Niet goed opgevoed.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Ik denk dat je kinderen van 8 heel goed duidelijk kunt maken als ouder wat wel en niet kan met dieren. Dat ze gaan experimenteren als je als ouder niet in de buurt bent kun je alleen niet voorkomen. Was de ouder erbij?

Zo heb ik een gezin waar ik standaard 1x id week oppas. Luna is altijd mee daar. Ik moet de kinderen van school/dagverblijf halen en eten/douchen/in bed leggen. Ze weten heel goed dat als ik kook luna vast ligt. Dit omday ik dan niet 100% op kan letten. Na het eten mogen ze met luna spelen/wandelen. Ze mogen luna niet aaien als ze slaapt, dan schrikt luna weten ze. En die kindjes zijn 4 en 2! Luna is een therapiehond dus dat maakt het wel lekker makkelijk, die pikt alles en eventuele stress wat het oplevert is zo geloodst. Luna vind het dan weer heerlijk, ook vreemde kinderen. Als we kinderen op straat tegen komen gaat luna stoppen met lopen, zitten (als kinderen bang zijn gaat ze liggen) en laat alle kinderen op haar duiken:p

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

"  Dat hoeft niet, ze zijn bang voor honden. Daarbij zouden ze t altijd eerst vragen, ze zijn niet zo spontaan, en knuffelen en kussen zit niet in hun aard.  "

 Sorry het was een algemene "je", die laatste zin! Goed dat ze eerst vragen. Wel jammer dat ze bang zijn, ondanks jullie eigen hond?

 

bij onze hond is trouwens feilloos te merken welke mensen zélf een hond hebben... Ze moet weinig van vreemden hebben, maar als mensen zelf honden hebben dan benaderen ze haar goed, en dan is ze wel (wat) geïnteresseerd. Nja dan nog maar bij een paar mensen :p maar dat kán ook een kind zijn. Veel kinderen weten echter niet hoe je een hond goed benaderd. Logisch ook als je er niet mee opgroeit, ik wist het ook niet echt!

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Kinderen van 8 zijn niet achterlijk hoor, mensen onderschatten tegenwordig vaak hoe veel kinderen begrijpen en kunnen. Ik ben leiding op scouting kinderen van 4 tot 6 weten daar al dat nee, nee is.
Kinderen van 7 tot 11 slapen zelfstandig en kunnen zelf hun tent opzetten en hun eigen slaapplek maken, die kennen regels en kunnen al bepaalde vaardigheden, kinderen van 8 zitten al in groep 5 op de basisschool leer je dan ook al ja nee en luisteren naar de meester of juffrouw.
Probleem is dat tegenwoordig de meeste ouders hun kinderen als engeltjes zien, die niks verkeerd kunnen doen. Ik heb in een winkel gewerkt waar snoepjes werden verkocht en als je ziet hoeveel kinderen van hun ouders mogen pikken en 1 snoepje proeven tot daaraan toe maar onder begeleiding van ouders hele handen in hun mond stoppen en dan met kwijl vingers weer de bakken in...

Anyhow heel vervelend, voor de volgende keer, zodra de hand richting hond gaat, blokkeren en tussen de kinderen en de hond in gaan staan en zeggen dat ze weg moeten, dat jij en je hond er niet van gedient zijn. Blijven ze doorgaan, gewoon mee nemen naar hun ouders en met hun een praatje aanknopen.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

" Kinderen van 8 zijn niet achterlijk hoor, mensen onderschatten tegenwordig vaak hoe veel kinderen begrijpen en kunnen. Ik ben leiding op scouting kinderen van 4 tot 6 weten daar al dat nee, nee is. Kinderen van 7 tot 11 slapen zelfstandig en kunnen zelf hun tent opzetten en hun eigen slaapplek maken, die kennen regels en kunnen al bepaalde vaardigheden, kinderen van 8 zitten al in groep 5 op de basisschool leer je dan ook al ja nee en luisteren naar de meester of juffrouw. Probleem is dat tegenwoordig de meeste ouders hun kinderen als engeltjes zien, die niks verkeerd kunnen doen. Ik heb in een winkel gewerkt waar snoepjes werden verkocht en als je ziet hoeveel kinderen van hun ouders mogen pikken en 1 snoepje proeven tot daaraan toe maar onder begeleiding van ouders hele handen in hun mond stoppen en dan met kwijl vingers weer de bakken in...Anyhow heel vervelend, voor de volgende keer, zodra de hand richting hond gaat, blokkeren en tussen de kinderen en de hond in gaan staan en zeggen dat ze weg moeten, dat jij en je hond er niet van gedient zijn. Blijven ze doorgaan, gewoon mee nemen naar hun ouders en met hun een praatje aanknopen. "

