.... met van alles kennismaken, straks mag je best wat terughoudend zijn. maar dan heeft tie deze fase mooi gehad.

honden page profiel KyraKyra

honden foto van Kyra

Haha Willemijn, ik veronderstel dat Bamse wat kleiner was toen je hem naar de markt droeg maar toch, ik zie het al voor me!

 

Gelukkig vindt Kyra tot nu toe alles best maar ik probeer inderdaad wel dat ze op de grond blijft met vier poten, sowieso doen we dat, ook hier in huis, want ik heb geen zin in een springende boxer waar ze toch om bekend staan.  Meeste mensen hurken inderdaad ernaast en aaien wat, vindt ze allemaal prima, dus so far so good!

 

Woensdag ook maar eens naar de markt dragen, want daar kom ik toch best vaak! 

honden page profiel SanneSanne 1 doggies

honden foto van Sanne

Op straat heb ik liever niet dat mensen allemaal aan mijn pup zitten. Ik heb nu namelijk drie honden die gewoon los kunnen lopen tussen mensen zonder dat ze aandacht aan ze vragen. Heerlijk vind ik dat. Ken namelijk zoveel honden die overal en op iedereen afrennen.

Maar dat is net wat je zelf prettig vindt.

Mijn honden zien genoeg mensen, op mijn werk, thuis. Ze zijn alle drie heel sociaal naar mensen maar op straat negeren ze iedereen. Precies zoals ik het prettig vind.

honden page profiel WendyWendy 1 doggies

honden foto van Wendy

Wennen aan zoveel mogelijk mensen kan ook prima door je hond er alleen naar te laten kijken. En meer is zeker niet beter. Als je voerbeloning gebruikt, moet die ook van jou komen en niet van een ander. 

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ow verliefd!

Voor ik Spaanse straatmeiden ging adopteren altijd boxers gehad.

Zie ze zo weer voor me als pup. Je vreet het toch op

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Wennen aan zoveel mogelijk mensen kan ook prima door je hond er alleen naar te laten kijken. En meer is zeker niet beter. Als je voerbeloning gebruikt, moet die ook van jou komen en niet van een ander. 
  "

 

Eens met Wendy. Belangrijk is 'wennen aan', waarbij de pup op z'n eigen manier en tempo leert wennen aan allerlei voorkomende, en voorbijtrekkende, prikkels in de wereld, dus hierbij wennen aan de verscheidenheid aan mensen in de wereld.

 

"Zie je, 

het is er allemaal, maar je hoeft er niets mee behalve op jouw manier aan wennen".

 

 

Zo wordt bij goede begeleiding een prikkel neutraal/normaal in z'n leefwereld.

 

 

Daarbij is het niet nodig iedereen  'de hand schudden en begroeten met 3 zoenen'. Een dappere gaat snuffelen en een bleue zit tussen de veilig beschutte benen van de baas. Het is aan de eigenaar om de pup te begeleiden in dit gewenningsproces op geleide van de pup en met de steun die de pup daarin nodig heeft om te leren gaan met al die prikkels.

 

Iets anders is leren omgaan (fysiek) met eigen mensen binnen zijn sociale wereld. Dat is wel een proces van leren 'omgaan met' en die mogelijkheden zijn er vaak ruim voldoende binnen de eigen sociale leefsituatie. 

 

In het proces van 'wennen aan prikkels' kun je juist, door de pup toch veelvuldig bloot te stellen aan het voortdurend moeten 'hand schudden en zoenen',  problemen in de hand werken. Een pup die in de rest van z'n leven als volwassen hond bij iedere paar benen wat voorbijschuift 'de hand wil schudden en zoenen' of juist een hond die een aversie/onzekerheid ontwikkelt, beide met alle gevolgen van dien.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Jenita Jenita 1 doggies

honden foto van Jenita

Zou ze inderdaad niet allemaal laten aaien, maar gewoon kijken wat je pup wil en laat ze vooral niet allemaal er boven gaan hangen en dringen...

