verdriet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EliseElise

honden foto van Elise

Oh wat loop ik al dagen te brullen. Ik kan dit ook niet typen zonder dat mn ogen vol lopen.. Wij hebben besloten een beter huisje te zoeken voor Teun :(

 

Wij zijn geen onmensen.. mensen die zonder enig voor onderzoek van honden en ras zijn begonnen aan ons vriendje en wat houden wij van hem! Maar het lukt niet

 

Alles hebben we met hem geprobeerd.. lopen 2,5 uur op een dag.. gooien ballen.. doen spelletjes in huis.. gaan met hem naar het bos of het strand.. hebben een gt therapeut gehad.. nooit langer dan 2 uurtjes alleen.. Als wij werken hebben we oppas voor hem.. we hebben hem laten castreren in de hoop dat hij iets zou veranderen maar het mocht niet baten.  De koek is op. 

 

Onze lieve Teun heeft zoveel stress.. krabt zichzelf constant.. bijt zichzelf constant en blaft buitensporig veel. Hij is helemaal niet op zn gemak bij ons.  Het liefste zou hij hele dagen over de hei struinen en rennen maar dat kunnen wij hem als jong gezin niet geven. 

Het eerlijkst voor ons vriendje is een ander huisje en dat doen we omdat we van hem houden maar oh.. wat zijn wij verdrietig

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Wat een moeilijke keuze. Heel veel sterkte gewenst!

 

Je hebt allerlei oplossingen geprobeerd te zoeken, ook al is het verdrietig, je kunt jezelf nooit verwijten dat je het niet hebt geprobeerd.

 

Zoek het probleem niet bij jullie zelf. Sommige honden zijn heel gestressd/ angstig/ onzeker, dit zit in de aard van het beestje,  en dit vergt bijzondere mensen om hiermee om te gaan. Ik zou dat ook niet kunnen, als ik eerlijk ben. Met een jong gezin is dat helemaal moeilijk, vermoedt dat er genoeg beweging en geluid bij jullie aanwezig is.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Moeilijke keuze maar uiteindelijk voor allebei de partijen hopelijk de beste....

sterkte!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zou die het bij een ander beter hebben dan bij jou ? als ik zo lees doe je toch genoeg met Teun, wandelen spelen, wat doe je dan minder dat Teun niet goed heeft bij jullie ?

 

jullie zijn vaak thuis voor Teun, is het te druk om een hond erbij te houden in je huisgezin ? Teun is misschien nu nog druk om dat het een jonge hond is, maar ook Teun wordt rustiger naarmate hij ouder wordt... je huilt omdat Teun een ander huisje nodig heeft , wat krijgt tie daar wat tie niet bij jullie heeft ?

 

waneer Teun een paar uurtjes per dag met je meewandelt, is het buiten toeven genoeg... en binnen krijgt Teun toch ook alle aandacht van je ?

 

als ik zo lees komt Teun bij jou niets te kort.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Alles hebben we met hem geprobeerd.. lopen 2,5 uur op een dag.. gooien ballen.. doen spelletjes in huis.. gaan met hem naar het bos of het strand.. hebben een gt therapeut gehad.. nooit langer dan 2 uurtjes alleen.. Als wij werken hebben we oppas voor hem.. we hebben hem laten castreren in de hoop dat hij iets zou veranderen maar het mocht niet baten.  De koek is op. 

 

 

Teun heeft het goed bij je, hij komt niets te kort als ik dit van je lees, gestrest zou je misschien eens met wat kalmerende middelen beginnen zoals calma cdVet... daar wordt Teun wat rustiger door... om Teun weg te doen als je dat zo verdrietig maakt, is misschien in het geheel niet nodig als je daar eens naar kijkt. te kort komt Teun bij je niets.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het lijkt inderdaad alsof Teun geen beter huis kan krijgen, dan dat hij bij jullie al heeft.

Is het krabben en bijten niet iets medisch, een allergie of zo?

 

Maar als je het echt niet meer ziet zitten, dan hopelijk dat Teun een goed huis vindt.

Sterkte!

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik vind het lastig te begrijpen waar het probleem zit.
Voel je je tekort schieten?
Als ik het zo lees heeft hij hijst hartstikke goed.
Wat is je probleem, de jeuk
Is er geen medische reden voor de jeuk?