 

 

Wie zegt er dt kinderen van 8 achterlijk zijn? Niemand hoor. Ik zeg alleen dat je van kinderen van 8 niet kunt verwachten dat ze luisteren of gevaren inzien. Wanneer er geen ouders zijn en kinderen onder elkaar kunnen ze bananen in de oren hebben en stoer willen doen bij vriendjes. Nee zeggen is niet stoer... Ze zoeken hun eigen grenzen op wanneer er geen toezicht is. 

Ik vindt persoonlijk niet erg fijn om maar te zeggen dat ze meteen niet goed opgevoed zijn..

Ro (kan niet inloggen) (Gast)

Ik vind het ontzettend kort Door de bocht om er meteen vanuit te gaan dat kinderen niet goed opgevoed zijn. 

 

Ook kinderen hebben zeker wel een eigen geweten ook op 8 jarige leeftijd.

die vergeten ook net als puppy's wel eens spontaan wat ze allemaal van de ouders geleerd hebben. 

 

ik vind dat hier veel te snel conclusies getrokken worden. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Sorry het was een algemene "je", die laatste zin! Goed dat ze eerst vragen. Wel jammer dat ze bang zijn, ondanks jullie eigen hond?
 
bij onze hond is trouwens feilloos te merken welke mensen zélf een hond hebben... Ze moet weinig van vreemden hebben, maar als mensen zelf honden hebben dan benaderen ze haar goed, en dan is ze wel (wat) geïnteresseerd. Nja dan nog maar bij een paar mensen :p maar dat kán ook een kind zijn. Veel kinderen weten echter niet hoe je een hond goed benaderd. Logisch ook als je er niet mee opgroeit, ik wist het ook niet echt! "

 Oh sorry! Dacht dat je t tegen mij had hier. Ja, een vreemde hond is anders dan onze eigen hond. En die is soms ook nog spannend.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Tuurlijk zijn kinderen kinderen en vergeten ze soms wat, daar zijn het kinderen voor, Ro. Maar het ging er ook om dat Pascale duidelijk Nee zei, omdat zij Kahlua kent. En dan moet een kind daar wel naar luisteren, vind ik.

Net zoals dat ik vriendelijk vraag op oudjaarsdag aan een kind: wil je heel even stoppen met knallen, want een van mijn honden is zo bang en ze moeten even een plasje doen. En als ik dan doorloop toch nog even gauw een rotje gooien.

Sorry, maar toen mijn zoon klein was en iemand zei nee, doe maar niet of zoiets als met dat vuurwerk, luisterde hij wel.

En was geen superbraaf kind of zo en is een stoere kerel nu, maar gewoon goed opgevoed

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

"  
 
Wie zegt er dt kinderen van 8 achterlijk zijn? Niemand hoor. Ik zeg alleen dat je van kinderen van 8 niet kunt verwachten dat ze luisteren of gevaren inzien. Wanneer er geen ouders zijn en kinderen onder elkaar kunnen ze bananen in de oren hebben en stoer willen doen bij vriendjes. Nee zeggen is niet stoer... Ze zoeken hun eigen grenzen op wanneer er geen toezicht is. 
Ik vindt persoonlijk niet erg fijn om maar te zeggen dat ze meteen niet goed opgevoed zijn.. "

 

Als je als volwassenen nee zegt tegen een 8 jarige en hij doet het toch, dan weet het donders goed dat het verkeerd bezig is. Daarom zei ik ook in het onderste stuk, het gedrag blokkeren, nog maals nee zeggen, willen ze niet luisteren loop je vrolijk mee naar de ouders.

 

Ik heb als 8 jarige ook kattekwaad uitgehaald tuurlijk, maar dat is wat heel anders dan niet luisteren naar een volwassenen en een duidelijke nee negeren. Ik woon misschien in een klein dorp (Den Haag), maar als ik als kind wat uitgevroten had stonden zij bij mijn ouders voor de deur en had ik het aan hun uit te leggen en mijn exuses aan te bieden en als ik niet luisterde naar de aanwijzingen van een volwassenen dan mocht een week lang afwassen.

