ik wordt er zo moe van en zelfs chagrijnig!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BlaiseBlaise

Super reactie Stabij Gijs en Maryse met L, D & S. 

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Bedankt voor de reacties! Ben blij dat hier bekend is dat een labrador alles behalve een dikke slome hond hoeft te zijn! Daarbij is onze juist erg smal maar dat komt door zijn werk lijn bouw!

honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.*

honden foto van *.*Cody & Charlie*.*

Ik heb in de gehandicaptenzorg gewerkt en ben ik een aantal labradors als hulphonden voor blinde mensen etc. tegen gekomen. Wat waren dat fantastische honden!! We komen tijdens het uitlaten van onze hond ook regelmatig een witte hulp-labrador tegen. Dat teefje is speels als het mag, gehoorzaam, intelligent en zacht. We hebben ook heel veel over een labrador of retriever nagedacht, maar we dachten dat we hem (met een druk gezin) misschien niet zo veel beweging en opvoeding kunnen bieden, wat hij verdient. De labrador van mijn collega is juist heel sportief en levendig. Het is grappig hoe dat werkt, het is helaas menselijk dat mensen soms vooroordelen hebben, die inderdaad niet op feiten zijn gebaseerd. Dus sommige mensen denken misschien wat, maar er zijn veel anderen die juist iets anders denken.
Trouwens onze hond (reu) heeft een “dikke kont”. Het komt door zijn lichaamsbouw en enorme hoeveelheid haar, hij is gewoon een echte… Ik kreeg af en toe opmerkingen dat ik met hem meer naast de fiets moet rennen, tenzij hij juist heel slank is (zei de dierenarts). Als hij nat is, wat niet vaak gebeurt, is hij een klein smal hondje.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vandaag met Bams naar de blauwe stad, wat kwam daaraan gesjeesd ?

een bruine labrador, integendeel een dikke mops, en sloom, nee die liep bijna Bams van dr voeten, denk dat je maar meer eens om je heen moet kijken, echt het was een wervelhond, en het is een labrador, dus Bams mocht van mij daar mee ravotten, ook nog een oordeel ? dat labradors heerlijke honden zijn voor anderen ? oordeel wat je leuk vind ? met zo,n hond mag Bams spelen hoor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 

oordeel over Bams ? jee wat een dikke reet heeft die hond, nou als Bams uit het water komt, heeft ze een heerlijk klein kontje... laat ze oordelen, niet erg, niet achterom kijken of je kan ook zeggen, wat ik wel eens doe, kijk lekker naar jezelf.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Zo kreeg ik van orgen nog een opmerking van een oma met kleinkind, toen ik met Ceasar naar de lasertherapie ging... Zegt ze tegen haar kleinkind, nou die hond is groter jij zeg.... Ik al grinnikend; nou inderdaad, ben blij dat hij vriendelijk is .... Zegt ze; ja dat zeggen ze allemaal......
Ja das waar mevrouw, zal ik dan maar liegen en zeggen dat het een moordzuchtig monster is? ;-)

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

"  

oordeel over Bams ? jee wat een dikke reet heeft die hond, nou als Bams uit het water komt, heeft ze een heerlijk klein kontje... laat ze oordelen, niet erg, niet achterom kijken of je kan ook zeggen, wat ik wel eens doe, kijk lekker naar jezelf. "

 



Hahaha Bamse heeft ook een dikke kont... Maar dat komt omdat ze zo'n heerlijke beer is! :-D ;-) Het maakt haar juist heel koddig vind ik!

Blaise (Gast)

Ahaha wat een leuke reactie en dan ook nog die foto erbij.....Ilse zit nu vast te glimlachen. En Bamse is heel mooi hoor. De ene ras is mager, de ander robuuster....hoort zo.

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Ik kan je er helemaal in volgen... als ze horen wat mijn hond is, of het nu jong of oud is: oooeeh zijt ge wel zeker dat je dat wil houden, dat zijn kei gevaarlijke honden en dan nog zo'n kruising. Die vallen kei hard en snel aan.

