ik wordt er zo moe van en zelfs chagrijnig!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Sorry ik moet even mijn gal spuwen! Waar ik momenteel echt een beetje zat van wordt is dat eeuwige gezeur/voor oordeel over een bepaald ras hond. Wij hebben een labrador en er wordt gewoon 9 van de 10x gezinspeeld op het feit dat dat suffige slome honden zijn. Daarnaast zijn ze ook nog dom en lomp. Heb je je leven voor elkaar wordt er rustig gezegt nu nog een labrador en het plaatje is compleet! Nou sorry maar de labradors die ik ken eb ook die van ons zelf. Is zeker niet lui en slaapt zeer weinig.! Hij wil altijd voor ons werken en is opzich makkelijk commando s te leren. Maar het is zeker geen hond die makkelijk ff opgevoed wordt. Hij moet zeker consequent opgevoed worden anders maakt hij er een potje van! Oké hij is o lomp eet graag en vind bijna iedereen lief maar zeker geen hond die de hele dag sloom ligt te zijn! Maar oeh pitbull en herders en borders dat zijn pittige honden en moeten goed opgevoed worden en mee gewerkt worden enz anders wordt het niks. Ik kan uit ervaring zeggen dan wordt het met een lab ook niks!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

nou, snel van je af gooien, wat kan jou het schelen wat een ander zegt, hup, zo van je rug af laten glijden zoeeeffffff weg!!

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Adem in... Adem uit...

 

De labradors die hier rondlopen zijn voor het overgrote deel doldwaze bulldozers omdat ze als 'gezinshond' zijn aangeschaft... Als in, 'hoef je niets mee te doen'. Heel erg jammer inderdaad, maar jammer genoeg denk ik niet dat er ook maar 1 ras is waar geen misvattingen over bestaan.

 

 

honden page profiel PeterPeter

Wat is het probleem precies?

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Wat is het probleem precies? "

 Vroeg ik mij ook af. Over elk ras zijn vooroordelen. Lekker naast je neerleggen. Jouw Lab maakt jou blij, wat kan het je schelen hoe een ander erover denkt. Lekker genieten van je hond.  

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

" Wat is het probleem precies? "

 

Dat een labrador gezien wordt als een kleedje die alleen maat slaapt en die je niet of nauwelijks hoeft op te voeden laat staan wat mee moet doen in de zin van wandelen. Zelfde idiote voor oordeel als dat alle stafford s gevaarlijk zijn

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Moe en chagrijnig worden van andermans woorden is niet goed voor je ziel.Let op jezelf niet op een ander.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Joh, waar maak je je druk om?
Ik zie op bijna dagelijkse basis ouders hun kinderen paniekerig naar zich toetrekken als ik met mijn honden langs loop.... En dat doen ze niet om die kleine denk ik hahaha.... Af en toe maakt het me pissig, maar over het algemeen lach ik er hartelijk om .... In een bijdehande bui bedank ik mensen zelfs op de meest sarcastische toon die ik heb, dat ze mn hond z'n lunch ontzeggen ........ Of ik zeg dat ze geen kinderen eten omdat daar te weinig vlees aan zit O-) ... Interesseert mij wat dat iemand denkt dat ie vals is omdat het toevallig een herder is haha... Ik vind het prima, heb ik vrije loopruimte :-D

honden page profiel BlaiseBlaise

Ilse, "wie" zegt dat?? 

Het zijn de meest veelzijdige honden die er bestaan....van jacht tot speurhonden, werken zowel voor politie/douane als blindegeleidehond... Dus Ilse, wie iets over je hond zegt is niet wijs.

Dat de jouwe sneller leert? Misschien kwestie van intelligentie en goede wil....ook de juiste begeleiding. Nee joh, voel je zeker niet rot maar wees trots op je hond. 

 

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als je ze te dik maakt, zoals heel veel labradors, dan worden ze inderdaad slomer. Ik merk het al met een paar kilo teveel op mijn Golden, dat scheelt echt. En ik denk ook dat veel mensen een ietwat slomere hond wel zo makkelijk vinden.

