drukke pup :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

Hallo,

 

Wat doen jullie allemaal met jullie pup/volwassen hond?  Ik heb hier een drukte maker van 5 maanden. 

 

Ik loop s ochtends een half uurtje met hem, vast of los. Hij krijgt een kong, maar heb ook een snuffelmat. Ik verstop snoepjes of speeltjes en die zoekt hij. S middags durf ik geen half uur te lopen dus loop ik 15 min aan de lijn met hem. Probeer nog wat te spelen of zoek spelletje te doen. Maar hij is zo actief!  Nog meer tips en trics?  Ik oefen vaak ook nog even met commando's. Maar zit, af, staan, blijf, wave, poot kan hij al. Touch ook..zijn nu bezig met het postet papiertje op plakKen. Hij is echt onvermoeibaar en veel lopen kan niet, helenaal niet nu hij last heeft van groeipijnen. 

 

Alvast bedankt :) 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Slaapt je pup ook voldoende?

Soms is het drukke ook een kwestie van teveel doen namelijk.

Je hoeft hem niet constant te animeren, hij mag ook leren dat jij andere dingen doet waar hij niet bij hoeft te zijn.

 

Mijn hond is nu ruim 5, ik kreeg hem als soort ADHD toen hij een jaar was.

Ik dacht dat ik heel veel moest aanbieden, maar hem juist eens verplicht een paar uur laten rusten is ook prima.

 

Hij krijgt dagleijks 4 wandelingen, 2 x een uur 2 x een kwartier tot half uur.

Verder doe ik overdag weinig met hem, omdat ik werk.

Soms tussen de middag een zoekspel, en 's avonds een trekspelletje of wat stoeien.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hebt een energiek ras zie ik, een herdershond ? een jonge hond in de groei, ja die willen maar een ding, lekker lopen stoeien en ravotten, je doet het echt goed hoor, je bent voorzichtig, je speelt met hem met spelletjes, binnen ook, de kong.

groeipijnen, wat voor voer heb je dat je hond groeipijnen heeft ?

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

Na twee uurtjes moet hij in de bench. Hij slaapt zelf meestal 2 uur, dan hoor ik hem wakker worden. Meestal is hij dan weer 2 uur wakker en gaat dan weer tijdje slapen. S nachts slaapt hij van 22.00 tot 07.00 

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

" je hebt een energiek ras zie ik, een herdershond ? een jonge hond in de groei, ja die willen maar een ding, lekker lopen stoeien en ravotten, je doet het echt goed hoor, je bent voorzichtig, je speelt met hem met spelletjes, binnen ook, de kong.

groeipijnen, wat voor voer heb je dat je hond groeipijnen heeft ? "

 

Volwassen brok van dog lovers gold. Hij is goed op gewicht enz

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

"  
Volwassen brok van dog lovers gold. Hij is goed op gewicht enz "

 hij liep wat mank...Foto's gemaakt en alles was goed. Dus hebben ze groeipijnen geconstateerd. Hij was altijd klein van stuk en krijgt nu opeeens een spurt, zowel in gewicht als in grootte :)

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Leuk zeg, zo'n energieke hond, hier ook een van nu 1 jaar. 
Je kunt bijvoorbeeld trucjes aanleren, hoeft niet perse een kunstje te zijn zoals omrollen maar een commando aan de voet, voor komen etc. 
Mijn herder vind het geweldig om trucjes te leren, ook de wat moeilijkere waar je wat langer over doet zoals mank lopen, spreken, buigen. 

Je zegt dat je zoekspelletjes doet. Wat leuk is om een blokje hout te pakken, dit houdt je een paar dagen bij je. Na een tijdje, als jou geur eraan zit laat je je hond eraan ruiken, zet je hem even in de gang en verstop je het houtje. eerst binnen, daarna buiten, en daarna kun je een stuk of 8 houtjes op een rijtje leggen, en moet hij dat ene houtje er tussen uit halen. 

Soms wel lastig als een hond onvermoeibaar is, de dierenarts zij een jaar geleden toen ze nog pup had dat ik een echte ADHDer gekocht had, nu een jaar later is hij er nogsteeds van overtuigd dat dit een typische ADHD hond is. Maar dit kan ook leuk zijn, als hij uitgegroeid is kun je lekker met hem gaan skeeleren, hardlopen, fietsen. 

Je kunt misschien ook al beginnen met balspelletjes of oefenen met apporteren, bouw dit wel rustig op en zorg dat je hond geen draaiende en springende bewegingen maakt. 