Toen ik op de markt zei dat ze er niet zo omheen moesten gaan staan keken een paar mensen me aan alsof ik gek was.

Er was welgeteld 1 mevrouw van de tientallen marktbezoekers die aan me vroeg of ze Syra mocht aaien.

 

Ook in de dierenwinkel doken ze er boven op (de klanten dan). Kostte me nogal wat moeite om ze ervan te overtuigen dat ze dat juist niet moesten doen. Heb haar opgepakt op het laatst.

Ons pupje stormt nu op iedereen af, hoe kan ik dat afleren? 

Bijvoorbeeld in het bos, ze loopt nu los naast me, geen mens te zien (dacht ik) totdat er ineens een echtpaar uit een zijpad opduikt, tja pupje erheen en kon niets meer beginnen want ze werd meteen aangehaald. Toch maar weer aanlijnen in het bos denk ik!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

En op je vraag;

 

Bij 'wennen aan'  prikkels die nog 'best heel spannend' zijn mag je gerust de pup ter steun en geborgenheid op de arm nemen als deze dat nodig heeft. Het helpt hem juist in z'n gewenning, sneller kalmeren. Idem tussen je benen. Volg je pup daar ook in.

 

Zou je pup zeker niet laten aaien als deze op je arm zit. Pup kan dan geen kant op en heeft geen andere keus dan ondergaan, dat is niet gewenst. En daarbij wil jij veiligheid zijn.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Toevallig net vanmiddag deze blogpost over verkeerd gelopen "socialisatie" gelezen. 

http://ppgworldservices.com/2015/02/14/car-woes-a-tale-of-botched-socialization/

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Als hij het leuk vind om geaaid te worden zou ik het toelaten, niet met zn 10en tegelijk en om de 5m uiteraard

hem erbij begeleiden inderdaad wat al verteld is, maar dat geld voor alle socialisatie

 

en als je pup nu alle mensen leuk vind wil dat niet per se zeggen dat hij dat straks nog steeds doet

gijs vond het ook heel leuk, maar nu rent hij niet meer op iedereen af en wil hij eerst rustig van een afstandje kennismaken

maar ik geloof dat boxers wel van knuffelen (ook met vreemden) houden, het is een boxer toch?, als je wil voorkomen dat hij straks ook constant naar iedereen wil, ook al kun je nu nog niet zeggen of hij dat gaat doen, dan zou ik niet de hele tijd mensen hem laten aanhalen nu

maar dat moet je voor jezelf afwegen

 

vooral kennismaken met mensen met rollators, scootmobiels en stokken ook, dat vinden ze nog wel eens vreemd

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Toevallig net vanmiddag deze blogpost over verkeerd gelopen "socialisatie" gelezen. 
http://ppgworldservices.com/2015/02/14/car-woes-a-tale-of-botched-socialization/
  "

 

omg  de gevaren van de 'overkill'.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Altijd leuk zo'n blanco pup..

Waar je als baasje nog van alles mag programmeren.

 

Ik ben het eens met bovenstaande adviezen.

En wat wil je dat je pup voor gedrag laat zien.

Dol enthousiast, angstig.?

Ga je je pup leren dat er een kleine, grote kans bestaan dat die andere mensen hem aaien, hem een beloning geven.

Gaat hij dadelijk heel erg enthousiast reageren op andere mensen , omdat hij denkt dat hij die aandacht gaat krijgen, die aai, dat koekje.

En.

Hoe erg is het voor je pup, dat hij mensen gewoon voorbij ziet lopen waar hij helemaal niets van krijgt...

En..wat leer je hem op dat moment.?

Dat je hond later gewoon tussen andere mensen kan lopen, zonder ze te zien als voer of aaimachientjes.

Wij baasjes trainen heel veel gedrag er stiekem in..

Gedrag wat over een tijdje als lastig wordt gezien.

 

Dus ik zou een groot bord bij je pup zetten..

Niets aan de hand mensen.

gewoon doorlopen.

 

 

 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"
Dus ik zou een groot bord bij je pup zetten..
Niets aan de hand mensen.
gewoon doorlopen.
 