Opvoeden doe je niet alleen als ouders, dat doe je als leraren en als buurt en daarin verstrekkend als wijkagenten en vrijwilligers in de buurt, daarom zeggen ze in het Engels, it takes a village.

Als niemand op straat hun gedrag verbeterd, dan is het zelf belonend gedrag. "Zie je wel je komt er mee weg als je tegen een Nee in gaat." of "Ik heb hem lekker toch geaait."  Daarom gaat het de laatste tijd jaarlijks mis, kinderen gooien sneeuwballen (ijsballen met stenen) naar auto's niemand zegt er van, een volwassen die zijn dag al niet heeft draait door en mept zo'n kind de grond in. Als je als buurt al tegen kinderen zegt dat dat niet de bedoeling is hoeft het niet zo ver te escaleren.

Tina (Gast)

Had leuk geweest als Kahlúa dat jochie had gebeten.. had hij het gelijk afgeleerd ;-)

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Pff nee, dan heb je het tegenwoordig ook nog gedaan, dan heb je weer een valse hond als je tegen de verkeerde ouders aanloopt

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Had leuk geweest als Kahlúa dat jochie had gebeten.. had hij het gelijk afgeleerd ;-)"

 Nou, goh, dat was lachen geweest, als dat kind de rest van zijn leven met littekens had rondgelopen. 

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Alles wat ze vertelde, gebeurde in een paar seconden. 

Kinderen komen aan, mag ik de hond aaien, hebben hand al bij het hoofd, want zo zijn kinderen, baasje zegt nee, maar kind is al zo druk met de hond, dat hij nee niet eens meer hoort.

 

Er was niks aan de hand eigenlijk, in een paar seconden kust hij je hond op de kop. Hond deed niks, jij haalde kind en hond uit elkaar, probleem opgelost. 

 

Nou prima gegaan dus eigenlijk. Het is niet slim van het kind, maar ja, wijsheid komt met de jaren. En ik zou, als ik jou was, de hond naast je houden, als je weet dat er kinderen spelen in een park, dan voorkom je dat je hond in een lastige situatie beland.

 

 

 

Tina (Gast)

"  Nou, goh, dat was lachen geweest, als dat kind de rest van zijn leven met littekens had rondgelopen.  "

 



Moet ie maar luisteren. Nee is nee, en zoals dat vroeger werd gezegd: "Wie niet luisteren wil, moet maar voelen"

Jammer dan voor z'n littekens, maar dat had hij het wel voor eens en altijd afgeleerd. ;-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

De kinderen hier luisteren altijd prima 

 

Ze komen vaak rennend en hijgend aan om te vragen. Dan zeg ik op tijd kordaat 'nee' en vertel ik ze meteen dat Jip het eng vindt. Maar dat ze hem wel kunnen helpen door heel stil te blijven staan en hem niet aan te kijken en aan te raken en dat hij dan misschien wel even komt snuffelen aan ze.

 

Haha, zo schattig...van die 'lantaarnpalende' kinderen en hun spanning als Jip echt even stilletjes komt snuffen. Hun spanning doorbreek ik door ze wat te vertellen over Jip en dat het toch echt wel stoer is dat hij zo nieuwsgierig is dat hij juist bij hun komt snuffelen. En dan...

 

'Oke... doeeeeg' .... en sjoef weg zijn ze weer  Heerlijk die korte concentratieboog. 

 

 

Ik denk dat jezelf en je hond helpt door veel kordaatheid uit te stralen, je hond achter je te houden en daarna als er rust is een educatief praatje te houden. Succes 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ahja, het enkele kind dat in de gauwigheid toch al onderweg is de hond om z'n nek te gaan hangen vat ik aardig maar kordaat in z'n kraag en plaats ik een klein stukje verderop ... en Jip stuur ik achter me. 

 

'It takes a village to raise a child' 

 

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Hahahaaa, lantaarnpalende kinderen, die houwen we erin!

Nou, wat dat betreft heb ik wel mazzel met die meiden: met al hun rare rugzakdingen, maar stapelgek op kinderen

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Uit elkaar..wie neemt de hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^