 

Zit je op honden cursus? Hier kunnen ze veel leren en heb je genoeg dingen om thuis aan te werken. Succes ermee. 

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

" Leuk zeg, zo'n energieke hond, hier ook een van nu 1 jaar. Je kunt bijvoorbeeld trucjes aanleren, hoeft niet perse een kunstje te zijn zoals omrollen maar een commando aan de voet, voor komen etc. Mijn herder vind het geweldig om trucjes te leren, ook de wat moeilijkere waar je wat langer over doet zoals mank lopen, spreken, buigen. Je zegt dat je zoekspelletjes doet. Wat leuk is om een blokje hout te pakken, dit houdt je een paar dagen bij je. Na een tijdje, als jou geur eraan zit laat je je hond eraan ruiken, zet je hem even in de gang en verstop je het houtje. eerst binnen, daarna buiten, en daarna kun je een stuk of 8 houtjes op een rijtje leggen, en moet hij dat ene houtje er tussen uit halen. Soms wel lastig als een hond onvermoeibaar is, de dierenarts zij een jaar geleden toen ze nog pup had dat ik een echte ADHDer gekocht had, nu een jaar later is hij er nogsteeds van overtuigd dat dit een typische ADHD hond is. Maar dit kan ook leuk zijn, als hij uitgegroeid is kun je lekker met hem gaan skeeleren, hardlopen, fietsen. Je kunt misschien ook al beginnen met balspelletjes of oefenen met apporteren, bouw dit wel rustig op en zorg dat je hond geen draaiende en springende bewegingen maakt. 
 
Zit je op honden cursus? Hier kunnen ze veel leren en heb je genoeg dingen om thuis aan te werken. Succes ermee.  "

 

Wat een leuk idee dat van die houtjes :) Tof, ga ik doen! Ja zeker zitten we op cursus. Gaat heel goed, hij heeft alles zo door! We leren nu vooral,zit, af, NEE, eten neer zetten en hij moet wachten.. hij kan alles al. Behalve het rustig lopen aan lijn ;) Is toch saai baasje. Het lopen met aandacht lukt al wel goed en dat breiden we uit. 

 

 

Omrollen deed ik al even..maar anderen zeiden ivm met zijn groei dat ik dat beter niet kon doen. Dus daar ben ik mee gestopt. Wellicht is mank lopen ook nog een leuke om te oefenen! Apporteren wil ik wel oefenen met hem, zolang hij maar recht loopt. Ik gooi zijn speeltje niet ver weg. Toch vind ik het lastig om dat met hem te doen, hij wil zo graag dat hij nu begint op te springen...en dat is voor mij het teken om het niet te doen.. :) 

Wat leuk dat je zo uitgebreid reageert, en dat je herder ook zo druk is. Soms weet ik het even niet meer, maar als we dan samen oefenen vind ik het heerlijk. Het is mijn eerste herder en ik sport veel, waarbij ik minimaal 1 x per week hardloop en ga zwemmen. Ik wil zo graag dat hij met alles mee kan doen :) nu nog even rustig wachten en het bij wandelen houden.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Hier hetzelfde, mijn eerste eigen hond + eerste herder. Soms weet je het inderdaad even niet meer en halen ze het bloed onder je nagels vandaan, maar als je dan naar dat koppie kijkt is het alleen maar genieten. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je kan ook te veel doen. Een hond heeft ook tijd nodig om te herstellen,mzeker pups en jonge honden.

Ik zou nooit elke dag trainen, of elke dag hersenwerk doen.

Meer rust creëren en 1 rust dag, alleen maar kleine rondjes naar buiten. Als je dit van jongs af aan leert, is het later als het een keer er niet van komt iets te doen, ook geen probleem, of als je ziek bent of zo.