 
  "

 

 geweldig 

honden page profiel Dobber †Dobber † 1 doggies

honden foto van Dobber †

Niet toelaten dat iedereen je hond zomaar gaat aaien. Socialiseren heeft tegenwoordig de betekenis dat je de pup met alles in aanraking laat komen, letterlijk. Maar je pup wordt net zo goed gesocialiseerd als je 'm gewoon mee neemt, laat kijken, en vooral leert dat zijn aandacht op jou gevestigd moet zijn. En niet zozeer op al die objecten in z'n omgeving. 

 

Dus ik zou zeker de mensen af houden en zeggen dat je niet wilt dat ze aan je pup komen. Vooral ook omdat je pup zo leert dat iedereen altijd leuk is en altijd wil spelen. En dus krijg je een hond die door elke willekeurige vreemde geaaid wil worden, en als iemand dat niet doet, dan probeert ze door springen en blaffen wel aandacht los te peuteren. Dus nee, al dat aaien en zo niet toelaten. De pup ook niet oppakken, maar gewoon op de grond laten staan. 

 

En vergis je dus niet, socialiseren is vooral je pup de dingen laten zien en de aandacht op jou zelf houden!

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Als ik in de toekomst een pup heb,koop ik beslist de wel/niet aaien sleeve: http://www.aaieneerstvragen.nl Als ik die menselijke aandacht genoeg vind gaat de rode kant op zichtbaar en anders de groene.
Verder zou ik bij mijn pup graag willen dat hij/zij wacht op mijn toestemming om de "vreemde" te begroeten, om zo te leren niet op iedereen af te stormen.

honden page profiel dyfaine dyfaine

honden foto van dyfaine

Ik zou als ik t terug kon draaien hem.ook niet meer door iedereen laten aaien. 

Spikey was natuurlijk een klein bolletje wol waar iedereen op af kwam. Leuk..Ja toen wel .

Nu is hij groter en denkt hij dat de hele wereld voor hem er is zo blij is hij als er iemand loopt. Begin natuurlijk sprong hij ze bijna in de armen. Nu rent hij vaak om de mensen heen gelukkig dus word iets minder.  

 

Ik zeg altijd spikey is over gesocialiseerd haha 

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Ik mag over 2.5 week met een pup op stap.

Heb ook zo'n sleeve gekocht met erop: aaien eerst vragen.

Hopelijk heeft het effect.

Ze mag best geaaid worden als ze dat fijn vind, maar er zijn grenzen.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

" Als ik in de toekomst een pup heb,koop ik beslist de wel/niet aaien sleeve: http://www.aaieneerstvragen.nl Als ik die menselijke aandacht genoeg vind gaat de rode kant op zichtbaar en anders de groene.
Verder zou ik bij mijn pup graag willen dat hij/zij wacht op mijn toestemming om de "vreemde" te begroeten, om zo te leren niet op iedereen af te stormen. "

 Dit dus 

 

En ook precies wat Dyfaine zegt: hier ook een pup die überschattig was en door iedereen geaaid en aangehaald werd. Tja, hartstikke leuk zo'n schattige pup, maar deze nu 50 kilo wegende hond denkt dus ook dat alles en iedereen op de wereld er is voor haar en haar wil knuffelen en aaien en dendert dus ook op alles en iedereen af...  Totáál niet fijn!!!

 

Nee, als er ooit weer een pup komt, dan komt er geen énkele vreemde hand aan mijn pup!

 

Prima om je pup met je mee te nemen en in verschillende situaties te brengen om aan dingen te wennen, te socialiseren dus, maar daar hoort voor mij door vreemden op straat zomaar geaaid worden absoluut niet bij.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 2 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk dat mijn hond er een is die als pup door -iedereen- geaaid is. En nu is hij mensengek, en gaat als het kan bij mensen op hun voeten zitten voor een aai. Dat is al een verbetering, want toen ik hem net had (asielhond) sprong hij op.

 

Maar het is heel hinderlijk, want hij denkt dat de hele wereld er voor hem is.