En Thygo loopt er dan fier bij met zijn staart omhoog en wilt ochiere met alles en iedereen spelen!! Maar ik weet dat het een lief ventje is en hij mij nu al zou beschermen indien nodig, hij doet zelfs geen vlieg kwaad! Maar hij begint al flink uit te groeien voor zijn 5 maanden en iedereen gaat nu al aan de kant, maar dan denk ik: des te minder dat ik moet wringen om erdoor te kunnen

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Haha heerlijk jullie reactie s! Bedankt! En bamse is een lkkr knuffe l beer wel of geen dikke kont!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  

Hahaha Bamse heeft ook een dikke kont... Maar dat komt omdat ze zo'n heerlijke beer is! :-D;-) Het maakt haar juist heel koddig vind ik! "

 

 

vooral als ze in telgang loopt. dan zijn de opmerkingen niet mis. hahahaha

en eerlijk ?

 

ik woonde nog maar pas in het noorden, en iedere keer hoorde ik.... wow wat een dikke hond, echt werd er niet vrolijk van, ik maar voelen iedere keer of ze niet dik was, zeker in de winter moet ik voelen, al dat haar, maar dik ? nee helemaal niet... tot.....

 

het is gronings, een grote hond betekent ... een dikke hond, zoals harde wind betekent hier, een dikke wind. hahahahaha

 

maar heb heel wat keren lelijk gekeken hoor, en ook opmerkingen terug gemaakt, dus ik oordeel ook wel eens hoor, maar lach er om.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

en wat ik wel heel leuk vind, zelfs oppassen moet om niet naast mijn schoenen te gaan lopen ? !! 

 

kijk eens wat een beer wat daar loopt.  dat zijn dan weer heerlijke opmerkingen, en ik weet zeker dat jij ILSE zeker weten ook wel eens een leuke opmerking hoort over je hond... zelf vind ik een labrador heerlijke honden.

 

nimmer hoef ik te wantrouwen als ik met mijn hond ergens los loopt en er komt een labrador op ons af... nimmer dat ik denk, o jee, nee altijd.... oooo daar kan Bams heerlijk mee spelen, en dat is waar, het zijn 99 % fijne honden, sociaal voor anderen honden, dus ILSE als ik jou tegen komt met mijn Bams, heerlijk toch.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Inderdaad, over alle honden kun je wel vooroordelen hebben.
Zo heb ik twee van die kleine k*tkeffertjes die allebei ook nog eens veel te dik zijn. Althans, volgens voorzichtige opmerkingen van vrienden of veelbetekenende blikken naar wat smaller gebouwde honden.

Zelfs toen Kimmi na het overlijden van haar baasje net bij mij was en in het begin niet goed wilde eten en zelfs ingevallen flankjes kreeg werd ze nog als dik bestempeld.
En nee Willemijn, geen 'dik' op zijn Gronings dit keer. ;-)
Westies hebben gewoon een wat steviger bouw.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Is wel waar wat willemijn zegt.
Ik krijg vooral complimenten, nageroepen worden dat ik zo'n mooie hond heb, echt regelmatig horen wij allebei zulke dingen.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik vind het ook... vreemd, laat ik het maar netjes houden, als je iemand zijn baby lelijk vind zeg je dat toch ook niet, maar over andermans hond word vanalles gezegd.. 

ook over opvoeding en gedrag

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" als je iemand zijn baby lelijk vind zeg je dat toch ook niet, maar over andermans hond word vanalles gezegd..  "

 

Die vergelijking heb ik hier op HP ook al eens getrokken.

Mensen mogen blijkbaar van alles zeggen over de lelijke hond van een ander, maar o wee als je een blik in de kinderwagen (van de persoon die jouw hond lelijk vindt) werpt en vol afschuw zegt "mijn hemel, wat een lelijk kind!" 