 

Maar over het algemeen zie ik juist meer hypere labradors, in vergelijking met vroeger. Ook bij Goldens trouwens.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je niet zo druk maken over reacties, als jij een fijne hond hebt, super toch ?

er zijn mensen die van chihuahua,s houden, en er zijn mensen die van labradors houden en ook zijn er mensen die van newfoundlanders houden...

reacties krijg ik ook wel eens van.... ooooo dat zijn ..sjokkers.. nou en ? als jij blij bent met je hond is dat toch het allerbelangrijkst ?

niet er moe van worden en zeker niet chagerijnig er van worden, slaat altijd op je lab.... kom op, het wordt lente , lekker de zon in met je lab. en laat iedereen kletsen, ik weet zeker dat er genoeg mensen zijn die een Lab heerlijk vinden. :-D

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

welke honden worden er gebruikt om drugs op te sporen ? soho honden ? blindegeleide honden ?

juist de labrador bij uitstek, kom op denk daar eens over na , de hond de labrador is geschikt voor vele doeleinden. zijn geen suffige dikke rolmopsen hoor.

maak er geen probleem van, geniet van je lab.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Dat een labrador gezien wordt als een kleedje die alleen maat slaapt en die je niet of nauwelijks hoeft op te voeden laat staan wat mee moet doen in de zin van wandelen.
Zelfde idiote voor oordeel als dat alle stafford s gevaarlijk zijn "

 

Ik denk dat dat vooral komt doordat zeker 3/4 van de Labradors ook gewoon veel te dik is, er wordt niets mee gedaan (ja, eten erin stoppen) en daarbij zijn ze in het bos negen van de tien keer totaal losgeslagen en denderen op alles af wat vier pootjes heeft.

 

Als mensen niks anders kennen dan te dikke, logge, slome Labradors gaan ze al gauw denken dat dat de standaard is (net zoals dat mensen denken dat elke Stafford een gevaarlijk, bloeddorstig monster is).

 

Dat zul je altijd houden, of je nou een Labrador, een Stafford of een Chihuahua hebt (want ook die mensen lopen ongetwijfeld tegen massa's vooroordelen aan).

 

Er zijn wel ergere dingen om je druk om te maken hoor, jij weet toch hoe het écht zit met je Labrador? Laat anderen lekker denken wat ze willen, geniet van je hond, geniet van de mooie dag die het (denk ik) vandaag gaat worden.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Het is je druk maken om niet. Voordelend zit in de mens zijn aard, dus iedereen doet het. Welliswaar allemaal over iets verschillende.

 

Ik zou me er niet te veel druk maken en gewoon je medemens(en) anders laten zien (hoe jij denk dat jouwn lab moet zijn).

 

Deze vooroordelen heeft bijna elk ras wel. Ik heb zelf ook een ras wat door veel mensen getypeerd wordt als hyperactief....wat ze niet zijn. Het interesseert me ook geen zier meer eigenlijk wat andere mensen denken. Als mijn lieverd maar gezond en gelukkig is.

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

" je niet zo druk maken over reacties, als jij een fijne hond hebt, super toch ?

er zijn mensen die van chihuahua,s houden, en er zijn mensen die van labradors houden en ook zijn er mensen die van newfoundlanders houden...

reacties krijg ik ook wel eens van.... ooooo dat zijn ..sjokkers.. nou en ? als jij blij bent met je hond is dat toch het allerbelangrijkst ?

niet er moe van worden en zeker niet chagerijnig er van worden, slaat altijd op je lab.... kom op, het wordt lente , lekker de zon in met je lab. en laat iedereen kletsen, ik weet zeker dat er genoeg mensen zijn die een Lab heerlijk vinden. :-D "

 yep spijker op zijn kop, als ik chagrijnig zou moeten worden

van alle mensen die een chi niet leuk vinden, kon ik beter mijn

bed niet meer uitkomen.

 

kop op Ilse, geniet lekker van je hond, en laat die mensen,jou

hond is voor jou de leukste en liefste die er is toch!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik snap het wel hoor, jou hond is je grote liefde en dan maakt iemand van die negatieve opmerkingen, dat is niet leuk om te horen

 

de da zei een keer tegen mij, je moet wel oppassen met dit ras want ze lopen zo over je heen (weet niet hoe hij daar uberhaupt bij kwam) maar dat is gewoon niet leuk om te horen

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wat gebeurt er dan, wordt je er de hele dag op die manier over aangesproken?

Ik probeer me namelijk voor te stellen hoe zoiets gaat.