 

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

" Je kan ook te veel doen. Een hond heeft ook tijd nodig om te herstellen,mzeker pups en jonge honden.
Ik zou nooit elke dag trainen, of elke dag hersenwerk doen.
Meer rust creëren en 1 rust dag, alleen maar kleine rondjes naar buiten. Als je dit van jongs af aan leert, is het later als het een keer er niet van komt iets te doen, ook geen probleem, of als je ziek bent of zo.
  "

 

Klopt, dat zei mijn vriend ook al. Hij zit alleen niet iedere dag met hem thuis en ik wel ;) We hebben het toen een kleine week (ook in het weekend) uitgeprobeerd. Minder doen qua oefenen en hersenwerkjes, maar meneer ging nog meer overal in happen en bijten nam toe, overal op springen.. Dan krijgt hij steeds negatieve dingen te horen. Ik moet dan steeds NEE zeggen en 'straf' geven.. even in de bench.. Want negeren helpt niet hoor ;) ja als je wil dat de rest van de huishouden er aan gaat haha. Ik wil gewoon niet dat gemopper op hem, veel te negatief. Dus minder doen? Ahh, dat werkt echt niet. Mijn vader heeft hem 1 keer in de week een hele dag.. en ook hij zegt precies het zelfde.. Hij oefent niet met hem.. maar past gewoon op. Gaat een klein stukje lopen 4x per dag.. laat hem in de garage met voetballen spelen.. maar die kleine loopt altijd in de weg en wil overal bij zijn. Onvermoeibaar zegt i. (leuk onvermoeibaar hoor, hij is dol op hem). Maar hij zegt ook, je moet hem bezig houden en kan niet alleen zijn want hij klimt overal op.. wil overal even aan zitten enz... 

En, Ik merk dat sinds ik meer met hem doe.. hij veeeeel minder bijt..

Het enige moment wanneer hij rustig zelf kan spelen of op een botje kauwt is na 45 min wandelen in het bos. Nou is dit een paar keer voorgekomen, maar dit beperken we nu tot max 30 min. Nou als we thuis komen gaat er alsnog een wervel wind hoor het huis hoor.  

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Goed dat je het geprobeerd hebt.

 

Zou het kunnen dat hij heel goed weet hoe hij aandacht van jullie krijgt? 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik denk dat, ondanks de groeipijn, je toch beter iets langer rustig kan wandelen ipv dat hij thuis heen en weer gaat rennen als een dolle

dan glijden ze uit ed en dat lijkt me slechter

 

toch proberen om 5 of 10 min langer te wandelen, mits hij daarna niet nog moeilijker op, een beetj aankijken wat hij wel en niet aankan

 

misschien kun je iets meer naar plekken gaan waar hij veel indrukken krijgt? Naar de markt ed

merk dat dat bij gijs veeeel energie kost, ook al hebben we dan even lang gewandeld hij is dan veel meer moe

 

en lekker veel te kauwen geven, hoe harder hoe beter, is hij lekker lang bezig ;) 

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

" Goed dat je het geprobeerd hebt.
 
Zou het kunnen dat hij heel goed weet hoe hij aandacht van jullie krijgt?  "

 mm ja dat kan. Hij is slim genoeg....

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Hier nog een stuiterbal van 5 maanden :p ze wandelt echt wel langer mee. De grote rondes loopt ze makkelijk mee. Doe ik dit niet dan gaat ze slopen etc. Ik kijk wat ze aankan. Nu gaat ze dus 2x per dag 1 uur mee wandelen. En daarna slaapt ze heerlijk!
3x per week doen we balance training en om de dag hersenwerken! Buiten is het een stuiterbal maar binnen is ze heerlijk rustig!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Wat je buiten kan proberen, pups hebben nou eenmaal veel energie, maar wat een hele goede manier is om energie kwijt te raken is leren snuffelen.

Ik speur met mijn hond en hoewel we 2 soms 3 sporen lopen, van 10 min, in een wandel tempo, is ze dood op erna. Snuffelen, kost heel veel energie.

 

Buiten voertjes in het gras gooien, in bladeren, een voer spoortje maken. Zo moedig je ze aan te gaan snuffelen. 

 

Veel mensen denken dat honden moeten rennen, achter een bal aan moeten gaan, moeten fietsen terwijl als je buiten wandelt en je hond laat snuffelen, krijg je een ontspannen hond die ook moe is.

 

Door achter ballen aan rennen, maar ook door oefenen, komt adrenaline vrij, hier van moeten ze goed herstellen. Anders blijven ze in een drukke staat, zo een beetje kort uitgelegd.

Hoe meer je doet wat activiteiten betreft, hoe meer adrenaline, wat lang in het lichaam blijft, hoe drukker je hond dus zal worden.

 

Rust tussen door, heel belangrijk en buiten zorgen voor snuffel of wandel activiteiten.

Niet elke dag alles oefenen.

 

Het bijt gedrag binnen, als hij minder aandacht krijgt? Gelijk de gang op, even apart. Binnen en weer bijten, weer op de gang, de 3e keer bijten is op de gang blijven.