 

honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.*

honden foto van *.*Cody & Charlie*.*

Ha ha ha, ik zie het helemaal!! Bamse is een zware “achterwerk” concurrent voor onze Cody. Ik denk dat hij waarschijnlijk wint. Hij loopt vast ook mooi met zijn heupen, van de ene kant naar de andere…Dit kennen we helemaal.

Ach, mijn zus heeft een oudere puppy van een Parson Jack Russell. Een super sportief lief teefje. Mijn zus is ook zo wijs en blij met haar, maar soms hoort ze ook van alles, over opletten met gewicht, over boze en nerveuze terriërs etc.. De laatste keer zei een jonge trainster op de hondenschool, deze rassen zijn kleine moordenaars… Zij bedoelde het goed, het ging er zeker over dat ze muizen vangen, maar mijn zus moest het echt verwerken. En zo werkt het inderdaad, je krijgt ook zoveel complimenten over je hond maar zulke dingen blijven hangen. Jammer eigenlijk.

wil (Gast)

Hallo  Suffe mensen

De labrador zijn geweldige sociale honden

En geweldig lief ras en wil, voor je werken ook

Zijn lief en betrouwbaar en Mensen die anders  praten zijn zeer suf

en weten  niks van dat ras af

Zielig maar laat iedereen zijn ding zeggen alleen stomme dingen niet eens op reageren  domme mensen  laat toch  gaan los laten

Ik heb geen labrador zelf vindt ze geweldig  maar heb kleine hondjes

altijd al gehad maar hou wel van de labrador ook  hoor

Dus lach er om mensen  die niks nuttig  kan zeggen  of niet weten

Veel plezier met je geweldige goede keus de lieve labrador en  vriendelijke groet van een dieren lief hebber

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"  
Die vergelijking heb ik hier op HP ook al eens getrokken.
Mensen mogen blijkbaar van alles zeggen over de lelijke hond van een ander, maar o wee als je een blik in de kinderwagen (van de persoon die jouw hond lelijk vindt) werpt en vol afschuw zegt "mijn hemel, wat een lelijk kind!" 
  "

 

ik vergelijk geen honden met kinderen.  Ik ga anderen ook geen opvoedkundige tips gaan geven over hun kinderen of voedingsadvies en medisch advies gaan geven over hun kinderen terwijl ik dat over de honden misschien wel ga doen.

 

Een kind is geen hond.

 

De franse bull van mijn broer is een aardig ding hoor, lelijk ja en ik neem hem niet in huis en hij moet ook niet meekomen als zij komen.  Terwijl ik zijn kinderen met open armen ontvang en ik er mijn leven voor zou geven.

honden page profiel Dennis: Joy en TessaDennis: Joy en Tessa

honden foto van Dennis: Joy en Tessa

Zie het van de positieve kant beter lui en knuffelig dan dat mensen er met een boog omheen lopen omdat ze hem de stempel aggresief geven ;)

 

Het is jou hond lekker van genieten.

Blaise (Gast)

Mellow 20:20 ; helemaal mee eens

 

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

" Zie het van de positieve kant beter lui en knuffelig dan dat mensen er met een boog omheen lopen omdat ze hem de stempel aggresief geven ;-)
 
Het is jou hond lekker van genieten. "

 

Dat is waar!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

"  
ik vergelijk geen honden met kinderen.   "

 

Dat zeg ik toch ook niet? Ik geef alleen aan dat het nogal krom is dat iemand wél mag zeggen "mensenlief, wat heb jij een lelijke hond!", maar "halleluja, wat een lelijke baby!" is zo'n beetje de grootste zonde.

 

Ik vind dat het beiden niet kan. Verpak het dan een beetje aardig "wat een lieve hond/baby". Want of je het nou tegen het baasje van de hond zegt of tegen de ouders van de baby: je zegt gewoon niet dat iemand een lelijke hond of kind heeft. Een beetje tact kan geen kwaad namelijk 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"  
Dat zeg ik toch ook niet? Ik geef alleen aan dat het nogal krom is dat iemand wél mag zeggen "mensenlief, wat heb jij een lelijke hond!", maar "halleluja, wat een lelijke baby!" is zo'n beetje de grootste zonde.
 