'Hallo mevrouw, aha, u hebt een Labrador zie ik? Uw plaatje is dus compleet, gefeliciteerd hoor. Jammer dat ze lomp, dom, lui, sloom, suffig zijn hoor. Veel sterkte ermee'.

 

Maak je toch niet druk, mijn schoonmoeder zei altijd, ze kunnen beter over je l*ll*n dan van je vreten.

 

 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

 

(Werkt dit? Zo niet.. KLIK!)

 

Let it goooo, let it go!

 

Er zijn over ieder ras vooroordelen. Zoveel rassen, zoveel smaken, zoveel meningen. Labs zijn jachthonden die super leuk zijn met jachttraining en van een actieve levensstijl houden. Jij weet het, wij weten het, "zij" weten het blijkbaar niet. Dat is hun tekortkoming! ;)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ach maak je niet druk lekker belangrijk wat andere mensen vinden.

Vooroordelen over elke hond zullen blijven bestaan maar dat moet je lekker van je afgooien. Je weet toch dat de beste stuurlui aan wal staan?

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Waar maak je je druk om? Als jij blij bent met je hond, prima toch. in vergelijking met een energiek ras, kan de labrador misschien best een slome zijn. Maar daar kies je dan toch voor. Ik koos voor een energiek ras, de boxer. 

Nu is hij heel rustig (zeg maar sloom) geworden door de medicatie voor epilepsie. 

 

En wat zei zijn neuroloog...ja, kijken of we na een tijdje wat kunnen afbouwen want je wilde een boxer en nu heb je een labrador. 

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

De vooroordelen zijn gedeeltelijk waar, en dat hoeft niet negatief te zijn. labradors en Goldens zijn relatief makkelijke honden; natuurlijk moet je ze wel opvoeden, maar ze zijn over het algemeen vrij zacht van karakter en hebben die will to please.

 

Op fb lees ik ook mee met een rottweilergroep en daar klagen ze altijd over het beeld van de rotti's. Terwijl er best een kern van waarheid zit; een boze rottweiler is gevaarlijk en kan heel, heel hard bijten. 

Er wordt op dat zelfde forum veel afgegeven op kleine @&€ keffertjes, tja ik kom ze ook regelmatig tegen, die kleine overmoedige hondjes die in de strot van mijn rotti hangen. Maar gelukkig lopen er ook genoeg wel opgevoede hondjes rond.

 

Dus vooroordelen genoeg. Maar jij hebt voor jouw hond gekozen en geniet daarvan. Vooroordelen zijn er over alles en iedereen. So what..

 

Tot slot: wij gaan met Zara (rotti) fokken. Toen de eigenaar van de dekreu hoorde dat we ook een golden hebben verscheen er een frons.

Ja klopt, een golden is een softi, maar softie Jamie is wel de perfecte huishond. Hij heeft Zara geleerd dat autorijden leuk is, fietsers en paarden niet achtervolgd hoeven worden, maar negeren ok is. Enz, enz.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Nou, bij de labradors die ik ken, kun je veel makkelijker een fout maken dan bij de herders.

 

IN het pension ook, de labradors die er zitten springen zo tegen je aan van enthousiasme, staan te smakken om een koekje, terwijl je bij de herders toch wel ff moet kijken hoe de hond net is en de whippets je ook niet al te enthousiast ontvangen maar je dan toch maar tegemoet komen omdat er niemand anders is.

 

Hoewel ik nu gisteren in een vreemd huis binnen moest en ik zonder problemen de mechelaar mee naar buiten kon nemen en ik de chihuahua des huizes niet kon pakken.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik had regelmatig een logeerlabrador, een heel leuke lieve aktieve hond. Niks suffigs aan.

 

Ik zou zelfs durven zeggen dat voor mij labradors "moeilijker" op te voeden/begeleiden, zijn dan herders, maar dat kan aan mij liggen natuurlijk omdat ik een echt herdermens ben. 

