Onze pup van 6,5 maand wordt gekin zijn kop tijdens wandeling

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Koen & Karin met HugoKoen & Karin met Hugo

honden foto van Koen & Karin met Hugo

Dat is daar dus niet het geval, echt zakken vol gaan er doorheen.

Wij zijn bij de cursus voor beginners weze kijken en daar bleven ze bijna constant belonen, laat staan hoe dat bij de puppycursus gaat

 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Hmm het is ook niet echt mijn ding.
Belonen wel maar overdrijven is ook een vak natuurlijk Edit: half woord afgemaakt.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wij werkten bij Gaus met de clicker en kleine beloningen.
De bedoeling is wel dat je wanneer iets aangeleerd is je dmv interval het weer gaat afbouwen.
Inmiddels beloon ik voornamelijk nog met een vriendelijk woord en een aai of knuffel.

DogPlaza Twente (Gast)

Wellicht onbewust gebruik je de verkeerde riem en methode. Jouw pup gaat meer problemen ontwikkelen wanneer je deze methode doorzet. Ik zou je willen adviseren; zoek een goede hondenschool in de buurt en neem een paar lessen. Wanneer dit een school is die op positieve manier lest, zie je erg snel resultaat.

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Dogplaza heb je behalve de openingspost nog iets gelezen?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Dat is daar dus niet het geval, echt zakken vol gaan er doorheen.
Wij zijn bij de cursus voor beginners weze kijken en daar bleven ze bijna constant belonen, laat staan hoe dat bij de puppycursus gaat
  "

 Ik begrijp het bezwaar niet. Bij het aanleren beloon je elke keer dat ie iets goed doet. Hoe moet je hond anders begrijpen wat je van hem verlangt? 

Als er veel beloond wordt doet ie dus veel goed. Omdat de stapjes heel klein zijn en de hond vaak succes heeft. 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Misschien scheel het t.s. als ik je vertel dat het erger kan. Mijn hond van van bijna 8 maanden vliegt, als we met een ander hondje gaan wandelen, op ooghoogte voorbij. Een beetje alsof je een wilde hengst aan het temmen bent.De fluimen schuimen vliegen uit haar bek, zo buiten zinnen is ze dan. :-)
Ik volg dan het principe lijn strak is stil staan, spanning van de lijn gaan we weer verder. Ik loop dan dus een stuk achter het andere hondje. Mensen staan verbaasd stil om te kijken wat er gaande is zo wild is ze dan. Ik heb er dan al eerst binnen rustig laten worden terwijl het hondje voor op de weg staat te wachten.

honden page profiel --

honden foto van -

Heb het topic globaal doorgelezen, dus ik weer niet of het al getipt is.

 

Maar bij deze nog even een tipje: de boekjes van Turid Rugaas kan ik je aanraden! "Help Mijn Hond Trekt " en "Kalmerende Signalen"  buiten het feit dat ze heel leerzaam zijn, zijn ze ook nog eens leuk om te lezen :-)!

 

 

Wat fijn dat jullie het zo goed oppikken en dat Hugo het zo snel doorhad! Toppie!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik raad ook veel belonen aan alleen het is kijken waarom er wordt beloond. Dat is vaak niet duidelijk wanneer je aan de kant aan het kijken bent.

 

Belonen is aangeven wat goed gaat bij je hond alleen belonen met voer betekend ook iets doorslikken en daar gaat een hond van kalmeren.

 

Dus belonen is niet zomaar voer gaan geven. Ik merk dat hier ook wel vaak. En ik zeg ook vaak veel voer geven idd alleen het gedrag wordt wel veel beter en dat is ook de bedoeling.

 

Een hond die gek doet in het bijzijn van andere honden ga je belonen voor het kijken naar andere honden. Dit kost idd in het begin veel voer en later ga je afbouwen. Ook per leeftijd is het kijken hoeveel er beloond gaat worden.

 

Het is goed dat je aan het kijken bent en nu is het een keuze maken.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ik zit in Amsterdam West nog aanbevelingen?
 
Sorry dat ik er zo ff tussenspring "

 Ik weet in Leiden en hele goede. Geeft heel veel uitleg over hoe en waarom. Zo krijg je inzicht in het gedrag met je hond. 

Alles positief, zelfs ongewensd gedrag leer je op een positieve manier om te buigen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Misschien scheel het t.s. als ik je vertel dat het erger kan. Mijn hond van van bijna 8 maanden vliegt, als we met een ander hondje gaan wandelen, op ooghoogte voorbij. Een beetje alsof je een wilde hengst aan het temmen bent.De fluimen schuimen vliegen uit haar bek, zo buiten zinnen is ze dan. :-)
Ik volg dan het principe lijn strak is stil staan, spanning van de lijn gaan we weer verder. Ik loop dan dus een stuk achter het andere hondje. Mensen staan verbaasd stil om te kijken wat er gaande is zo wild is ze dan. Ik heb er dan al eerst binnen rustig laten worden terwijl het hondje voor op de weg staat te wachten. "

 Hoe ga je de deur uit? Als je hond al thuis aan het springen is, start je al met een opgewonden hond.

Zorg dat je hond rustig is, pas dan ga je de deur uit. Dit kan heel veel schelen. Doe veel zoek spelletjes, voertjes in het gras gooien, laten snuffelen, dit zorgt voor rust.

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^