 

Ik ken je situatie natuurlijk niet, maar ik weet wel dat een hoop jonge hondjes gewoon te veel doen.

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

" Wat je buiten kan proberen, pups hebben nou eenmaal veel energie, maar wat een hele goede manier is om energie kwijt te raken is leren snuffelen.
Ik speur met mijn hond en hoewel we 2 soms 3 sporen lopen, van 10 min, in een wandel tempo, is ze dood op erna. Snuffelen, kost heel veel energie.
 
Buiten voertjes in het gras gooien, in bladeren, een voer spoortje maken. Zo moedig je ze aan te gaan snuffelen. 
 
Veel mensen denken dat honden moeten rennen, achter een bal aan moeten gaan, moeten fietsen terwijl als je buiten wandelt en je hond laat snuffelen, krijg je een ontspannen hond die ook moe is.
 
Door achter ballen aan rennen, maar ook door oefenen, komt adrenaline vrij, hier van moeten ze goed herstellen. Anders blijven ze in een drukke staat, zo een beetje kort uitgelegd.
Hoe meer je doet wat activiteiten betreft, hoe meer adrenaline, wat lang in het lichaam blijft, hoe drukker je hond dus zal worden.
 
Rust tussen door, heel belangrijk en buiten zorgen voor snuffel of wandel activiteiten.
Niet elke dag alles oefenen.
 
Het bijt gedrag binnen, als hij minder aandacht krijgt? Gelijk de gang op, even apart. Binnen en weer bijten, weer op de gang, de 3e keer bijten is op de gang blijven.
 
Ik ken je situatie natuurlijk niet, maar ik weet wel dat een hoop jonge hondjes gewoon te veel doen. "

 
Kijk Suzanne, dit vind ik echt een fijn antwoord, hier kan ik echt wat mee. We hebben een tuin met veel gras, daar kan hij dus eerst even oefenen. Ik deed al buiten in het bos een speeltje verstoppen. Ik weet alleen niet of hij zo lang kan blijven wachten totdat ik alle voertjes in het gras heb verstopt. In de tuin kan dat wel, dan wacht hij binnen. maar ergens anders is het lastig. Zeker als ik verder weg loop.. Hoe doe jij dat? 

 

We doen nu zo dat als hij bijt (lees: niet het foutje tijdens het spelen, maar gericht happen) dan moet hij op zijn plaats. 2 minuten. nog een keer happen is weer op zijn plaats en daarna blijft hij daarin. We hebben het hier in ons halletje ook geprobeerd, maar bij de voordeur hangen jassen. Ja daar kan hij bij :( haha.. en in het andere halletje staat de wasmachine.. die staat in zo'n grote plastic bak en dan gaat hij op die bak lopen kauwen.. Dus daarom hebben we voor de bench gekozen. Hij gaat er overigens gewoon in liggen als hij echt moe is dus hij ziet het niet als strafplek. Maar wellicht zou ik de gang alsnog een keer kunnen proberen...

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

" Hier nog een stuiterbal van 5 maanden :p ze wandelt echt wel langer mee. De grote rondes loopt ze makkelijk mee. Doe ik dit niet dan gaat ze slopen etc. Ik kijk wat ze aankan. Nu gaat ze dus 2x per dag 1 uur mee wandelen. En daarna slaapt ze heerlijk!
3x per week doen we balance training en om de dag hersenwerken! Buiten is het een stuiterbal maar binnen is ze heerlijk rustig! "

 

Als wij terug komen van wandelen, is hij een stuk beter te doen in huis. Maar doordat hij maandag na een wandeling van een uur wat mank liep.. wil ik dat risico niet nemen. Hij is zelf op pad geweest in het bos..dus hij kan zich verstapt hebben. Ik heb het wandelen echt rustig opgebouwd en een uur is best lang voor zijn doen. Ik wil niet dat hij later toch last krijgt omdat ik perse met hem wilde wandelen. Dus maar wel bedankt voor de tip :) de komende dagen doe ik echt maar een half uurtje en zal ik meer snuffelen en opletten dat hij goede rust krijgt naar inspanning. 