 

Als ik dus een pup tegenkom, negeer ik die. Heel soms, als ik en het baasje even gesproken hebben en de pup daarna nog eens rustig bij me komt, aai ik even.

Maar, zo heeft de pup wel geleerd dat ik met het baasje sprak en het aaien bijzaak was. Misschien kun je vreemden op die manier even begeleiden? Iets in de trant van "je mag de pup best aaien, maar laten we eerst even samen een minuutje praten zodat hij leert dat vreemden er niet alleen maar voor de pup zijn. Anders gaat hij later mensen lastig vallen voor aandacht."

Jij je zin, mensen hun zin. En de mensen leren er wat van en gaan misschien voortaan even nadenken voor ze op een pup springen om te aaien.

honden page profiel KyraKyra

honden foto van Kyra

Ik heb een heel ander inzicht gekregen in het concept "socialiseren" en zal het inderdaad anders gaan aanpakken, gelukkig was het pas de eerste dag en waren het maar een man of 8, één voor één, dus de schade zal beperkt gebleven zijn haha.

 

Ook ben ik sinds de tweede dag begonnen met elke dag een 10 minuten lekker los in het bos te lopen, ze volgt me prima, maar dan komen we op de grote heide waar andere honden lopen, die snuffelen heel lief, sommigen lopen daarna rustig door en anderen laten haar even spelen. Kyra is totaal niet bang, en gaat op alle maten en type honden af. Nu wil ik ze in het losloopgebied niet aanlijnen om haar aan te leren mij te volgen, maar op een gegeven moment rende ze toch achter een hond aan die lief was geweest, toch maar even achteraangelopen (zo hard rent ze nog niet haha) en aangelijnt, want ze kwam me echt niet meer achterna.  Hoe ga ik hier het beste mee om.

 

Excuses alle vragen, maar ik wil straks graag een hond die lekker meeloopt en niet overal op af vliegt inderdaad, heb dat met een eerdere boxer gehad en was heel vervelend. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 1 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Wat een mooi koppie! Mijn ouders fokten ze vroeger.

 

Stel je zit op een bankje en iedereen die langs komt, aait je over je bol.........tja.

 

Er is een verschil in socialiseren en wennen. Als je met je hond op verschillende plaatsen bent, waar allerlei soorten mensen om je heen zijn, zonder iets met je pup te doen, dan went je hond aan allerlei mensen. Zo leert ze dat er verschillende mensen zijn, maar ook dat ze niet met iedereen iets hoeft.

Dat is wat je wilt.

 

Een boxer, die is gewoon geboren als mensen vriend, iedereen is leuk, dus idd leren dat ze niet op iedereen afgaat is heel belangrijk.

 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat je kan doen als ze losloopt, soms zal je zien dat ze kijkt, roep dan braaf, of haar naam of zo. Ze maakt contact met je, dat zijn heel belangrijke momenten. Als ze komt, braaf en voertje. Zo leert ze dat het de moeite waard is om naar de baas te gaan.

Roep haar ook regelmatig, loop de amdere kant uit, als ze komt: braaf en voertje.

 

Een pup ziet alles om zich heen en gaat ook overal op af.

Je kan juist wel soms aanlijnen, zo leer je dat ze niet op alle honden afhoeft. Sommige honden vinden dat ook niet prettig. 

Wissel het een beetje af.

 

Stel dat ze los is en even met een andere hond mee loopt, dat hoort bij pups. Afgeleid en even alles om zich heen vergeten.

Roeen heeft geen zin, of wachten tot ze even omkijk, anders er naar toe lopen en proberen contact te maken, gewoon pakken en even aanlijnen. Niet boos worden of niets zeggen, dit hoort erbij.

 

Boxers zijn pas heel laat volwassen. Ze zijn zo enthousiast, het kan nog heel lang duren dat ze soms afgeleid zijn en meer interesse hebben in een andere hond. Of wachten tot ze zijn uitgespeeld, of pakken aanlijnen en doorlopen.

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

Ik liet Minion soms aaien door vreemden.

Nu gaat Minion naar ze toe,en loopt weer verder mee.