Ik vind dat het beiden niet kan. Verpak het dan een beetje aardig "wat een lieve hond/baby". Want of je het nou tegen het baasje van de hond zegt of tegen de ouders van de baby: je zegt gewoon niet dat iemand een lelijke hond of kind heeft. Een beetje tact kan geen kwaad namelijk  "

 Eens. Je zegt tegen zowel een hondeneigenaar als een ouder van kind niet: Wat een lelijke hond of wat een lelijk kind is dat. In beide gevallen, als men daar gevoelig voor is, is het kwetsend. Ofschoon het mij niet veel interesseert wat ze van mijn honden vinden. Maar ik kan begrijpen dat een heleboel mensen daar anders over denken.

 

En wat betreft die Franse Bulldog of die kinderen, dan heb ik honderd keer liever die Franse Bull in mijn huis   

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

" Ik vind het ook... vreemd, laat ik het maar netjes houden, als je iemand zijn baby lelijk vind zeg je dat toch ook niet, maar over andermans hond word vanalles gezegd.. 

ook over opvoeding en gedrag "

 




Heb ik wel eens gedaan...... Die mensen maakte een rotopmerking over Ceas ... Toen zei ik; nah, doe eens normaal joh, ik maak toch ook geen opmerking over dat monster in uw buggie?! (Kind was ontzettend aan het krijsen en doen, echt dat verwende gejank)...
Achteraf schaam ik me kapot, maar het was er toen uit voor ik er erg in had O-)

honden page profiel Dennis: Joy en TessaDennis: Joy en Tessa

honden foto van Dennis: Joy en Tessa

"  


Heb ik wel eens gedaan...... Die mensen maakte een rotopmerking over Ceas ... Toen zei ik; nah, doe eens normaal joh, ik maak toch ook geen opmerking over dat monster in uw buggie?! (Kind was ontzettend aan het krijsen en doen, echt dat verwende gejank)...
Achteraf schaam ik me kapot, maar het was er toen uit voor ik er erg in had O-) "

 

Kinderen zijn lief of leuk ;)

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"  


Heb ik wel eens gedaan...... Die mensen maakte een rotopmerking over Ceas ... Toen zei ik; nah, doe eens normaal joh, ik maak toch ook geen opmerking over dat monster in uw buggie?! (Kind was ontzettend aan het krijsen en doen, echt dat verwende gejank)...
Achteraf schaam ik me kapot, maar het was er toen uit voor ik er erg in had O-) "

 aaah misschien was dat kind wel ziek, buikpijn of zo, maar ja, soms flap, en dan heb je het al gezegd..heb ik ook wel eens, maar dan tegen hondenmensen, met kinderen weet ik, vooral niks zeggen, niet mee bemoeien.

Ik krijg dan toch de vervelende opmerking, jij hebt geen kinderen, dus ik kijk wel uit...

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik vind het een grandioze opmerking, Naomi!

Soms zijn kinderen echt niet leuk of lief ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Haha Naomi, ik vind 'm briljant! Misschien niet geheel verantwoord, maar ach, dat was hun opmerking naar jou toe tenslotte óók niet 

 

En er zijn zát kinderen die niet zo leuk zijn inderdaad, gelukkig zijn er ook hele leuke en lieve kindjes 

En sommigen zijn nog mooi ook  

 

Mellow is gewoon lief én mooi, wat wil ik nog meer 

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Niets van aantrekken, je moet maar denken dan "liever dat zij het zeggen dan iemand bij zijn volle verstand"  want een Labrador is een geweldig toffe hond en absoluut niet dik of sloom, wel integendeel. Ik had het geluk om jarenlang een superlieve Labrador te hebben en mis hem nog steeds.


Wat mensen zeggen...ze zeggen zoveel, gewoon naast je neerleggen en denken, ik weet beter !! Je hebt trouwens een erg mooie Labrador !!

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: ik weet het even niet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^