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

" Ik denk dat, ondanks de groeipijn, je toch beter iets langer rustig kan wandelen ipv dat hij thuis heen en weer gaat rennen als een dolle
dan glijden ze uit ed en dat lijkt me slechter
 
toch proberen om 5 of 10 min langer te wandelen, mits hij daarna niet nog moeilijker op, een beetj aankijken wat hij wel en niet aankan
 
misschien kun je iets meer naar plekken gaan waar hij veel indrukken krijgt? Naar de markt ed
merk dat dat bij gijs veeeel energie kost, ook al hebben we dan even lang gewandeld hij is dan veel meer moe
 
en lekker veel te kauwen geven, hoe harder hoe beter, is hij lekker lang bezig ;-)  "

 

z'n kauw botjes zijn niet zo interessant, ja lekker voor na een lange wandeling. Dan gaat hij er rustig een half uur op kauwen. Nu doet hij dat niet. Al het andere hier in huis is mooier om op te kauwen haha. 

Dat is een goeie, ik probeer met de bus te gaan, naar het centrum te gaan enz. Ik heb alleen niet altijd een auto dus dan moet ik al weer een stuk lopen voordat ik er ben. De markt is een goede idd. Door de weeks zit hier vlakbij ook een markt! En hij kan die stukken makkelijk aan hoor, dat weet ik zeker. Alleen door groeipijnen is rust geadviseerd en dan is het lastig om deze afweging te maken. We hebben tapijt neer gelegd in de woonkamer, zodat hij niet uitglijdt. :) Daar zitten we dan vooral als hij wakker is. Verder laat ik hem in de tuin, maar ook daar gaat hij graven in het gras haha vreselijk! 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Je zult zelf een manier moeten vinden om hem wat meer moe te maken, je komt er gaandeweg achter wat het beste voor hem werkt :) 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Kijk Suzanne, dit vind ik echt een fijn antwoord, hier kan ik echt wat mee. We hebben een tuin met veel gras, daar kan hij dus eerst even oefenen. Ik deed al buiten in het bos een speeltje verstoppen. Ik weet alleen niet of hij zo lang kan blijven wachten totdat ik alle voertjes in het gras heb verstopt. In de tuin kan dat wel, dan wacht hij binnen. maar ergens anders is het lastig. Zeker als ik verder weg loop.. Hoe doe jij dat? 
 
We doen nu zo dat als hij bijt (lees: niet het foutje tijdens het spelen, maar gericht happen) dan moet hij op zijn plaats. 2 minuten. nog een keer happen is weer op zijn plaats en daarna blijft hij daarin. We hebben het hier in ons halletje ook geprobeerd, maar bij de voordeur hangen jassen. Ja daar kan hij bij :( haha.. en in het andere halletje staat de wasmachine.. die staat in zo'n grote plastic bak en dan gaat hij op die bak lopen kauwen.. Dus daarom hebben we voor de bench gekozen. Hij gaat er overigens gewoon in liggen als hij echt moe is dus hij ziet het niet als strafplek. Maar wellicht zou ik de gang alsnog een keer kunnen proberen... "

 Ik gooi gewoon een handje brokjes over het gras. Of ik gooi er een en als Luca dat brokje zoekt dan gooi ik de rest wat verder weg. Of in een hoopje bladeren, eerst een brokje uit de buurt gooien, dan een handje kn de bladeren verstoppen en gelijk bladeren er overheen. Zo hoeft hij niet eens te wachten.

De bench is ook een prima time out plek. Soms denken mensen dat ze die als straf plek gaan zien , maar ik stuur mijn kids ook wel eens voor een time out naar hun kamer en toch zien ze dat niet als straf plek.

 

Ik zou echt proberen alles te doen met rust. Het zal wel even nodig hebben, maar grote kans dat er echt meer rust in je hond komt. Uiteraard een keer rennen en spelen met een andere hond, of in de tuin rennen, maar niet te drukke activiteiten als balletje gooien en echt niet elke dag trainen.

 

Herders zijn heel prikkel gevoelig en dat moet ook wel, als ze op een kudde letten, moeten ze alles in de gaten houden wat beweegt. Als ze slapen zien ze zelfs alles. Vaak willen ze ook alles regelen en overal bij zijn. Daarom moet je heel erg opletten dat ze voldoende rust krijgen.

Mijn schotse collie net zo. Soms is ze ook heel druk aan het regelen, als de kids naar school moeten en naar boven rennen, de katten die ze in huis zoekt, dan wordt ze zo druk, ik laat haar dan in de gang om even tot rust te komen. We hebben geen bench, vandaar de gang.

Als ze rustig is, laat ik haar weer in de woonkamer. Soms ligt ze daar zo lekker, dan bijft ze daar slapen.

Succes

Volgende forumvraag: slaapplaats pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^