Ik zou zeggen niet altijd laten aaien, en zeker niet door heel veel schoolkinderen die op de pup af stormen.

 

honden page profiel RVSRVS 1 doggies

honden foto van RVS

Ik Boxer is niet zo volgzaam als sommige andere rassen van nature al zijn dus dat achterna lopen van een ander iemand of hond zal je wel vaker mee gaan maken. Pas als ze volwassen zijn en jullie band goed is volgen ze je als een schaduw.

Let op dat vreemden je pup niet optillen. Dat is binnen een zucht gebeurd dus wees alert. Een "sorry" als de wildebras zich los wil rukken en op de grond klettert, heb je niks aan.

Succes want het eerste jaar met zo'n druk ras als de Boxer is soms best wel even doorbijten Wees niet te streng en veeleisend want hoewel ze alles lijken te vergeten wat je oefent en heel snel afgeleid te zijn, na 2,5 jaar blijken ze zich inééns alles te herinneren en doen het alsof ze nooit anders gewend zijn geweest

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 2 doggies

honden foto van Landseer ect

"
Excuses alle vragen, maar ik wil straks graag een hond die lekker meeloopt en niet overal op af vliegt inderdaad, heb dat met een eerdere boxer gehad en was heel vervelend.  "

 

EUhmmmm.

Je krijgt van ons hier absoluut geen garantie dat als je onze ideeen opvolgt, je geen dolenthousiaste hond naar mensen en dieren meer zal krijgen ..

Even voor de duidelijkheid..

 

Maar zoals ik het wel eens uitleg, en geleerd heb gekregen...

Stel...je pup is nog "blanco''...

En jij wilt dat hij bij andere honden helemaal uit zijn dak gaat..

Als hij een andere hond ziet, dan wil jij dat je hond helemaal staat te stuiteren..

Hoe zou je hem dat aan kunnen leren..?

En die manier, draai je om om het juist niet te krijgen.

Is vreselijk kort door de bocht....Ik weet het. 

Maar een leuk begin om aan de opvoeding te beginnen.

Om je zelf op weg te helpen , ''hoe zou ik dit eens aan pakken, en wat zou er fout kunnen gaan als hij dadelijk wel genoeg kracht heeft.''

 

Zoals iedereen hier schrijft, enthousiast bij mensen..

Hoe zou je dat erin kunnen trainen.?

Elk persoon knuffelen, en beloningen laten geven..

En binnen een maand heb je het erin getraind , zonder problemen..

Dus.

Het omgekeerde toepassen.

 

Bij honden heb ik het zelfde..

Natuurlijk moet je hond niet bang zijn van andere honden..

Dusss...

Elke ontmoeting nu in het begin, zou ik eisen dat ik de honden ken..

Ik wil ab...so...luut geen gezeur of ruzie bij mijn pup met andere honden.

Elke ontmoeting waarbij mijn pup los zou mogen lopen, moet ik de andere hond kennen als rustige relaxte hond. of misschien een andere pup van het zelfde kaliber als jou pup.

(dus ik blijf standaard  op 100 km afstand van jonge pubber honden of andere opgewonden standjes...slecht leermodel voor mijn pup)

Hoe wil ik dat mijn pup dadelijk andere honden ziet.?

Elke hond is een ding waar volle bak achteraan gehold moet worden..??

Elke hond is...spelen,spelen,spelen,spelen..(en niet meer luisteren).?

Of...

Wil ik een pup die ook gewoon eens een half uur samen kan wandelen met soortgenoten, zonder aan het woord spelen te denken.

Een hond die in het bijzijn van andere honden , nog wel gewoon naar zijn naam luistert als je hem roept, omdat jij nog leuker bent dan die andere honden.

Een hond die niet dolgedraaid enthousiast of angstig van andere honden wordt..

Nee, ook weer gewoon als wezens die ze ook tegen kunnen komen.

En waar ze het gewoon leuk mee kunnen hebben, gewoon...normaal met elkaar om kunnen gaan.

 

 

 

 

 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^