Ik heb ook een hond die ontzettend veel jeuk heeft gehad en soms nog.
Maar daar zijn oplossingen voor.

honden page profiel EliseElise

honden foto van Elise

 Medisch is er niks met hem aan de hand. Gelukkig voor Teun.. jammer voor ons ;) dan was het makkelijk op te lossen. 

Afgelopen zomer heeft hij in al zn enthousiasme mijn dochter gebeten. De laatste maanden is zijn gedrag in die zin verergerd dat hij, los van de jeuk, er ook ontzettend brommig en chagrijnig van word als het niet gaat zoals hij wil.  Mede daarom zijn we ook bang dat het tussen hun een keer mis gaat en dat willen wij uiteraard voorkomen.

 

Dank voor jullie lieve woorden dat wij het goed doen met hem. Dat neemt iets twijfel weg of wij wel goed voor hem zijn. Helaas is het alleen echt geen hondje voor in een rijtjes huis.. En inderdaad.. Ik hoop echt dat nieuwe baasjes minstens zoveel tijd en liefde in hem stoppen als wat wij hebben gedaan. Mensen zonder kleine kinderen zodat hij niet bij tijd en wijle hoeft te wijken en waar hun 100 procent op zn gemak kan zijn

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Een paar dingen vallen me op.
Gebeten.
Waarom, wat was aanleiding en context.
Wat voor hond is het dat hij niet in een rijtjeshuis past?

Ik heb dus een herplaatser die snel gestresst is met een flinke allergie.
Krabben is zijn tweede natuur.
Maar overal is een mouw aan te passen.
Hij is ook weinig alleen.
Ik doe echt moeite maar snap gewoon niet waarom het bij jullie niet gaat.
Dat moet je wel kunnen verwoorden wil je een toekomstig baasje uit kunnen leggen waar ze rekening mee moeten houden.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Nu is het een beetje moeilijk zo een inschatting te maken maar proberen jullie niet een beetje te hard om het goed te doen? Als je het gevoel hebt dat hij z'n loopie, natje en droogie gehad heeft mag je ook wel een keer stellen dat het mooi is en hij verder even niet moet zeuren en z'n waffel moet houden. Laten jullie je niet te veel leiden door het beesie?

 

Doe nu geen dingen waar je later ontzettend spijt van gaat krijgen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jammer Elise, als ik zo tussen de regels leest is Teun wat te veel voor jullie, een rijtjes huis dat is onzin, hier een grote beer in een klein huisje, ik lees dat je voldoende Teun beweging geeft, dus een rijtjes huis is niet iets om je nou zorgen te maken en daar Teun voor weg te moeten doen...

 

als ik zo lees is het de jeuk die Teun heeft, daar wordt tie chagerijnig van, logisch, jeuk is pijnlijk, en als de kids dan nog eens om hem heen lopen is teun niet de gezelligste lees ik.

 

je zou nog eens advies kunnen vragen aan je dierenarts dermatoloog voor je hond om van de jeuk af te komen, en dat Teun dan weer bij jullie een gezellig gezin heeft, een hond met veel stres Elise is moeilijk te herplaatsen...

 

zou je daar niet nog eens naar kijken of er iemand is een arts die Teun van zijn jeuk afhelpt ? je bent ontzettend verdrietig om Teun te herplaatsen, je houdt van hem schrijf je... dan is dit misschien toch nog een optie om Teun wel te houden ?

 

als Teun voor jouw gezin wat te veel is, dan hoop ik dat je een goed huisje vind, en dat tie niet in een asiel beland... ik zelf zou nog voor de laatste optie gaan Elise, eens kijken of er iemand is die Teun helpt van zijn jeuk af te komen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Elise , ik heb eens gekeken op je profiel, is het een border ? een border heeft zeker energie, maar je kan ook te veel met een border doen, hoe jullie de hond begeleiden is dat meer dan genoeg, 2.5 uur per dag, spelen enz. moet voldoende zijn.

 

of is het zo dat je de hond en je gezin je te veel wordt ? mag zeker gezegd worden hoor, maar als ik lees wat je met je hond allemaal doet is dat uitstekend, en geen reden om Teun te herplaatsen, dat je te weinig doet , helemaal niet.

 

voor de jeuk zou ik iemand opzoeken die Teun daar van af helpt, jeuk kan ontzettend veel stres opleveren. voor jou en Teun. een hond met jeuk en stres is moeilijk te herplaatsen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wanneer is die jeuk, dat zichzelf krabben en bijten dan begonnen?

