hondengeblaf

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden geblaf (Gast)

hallo,    even een vraag, aangezien wij in een huurhuis wonen en we een lieve buurvrouw hebben die over elk klein geluidje valt wil ik toch is vragen wat jullie denken hierover.   probleem is wij hebben een hondje die hard en scherp blaft, vorig jaar hebben wij bij haar na enig onderzoek van GT andere brok gekocht, Bal spel verandert, medicatie gegeven en denk spellen enz meer gaan doen.   dit omdat volgens de buurvrouw ze ong 24 uur per dag blafte, (dit kan niet want ik ben veel thuis) nu kwam er vorige week een brief van de woningbouw dat ze onderzoek hadden gedaan enz dus wij de buurt rond van klopt dit en hebben jullie last van onze hond. laat nu iedereen zeggen nee niemand geweest  en we horen haar wel is maar er zitten rond ons huis 25 honden totaal. dus ja  we horen wel is wat maar welke dat nu is en nee geen overlast.   We hebben een brief opgesteld en handtekeningen verzameld, onze GT heeft een brief opgesteld en schijnbaar is dit niet voldoende.   heeft iemand een idee wat we nog meer kunnen doen dan er boven op zitten?   we willen haar niet kwijt doen er alles aan.   even duidelijk voor jullie:   - bal spel was eerst elke dag even dit terug naar 1-2x id week ivm stresslevel. - brok veranderd naar lage energie - 2x id week echt goed laten uitrazen op afgesloten veld. - elke dag oefeningen en denkspel - als we weg moeten gaat ze mee of naar oppas (alleen als moet werken en dan is de buurvrouw niet thuis 90% is ze thuis)  ik hoor haar dan als weg fiets even en meestal als ik terug kom verder niet. tenzij ik de post bezorg daar maar zodra dan aan einde vd straat ben ist weer stil) - we speuren met der (op onze manier) om kop moe te maken - ze deed behendigheid ook maar zijn we even mee gestopt - 1x id week naar de hondenopvang (ze is gesloopt als ze thuis komt) -  ze heeft medicatie voor stress en angst. - we hebben alleen zijn opnieuw aangeleerd met behulp van schoonmoeder en buurvrouw die oppasten met behulp van baby foon.   ik weet het niet meer. lisa is een jack-russel kruising van 4 jaar  

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Ik zou ten eerste contact opnemen met de woningbouw, hoe hebben ze onderzoek gedaan, navraag, zijn ze zelf aan de deur geweest(en misschien wel aangebeld?) en wat waren hun bevindingen? Of hebben ze alleen aan klagende buurvrouw gevraagd?

 

Ten tweede, opnames maken en alles vastleggen. Als je weggaat neem op band of camera op met datum en tijd. Dit zodat je "bewijs" hebt dat het niet jou hond is die blaft, maar dus eventueel honden uit de buurt.

Ik zou dit alles ook doorspelen aan de woningbouw.

 

En als laatste, is er geen mogelijkheid de band te verbeteren met de buurvrouw? Als dit mogelijk zou zijn, vraag wanneer ze er last van heeft, waarvan precies? wat zou zelf graag als redelijke oplossing zien? Misschien draait ze wel nachtdiensten etc, dan laat je je welwillendheid zien dat je het wilt oplossen.

 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Het kan zijn dat deze vrouw een gehoorafwijking heeft zoals tinnus waardoor inderdaad alle geluiden juist extra hard bij haar binnen komen.

 

Als zij een hond hoort waar ze veel geluid last van heeft, laat haar de tijdsstippen opschrijven.

Zo weet je presies of het jou hond is, of de hond van een ander.....mischien hoort ze wel meerdere honden wat kan aanvoelen als een hond

Schrijf zelf ook de tijden op van de momenten dat jou hond blaft.

Wie weet komen er wel meer honden eruit.

 

Verder...vraag of of ze ook andere rare geluiden hoort die andere mensen niet horen

Ik praat nu over LGF (Laag Frequent Geluid) en dat kan je gehoor nog gevoeliger maken, maar ook knallende hoofdpijn geven.

En nog iritanter is dat het gros van de mensen het niet hoort, maar het is wel met speciale software wel te meten is.

 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^