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Zo is er met elk ras wat joh  hier in de buurt wonen alleen maar van die dikke chocoladelabradors, want ja die moest toen iedereen ineens hebben. Er is maar 1 iemand in de buurt met labradors waar ze echt mee werkt, die heeft dan ook als enige geen chocolabje haha maargoed dat mens zegt dan weer tegen mijn vriend over Sterre mijn chinese naakthondje "wat heb jij nou bij?! Daar ga je toch niet mee lopen?", tsja, ik zou dan weer nooit met een labrador gaan lopen, zo heeft iedereen wat toch  je wilt niet weten wat voor opmerkingen je allemaal krijgt als je met een chinese naakthond over straat gaat haha

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

 
" Zo is er met elk ras wat joh  hier in de buurt wonen alleen maar van die dikke chocoladelabradors, want ja die moest toen iedereen ineens hebben. Er is maar 1 iemand in de buurt met labradors waar ze echt mee werkt, die heeft dan ook als enige geen chocolabje haha maargoed dat mens zegt dan weer tegen mijn vriend over Sterre mijn chinese naakthondje "wat heb jij nou bij?! Daar ga je toch niet mee lopen?", tsja, ik zou dan weer nooit met een labrador gaan lopen, zo heeft iedereen wat toch  je wilt niet weten wat voor opmerkingen je allemaal krijgt als je met een chinese naakthond over straat gaat haha "

 

Ohh ik kwam laatst iemand met twee naakthondjes tegen, en die vrouw keek zowaar geschokt toen ik heel enthousiast 'Ooh, chineesjes!' riep. Ik vind ze zo leuk  heel leuk gesprek met de vrouw terwijl Ginny met haar jongens aan de snuffel was, komt er een kindje aanlopen met moeder. 

 

'Mama, mag ik de hondjes aaien?'

'Nee lieverd, die twee kleine hebben schurft, zie je dat? En die zwarte is vast vals'

 

... 

 

Heb keihard staan lachen met die vrouw. Wat moet je anders 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Moet je is met mijn goedsullige herder gaan lopen!
De ene na de andere vooroordeel, je went er aan. Je weet zelf dat het niet zo is. Je maakt jezelf alleen maar gek als jij je die vooroordelen aan trekt.
In het mensen leven is het ook zo. Vooroordelen is iets menselijks.
Niemand heeft dezelfde mening.
En maar goed ook!

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

"  
Ohh ik kwam laatst iemand met twee naakthondjes tegen, en die vrouw keek zowaar geschokt toen ik heel enthousiast 'Ooh, chineesjes!' riep. Ik vind ze zo leuk  heel leuk gesprek met de vrouw terwijl Ginny met haar jongens aan de snuffel was, komt er een kindje aanlopen met moeder. 
 
'Mama, mag ik de hondjes aaien?'
'Nee lieverd, die twee kleine hebben schurft, zie je dat? En die zwarte is vast vals'
 
... 
 
Heb keihard staan lachen met die vrouw. Wat moet je anders  "

 

Oh wat leuk joh!  Dat komt niet vaak voor nee, gek genoeg denken veel mensen dat ze een chihuahua is (want die hebben zo'n kapsel? ), het enige nadeel aan dat ze klein is voor een chineesje hahahaha niks tegen chi's maar vind mijn meisje toch wel ietsje bijzonderder  

 

Nog zo'n vooroordeel, alle zwarte honden zijn vals!

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja en rottweilers zijn agressief herders vallen in de rug aan jack russels zijn enkelbijters etc etc

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Dat er vooroordelen zijn, oke, maar ik zou noooit tegen iemand zeggen dat hij een dike saaie labrador heeft

Als ik een hond niet mooi lief of wat dan ook vind dan houd ik gewoon mn mond

die mensen zijn zelf toch gek op hun hond, wie ben ik om daar dan een negatieveopmerking over te maken

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

" Dat er vooroordelen zijn, oke, maar ik zou noooit tegen iemand zeggen dat hij een dike saaie labrador heeft
Als ik een hond niet mooi lief of wat dan ook vind dan houd ik gewoon mn mond
die mensen zijn zelf toch gek op hun hond, wie ben ik om daar dan een negatieveopmerking over te maken "

 

Helemaal mee eens! Ik zie daar ook echt het nut niet van in. Heb er met de chineesjes versteld van gestaan wat mensen allemaal wel niet zeggen over je hond. Dan denk ik, wat voegt dit nou toe, dat jij mij gaat vertellen dat je mijn hond (waar ik overduidelijk gek op ben, anders zou ik 'm niet hebben), lelijk vindt, er niet dood gevonden mee zou willen worden, enz. Waarom?!

 

 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: ik weet het even niet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^