Ik weet niet hoe oud Teun is, dat kan er ook nog mee te maken hebben misschien.

Als het inderdaad een border is, kan hij ook nerveus zijn door teveel drukte en geluid in huis (jong gezin, zoals je zegt).

En dus niet doordat er te weinig met hem gedaan wordt.

 

honden page profiel EliseElise

honden foto van Elise

Teun is inderdaad een border. Ik zie ook week dat mijn dochter(Hoe lief ze ook voor hem is) een stressfactor voor hem is. 

Misschien is dat ook wel aan de hand willemijn.. Maar toegeven dat je het niet trekt dat die je niet zo snel :(

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Heb je al met de fokker gesproken, misschien weet die een oplossing?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Teun is inderdaad een border. Ik zie ook week dat mijn dochter(Hoe lief ze ook voor hem is) een stressfactor voor hem is. 
Misschien is dat ook wel aan de hand willemijn.. Maar toegeven dat je het niet trekt dat die je niet zo snel :( "

 

dat mag toch Elise, helemaal niet erg, voor iedereen met een gezinnetje , kleine kinderen en dan een drukke hond is het wel eens heel moeilijk te trekken hoor.

 

en een border vraagt en vergt veel van jullie, en als er dan nog een stresfactor jeuk bij komt, jeuk is erg Elise.

 

de hond is nog heel jong, praat eens met de fokker waar de hond vandaan komt, als je het niet trekt kan die misschien terug bij de fokker ? ik begrijp je wel hoor, kleine kinderen , druk gezin en dan nog een hond erbij, misschien wat overschat... alleen je hebt verdriet dat je Teun weg moet doen, vandaar mijn advies, zoek iemand die de jeuk van Teun aan kan pakken, en Teun wordt ook rustiger , maar daar gaat nog wel veel tijd overheen.

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Hoi Elise,

 

Ik heb dit zo gelezen he en wij hebben erg veel overeenkomsten.

 

Ik heb een zoontje en een Jack Russel.

 

Mijn Jack Russel heeft mijn zoontje gebeten ( niet hard , maar toch)

Toen had ik zoiets ... Ik heb hulp nodig.

 

Ik ben met mijn JR , Dirk is zijn naam, naar de hondenschool gegaan.

Dat ging niet altijd even vlot, maar met het examen is hij 1ste van de klas geworen. WE hebben een beker en een diploma :)

 

Maar in de tussentijd is hij beter gaan luisteren en negeert hij mijn zoontje compleet.

 

Hij weet nu waar hij staat en dat hebben we samen bereikt.

 

Hij gaat nog steeds minimaal 2 uur naar buiten , alleen verstop ik er gehoorzaamheidsoefeningen in en is hij alert op mij.

 

Thuis is hij een mak lammetje, omdat we buiten lichamelijk en geestelijk bezig zijn op een positieve manier.

 

Kijk ik moet hem niet midden op een schoolplein zetten, maar dat lijkt me ook geen rieel doel.

 

Mijn tip aan jou is : Bedenk wat je wil. Als je Teun wil houden, ga een cursus doen en laat je adviseren. Luister daar serieus naar en ga er voor. Een Border is een werkhond.

Als je dat niet wil, ook goed, maar praat dan met de Fokker en regel samen een passend nieuw thuis.

 

succes

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik sluit me bij veel antwoorden aan

misschien is de jeuk medisch?en jeuk geeft in erge mate ook stress

 

 

Maar je kan toch een rustige plek maken?

ergens in huis 1 plek waar de kinderen niet  zomaar mogen komen?

Mijn bejaarde kat ligt in de fietskar ivm lekker afgeschermd en rustig

dus die heb ik uit de loop route opgesteld

Ze zoekt die vanzelf op

 

Je kan de hond stimuleren met een kluif of kong op die plek maar meestal vinden ze zo'n lekker plekje zelf ook wel ivm daar nooit kinderen zijn

 

Misschien heb je gelijk en is het teveel en is herplaatsen beter

maar soms kom je met wat simpele aanpassingen best ver

er zitten wel meer niet gemiddelde honden eigenaren hier op het forum en met elkaar hebben we een boel geprobeerd en ervaren

 

Waar loop je vast?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^