Puppy eet dood vogeltje, en stinkt....!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jenita Jenita

honden foto van Jenita

Ons pupje van bijna 15 weken heeft aan het einde van de middag in een onbewaakt ogenblik een dode huismus gevonden en volgens mij ook gedeeltelijk afgeknabbeld.... Het vogeltje lag al een tijdje achter de plantenbak zo te zien, wij hebben het niet opgemerkt. Maarja het neusje van onze Welsh Springer wordt steeds gevoeliger. 

 

Ze is nu niet anders dan anders, eet, speelt en drinkt gewoon en is net zo ondeugend.  Zou ze er iets van over kunnen houden? Ik weet niet precies wat ze heeft opgegeten, het vogeltje was niet helemaal perfect meer zullen we maar zeggen.

 

Ze stinkt nu enorm uit haar bek... niet normaal meer... Ik heb haar al een plakje worst gegeven en een kluifje maar het blijft stinken, ze drinkt ook wel maar niets helpt. 

 

Wat kan ik hier aan doen, trekt het vanzelf weg? Tanden poetsen hebben we nog niet aangeleerd en om dat nu meteen al in 1x te doen lijkt me ook niet goed en dat zal ze ook (nog) niet accepteren.

Wie weet of het schadelijk kan zijn en wie heeft er een tip voor het stinken?

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Heel herkenbaar.....wij vinden het smerig, maar honden zijn er dus vaak dol op een, liefst wat rottende, karkas van n dood beest.....

Jak. En zolang het geen vergiftigde muis oid is kan het ook meestal niet veel kwaad. Als ze niet binnen een uur of zo gaan braken of diarree krijgen, dan loopt t wel los.

En t was maar een klein beestje, een mus. Ja, stinken doet dat als de hel.....een half vergaan karkas in maagzuur, da's geen lekkere lucht...  En bereid je ook maar voor op stinkende winden en n dagje heel vies ruikende poep.....

 

Tegen die beklucht is niet veel te doen tenzij je die kauwbotjes met mint en peterselie in huis hebt; die zijn er nl wel.

Honden hebben hele andere gedachtes over een lekkere snack als wij....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

die lucht uit de bek trekt weg hoor, gegeten wat je hond anders krijgt, vandaag is die lucht weg.

tandenpoetsen, kan je nu al mee beginnen, of vingerdoekjes of een borstel, rustig er mee beginnen voor later heel veel plezier, niet iedere hond heeft een perfect gebit, de ene hond krijgt zomaar tandplak de ander niet, en als je dan als je hond ouder is er mee moet beginnen willen ze dat niet meer, begin er maar aan, zodat je hond het gewend is.

honden page profiel BlaiseBlaise

Je hebt al goede adviezen gekregen.

Tevens helpt soms een lepeltje honing.

Vergeet niet te ontwormen nadat je hond aan een dood dier heeft gezeten (ook als die bijv. Een levend muisje enz zou vangen is ontwormen belangrijk). 

Als je hond nu verder normaal reageert is er niets aan de hand.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Je kan de snuit met een nat washandje poetsen. Lucht uit de bek zelf is snel weg, maar als het in de vacht zit blijft dat hangen. 

 

honden page profiel Jenita Jenita

honden foto van Jenita

De lucht uit de bek was inderdaad zo weg, maar laat enorm stinkende winden en poept heel dun sinds vanmiddag... Wát een lucht!

Ze is verder niet anders dan anders dus ik kijk het even aan. Vannacht de deuren naar de slaapkamer maar open (ze slaapt in de bijkeuken), als ze naar buiten moet dan ben ik er snel bij.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Hm, daar zou ie nu geen last meer van moeten hebben. Met een beetje mazzel is het morgen weer over. 

honden page profiel Jenita Jenita

honden foto van Jenita

Gisteren had ze een paar redelijke drollen (zelfs 1tje binnen, op de puppycursus..) Gisteravond ietsje dun en vandaag weer redelijk. Nu vanavond weer flodder dun...

Ik heb haar gisteren een wormtabletje gegeven, dat zou nu toch wel moeten werken? 

Ze schijnt ook last te hebben van groeipijn, ze loopt mank en bijt in onze handen als we aan de pootjes komen.

Morgen maar 's naar de DA!

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Die vogel word wel verteerd door de maag.

De lucht? Dat kan wel een paar dagen duren...zet de wasknijper maar alvast op je neus

 

Maar voor die groeipijnen is inderdaad een bezoek aan de dierenarts nodig.

Ik zou wel er even bij vermelden dat je hond een ''alternatieve snack'' gevonden had.

Volgende forumvraag: "Neen"
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^